snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Temne skrivnosti ~ nov začetek 4. del

Temne skrivnosti ~ nov začetek 4. del

5
Ojla! Tu je 4. del Temnih skrivnosti. V tem delu se bo zgodilo veliko stvari, dosti ključnih. Tako da, če vas zanima, kaj bo vesolje Sofii ušpičilo tokrat, veselo v branje.
Uživajte!
~~~
Doma sem zabrisala nahrbtnik v kot dnevne sobe, stekla po stopnicah v svojo sobo in jezno sem sedla na posteljo.
Med potjo domov mi je mama namreč povedala, da je našla drugega zdravnika in da greva danes namesto na pregled kar na odvzem krvi, v bolnišnico.
''Oliver Skubic, Oliver Skubic, pa od kod se je vzel toti Oliver Skubic…'' sem razjarjeno ponavljala.
''Sofia, pojdi se preoblečt,'' mi je zaklicala mama. ''Aja, pa sporočilo si dobila.''
''Kot da je zdaj to pomembno… Kaj, sporočilo sem dobila?''
Hitro sem zdrvela po stopnicah navzdol. V kotu je še vedno ležal odprt nahrbtnik iz katerega je zdaj sijala modra svetloba. Nemudoma sem ga pograbila, na sedežno stresla vse reči, ki so bile v njem in vzela ven telefon, ki je vztrajno vibriral. Potem sem se počasi odpravila nazaj gor. Ko sem odklenila telefon, se je jasno izrisalo sporočilo Viber Slovenija:
''Ustvarjena nova skupina ''Fantje in ena punca'', v katero ste bili dodani. Za več podrobnosti kliknite tukaj…''
Kliknila sem na zaslon in takoj se mi je prikazala nova skupina.
''Ne, saj to ni mogoče…'' sem zamrmrala.
V grupi so bili namreč dvojčka Lampič, Paskal, Alex, Nickolas in JAZ!
''Zakaj ste me dodali sem noter?'' sem hitro natipkala.
Nekaj časa je bil okvirček za sporočila prazen, nato pa:
''Zato pač.''
Odgovor je prišel od Taya.
*i*Kako me taka sporočila nervirajo*i*,sem pomislila.
''Sofia! Takoj se pojdi oblečt!'' sem spet zaslišala od spodaj.
''To me pa še bolj,'' sem si rekla, vendar vseeno odprla omaro.
Ko sem iz kupa potegnila eno izmed kratkih majic, so mi vse padle na tla.
''Zdaj pa še to!'' sem obupano rekla ter se spustila na kolena.
Med pospravljanjem sem ves čas škilila proti telefonu, saj sem upala, da bo vsaj še enkrat zavibriral. A iz tega ni bilo nič. Ko sem približno deseto majico položila na polico, sem v desnem kotu omare zagledala majhno luknjico. Primaknila sem se bližje ter si jo ogledala. Vse bolj sem jo opazovala, tem bolj sem dobivala občutek, da nečemu služi. Na koncu sem s prstom pritisnila nanjo. Prav nič nisem bila presenečena, ko se je zaslišal tih hreščet, še manj pa, ko je pred mano zazevala temna luknja. O takšnih stvareh sem pogosto brala v knjigah, zato me ni bilo niti najmanj strah. Sicer sem nekaj časa oklevala, vendar sem potem vseeno potisnila roko v odprtino. Ta je najprej zadela ob hladen in trd beton, nato pa sem votlino začela raziskovati. Čez nekaj časa so se prsti dotaknili nečesa lesenega. Predmeta sem se oklenila in ga potegnila na plano. V odprtini sem našla pravokotno skrinjico! Poskusila sem jo odpreti, a je bila na žalost zaklenjena.
Sicer pa je v tistem tako ali tako zavibriral telefon, zato sem skrinjico odložila na pisalno mizo, zložila še tistih nekaj majic in se vrgla na posteljo. Telefon je zaradi mojega skoka skoraj padel z nje, zato sem ga hitro ujela.
''In, kako kaj smo?'' se je glasilo Paskalovo sporočilo.
Odklenila sem telefon, kliknila na Viber in takoj, ko se mi je tipkovnica prikazala, odgovorila.
''Bolj slabo,'' sem napisala.
Ker nekaj trenutkov ni bilo odziva, sem se oblekla. Potem pa so Tay, Alex in Tomaž v istem trenutku napisali:
''Zakaj?''
''Ker grem v bolnico,'' sem brez razmišljanja napisala.
''Zakaj?'' je znova vprašal Tomaž.
''Od kdaj se toliko zanimate zame?'' sem vprašala nazaj.
Ker pa ni bilo odgovora, sem jim odgovorila na prejšnje vprašanje.
''Dobro, no, vam bom povedala. Na odvzem krvi grem in pojma nimam zakaj.''
Nekaj časa je bilo spet vse tiho, potem pa se je na zaslonu izrisalo pet žalostnih smeškotov, po eden od vsakega fanta. Kljub temu, da sem bila živčna, sem vsem poslala smeškota, nato pa stekla iz svoje sobe po stopnicah dol. Mama me je že čakala pri vratih. Po izrazu na njenem obrazu, je bila zelo jezna.
''Kje si bila?'' me je nahrulila.
Nedolžno sem jo pogledala, se hitro obula in se izmuznila skozi vhodna vrata ven, še preden bi mama lahko karkoli rekla.

2. poglavje: Oddelek za magične poškodbe

Ko sva stopili skozi vrata bolnišnice, sem postala še bolj živčna. Še nikoli se nisem srečala z odvzemom krvi, razen pri šestih letih, ko sem imela salmonelo. Počasi sem stopala za mamo po dolgem hodniku in najini koraki so strahotno odmevali v tišini petega nadstropja. Malo po malo me je oblival srh. Končno pa sva prišli na konec hodnika, kjer je mama zavila na levo in znašli sva se pred vrati dr. Skubica, zdravnika za magične poškodbe. Čakaj, za kaj?
