snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Uganka: Pobegli 4. del

Uganka: Pobegli 4. del

6
Hej!
Najprej eno obvestilce.
V moj kotiček ( https://www.pil.si/pilovci/1435-i-love-dance ) sem napisala seznam vseh otrok in staršev, po družinah, ter njihove starosti, tako da lahko pogledate, če vam bo kaj pomagalo. Sedaj pa k zgodbi:

Stala sem naslonjena na steno v jedilnici. Na moji levi je stala Alison, na desni pa Alicia. Brian je sedel na okenski polici. Ostali, starejši od nas, so sedeli pri mizi. V sobi smo bili vsi razen Jane, Mie in Senne. Torej vsi, ki smo končali osnovno šolo.
»Zdravila moramo dobiti.« je rekel Sean. To smo vedeli vsi, nismo pa vedeli kako.
»Ampak, saj je Senna dobila napad tudi na poti sem, pa ji ni bilo nič.« je rekel Dean.
»Sennini napadi imajo različne stopnje. Tisti napad, ki ga je dobila v avtu ni bil nič v primerjavi s tem, kar se ji lahko zgodi.« sem razložila. Sennine napade sem poznala do potankosti, saj sem bila večkrat njena varuška.
Sean je z roko udaril po mizi. »Jutri gremo tik pred zoro. Jaz in Dean bova za zaščito.«
»Jaz grem zraven. V hišo bom šla po zdravila.« sem rekla.
»Niti pomisli ne na to!« je rekel Sean.
»Poskusi mi preprečiti!« sem mu vrnila.
»Ashley, ne pomeni ne! Ne greš z nami!« je vzkipel Sean.
»Sean pomiri se. Jaz sem za, da gre Ashley. Jaz bom ostala tukaj in pazila na Senno.« je rekla Rose in Seana prijela za roko. Ne vem ali mu je bilo v zadoščenje to, da bo Rose na varnem ampak prikimal je.
»Jaz grem z Ashley v hišo.« je rekel Brian.
»Medve bova v Avtu pred hišo na zvezi z vsemi.« je rekla Alison in pokazala na njiju z Alicio.
»Prav. Seth in Ava bosta na začetku ulice, Zack in Matt na koncu.« je odločil Sean. Vedela sem, da mu je všeč, da je najstarejši. Da lahko odloča.
»Ne smemo pozabiti na najpomembnejši del. Senna ne sme izvedeti. Znorela bi, ker tvegamo zanjo. Za osemletnico razume presenetljivo veliko stvari.« je rekla Rose.
»Kaj pa bom jaz?« je vprašal Brad. Še vedno se je počutil kriv, ker ni vzel zdravil.
»Tukaj boš stražil pred hišo. Dokler ne gremo bova stražila jaz in Dean, ker sva najstarejša.«je rekel Sean.
Vsi smo prikimali.
Zvečer sem šla spat z občutkom, da ta načrt spominja na prizor iz akcijskega filma. Imela sem občutek, da sem spala le nekaj minut, ko me je Rose zbudila. Prestrašena sem se dvignila. Ko sem ugotovila, da mi nič ne grozi sem se vrgla nazaj na vzmetnico. Hitro sem ugotovila, da je bila to slaba ideja. Iz nje se je dvignil prah in zakašljala sem. Ozrla sem se na zakonsko posteljo, kjer sta spali Senna in Jane. Nobena se ni zganila. Potiho sem sledila Alicii in Alison iz sobe.
»Toplo se oblecite. Čeprav je jesen so jutra že mrzla.« je rekla Rose. Ubogale smo jo in si nadele puhovke in kape. Nato smo šle na dvorišče, kjer so bili vsi drugi že zbrani.
»Jaz, Dean, Brian in trojčice gremo skupaj v avto, Matt, Zack, Seth in Ava skupaj.« je odločil Sean. »Matt najprej greste vi. Mi bomo počakali na odvozu. Če bosta obe ulici prosti gremo.«
Ava, Seth, Zack, Matt, Sean, Dean in Brian so že imeli pištole. Sean jo je dal še meni in zataknila sem si jo za pas. Vedela sem, da imajo naši očetje orožje, nisem pa vedela, da ga imajo toliko. Sedla sem v avto. Skozi okno sem videla, da je Rose objela Seana. On jo je poljubil na čelo, nato pa se nam pridružil v avtu. Ko smo prišli iz gozda na cesto sem Brianovo roko začutila na svoji. Ustavili smo se na odvozu, ki pelje v mesto. Matt je odpeljal naprej.
