Naslednji Pil izide 7. maja

Nova številka
April 2021


Izid: 2. 4. 2021

Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 5. del

13
"V največ treh sekundah si si bila zmožna zapomniti registersko tablico, svojega lastnega naslova pa v enem celem tednu ne?"
Prebledim. Glas mi popolnoma odpove. Mrzla kepa se mi začne iz srca širiti po vsem telesu. V notranjosti sem popolnoma mrzla, vendar čutim kako mi po hrbtu teče mrzel pot. Samo strnim v policistovo nagubano čelo. Lesen stol pod menoj postane še bolj neudoben kot sicer.
Zdrznem se, ko znova spregovori: "Odličen spomin imaš Clara."
Sledi mučna tišina, ki jo je moj sogovorec izrabil, da poveča napetost. S težavo zadržim grenko razočaranje, ki se mi želi izrisati na obrazu.
Skloni se in iz predala privleče porumenelo mapo. Pozornost mi pritegne pripeta fotografija. Moja fotografija izpred petih let. Usta imam navkljub pohitreni proizvodnji sline popolnoma suha. Nekaj hočem reči, vendar niti ne vem kaj naj. Kristalno jasno mi je kaj je ta mapa. To je mapa o meni. Pravzaprav če smo bolj natančni o moji pogrešanosti (kako bi se temu sploh reklo?). Srce neha pospeševati in se v znaku predaje zvije v majhen vozel.
"Pred pol leta so me premestili z oddelka za pogrešane osebe v oddelek za preiskovanje večjih kaznjivih dejanj (med ta spadajo tudi ropi) ..." Počaka na dramatičen učinek. "Že ko sem te prvič zagledal si si mi zdela znana. Pobrskal sem po arhivih za pogrešane mladoletnike." Iz mape vzame nekakšnen na roke zapisan obrazec. "Prepoznal sem te, ko si omenila registersko tablico ..."
Pobulim. Prepoznal me je, ko sem omenila registersko kombija? Tole je vedno bolj čudaško.
Nekoliko pomaha z listom. "To je napisala gdč. Samantha Goldengate, takrat 34-letna delavka v sirotišnici Rožni baj," mi reče kot da bi to vse razložilo. Začne brati dele zapisanega: "... Mislim, da sem edina, ki je to opazila ... Menim, da tega niti ona sama ne zaveda ... Posvetilo se mi je na delavnici za lansko silvestrovo ... vendar z gotovostjo lahko trdim, da ima Clara Roger fotografski spomin." Pogled dvigne iznad prebranega.
"Ne ... to bo pomota ..." le vse kar lahko izdavim.
Mladi krminalist zavzdihne: "Poglej Clara ... oba veva, da govorim resnico. Pobegnila si iz sirotišnice in si že pet let pogrešana ..."
Komaj zadržujem solze. Konec je. Dobili so me. Sem kot majhna miška ujeta v kovinski mišnici. Če bi bila mišnica vsaj iz lesa, bi jo lahko preglodala in pobegnila. Vendar navkljub temu raje vidim, da je iz kovine kot pa iz česa trdnejšega. Kovina bo napreč enkart zrjavela. Le da bo v resničnosti rja brca v zadnjo plat, ko me bodo vrgli iz sirotišnice ... V znak predaje povesim pogled.
"Svojim nadrajenim lahko sporočim, da sem našel pet let pogrešano osebo," zaslišim nekoliko razočaran (razočaran?) glas "vendar bom tako ob ključen košček sestavljanke."
Privzdignem pogled. Kaj točno mi želi povedati?
Nagne se nekoliko proti meni in me pogleda v oči. Ta pogled je presneto neudoben, celo bolj kot razmajan stol na katerem sedim. "Clara Roger, to kar ti bom ponudil ni legalno ... Ali bi mi (v zameno za moj molk) pomagala pri razrešitvi primera?"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej, hoj!
Upam, da nov del ni preveč predvidljiv ... ali da pogovor ne poteka nenaravno (s tem mislim, da se zdi, da česa takega noben ne bi nikoli naredil / rekel) ...
Aja, da slučajno ne bo pomote: Registrka tablica je IZMIŠLJENA in morebitna podobnost z vam znano registersko je naključje. Kakršna koli druga morebitna podobnost (npr.: z imeni) je nenamera in naknjučna. (Hja, vem, da se ponavljam, vendar raje večkrat napišem, da ne bi kdo komu kaj zameril ...)