Še preden bi mamo lahko povprašala po tem, je ta že odprla vrata. Očitno sta naju doktor in sestra pričakovala, saj sem takoj zaslišala njun pozdrav. Opazila sem, da je mama takoj stopila v ordinacijo ter se začela pogovarjati z zdravnikom. Jaz pa sem še vedno kot prikovana stala na mestu in nič me ni moglo premamiti, da bi stopila skozi ta vrata.
''Sofia, pridi,'' me je spodbudila mama.
Ozrla sem se prek njenega ramena v ambulanto. Na ogromnem LEBDEČEM stolu je sedel dr. Skubic in se smehljal. Na glavi je imel špičast, moder klobuk, namesto bele srajce ter hlač pa je nosil dolg zelen plašč.
Ko me je zagledal, mi je rahlo pomahal. Poskusila sem se mu nasmehniti, a mi to ni najbolje uspelo. Zaradi tega sem se rajši poglobila v svoje misli in zaprla oči, da mi ni bilo treba videti, kaj se dogaja okoli mene.
Naenkrat pa sem začutila rahel piš in ko sem odprla oči, sem stala na sredini ambulante. Začudeno sem se ozrla okrog sebe. Na stenah so bile fotografije čudnih živali, v ordinaciji pa polno zanimivih pripomočkov. Že po napisu na vratih sem sklepala, da to ni navadna ambulanta.
''Pozdravljena, Sofia! Kako si?'' je poskusil preusmeriti mojo pozornost zdravnik.
Narahlo sem pokimala z glavo. Doktor je z roko pokazal na stol ob vratih in hitro sem sedla nanj.
''Torej,'' je rekla medicinska sestra, ki je bila, mimogrede, oblečena v škrlatni plač, a na srečo na glavi ni nosila klobuka. ''Najprej bi kar tukaj uredili vse papirje, potem pa bi šli v bolnišnično sobo za odvzem krvi oziroma lahko kar v sobo, kjer bi potem bila Sofia. Bi bilo to vredu, ali bi obrnili, tako da se potem dogovorimo okoli papirjev? Kako vam je lažje?''
''Jaz bi najraje šla kar domov,'' sem rekla sama sebi, a ne dovolj tiho, da me nekdo ne bi slišal.
Mama, ki je stala poleg mene, me je ošinila s pogledom, potem pa se je obrnila k zdravniku in se kar v imenu obeh odločila za prvo možnost. Medicinska sestra je prikimala in skupaj se odpravili v sosednjo sobo, iz katere se je kmalu zaslišalo šušljanje. Obupano sem se naslonila na naslonjalo.
''Zdaj je, kar je,'' sem dejala.
Da bi se zamotila, sem iz žepa kratkih hlač potegnila gumico. Na hitro sem si šla skozi rdeče lase, ki so segali preko ramen in so bili od poletnega sonca malo svetlejši kot ponavadi. A to me ni preveč motilo.
Začela sem si jih spenjati v konjski rep in ravno ko sem končala, sem začutila vibracije v levem žepu. Takoj sem se spomnila, da si v naglici nisem uspela vzeti nahrbtnika in sem telefon stlačila v žep. Zdaj sem ga hitro potegnila na plano in ko sem ga prižgala, sem opazila, da sem dobila zasebno sporočilo na Vibru. Kliknila sem nanj in zajela sapo. Prišlo je od Alexa!
''Srečno!'' je pisalo.
Poslala sem mu odgovor, potem pa ugasnila telefon in se namestila na stolu. Ravno pravi čas, saj je iz sobe prišla medicinska sestra.
''Pridi,'' mi je rekla. ''Zdravnik in tvoja mama se imata še nekaj za pogovoriti.''
Žalostno sem se ozrla k mami. Ta se je za trenutek obrnila, narahlo odkimala in se spet posvetila pogovoru. Opazila sem, da medicinske sestre ni več v sobi, zato sem hitro pohitela za njo. Ko sva hodili po hodniku, sem zanalašč zavlačevala. Z odporom, ki sem ga dobila, ko sem stopila iz ambulante, sem si ogledovala prazne sobe, ki so z odprtimi vrati dopuščale ogled.
''Tu sva,'' sem zaslišala pred sabo.
Ustavila sem se pred belimi vrati z napisom ''soba a33''. Ko je medicinska sestra odprla vrata, sem si sobo podrobneje ogledala. V bistvu ni bilo kaj reči. Bele stene, bela omara in predalnik, prav tako bela postelja in poleg nje bela omarica. Tu ni bilo nobene posebnosti, ki bi jo lahko povezala z drugačnostjo oblačil osebja tega oddelka.
''Lahko nekaj vprašam?'' sem vprašala, preden sem oblečena legla na posteljo.
Medicinska sestra je prikimala.
''Zakaj je v bolnici vse belo?''
Sestra se je nasmejala.
''Nevem. Takšna je že odkar se je spomnim. Zdaj bi te pa prosila, da ležeš in zapreš oči, okej?''
Pokimala sem. Vse, česar sem se spominjala po tem je, da je medicinska sestra vzela injekcijo in me pičila v desno roko…
~~~
A vas tudi firbec matra, kaj se bo zgodilo? Vse izveste v naslednjem delu, do takrat pa lahko vplivate na izboljšanost zgodbe.
Zato!
Vaša mnenja, pa magari so nesramna, sporočite v komentar. Kaj vas zmoti? Kaj bi lahko izboljšala? Kaj bi mogoče pohvalili?
Hvalaaa!
Lepe počitnice, C:cookie:
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 4. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 44. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 22. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Življenje Emilly Anderson 3. del

