snofi
Naslednji Pil izide 7. oktobra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: Mala gospodična potrebuje pomoč:)) 1. del

mala gospodična potrebuje pomoč:)) 1. del

11
hejla!
odločila sem se, da začnem pisati blog o različnih temah predvsem pa o komunikaciji in socializaciji, saj sem se včasih tudi sama iskala v teh vodah.
pomembno je, da vsak od vas ve da nikoli ni sam, čeprav sem mu morda zdi, da ga nihče ne podpira ali mu stoji ob strani.

sama se v družbo vklopim tako, da se osebno zanimam za ljudi in odkrijem, kaj imajo radi in kako oni gledajo na stvari. vsak ima namreč svoj pogled na stvari, ki pa ne bo povsem enak ostalim. ljudje smo različni in pomembno je, da sprejemamo vse okrog sebe. sebe ne spreminjam zaradi drugih, njim pa pustim da izberejo svojo pot. to mi pomaga, da imam prijatelje vseh starosti.


*roza*vedno se vprašaj kaj je pomembneje:*roza*

- ugajati ljudem, ki imajo drugačne vrednote in poglede na stvari ali
- ostati zvest samemu sebi in graditi odnose z drugimi, ko boš svojega do sebe že zgradil

po svoji presoji se izogibaj ljudem, ki z govorjenjem in tudi vedenjem ne kažejo pravih vrednot. že po tem lahko izveš veliko o človeku.

*roza*kaj je dobro vedeti?*roza*
- če boš posnemal druge samo za to, da bi pridobil njihovo pozornost boš po vsej verjetnosti zatrl svojo osebnost kar pa ni dobra rešitev. lahko spremeniš tudi svoje vedenje in začneš početi stvari, ki jih običajno ne bi.
- če boš človeku všeč boš mu zato, ker mu bodo všeč tvoje vrednote, vedenje in odnos do drugih.

↳ iz izkušenj ti raje povem, če tej osebi tvoje lasnosti ne bo všeč se raje ne spuščaj v stik z njim, saj bo vsak imel svoje mnenje in se bosta težko razumela. najdi osebo, ki ima podobne cilje/ambicije in se boš z njo lahko pogovarjal o stvareh, ki so obema všeč.

spoznala sem tudi, da se ne moreš ujeti z vsakim in biti vsakemu všeč. to pa tudi ne pomeni, da prijateljev ne boš našel. bodi vstrajen in najprej spoznaj samega sebe. šele na to boš lahko druge.

,,nebodi kot kameleon, ki spreminja barvo glede na okolico, ampak se zavedaj svojih vrednot in ravnaj skladno z njimi.''
( to mi je enkrat povedal moj oče, avtorja žal ne poznam ).

*roza*kako si lahko izboljšamo samozavest:*roza*
samozavestne osebe vedno vedo, kdo so in kaj hočejo, imajo močno zaupanje vase in se ne počutijo ogrožene ob najmanjši malenkosti. samozavestne osebe lahko prepoznamo že na prvi pogled in nič ni lepšega kot to, da postanemo samozavestni tudi sami.

samozavest je ključna na vsakem področju našega življenja. ljudje namreč lahko dosežemo samo toliko, kolikor nam dopušča naša samozavest. in zato je nujno samozavest izboljšati, če želimo izboljšati katerokoli področje svojega življenja. dobra samopodoba bo vsekakor izboljšala tvojo kakovost življenja. kako jo pridobiti?

*b*1. zastavljaj si visoke, a dosegljive cilje*b*

sproti si zastavljaj cilje, doma, v šoli ali pa pri športu. orednoti kje so tvoje meje in jih vedno poskušaj za korak premakniti na boljše. vsemu si kos!

*b*2. sam sebe imej rad*b*

tako, kot lahko opaziš, da drugi radi prejmejo tvoje lepe komplimente, vsak dan poišči kakšnega zase. Povej si, da si lep, da imaš danes krasno pričesko, hude čevlje, dobre prijatelje ...

*b*3. iz napak se učimo*b*

Nelson Mandela je nekoč dejal: »Nikoli ne izgubim. Ali zmagam ali pa se nekaj naučim.« To naj bo tvoje vodilo v življenju. napak ni, so le izkušnje iz katerih se lahko učiš.

*b*4. znebi se negative in toksičnih odnosov*b*

če imaš dobro samopodobo, ne boš imel potrebe po tem, da bi negativno komentiral ostale, predvsem pa ne boš imel potrebe po negativnem mnenju o sebi. znebi se negativnosti in kadar boš pomislil na kaj slabega, poskušaj v tem poiskati tudi nekaj dobrega.

*b*torej:*b*
verjemi vase in pozabi na preteklost. začni točno zdaj, v tem trenutku. imej se rad, spoštuj se in spremeni svoje življenje na boljše. zmoreš!