Hvala vsem, ki spremljate mojo zgodbo. Ne veste koliko mi vsak lep komentar pomeni ...:heart: HVALA še enkrat! Lepa hvala blondi, Šubi Dubi-ju in dragon girl za imena (eno sem kot ste morda opazili že uporabila :smiley:). Hvala tudi vsem ostalim za oglede, všečke, malo dobre kritike in spodbudne komentarje. Še vedno velja: Imam nekaj problemov za (angleška) imena likov, ki bodo nastopili v nadaljevanju (ime + priimek). Če ima kdo kakšno dobro idejo za ime, naj mi prosim napiše, vsakega predloga bom vesela :grinning: Ideje potrebujem predvsem za moške in ženke (25 - 45 let), ki dobivajo visoko plačo, otroški vzdevki pa bodo tudi super.
Jutri lahko pričakujete 6. del, potem pa bom morala za nekaj časa nehati, saj se vračam / vačamo v šolo ... Potrudila se bom, da bom vsak teden objavila vsaj en nov del.
:spy::spider:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Meni je full všeč!!!
Zdaj pa imena, hm ....
moški:
Salvador McEfferty
Norman Clarke

ženske
Everleigh Ecclestone

Upam, da so ti všeč
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Waw. Nevem kaj naj napišem v komentar, ker nerazumem kak lahk tak dobr pises. Ta zgodba bi bla po mojem mnenju iz pod rok 30 letnice. Če ne boš izdala knjige se me pazi :smirk::smirk:
Lp,PK
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super zgodba,le tako naprej! Se veselim nadaljevanja.
2
 
Mike
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vav. Spet super del. Zelo je napeto in zato mi je tudi tako všeč. Res pišeš super zgodbo. Postati bi morala pisateljica:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
zlo dobr, dej še, še še :grinning::grinning::grinning:
2
 
blondi

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Šola na daljavo je ...
V bistvu super!
(382)
Šola kot šola, vseeno mi je.
(259)
Zanič, hočem nazaj v šolo!
(602)

Priljubljene objave

Violinka
14
 

lilasta pinki
11
 

Lyra and Pantalaimon
11
 

Sleepy girl
20
 

Lyra and Pantalaimon
9
 

Sleepy girl
9
 

Sleepy girl
8
 

Oglas

Zadnji odgovori

spletnapunca❤ je odgovoril/a na
Sem se prav zdaj naročila nate :D
 

Breskvica je odgovoril/a na
Mi smo v karanteni tako da imam en dan počitnic ...
 

Violinka je odgovoril/a na
Jupi!:hugging: Vesele počitnice vam želim! Hvala ...
 

Fashion girl je odgovoril/a na
Tudi tebi lepe počitnice!!!:tada::confetti_ball: Sam ...
 

Blank je odgovoril/a na
 

je odgovoril/a na
koliko ste jih imeli jaz sem imela 45
 

magija nas lahko zapleeje je odgovoril/a na
ja vem da stedane spisali ampak pri nas so ...
 

Sk8er girl je odgovoril/a na
Jupi!!
 

boby je odgovoril/a na
to je zlo dobr:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hea
 

boby je odgovoril/a na
#MARMIJEZANAŠPLANET
 

Diamant 123 je odgovoril/a na
um no, u just cant, we werent talking in ...
 

Sophie :) je odgovoril/a na
Noro dobra je. I love it!!!:heart::heart::heart:
 

Potterhead je odgovoril/a na
no jaz bi zelela sporociti da sem na pilu ...
 

Violinka je odgovoril/a na
:pensive::pensive::pensive::confounded::confounded::confounded:
 

Pilovka 1 je odgovoril/a na
#MARMIJEZANAŠPLANET