Ogledov: 1 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 3. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Zmajcek potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Razvoj

hejjjooouu!!!
No ja js jimam ful neki groznga problema sam sm vidl eno objavo od ene punce in je napisala da jo bolijo prsi. Pac men je zlo cuden ker razvijat sm se zacela tko 2 leti nazaj pa me se nikoli jiso bolele.... pac samo ce pritisnem oz se udarim itd.
Pac a je to normalno da me ne bolijo.
Aja stara sm pa 13,5.
Hvala ce boste odgovorili!!!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(29)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(34)
Ne uporabljam Instagrama.
(196)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

warrior cats fan je odgovoril/a na
warrior cats so ful fajn knjige, sam so v ...
 

mimi3521 je odgovoril/a na
chrissy wake up... hey hello...:relieved::relieved::relieved:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Oboje dobimo v posebnem dogodku. Torej balon ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
vijolica lp Doggylover
 

Cool Girl je odgovoril/a na
super je izpadlo! izgleda ful živahno in ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
res ful lepo, ves trud se vidi! :))
 

Cool Girl je odgovoril/a na
vampirkin dnevnik (sedem delov je), okrutni ...
 

Loona88 je odgovoril/a na
A to naj bi se oblekla?? :sweat_smile::rofl::rofl: ...
 

Loona88 je odgovoril/a na
Vrtnica maybe??
 

Kally je odgovoril/a na
sem zraven, pa plss obveščaj me!
 

Amy Raven je odgovoril/a na
1. Očeta 2. Pomoj v knjigi Pravljice Barda ...
 

#sedmošolka je odgovoril/a na
Jaz se prijavim! Pa tuki so moji odgovori. 1. ...
 

Chrispy je odgovoril/a na
Zdravo! Tej ne registrirani osebi napiši ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/3UzxZeeaydQHibz16
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Se strinjam čeprov nevem če bo lih pošteno ...