Čez pet minut se je iz telefona pri Alicii in Alison zaslišal Avin glas: »Na začetku je čisto.«
Kmalu se je oglasil tudi Zack: »Tukaj je čisto.«
Odpeljali smo se. Kmalu potem, ko smo zapeljali mimo Ave in Setha smo zapeljali pred hišo družine Rodriguez. Hiša je bila zelo moderna. Imela je ravno streho, fasada pa je bila ponekod obložena z lesom in kamnom. Sean je parkiral na drugo stran ceste.
»Sporočita, če bo kaj novega.« je Sean naročil Alicii in Alison. Potem smo izstopili. Sean in Dean sta se postavila vsak na svojo stran vrat. Z Brianom sem šla po stopnicah proti vhodu.
Ko sva prišla do vrat je Brian rekel: »Ključ sem pozabil v dvorcu.«
»Imate mogoče rezerven ključ?« sem vprašala. Brian je pokleknil k robu cvetlične gredice. Odrinil je letvico, ki je bila pritrjena ob robu hiše. Pod letvico je bil zataknjen ključ. Podal mi ga je in odklenila sem hišo. Ko sem vstopila me je spreletel srh. Predali so bili odprti in okoli njih je ležala njihova vsebina. Prazna omara je bila odprta. Po belih marmornatih stopnicah so bili vidni odtisi blatnih čevljev.
»Nekdo je bil tukaj. In ni se trudil pospraviti za sabo.« je rekel Brian. Pogledala sem na majhno klopco, ki je najbrž služila za preobuvanje. Na njej je bila modra torbica. Pohitela sem tja in jo vzela. Pregledala sem vsebino. Pokimala sem Brianu.
Takrat mu je zazvonil telefon. Oglasil se je. »Ne hodita ven. Ava je rekla, da gre avto skozi ulico. Mi se bomo skrili v naslednji ulici, kjer je skupno smetišče. Ko dobita torbo pridita peš.« je naročila Alison, potem pa prekinila. Brian je stisnil pištolo v roki. Sedla sva na klopco. Takrat se je pred hišo zasvetilo. Tuj avto je ustavil pred hišo.
»Ash, skrij se v omaro. Jaz grem v dnevno sobo, kjer bom povzročil hrup in zamotil tistega, ki je v avtu. Takrat zbeži. Se vidiva pri smetnjakih. Hotela sem ugovarjati a me je utišal s poljubom. Takrat se je zunaj zaslišal loput avtomobilskih vrat. Skrila sem se v omaro, Brian pa je šel globlje v hišo. Oprijela sem se pištole za pasom. Ko sem slišala, da so se vrata odprla sem zadržala dih. Slišala sem težke korake. Oseba, ki je ravnokar prišla v hišo je nedvomno moški. Takrat sem zaslišala tresk nekje v hiši. Brian je najbrž razbil kakšno vazo. Neznanec je pohitel naprej v hišo. Previdno sem stopila iz omare in skozi vhodna vrata odšla ven. Previdno sem se splazila pod okni. Ko sem prišla mimo hiše sem stekla po ulici proti smetišču. Ko sem prišla do smetišča sem zadihana šla do avta. Tam so zunaj stali Alicia, Alison, Sean in Dean.
»Kje je Brian?« je vprašal Sean.
»Kmalu bo prišel. Tisti avto je bil očitno namenjen v hišo.« sem povedala. Sean je pokimal. Sedla sem v avto, da bi se pogrela. Čez pet minut mi je postalo vroče, zato sem stopila nazaj ven. Po dodatnih petih minutah me je začelo skrbeti.
»Kje se obira?« sem rekla, bolj ali manj sama sebi.
»V redu bo, Ash.« me je mirila Alicia.
Spet je minilo pet minut, a ga še vedno no bilo. Takrat sem bila že resno zaskrbljena.
»Kaj če …« Nisem bila sposobna dokončati stavka.
Takrat se je zaslišal oddaljen strel. Imela sem občutek, da je strel zadel mene naravnost v srce, čeprav je bil oddaljen vsaj eno ulico. Kolena so se mi zašibila in zdrsnila sem ob steni na tla in jokala.
Alicia je samo stopila do mene in me objela. Sean si je pri sebi govoril, da ga bo Rose ubila. Nisem se ozirala nanj. Samo hlipala sem Alicii v ramo. Ko sem zaslišala korake sem skoraj poskočila. Pri robu smetišča je stal Brian. Stekla sem k njemu in mu skočila v objem.
