Živjo!
Danes bomo skuhali bolonsko omako(v italjanščini:bolognese). Še preden začnemo z receptom in pripravo pa si oglejmo zanimivosti o jedi.
Kot smo že rekli se bolonski omaki v italjanščini reče bologneze. Že samo ime jedi nam razkrije mesto izvora in to je Bologna. Bologna je mesto, ki leži v regiji Emilija Romanija(v italjanščini:Emilia Romania). Prvi, ki naj bi skuhal bolonsko omako je bil Alberto Alvisi po vzoru francoskega raguja. Tukaj vam prilagam pripravo jedi:
Sestavine za 6 oseb:
-500g mletega mesa
-2 velika korenčka(cca. 240g)
-1 polovica srednje velike čebule(cca. 60g)
-2 polčevinki paradižnikove mezge(800g)
-Olje, sol, začimbe
-80g pancete
-Žlica smetane za kuhanje
-600ml vode ali jušne osnove
Priprava:
1.Najprej nasekljamo čebulo in narežemo panceto. Potem olupimo in naribamo korenje.
2. Ponev pokaplajamo z oljem in vanjo stresemo čebulo. Ko čebula porumeni dodamo panceto in jo pražimo 2-3min(cel čas mešamo). Zatem dodamo korenje in ga prav tako pražimo 2-3min(poleg tega pa mešamo). Dodamo meso in vodo ali jušno osnovo. V ponev damo začimbe(lovor, rožmarin...).
3. Ko voda ali jušna osnova izhlapi dodamo paradižnikovo mezgo in vino. Kuhamo 40 min(občasno pomešamo in ko voda ali jušna osnova izhlapi jo dodamo.) Po približno 40min dodamo še smetano, poper, sol in pomešamo. Bolonska omaka je nared!
Upam, da vam je bil recept všeč in naslednji del pride v roku 20min, saj sta recepta povezana in jaz sem jih skuhala isti dan za isti obrok. To so njoki!
Lp,
Love girl:heart:
Danes bomo skuhali bolonsko omako(v italjanščini:bolognese). Še preden začnemo z receptom in pripravo pa si oglejmo zanimivosti o jedi.
Kot smo že rekli se bolonski omaki v italjanščini reče bologneze. Že samo ime jedi nam razkrije mesto izvora in to je Bologna. Bologna je mesto, ki leži v regiji Emilija Romanija(v italjanščini:Emilia Romania). Prvi, ki naj bi skuhal bolonsko omako je bil Alberto Alvisi po vzoru francoskega raguja. Tukaj vam prilagam pripravo jedi:
Sestavine za 6 oseb:
-500g mletega mesa
-2 velika korenčka(cca. 240g)
-1 polovica srednje velike čebule(cca. 60g)
-2 polčevinki paradižnikove mezge(800g)
-Olje, sol, začimbe
-80g pancete
-Žlica smetane za kuhanje
-600ml vode ali jušne osnove
Priprava:
1.Najprej nasekljamo čebulo in narežemo panceto. Potem olupimo in naribamo korenje.
2. Ponev pokaplajamo z oljem in vanjo stresemo čebulo. Ko čebula porumeni dodamo panceto in jo pražimo 2-3min(cel čas mešamo). Zatem dodamo korenje in ga prav tako pražimo 2-3min(poleg tega pa mešamo). Dodamo meso in vodo ali jušno osnovo. V ponev damo začimbe(lovor, rožmarin...).
3. Ko voda ali jušna osnova izhlapi dodamo paradižnikovo mezgo in vino. Kuhamo 40 min(občasno pomešamo in ko voda ali jušna osnova izhlapi jo dodamo.) Po približno 40min dodamo še smetano, poper, sol in pomešamo. Bolonska omaka je nared!
Upam, da vam je bil recept všeč in naslednji del pride v roku 20min, saj sta recepta povezana in jaz sem jih skuhala isti dan za isti obrok. To so njoki!
Lp,
Love girl:heart:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super blog, rada te imam:heart::heart::heart:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Supeeeeeeer jeeeee:purple_heart::purple_heart::purple_heart:.
Ly, Sara:purple_heart:
Ly, Sara:purple_heart:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I LOVE COOKING:heart_eyes:
LYSM
I LOVE COOKING:heart_eyes:
LYSM
0
Moj odgovor:
Eva🛼🛼
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Nevem kaj naj
da si povečam samozavest. V razredu imam sošolko,ki jo imajo vsi radi. Na volitvah za predcednika razreda je zmagala ona. Zakaj? Zato ker je najbolj priljubljena in še same petke ima.
Vprašanje
Kako vam je všeč zgodba v Pilu?
Zelo mi je všeč.
(177)
Srednje.
(131)
Ni mi všeč.
(35)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
.............le, da je mrož malce bolj prijazen ...
kaj da hel je toooooooo :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::rofl::rofl::rof