snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Temne skrivnosti ~ nov začetek 3. del

Temne skrivnosti ~ nov začetek 3. del

7
Hojla! Tule je tretji del Temnih skrivnosti in upam, da vam bo všeč. V tem delu boste spoznali Sofiine sošolce in še veliko ostalih stvari. Uživajte!
~~~
Potem ko sem vstala, sem se šla še enkrat uredit. Ravno med oblačenjem majice sem zaslišala iz spodnjega dela hiše ropot. Hitro sem dokončala svoje opravke, nato pa sem se počasi odpravila po stopnicah v pritličje. Iz kuhinje se je slišalo pridušeno šepetanje in radovedno sem odšla po hodniku do drugih vrat na desni. V kuhinjo sem stopila v trenutku, ko je mama zamišljeno razprla pergament. Poleg nje je stal lonček s črnilom in pero, skozi okno pa sem ugledala sovo, ki je z razprtimi krili jadrala okoli hiše. Ker je mama še vedno strmela v pismo, ne da bi me opazila, sem se začela prestopati. Ko sem z nogo pomotoma zadela ob vrata, je dvignila pogled.
''Dobro jutro,'' sem narejeno veselo pozdravila.
Mama se je ob mojem veselju namrdnila in zamomljala nekaj, kar je zvenelo kot ''Za nekatere res, ja'', potem pa pospravila stvari z jedilne mize in stopila k štedilniku. Kmalu je po celi kuhinji zadišalo, jaz pa sem še vedno malo omotična stala pri vratih in strmela v prazno.
''Se ne boš vsedla?'' je nejevoljno vprašala mama in dvignila pogled izza pulta.
V trenutku sem se zbrala in se odpravila do mize, sedla na stol ter počakala. Čez nekaj minut je bil zajtrk pripravljen.
''Pripravi krožnike in pribor!'' je revsknila mama, ko je na mizo prinesla podstavek in ponev z jajci ter slanino.
Nemudoma sem vstala, kot bi bila uročena, stopila do omarice s priborom in keramiko ter iz nje vzela dva krožnika in dvoje vilic. Potem sem spet sedla in zajtrk se je začel.
Tekom zajtrka je tišino med nama motilo le rožljanje vilic, zato sem imela čas za razmislek.
*i*Le kaj ji je, da je takšna?*i*, sem se spraševala. *i*Je morda takšna zaradi moje jeze ali je razlog drugje? Je bila že zjutraj taka, pa nisem opazila?*i*
Ker sem se tako poglobila v misli, nisem opazila, da je oseba nasproti mene že končala z obedom in me je zdaj opazovala. Ko sem dvignila glavo, je spregovorila.
''Mi imaš kaj za povedati?'' me je vprašala mama.
Zavzdihnila sem in odložila vilice. Pogledala sem jo naravnost v obraz, a namesto, da bi ji začela razlagati, sem odkimala. Mama me je s privzdignjeno obrvjo pogledala, zato sem pogled usmerila v tla.
''Zakaj svoji mami prikrivaš resnico?'' me je vprašal droben glasek v glavi.
Malo sem pomislila.
*i*Kakšne posledice lahko ima to, da ji povem? Zagotovo me bo skregala, tu ni izbire. A kaj ji naj sploh povem? Za moje občutke? Za to, kaj se mi je zgodilo? Pri vragu, kaj naj naredim?*i*
Ko sem bila odločena, da ne gre drugače, sem spregovorila. A besede so se obračale kakor vrtavke in na koncu je nastalo tole:
''Pravzaprav imam res, vendar bi mi bilo ljubše, če tega ne bi razlagala pri zdaj.''
Bila sem tako presenečena, da sploh nisem opazila, kako je mama zavila z očmi. V tistem trenutku pa je zazvonil telefon.
''Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead…" se je oglasila pesem.
Mama je vstala in stopila k pultu, jaz pa sem, ne da bi se še enkrat ozrla, odšla iz kuhinje. Po stopnicah sem se dvignila v prvo nadstropje in stopila v svojo sobo. Tam sem z naporom dvignila kovček, ga postavila ob ograjo na hodniku, potem pa sem se tiho spustila po stopnicah nazaj dol. V predsobi sem se obula, ramena ogrnila z črno usnjeno jakno, odklenila vrata in se vsedla zunaj na gugalnico. Med čakanjem sem se z nogami odkrivala od tal in se tako zamotila.
Čez par minut se je na vratih prikazala mama, z mojim kovčkom in potovalno torbo. Skočila sem z gugalnice, a namesto da bi ji šla pomagat, sem se postavila ob avto in počakala, da ga je mama odklenila. Takoj zatem sem odprla vrata ter hitro sedla na sprednji sedež. Zakaj? Spet sem čakala da mi bo mama kaj rekla. Ker se to ni zgodilo, sem mirno obsedela na sedežu in poslušala, kako se je mama mučila s kovčkom. Ko se je končno izmučena zvalila na voznikov sedež, se je začelo.
''Kaj ti je, ha?'' je zasopla postavila teoretično vprašanje. ''Zjutraj tisto, zdaj to. Aja. Kaj si mi želela prej povedati?''
Pogoltnila sem slino. Vedela sem, da bo slej kot prej prišlo to vprašanje.
''Veš,'' sem začela.''V zadnjih nekaj dneh se je kar nekaj stvari zgodilo in mislim, da velikega dela zgodbe ne veš…''
Malce me je presenetilo, da ob tem mama ni kazala nobenega začudenja. Kljub temu sem začela z zgodbo in ji tako povedala vse, od duhov, do tigra. In tega sem ji seveda tudi pokazala.
Ob koncu moje pripovedi me je vprašala:
''Zakaj mi tega nisi povedala prej?''
''Jaz…Jaz… Mislila sem, da boš spet naredila preplah in tako dalje…''
''Pa ti veš, da ti jaz želim samo dobro,'' me je prekinila.
