Naslednji Pil izide 4. junija

Nova številka
Maj 2021


Izid: 7. 5. 2021

Najboljša prijatelja 1. del

7
Pozdravljeni! To je moja prva zgodba. Pisala bom v živalih, ker jih oooobbboooožžžuujjjjjeeemmmm!!! Upam, da vam bo všeč. Če vam bo, napišite v komentar:point_down::point_down: in pritisnite:heart:.

ZAČETEK
Odprl sem oči. Moji trije bratci in štiri sestrice so se prerivali, da bi prišli do materinega seska. Mil sem najsvetlejši od vseh. Ostali so bili temno rjave barve. Jaz sem bil edini svetel v našem leglu. Bil sem tudi najmanjši in najmilejši. Le s težka sem prišel, da mame, da sem se lahko najedel. Moja pasja mama je vsa izmučena dvignila glavo in me milo pogledala. Bratce in sestrice je z gobčkom odrinila stran od nje, da so se prekotalili po odejici. Pricapljal sem do nje in začel sesati sladko mleko.

Ko sem se že skoraj najedel so se že okoli mene nabirali drugi kužki in se gnetla, da bi prišli do hrane. Zdaj sem zaslišal glas iz daljave. Bil mi je neznan. Še nikoli nisem videl ali slišal človeka. Mama se je obrnila in previdno začela renčati v smeri meni še neznanega glasu.
"Oči, oči, prosim!!! Jih lahko vidim samo za minutko? Proooosssimmm!" Vsi smo se radovedno ozirali naokoli, ko smo ugotavljali od kod prihaja ta mili glasek male deklice.
"Prav, prav, Niki. A samo za minutko, zmenjeno?" sem zaznal drugi glas. "A ne božamo jih, to veš, kajne?" je rekel globji in močnejši glas. "Hvala, oči, najboljši si!"
Odprla so se vrata in v oči mi je pribodla moteča in močna svetloba. Zatisnil sem oči in se stisnil k mami. Polizala me je za ušeskom.
K posteljici je pristopila svetlolasa deklica. Gledala nas je, kot, da bi bili padli iz marsa. "Ooooo!! Kako so srčkani!!" Obrnila se je proti vratom. "Oči, poglej tega!!" Zdaj je pristolil visok temnolasi moški in nas nasmejan pogledal. Počepnil je ob punčki in jo z roko objel okoli ramen. Deklica je iztegnila roko in pokazala proti meni. Kaže name??? "Oči? Vidiš tega svetlega?" Pogledala je nazaj k njemu "Ta bo moj in pika," je rekla odločno. Zasmejal se je. "Veš, pikica moja. Nihče ne more ostati pri nas. Mi že imamo psa. Tako ali tako pa nimamo časa za dva." Otožno je pogledala mojo mamo, ki je zdaj lizala najtemnejšo sestrico. "Kaj pa ti, Aurora? Bi ga ti rada obdržala?" Pogledala jo je, nato pa se lotila naslednje sestrice. Odšla sta iz sobe.

Teden dni kasneje
"Oči, jih lahko zdaj božam in jim dam imena? Se že ve, koliko punčk in koliko fantkov je?" Nestrpno je poskakovala, medtem, ko je očija držala za roko. Sklepal sem, da je on oči, ker ga je Nikica tako klicala. On pa je Nikico, klical Niki, zato sem sklepal, da je ona Nikica. Pršla sta do nas. Oči je vsakega posebej položil v košarico. Bilo me je strah, zato sem se začel tresti. kmalu smo ostali samo še trije. Oči je dvignil mene. Zacvilil sem. Za trenutek sem poletel. Potem me je nežno položil v manjšo udobno košaro na drugem brego. "Kakšne pasme pa so, oči?" Zamislil sem je "Dobro vprašanje. Glede na to, da je mama labradorka, so mešanci med labradorcem in, kaj pa vem... to bomo ugotovili, ko bodo malo večji." Košara se je začela premikati. Nagibali smo se sem in tja. Vsi smo radovedno opazovali novi svet, ki se je odpišal pred nami.

Vstopili smo v veliko sobo. Za veliko mizo je stala ženska in si ogledovala neke čudne barvne trakce. Dvignila je pogled in se nasmehnila: "Živijo, Niki! Živijo, Mark!" A, tako torej. Oči bo po novem oči Mark. Pogledala nas je in se zahihitala: "Kako so srčkani!! Prav si imela, Nikica moja." Stisnila jo je k sebi.
"Mami, poglej tistega svetlega! A ni tako prikupen?" Dvignila me je v naročje. Užival sem. Še bolj sem se stisnil k njej.


A kdo ugane, kako je (oz. bo) ime kužku? Napišite v komentar.
Spremljajte moje objave, za nadaljevanje zgodbe!


Lep pozdrav, Manči:two_hearts:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ful kjut, stavim da je border collie. Za ime se mi pa še sanja ne.
3
 
Hvala, Sophie :)... Hvala za komentar. Mogoče pa res. Za ime preberi drugi del
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow, dobra zgodba. Res je malo posebna, ker pišeš, kot da pripoveduje pes, ampak meni je všeč. Dobiš moj like
2
 
LinaMalina

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Najbolj aktivno uporabljam ...
Discord
(48)
Snapchat
(159)
Tiktok
(63)
Youtube
(163)
Instagram
(52)
Viber
(103)
Telegram
(3)
Facebook
(3)

Priljubljene objave

Anika0712
22
 

Sonček
16
 

Violinka
11
 

masleni koruzici
25
 

Sport Girl
9
 

dragon girl
9
 

Oglas

Zadnji odgovori

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Ja. Bom poizkusila!
 

Wonder Woman je odgovoril/a na
Joj, kaka skoda, sanje in resnicnost je naj ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Ooo, zakon!
 

Super sister je odgovoril/a na
NAJ ZGODBA EVER Še nekaj: Oprosti, ker ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Morje, ocean
 

Lichy je odgovoril/a na
Še enoooo!!!:two_hearts::two_hearts::two ...
 

Lichy je odgovoril/a na
Kooook lepooo!!! Ti si pa res nadarjena:kissing_smiling_eyes::kissing_smiling_eyes::kissing_smiling_eyes::kissing_smiling_eyes:!! Imam ...
 

Lichy je odgovoril/a na
OMG!!!!:two_hearts::two_hearts::two_hearts::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart: Kok ...
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
hahaha hvala! :rofl:
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
Hej Queen Bee! Lepo, da si se nam pridružila. ...
 

VE123 je odgovoril/a na
dobrodošel med pilovci!
 

Sport Girl je odgovoril/a na
Vav res je lepo, tudi slikca sama je lepa.:ok_hand:
 

Sport Girl je odgovoril/a na
Vav res lepo napisan, kako ti je ratal?
 

No Name je odgovoril/a na
SI OBJAVILA NOV DEL???? RECI DA SI OBJAVILA ...
 

Sport Girl je odgovoril/a na
:heart::heart::heart::heart::heart::hear ...