Aktualno
*Fotografija je simbolična.
Si želiš pripraviti okusno in zdravo kosilo, ki bo navdušilo tvoje prijatelje in družino? Potem moraš poskusiti ta recept za LUŠTične paradižnikove rezance, ki so polni svežine, barve in arome. Ta jed je enostavna za pripravo, saj potrebuješ le nekaj sestavin, ki jih lahko najdeš v vsaki trgovini. Tako kot paradižnik LUŠT!
V LUŠTni zimski družini so na voljo paradižniki različnih oblik in velikosti, tako da lahko izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. V tem receptu bomo uporabili Slivove paradižnike LUŠT, ki so idealni za pripravo omake, in Datljeve paradižnike LUŠT, ki bodo tvoji jedi dodali še več arome in sladkobe.
Sestavine, ki jih potrebuješ:
- 300 g Slivovega paradižnika LUŠT
- 100 g Datljevega paradižnika LUŠT
- 250 g testenin po izbiri
- 3 stroki česna
- olivno olje
- začimbna sol
- sušena ali sveža bazilika
- sir za ribanje
Postopek priprave jedi:
Testenine skuhaš »al dente« po navodilih na embalaži. Medtem pripraviš LUŠTično omako. Oprane in očiščene Slivove paradižnike LUŠT potopiš v vrelo vodo za 10 do 20 sekund – pazi, da se ne opečeš. Poberi jih iz vode ter počakaj, da se nekoliko ohladijo. Nato jim odstrani lupino ter nareži na koščke. Datljeve paradižnike pa preprosto prerežeš na polovičke.
V ponvi na olivnem olju prepražiš česen toliko časa, da zadiši. Dodaš na koščke narezan Slivov paradižnik LUŠT začiniš po okusu z začimbno soljo, po potrebi dodaj malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Pokrito kuhaš 10 minut, nato dodaš še razpolovljene Datljeve paradižnike LUŠT in še malo pokuhaš.
Skuhane in odcejane testenine dodaš v omako, premešaš, vse skupaj pokapljaš z olivnim oljem ter postrežeš s sušeno ali svežo baziliko. Po vrhu dodaš še nariban sir.
Ne glede na to, kako se odločiš, boš zagotovo navdušen/a nad paradižniki LUŠT, ki so pridelani z ljubeznijo in spoštovanjem do narave. Če želiš izvedeti več pa jim lahko slediš na Facebooku, Instagramu ali TikToku.
Pa LUŠTen tek!
Vprašanje
Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
AKTUALNO
Mali šef Slovenije: še bolj zabaven in še bolj trajnosten
Na POP TV je prišla že šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef ... več
ZADNJA ŠTEVILKA
POSVOJI ŠNOFIJA!
PILOVA LESTVICA
GLASUJ ZA NAJ SKLADBO
Pogosta vprašanja
Oglas
KNJIŽNA LESTVICA
NAKLJUČNI VIC
Umetnost
kaj je umetnost? če se lahko v okrogli sobi skriješ v kot