Ničesar nisem rekla, le zazrla sem se ji globoko v oči. V tem pogledu je bil odgovor, kajti malo zatem je mama prižgala avto in odpeljali sva se proti šoli. Ko je avto zavil na šolski dovoz, sem dobila cmok v grlu. Še sama nisem vedela zakaj, a ni popustil niti takrat, ko sva se ustavili na parkirišču, kaj šele, ko sem stopila iz avta. Sicer sem v črnih sandalih, trapez hlačah in turkizni majici izgledala prav prikupno, a se nisem kaj dosti ozirala na to. Budno sem namreč spremljala sošolce, vsak njihov gib ali kretnja pa se mi je utrnila globoko v spomin. Ko sem opazila, da je ob meni postavljen kovček, sem ga pograbila, nato pa sem se počasi odpravila prek ceste na šolsko ploščad. Nekaj učencev 6.a je že posedalo po klopcah. Ko sem se ozrla okoli, sem zagledala skupinico punc, ki so postavale pred šolskim hrastom. Takoj sem stekla do njih.
''Hojla,'' sem jih (kolikor se je dalo) prijazno pozdravila.
Tayla, glava grupe, se je obrnila k meni s takim izrazom na obrazu, kot da bi pravkar zavohala smrdljive nogavice.
''Revica, kaj si tak zadihana? A si mogla vso pot pešačiti? Sem mislila, da imate pri hiši avto!'' mi je nesramno opazko takoj vrgla v obraz.
Tiana in Klara sta ji dali petko, Eliza pa jo je boksnila v ramo in ji zašepetala:
''Dobro si to povedala, stara.''
Tayla se je vsem zarežala. Potem pa se je spet obrnila k meni. Zakaj? Ker se jim nisem pustila tako hitro potolči.
''Sem prišla z avtom, ampak sem tekla k vam, da vas pozdravim,'' sem ji zabrusila nazaj.
''Misliš reči, da si prišla sem s staro kripo,'' mi je zaprla usta.
Zaradi te izjave so se sošolke začele na ves glas smejati in je zato marsikateri pogled ostalih ušel k nam. Nekaj časa sem poskusila pozornost spet preusmeriti nase, da bi jim povedala, kar jim gre, vendar me nobena ni kapirala. Potrto sem se obrnila ter se odpravila preko dvorišča do ceste. Ko sem šla mimo majhne skupine fantov, ki so postavali blizu šolske rampe, so se obrnili k meni.
''Hej Sofia!'' mi je zaklical eden od njih, ostali štirje pa so mi pomahali.
Zmajala sem z glavo in se mimo njih odpravila na parkirišče. Ko sem prispela do avta, sem začutila, kako so se mi v očeh nabrale solze. Mama je počasi stopila do mene in me nežno objela okoli ramen. Čeprav sem vedela, da me vsi gledajo, sem bruhnila v jok. Vsa čustva, ki so bila do tedaj nabrana v meni, so šla ven. Vse kar sem doživela te dni, sem skoraj pozabila. V spominu mi je ostal le še stavek ''Hej, Sofia!'' in pa pogledi fantov, ko sem odšla mimo njih. Zaprla sem se v svoje misli in se sploh nisem zavedala, da sem se pravkar začela dušiti od joka.
''Sofia, umiri se!'' sem zaslišala nekje v daljavi.
Odprla sem oči in se komaj takrat zavedla resnosti svojega položaja. V hipu sem se predramila iz omotičnosti, globoko vdihnila zrak ter se obrnila k mami. Ta je bila v obraz vsa bleda. Rahlo sem se ji nasmehnila in jo tesno objela. Že sem odprla usta, da bi ji nekaj povedala, ko je čez dvorišče zadonel ravnateljev glas.

*b*''Nujno obvestilo. Ponavljam nujno obvestilo. Dragi učenci 6.a razreda in njihovi starši! Žal je šola v naravi za nekaj dni odpovedana, zaradi razmer na cesti. Ker pa je prišlo do dodatnih sprememb, bi prosil, da se v četrtek ob 15. 30 dobimo v vaši učilnici na sestanku.*b*
*b*Hvala za razumevanje.''*b*

Zaslišalo se je veliko razočaranih glasov in sošolci so začeli počasi odhajati z dvorišča. S pogledom sem poiskala grupo fantov, ki so me prej pozdravili. Končno sem jih zagledala na klopcah. Vsi so počeli nekaj svojega in zazdelo se mi je, da čakajo na starše. Dvojčka Lampič sta nekaj navdušeno razlagala Paskalu, Alex in Nickolas pa sta se igrala ''Kamen, škarje in papir''. Nekaj časa sem jih opazovala, potem pa je nenadoma Nickolas dregnil druge štiri in ozrli so se proti meni. Takoj sem sklonila glavo in zardela. Le kaj so si mislili, ko so videli da buljim v njih?
''Sofiaaaa,'' me je poklicala mama in me tako rešila zadrege. ''Greva zdaj domov, prej je javil tvoj nov zdravnik, da imaš ob dveh pregled. Prav?''
Prikimala sem in se, preden sem sedla v avto, še enkrat ozrla k fantom. Ti so me napeto opazovali. Ko sem sedla in zaprla vrata avta ter jim tako izginila izpred oči, sem opazila, da je Tomaž iz nahrbtnika vzel telefon in začel nekaj tipkati. Žal je pa avto v tistem odpeljal in nisem jih mogla več videti. Zaradi tega sem rahlo zavila sem z očmi, potem pa sem se naslonila nazaj in uživala v vožnji…
~~~
Tako kot vedno:
Zelo bom vesela kritik in res upam, da boste svoje mnenje tudi mapisali.
Res vam hvala!
Lepe počitnice, C:cookie:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ful dobro...
na zalost nimam casa detajno pokomentirat, ker pakiram za bih, se ti odkupim naslednjic :)
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Men je zgodba ful dobra:wink: ampak men je ce povem po resninic mejcken predolga:neutral_face:
Sorci ampak men se tko zdi drgac pa se naprej pisi tud ce bojo tvoje zgodbe tok dolge al pa dalse so super:blush::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:
Lp Someonehappy
0
 