*roza*kako se upugumiti in najti nove prijatelje:*roza*
nove prijatelje lahko spoznaš na vsakem koraku. a bilo bi prelepo, če bi bilo tako lahko. vsak človek ima svoje vrednote in amcije tako, da je najbolje imeti prijatelja, ki ima čim bolj podobne. seveda pa preden ti nekoga spoznaš neveš kakšne vrednote on ima. lahko npr. spoznaš nove prijatelje preko šolskih vsebin; npr. prosiš nekoga za pomoč in je to prvi korak, s čimer lahko začneš pogovor. Lahko ostaneš v stiku s skupino ljudi, s katerimi ste morali narediti kakšen skupinski projekt, lahko povprašaš koga če bi skupaj naredil domačo nalogo s teboj v glavnem karkoli samo, da prideš z njimi v stik.
pomembno je tudi to, da nisi vedno ti tisti, ki čaka da jo bodo drugi kam povabili: tudi ti skušaj biti tista, ki da kdaj pobudo in povabi npr. sošolce na sladoled, sok ali pa da greste skupaj na malico (sedaj med poletjem bo sicer sladoled ali pa kakšno druženje na igrišču ali bazenu najboljša izbira:). vem, da so nekateri dokaj sramežljivi in ne znajo niti začeti pogovora zato vam bom zdaj naštela nekaj primerov kako začeti pogovor:

- počneš kaj zanimivega ta vikend? ( če nimajo jih lahko vprašaš, če bi kaj počeli s teboj).
- katera je tvoja najljubša glasba?
- imaš raje _ ali _?
- imaš kakšne predloge za knjige/filme/glasbe?
- kaj bi rad počel, kot odrasel?
- kaj je najbolj zanimiva stvar, ki si jo sanjal?

pa še en primer ( lahko vzameš tudi kakšen drug predmet za primer):
A: živjo, res so mi všeč tvoji čevlji! kje si jih kupil, če smem izvedeti?
B: oh hvala! kupil sem jih v trgovini nasproti banke, na glavnem trgu.
A: super najlepša ti hvala! bom pogledal, če še imajo številko zame.
moje ime je (npr.) mark mimogrede in tvoje?
B: (npr.) jaz sem anej! me veseli, da sva se spoznala...

evo najlažji primer za začetek pogovora- lahko pa si tudi kaj sposodiš ali vprašaš za mnenje:)

vem tudi, da je to nekaterim zelo težko, vendar je včasih tudi treba stopiti iz cone udobja. prav tako sprejmi povabilo, če te nekdo nekam povabi. zagotovo se ti bo zdelo na koncu zelo zabavno, čeprav te bo na začetku mogoče malce strah, ker oseb še ne poznaš preveč dobro:))


↳ upam, da si dobili neko sliko kaj sem želela s tem povedati in boste z večjo samozavestjo prišli v kontakt z ljudmi. naj vas ne bo sram! nisi sam!
je pa najlažje vedno pomagati na primerih tako, da če vas kaj zanima ali rabite pomoč samo pišite v komentarje ali pa se zmenimo za klepet:)) važno je, da veste da sem vam vedno na voljo<33

pa lep preostanek tedna še naprej!!
claire<3
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
woooooooooooooooooow
in temu dragi ljudje se reče blog. učinkovit blog¨! res ti hvala za tole sploh ne veš kako mi je to pomagalo (v resnišnosti sem uf od obupa) in res hvala ti za to in zagotovo boš še s tem blogom še komu pomagala
hvala ti! in res je zakon:kissing_heart:
:two_hearts::two_hearts::two_hearts:
:hugging::hugging::hugging:
3
 
aww res ti hvala za vso spodbudo:))
neveš koliko mi to pomeni in seveda sem lahko najbolj srečna, če bo komu lahko pomagalo tudi v realnosti! drugače pa ja glej drugačni smo si tako, da če rabiš pogovor/pomoč mi samo piši<33
lepo bodi!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Tale blog je odličen in ni mi žal, da sem si vzela čas zanj. :) Sama imma namreč res težave, kako se vključiti v družbo. Mislim, da bo tvoj blog pomagal marsikomu - tudi meni - pri takšnih problemih. Hvala! <3 Tako je treba, saj takšni blogi so vredni nečesa in si zaslužijo bralcev. Čudovito!
2
 
joj res ti hvala za tole<3 upam, da veš da sem vedno tukaj vsakemu na voljo ne glede na vse! tako, da se komot obrneš name, če imaš kakšno vprašanje ali pa stisko:) drugače pa vso srečo, verjamem da boš že nekako preklopila. mwah<333
 
<33
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
res kul blog! vidi se, da si se potrudila in vse skupaj je res odlično <3
2
 
oo hvala irma!! to mi res veliko pomeni, saj je tudi tvoj blog izvrsten in si rada vzamem čas, da ga preberem>3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
res odličen blog!! če bom kdaj v takšni situaciji, da ne bom vedela kako se vklopiti v družbo bom zagotovo upoštevala tvoje nasvete :)) <33
1
 
hvala ti<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
živjo, res si mi pomagala, ane ampak a veš tud kej o tem.
js sm se ze ene 4 leta nazaj oreselila in sem oač bla čisto nova in so bli vsi ljudje poparčkani s svpjimi bff in sem zmeraj postala "tretje kolo"...
kako se tako vklopiti v družbo
zdaj imam 1 prijateljico ampak nisva nič pisebnega....
skrbi me da ko bom šla zdej v srednjo šolo, da bo podobno, ker ne bo tam nobenega poznanega večina pa se.jih vpiše na gimnazije s svpjimi prijatelji....
1
 