»Nikoli več mi ne naredi tega!« Sedaj sem hlipala v njegovo ramo. Ko sem se pomirila sem se odmaknila od njega. »Kje si bil?« sem ga vprašala. »In kaj se je zgodilo s tvojo glavo?« Po čelu in čez lice se mu je raztezala modrica. Ponekod mu je tudi tekla kri. Brez pomišljanja sem si slekla puhovko in si iz srajce, ki sem jo imela spodaj oblečeno, odtrgala kos blaga in mu ga ovila okoli rane.
»Tisti tip me je videl in me prepoznal. Udaril me je in najbrž bi me odpeljal, če ga ne bi …« Brian se je ustavil sredi stavka.
»Si ga ustrelil?« sem ga previdno vprašala. Poklapano je pokimal. Znova sem ga objela.
»Gremo. Rose bo že tako jezna name, ker sem njenega brata pripeljal nazaj krvavega.« je rekel Sean. Sedli smo v avto. Sean je odpeljal.
»So Matt, Zack, Ava in Seth že odšli?« sem vprašala. Sean je pokimal.
»Ava in Seth, naj bi sicer bila malo opraskana, ker sta se morala hitro skriti, drugače pa so vsi štirje v redu.«
Ko smo prišli nazaj nas je Rose čakala na pragu. Takoj, ko smo izstopili je zletela k Seanu v objem. Ko se je odmaknila od njega in je videla Briana je rekla »Kaj se je pa tebi zgodilo?« je vprašala in objela še njega. Ko smo prišli v hišo sem torbico z zdravili nesla v ambulanto. Potem sem si oblekla drugo majico, saj sem polovico prejšnje uporabila za Brianov povoj.
»Ava, Seth, Brian, vsi trije z mano.« sem ukazala, ko sem prišla nazaj dol. Peljala sem jih v mojo zdravniško sobico. Z Avo in Sethom ni bilo hudo. Seth je imel majhno prasko na obrazu, oba pa sta imela opraskane dlani in kolena. Rane sem jima umila in razkužila, ter ponekod nalepila obliže. Z Brianom je bilo huje. Posedla sem ga. Najprej sem previdno očistila vso kri. Vedela sem, da ga peče, zato sem poskusila narediti čimbolj hitro. Ko je bila rana čista sem iz omare vzela protivnetno zdravilo.
»To bo malo zapeklo.« sem ga opozorila. Potem sem mu na rano kapnila malo tekočine iz stekleničke. Dlani je trdno oklenil okoli naslonjala za roke. Kapljala sem naprej. Plitko je dihal in najbrž ga je močno peklo ampak to sem morala narediti.
»Tako, končala sem.« sem mu rekla in olajšano je zavzdihnil. Rano sem mu samo še povila, potem pa sem ga poslala v kuhinjo popit malo vode. Ko sem pospravila sem šla v jedilnico.
»Uspelo je. Senna ničesar ni izvedela.« je rekla Rose.
»Česa nisem izvedela?« Skozi vrata je vstopila Senna.
Prijela sem jo v naročje. »Nič takega.« sem ji zagotovila. Vedela sem, da ji po še vedno rojilo po glavi.
»Zakaj me vedno obravnavate kot otroka?! Povejte mi, kaj se je zgodilo!« se je razjezila.
»Ko smo zbežali, smo v hiši pozabili tvoja zdravila. Zato smo jih šli iskat.« ji je previdno razložila Rose.
»Lahko bi mi povedali!« je hladnokrvno rekla, potem pa odšla. Najbrž je bila jezna ampak vseeno je reagirala kar dobro. Lahko bi bilo kot pred nekaj dnevi v avtu.
Tako, tukaj je nov del! Upam, da vam je všeč.
Zanima me kako vam je všeč dolžina delov? V Word jih napišem kot poglavja in jih objavim, ampak če bi rajši imeli krajše dele lahko dam na pol.
PS. Napisala sem nov del Po vojni.
LYSM
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hojla! Spet en odličen del. Res odlična zgodba. Kot vedno moram pohvaliti vse ljubezenske dele. Te res obvladaš! :joy::joy::joy::joy::joy:
Ampak zgodba je res odlična! 1000000/10 je ocena.Res super zgodba. Drugače pa mi je všeč, da so deli daljši! Več za brat te odlične zgodbe!
1
 