Heeej!
Hvala za komentar.
Saj bi naredila krajše, samo problem je, da bi bilo potem prekratko. Ker iščem neke momente, ko bi se lahko končalo, ne morem kar nekje na sredini končat z delom če razumeš ;-)
Lp, Cookies
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Težave Amelie White, 39. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 17. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 38. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 16. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 37. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 15. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 36. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 14. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 0
 
0
gdč. PILovka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Tabletke za premikanje menstruacije

Oj.
Mi gremo konec meseca na morje in ravno takrat naj bi imela menstruacijo. Mami mi je rekla da mi bo dala tabletke za premikanje menstruacije. Mene je zelo strah ker sem prebrala da je eden izmed stranskih učinkov krvav kašelj. A mi lahko poveste kako tablete delujejo? Vesela bi bila kakšnih izkušenj.
Lp,
gdč.PILovka
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(14)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(13)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(19)
Ne uporabljam Instagrama.
(102)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

to da je okrog mavricno, pomeni da je uporabnik_ca ...
 

Rueanne je odgovoril/a na
Igre lakote-3 deli:grin:
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
vspelo mi je! Za danes se mi pa zdi ta: :upside_down:
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Harry Potter vsi deli Guardians of the Galaxy, Red ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink: moj ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
:scream::scream::scream::scream::scream: ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Labirint njenih oči, usodna noč, pot do usode
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hej! Dober seznam :) Sama imam od vseh ...
 

Prosim prosim PROSIM! Obvecaj me:)
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hej! Zanimiv seznam, in vidim, da si prebrala ...
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Prebrala sem Harryja Potterja :smile: Ja ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
wow temu pa bi lahko rekli ZELOOO USPEŠNA ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Mislim, da sedaj ko je že naročeno in plačano ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
meni sicer res ful hitro rastejo in si jih ...