Rabim tvojo pomoč
Rabim tvojo pomoč
Pa doma sem kar stran od šole tako da ne morem iti peš v mesto da bi se družila tako kot se vsi normalni ljudje
 
hejla!
že res, da ko se ponavadi preseliš ne poznaš nikogar a kljub temu se ne moreš sprijazniti s tem. poskusi pristopiti do tistih punc, ki se ti zdijo najbolj primerne tvoji družbi in jih ogovori. nikoli ne veš kaj pričakovati. lahko si npr. kaj sposodiš nato pa jih ogovoriš o njihovih najljubših stvareh, kaj počnejo rade itd. boš že sama ugotovila. drugače pa ne skrbi za srednjo šolo, saj mi je vsak rekel da nihče še tam ni imel 100% prijatelja in si ga vsi želijo tako boš že čez kakšna dva meseca ugotovila kdo je primeren tvoji družbi ti pa le pogumno pristopi do njih, če oni ne bodo do tebe. nimaš kaj za izgubit:))
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ta blog je res dober! :heart_eyes:
Me lahko prosim obveščaš?
Hvala:heart:.
1
 
hvala ti in bom seveda<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ful dober blog!
1
 
lovebooks<3
hvala<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
me lahko pleaseeeee obvescas?
0
 
majhna blogerka(imam sam5mi na pilu potem morm it😭

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pilov blog


Objava:

Papir in pisalo 1. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Moja prva objava 2. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 6
 
1
Objava:

Zgodovina rock glasbe 2. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

Pilov INTERVJU 1. del

Ogledov: 50 Odgovorov: 6
 
2
Objava:

Nov videz 3. del

Ogledov: 32 Odgovorov: 1
 
2
..... potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Lepi spomini, Šola,...

Torej. Bila bom kratka. Pred kratkim sem s šolo odšla na izlet, ki sem se ga dolgo veselila. Nato se je nekaj zgodilo ševseeno sem lahko šla a ni bilo isto kot sem pričakovala. Ko sem bila tam sem si mislila kako hudo je in iskala sem same minuse. A ko sedaj pogledam nazaj se mi zdi da sem zaradi tega uživala manj ko bi lahko tako več. sedaj, ko sem se vrnila v šolo pogrešam ta izlet in si želim kot, da sploh ne bi prišla nazaj. Tam je bilo PERFEKTNO, brez šole, veliko zabave,... Tukaj je pa šola, obveznosti,... In ko pomislim da so naslednje počitnice šele čez kakšen mesec in da bom vmes dobila en kup ocen se mi kar MEŠA. Nimam volje in ne ljubi se mi. Ne morem pa nehati razmišljati o izletu kako sem se imela zabavno z družino in kako bi rada tam živela. Ampak kaj naj šola je tu in moram se soočiti s tem. Ima kdo kakšen pameten nasvet kako se učinkoviteje učiti?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

30.8.2022
NAROČI SE NA PIL!

Odnosi s starši. Simpatije. Najboljši prijatelji. Zafrkavanje. Šola. Mozolji.
Z revijo PIL je odraščanje lažje!
Naroči PIL!

Vprašanje

Ali si se že naročil_a na Pil?
Ja, itak!
(386)
Ne še, se bom zdaj.
(57)
Ne, starši mi ne dovolijo.
(68)
Me ne zanima dovolj.
(57)
Ne ljubi se mi brati.
(22)
Zadostuje mi Pilova spletna stran.
(74)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

LILI je odgovoril/a na
Hippogriff - zagotovo.
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Niffler!!!!
 

Prijateljica je odgovoril/a na
Hipogriff!
 

#Stefi2 je odgovoril/a na
hippogriff
 

#Stefi2 je odgovoril/a na
Hej! Le povedala ti bi, da ima to igro že ...
 

Snoopy je odgovoril/a na
hippogriff
 

#Stefi2 je odgovoril/a na
Loti 123? Ali me lahko obveščaš?
 

Ginny_Weasley_fan je odgovoril/a na
šnofeljček mislim da moraš narediti nov ...
 

#Stefi2 je odgovoril/a na
super, lepo si narisala
 

Gospa je odgovoril/a na
Hejjj Meni je ta "fight scene" ful dobra, ...
 

Loona_Lovegod je odgovoril/a na
1. Helijev balon 2. Nikjer, ker so preživeli 3. ...
 

Gospa je odgovoril/a na
1. balon 2. ne bodo jih ker še živijo 3. ...
 

Gospa je odgovoril/a na
Loti 123 maybe?
 

LILI je odgovoril/a na
Loti 123, predvidevam...
 

SunShine🌞 je odgovoril/a na
pospravi ali preuredi sobo, se uči za šolsko ...