Res hvala! lysm<3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Uuuu, tole je pa bilo res akcijsko:gun::key::chains:Res, res, res SUPER!!!! Tudi meni je všeč, da so deli dolgi in tudi, da nimašpravopisnih napak, ker je lažje za brat:grin:
Komaj čakam novi del!
LY:kissing_heart:
0
 
Hvalaaaaaaaaaaaa! Lysm
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
FANTASTIČNO!
Zgodba je res kul! Ulala ima prav, res je bilo hudo akcijsko. Meni dolžina delov čisto ustreza, sploh kadar mi je dolgčas!
#komajčakamnovdel
Pa še eno vprašanje: koliko strani v wordu si popisala za to zgodbo?
#komajčakamnovdel
#tvojanajvečjaobkževalka
#tisitoppisateljica
#odvisnasemodtezgodbe
#nikolinenehat
Lp,
Super sister :sparkling_heart:
1
 
Hvalaaaaaaaaaaaa! V wordu za povprečen del porabim približno tri strani, včasih malo več, včasih manj. LYSM
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super del sestrca res
1
 
Hvala! LY
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Sara Marita

Ljubezen na prvi pogled 1. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
2
Nice girl

Krvavi mrak prolog

Ogledov: 27 Odgovorov: 2
 
4
LoveGinnyWeasley

Volkovi

Ogledov: 15 Odgovorov: 1
 
1
Sladkorček

Polkrvna Hči - Aria 2. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 0
 
2
Little girl

Kamp skrivnosti in ljubezni 2. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
3
*Galaxy Ginny*
 
7
Blank

ELEMENTI ŽIVLJENJA 3. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 4
 
6
Fell for you

Love at it's end

Ogledov: 41 Odgovorov: 1
 
4
Jjhhij potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Teža... Višina.. Itd.

<3
1.a sem previsoka če sem stara 11 velika pa 170cm?
2. A je premalo da si pri 150cm težek 30kg. Pa se dokaj normalno prehranjuješ.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko knjig iz Pilove knjižnice ste prebrali?
Nobene :(
(173)
Več kot eno, manj kot pet.
(228)
Več kot pet!
(161)
Več kot deset!
(158)
Kakšna knjižnica?
(105)

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

hogwarts je odgovoril/a na
brez zamere ampak mal je preveč kičast lysm
 

hogwarts je odgovoril/a na
A LAHKO MEN NARISES LOGOTIPPP PLIS txi ce ...
 

Lia je odgovoril/a na
WAW! :heart:🤍Ob slapu je kar mrzlo če se ...
 

JustLilly je odgovoril/a na
Zaslužiš si! Res si! :hugging: Z največjim ...
 

Vesoljska mucica je odgovoril/a na
:clap::clap::clap::clap:
 

volkec je odgovoril/a na
tvoje naj barve: turkizna, svetlo vijolična kaj ...
 

ManonWhitethorn je odgovoril/a na
Bravo, legenda :relieved::heart_eyes::kissing_heart:
 

ginnyweasley11 je odgovoril/a na
1. dragon girl (vzdevek=dg) 2. wholovebookandmusic(vzdevek=nevem)
 

Ana Rao (ne prijavljena) je odgovoril/a na
Queen girl #lovedogs
 

Wonder Woman je odgovoril/a na
Točno tako! Go, Roglič, Go! :heart::kissing_heart::kissing_heart:
 

ginnyweasley11 je odgovoril/a na
hej jaz se bi prijavila. a si za: itakkkkk tvoje ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Lepo:wink::sparkling_heart:
 

Doglover je odgovoril/a na
Fulll lepoooooo:blush:🥰:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart: ...
 

Happy Girl je odgovoril/a na
Wow
 

Panda sem🐼 je odgovoril/a na
Cooollll zgodba!!!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart: