Naslednji Pil izide 5. marca

Nova številka
Februar 2021


Izid: 5. 2. 2021

Liv's blog 2. del

5
Tema: depresija in druge mentalne bolezni

Živijo, torej nazadnje sem vprašala o kateri temi želite, da pišem in ker je bilo zanimanje le za to temo, bom sedaj pisala o njej, vklučila bom tudi svoje izkušnje. OPOZORILO: ne beri, če si občutljiv na omembo smrti in poškodb. Ne beri tudi če si homofob.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + +

DEPRESIJA:
Depresija je ena izmed precej poznanih mentalnih bolezni, ki je posredno povezana tudi z veliko drugimi mentalnimi boleznimi (npr. anoreksija, bulimija, ipd.)
Sama sem se s depresijo začela spopadati pred približno pol leta, tj. proti koncu poletnih počitnic. Natančnih razlogov ne bom naštevala, saj so precej osebni. Torej depresijo bi najlažje opisala takole; predstvljajte si, da ste žalostni, ampak žalostni ste ves čas. Žalostni ste tudi, ko ste veseli. Hm, mogoče je to nekoliko težko razumeti. Ko si vesel, si nekako vesel, ampak še vedno nekako občutiš tisto žalost razumete? Največkrat do depresije pride, zaradi kakšnih negativnih dogodkov, npr. izgube neke osebe, ampak razlogi so pri vsaki osebi različni.
Sama se rada zamotim z različnimi dejavnstmi, naprimer pomaganjem na svetovalnici, da ne razmišljam preveč. Kadar razmišljam, ne morem razmišlajati o ničemer drugem kot v določenih slabih stvareh (kasneje pridem do tega). Včsih dobim, nekakšne ''navale žalosti'', ko samo sedim in razmišljam ali ne bi bil svet boljši brez mene. Vem, da me imajo nekateri radi, ampak ali me imajo zares radi? Kaj če me imajo dovolj in me samo nočejo prizadeti? Imam samo 3 prave prijatelje. In še za te ne bom nikoli prepričana. Bi me starši in brat sovražili, če bi jim povedala, da so mi všeč tudi punce? Zakaj se moram toliko truditi za šolo? Nikoli ne bom prišla tako daleč, da bi izobrazbo zares potrebovala. Vsi nekaj pričakujejo od mene. Vedno sem bila popolna. Prijazna, spoštljiva, same 5-ke, uspevala sem na vseh tekmovanjih, tudi pri športu in v glasbeni šoli. Ampak kaj če jaz tega nočem? Kako naj vsem povem, da mi dol visi za ocene, za to kaj si ljudje mislijo, da mi dol visi, da moram biti vljudna, poslušati težave ljudi, če pa nihče nikoli ne posluša mene? Želim si samo kričati, ampak ne morem, ne morem ker bi me slišali, vedeli bi, da nisem v redu. Hočem zbežati, zbežati nekam daleč proč, v gozd kjer ni nikogar, se odpreti, jokati brez, da bi me kdo spraševal si vredu? Kaj je narobe? Vedno si vredu? Ker nisem, Že dolgo nisem. Želim ležati v gozdu, na ves glas kričati in povedati, da nisem v redu, da samo želim, da bi bilo vsega konec, da bi me vsi pustili pri miru in me pustili, da umrem. Da želim, da bi lahko samo bila sama, tekla po gozdu, tekla v neskončnost, tekla dokler ne zbežim vsemu. In kadar želim samo, kričati in ne morem, ne morem spustiti vsega iz sebe, ostanem tiho in boksam v steno, boksam dokler ne priteče kri in še takrat ne neham. In, ko res ne morem več, se usedem na posteljo in gledam v prazno. Naenkrat se počutim prazno, nič ne čutim, nisem žalostna jezna, ipd. In potem samo hočem čutiti nekaj. Spraviti to otopelost iz glave. Zarijem si nohte globoko v kožo, dokler ne začutim bolčine, začutim nekaj. Ampak ni dovolj, ne boli dovolj, otopelost ostaja, ampak vem, da jo bo bolečina pregnala. Vzamem nož in si ga zarijem v bedro. Zarežem. Bolečina je nekaj najboljšega. Pravzaprav sploh ne boli. Je samo občutek. Prežene otopelost. Naredim več rezov. Ko končam se povijem s povojem, ki ga imam skritega v sobi, da nihče ne bi opazil krvi. Odprem telefon in nadaljujem z dnevom kot, da se ni nič zgodilo.
Včasih, ko zvečer ležim v postelji razmišljam. Pravzaprav vsako noč. Razmišljam kako bi bilo, če bi umrla. Če preprosto ne bi obstajala. Samo črnina, ne, ne črnina- nič. Bilo bi super. Vsi problemi bi izginili. Ampak potem se spomnim, da bi me nekateri pogrešali. Tega jim ne morem storiti, še posebej ne družini, pred kratkim smo izgubili babico. Ampak ali bi bili žalostni? Kaj če bi jim bilo vseeno? Te misli se mi potem še dolgo vrtijo po glavi, ponavadi zaspim okoli 2h zjutraj. Najbrž je eden od razlogov, da nikomur ne povem, da hočem kočati vse zato, ker bi mi hoteli to preprečiti. In tega nočem. Sedaj je vsaj vse v mojih rokah. Ena stvar je odvisna od mene in samo od mene, jaz sem tista, ki bo odločala ali živim ali umrem. In tako mora tudi ostati.
Včasih, ko se pogovarjam s prijateljicami, tako sarkastično rečem, da sem depresivna, na takšen način, da nihče ne bi pomislil, da je res. Mogoče upam, da kdo vseeno bi.
Moja depresija se je začela ob koncu poletnih počitnic, še kar traja. Ampak potem sem spoznala njo. Začeli sma si dopisovati prek TikToka, pisati sva si kasneje začeli tudi preko Snapchata. Super sva se ujeli. Začeli sva se pogovarjati preko video klicev, kmalu je prišlo do tega, da je postala moja punca. Bila je edina, ki sem ji zaupala vse. In me je razumela. Obljubila sem ji, da ne bom končala svojega življenja, dokler se ne vidiva v živo. Kar najbrž še dolgo ne bo. Ker živi v ameriki. In to obljubo mislim držati. Kar hočem povedati je, da je ona razlog, da sem še tukaj.
+ + + + ++ + + + + + + + + +
Tole se je malo zavleklo, nadaljevala bom o depresiji in drugih boleznih, v naslednjem blogu, da ta ne bo predolg.
Lp
Liv:spades:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Mogoče bom tole izbrisala, saj je precej osebno.
1
 
Oof napačen profil hehe, se opravičujem.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Res mi je všeč. da pišeš o takih stvreh in te popolnoma razumem, če boš potem ta blog izbrisala. Ali bi lahko v naslednjem blogu pisala o LGBTQ+. Saj se mi zdi, da nimam spola in me res zanimam malo ve o tej temi.:blush::blush::blush:
lp boby
2
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Si že povabil/a kakšnega prijatelja na Pilovo spletno stran?
Seveda.
(447)
Ne še.
(453)
Bom zdaj!
(81)

Priljubljene objave

I love book
25
 

꧁༺𝓡𝓸𝓼𝓮༻꧂
7
 

Sunshine twins<3
8
 

pilovka99
5
 

Oglas

Zadnji odgovori

Gaja (Tara) Kruh je odgovoril/a na
npr odgovor narediš tako: par A, prva povezava! par ...
 

Osebica je odgovoril/a na
Oh, oprosti, popolnoma sem pozabila... naloge ...
 

Osebica je odgovoril/a na
Ta zgodba je super!!!!!!!! Prebrala sem vse ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Petega!
 

Revija PIL je odgovoril/a na
April je odgovorila res dobro!
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Ja ampak saj potem aplikacija nima ravno ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Kot neka soba, ki je spredaj pred ostalimi ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Za naročnike ne tekmujemo in lahko zaenkrat ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Avatarje dodajamo počasi, glede na ilustracije ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Morda lahko sobe res hitreje zapremo :)
 

Nekdo je odgovoril/a na
glasujem za #:dog2::heart:
 

Pilovka 1 je odgovoril/a na
A-M-A-Z-I-N-G
 

Pomagam rada je odgovoril/a na
https://slv.mainstreetartisans.com/4073091-how-to-draw-a-raspberry-with-a-pencil
 

Pomagam rada je odgovoril/a na
Rumena Somthing just like this Nimam kvečemu ...
 

Osebica je odgovoril/a na
Če vam je všeč, bi bila vesela kakšnega :heart: ...