Naslednji Pil izide 5. Februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

WEREWOLVES DON'T DIE 20. del

27
ARIA
Stresla sem se ob sami misli na to. Preobrazba groze.
Ko smo z neodločnimi koraki prečkali vampirske ulice, sem bila vedno bolj prepričana, da delamo napako. Mora obstajati še kakšen drug način!
Edini razlog, da nam je modrec sploh dovolil Preobrazbo groze, je dejstvo, da sta imela Kate in Alex s seboj tudi Amulet mesečnega volka.
Modrecu smo morali obljubiti, da mu bomo predali Amulet Mesečnega volka, takoj ko rešimo Kate in Alexa. Imam občutek, da modrec nekaj naklepa … Saj ima že Amulet vampirskega srca. Potem potrebuje le še nekaj amuletov in lahko bi zavladal svetu.
Ko imaš v rokah amulet neke vrste, lahko nadziraš njeno moč. Če bo Amulet mesečnega volka v rokah koga drugega, kot pa volkodlaka, bi to lahko bilo usodno za našo vrsto. Vendar me trenutno bolj skrbi za prijatelje, kot pa našo vrsto. Poleg tega, imam občutek, da Amuleta nimata več Kate in Alex.
Tako sem v vedno večjih dvomih korakala prek vampirskih ulic skupaj s tropom. Modrec je počasi, in s pomočjo palice hodil v ospredju. Počasi smo se bližali drugi strani mesta – in tako tudi jame.
Ustavili smo se pred globokim prepadom. Prepad je bil dejansko naslednja jama, čezenj pa je vodila ozka in majava brv. Na drugi strani (približno petdeset metrov naprej), so bila ogromna lesena vrata, zavarovana s kupi mehanizmov in ključavnic.
»Tukaj čez, otroci.« Je zamrmral starec. Drug za drugim smo previdno stopili na brv, ki se je pod našimi nogami vedno bolj majala. Srečno smo prišli na drugo stran, nato pa se obrnili. Starec nas je gledal z druge strani brvi.
»Vi ne pridete?« Sem zakričala čez prepad in začudeno pogledala ostale.
Starec je odkimal – to sem videla s svojim izjemnim vidom volkodlaka. »Od tod naprej, se morate znajti sami.« Nato se je obrnil, ter se vrnil v mesto.
»Kaj bomo sedaj?« Je zaskrbljeno vprašala Sky – skomignila sem z rameni.
»Nekje mora biti ključ za to ključavnico.« Je nenadoma rekla Kayla. »Potem … če prav razumem mehanizem, se bo vse zgodilo samo. Najbolje da pregledamo vse okoli vrat, ter skalne razpoke tod okrog.« Vsi smo bili začudeni, da je sramežljiva Kayla prevzela povelje, vendar smo se kljub temu lotili dela. Sama sem pregledala skrite kotičke lesenih vrat – nikjer nisem našla ničesar. Skoraj smo že obupali, ko je nenadoma Jesse zaklical:
»Imam ga!« Pogledali smo v njegovo smer, in videli, kako se je potegnil na ploščad z vrati. »Imam ga! Namig!« Je ponovno zaklical, mi pa smo se zbrali okrog njega in pogledali zastareli list. Jesse je začel brati. »Kdor to bere, bo uvidel, da se vse rešitve skrivajo v žepu.« Začudeno smo pogledali Jesseja, ki je nenadoma dobil presenečen obraz. Segel je v žep svoje trenirke, in ven potegnil …
»Ključ!« Je vesela vzkliknila Kayla. Zgrabila ga je, ter stopila k vratom. Nekaj sekund je opazovala mehanizem, potem pa ključ porinila v eno izmed mnogih ključavnic, ter ga obrnila. V mehanizmu se je začelo dogajati; zobci so se premikali, krogle so potovale po ceveh, nenadoma pa je čisto na vrhu kliknilo, in vrata so glasno zaškripala. Jake je stopil do vrat, ter se uprl vanje, vendar se niso premaknila. Po nekaj poskusih je obstal in se z razočaranim obrazom obrnil k nam.
»Ne odprejo se.« Je zavzdihnil.
»To pa zato,« je rekla Kayla, »ker potiskaš v napačno smer.« Stopila je k vratom in potegnila, in vrata so se v trenutku na široko odprla. Na drugi strani je bila tema. Vsi smo se nekaj časa obotavljali, potem pa sem se opogumila, in stopila skozi vrata v temo.
Nekaj sekund sem rabila, da so se moje oči privadile na temo. Nato sem zagledala obrise velikih naprav. Stopila sem do njih. Na dotik so bile ledeno mrzle, oddajale so vonj kovine. Obrnila sem se proti vratom v prostor, kjer so v strahu še vedno čakali ostali člani tropa.
»Pridite noter.!« Sem zaklicala, in počasi ter previdno so prikorakali v sobo. Zadnja je bila Kayla, ki je malce potipala po steni, nato pa je kliknilo in prostor je osvetlila močna stropna luč, da smo si vsi prekrili oči.
Pred nami so zrastli ogromni stroji s kapsulami v velikosti odraslega človeka.
»To je torej preobrazba groze …« Si je zamrmral Fynn, jaz pa sem ga pogledala z grozo v očeh.
»Mora imeti razlog za svoje ime …« Sem zastokala. Jake je pokimal in stopil do kontrolne plošče, ki je imela le en ogromen rdeč gumb.
»Če želiš preobrazbo groze, pritisni SEM. Ampak te opozarjam, da tega ne želiš. Ali pa boš obžaloval. Globoko obžaloval.« Je prebral Jake iz gumba. »Torej to pomeni da …«
»Da prihaja naša groza. Ampak tukaj ne gre samo za Kate in Alexa. Tukaj gre tudi za naš obstoj! Če lovci uničijo amulet … bomo vsi umrli.« Je vskočil Fynn. Vedela sem, da je imel prav, zato sem stopila čisto do Jaka, in ga pogledala.
»Skupaj?« Me je vprašal.
»Skupaj.« Sem mu odgovorila, in hkrati sva pritisnila rdeč gumb. Vsi smo obstali v pričakovanju, kaj se bo zgodilo. Zavladala je napeta tišina. Ampak nič se ni premaknilo! Naenkrat se je v steni odprla za približno dva decimetra velika luknja, iz katere so začeli laziti palčki. Bila sem presenečena, saj palčkov nisem poznala.
Sploh pa niso zgledali kot človeški vrtni palčki - niso imeli luštnih kapic in bili so precej suhi in dolgi, vendar majhni. imeli so temnozeleno kožo in velike črne oči.
»Živijo! Če želite Preobrazbo groze, stopite z mano!« Je rekel eden od palčkov s takim glasom, kot bi vse življenje dihal helij. Slišalo se je, da je bil stavka do konca in na pamet naučen. Eden od palčkov je prinesel stol, in zlezel nanj, da je dosegel rdeči gumb. Nato je gumb dvignil, in izkazalo se je, da je bil gumb le nekakšen pokrov, ki je zakrival ogromno in strašansko zapleteno kontrolno ploščo.
Med sabo smo se spogledali – pravzaprav smo vsi pogledali Jaka. On je bil vodja, on je vedno prvi hodil v nevarnost. Zakaj bi bilo tokrat drugače? Jake je zavzdihnil, in počasi sledil palčku.
Kakšen bo po Preobrazbi? Bo isti človek? Ali bo le dobil nekatere nove lastnosti? Nisem več vzdržala. Stekla sem k Jaku in ga močno objela. Nekaj sekund je bil presenečen, potem pa mi vrnil objem.
»Vse bo v redu.« Mi je zamrmral, ko sem se odtrgala od njega. S solzami v očeh sem pokimala in se vrnila k preostalemu tropu. Mimogrede sem ujela Skying pogled, ki je veliko govoril, vendar se nisem zmenila zanjo. Pred očmi sem imela megleno in zamazano sliko, zaradi solz. Gledala sem, kako je Jake splezal v kapsulo. Palček, ki ga je pospremil tja, ga je zaprl z ogromnim neprebojnim pokrovom, kar me je samo še bolj prestrašilo. Drugi palček, ki je bil pri tipkovnici, je pritisnil nekaj gumbov, in Jaka je zagrnil dim …

Živijo!! Končno nov del:) Upam, da vam je bil všeč. Če vam je bil všeč, lajkajte in naročite se name, če želite biti obveščeni o prihodnjih delih. Poleg tega v komentar zapišite, kaj mislite, da bo storila preobrazba Jaku in ostalim? In pa seveda vaše misli in občutja ob tem delu zgodbe:)
Lp, No Name
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super!, preobrazba jih bo malo spermenila, dobili bodo magične moči, ali pa kaj takega
1
 
Mogoče ....
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super! zakon je, ko Kayla reče, da "potiska v napačno smer" namesto, "moral bi vleči"! hmmm. zaradi preobrazbe groze se bodo njihove volkodlaške sposobnosti poslabšale, poleg tega bo barva njihovih las postala bolj bleda enako tatuji. Jake, ki je tudi vampir bo postal manj podoben volkodlaku in bolj vampirju.
1
 
Hvala, glede Preobrazbe pa ... ni slaba ideja<3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!! Hmm... za preobrazbo... Nekako tako sn razmišljala kot Hermiona Granger a le da bi postali full močni pač da bi dobili: še boljše moči, tudi nekaj več moči in da bi bolj postali podobni ljudem!
Upam d sm pomagala!
Lp, Bad girl:kissing_heart:
0
 
Hmmm.... nekaj tvojih trditev je zelooo dobrih:)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej, za preobrazbe mi je zmanjkalo idej, razen, če se bodo spremenili v neke vrste duhove ali poltergeiste ali kako se že reče temu. Zanima pa me, kako za vraga ti uspeva pisati tako dolge dele in kako hitro??! Pa še eno vprašanje: Kako narediš tale znak < na tipkovnici?
Da je tvoja zgodba super pa gotovo že veš ane?
0
 
Hej:) Za dolge dele rabiš samo navdih in voljo, znak < si pa tako že naredila XD
Lp, No Name
 
Ja, ker sem tale znak prekopirala ...
ne, resno, kako se ga naredi?
 
Hmmm... Torej na tipkovnici ga najdeš, potem pa poskušaš različne kombinacije tipk (najprej samo tisti tipko; nato lahko shift in tipko; alt in tipko; ...) Težko drugače povem, ker ima vsaka tipkovnica drugače.
 
Aha, bom provala
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
wow.
Ti pa pišeš res dobre in dolge zgodbe.
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zeki dobra zgodba!:heart::heart_eyes::thumbsup: Komaj cakam naslednji del! Preobrazba groze, hm... Mogoce, da zelo boli in da so, ko pridejo iz nje bledi kot stena in imajo kravave oci, ustnice temno rdece, na telesu imajo krvave rane, lasje postanejo rdeci, oz ust se jim cedi kri... V glavnem zaenkrat si jo predstavljam v tem smislu... Bom videla kaksno bos predstavika ti.:wink::heart: Komaj caka!
0
 
Me
hvala:)
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
WAW ME PRAU ZANIMA KAKŠNA JE PREOBRAZBA!!!
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj bi raje dobili priloženo Pilu: kartice zvezdnikov ali nalepke?
Raje imam 3 kartice zvezdnikov, kot do sedaj.
(63)
Boljše bi bilo, da bi dobili več manjših nalepk zvezdnikov, živali in luštnih ilustracij.
(198)

Priljubljene objave

Beauty&Cuteyland
54
 

Beauty&Cuteyland
55
 

Tani
35
 

Revija PIL
49
 

Tani
49
 

Tačka
39
 

Bad girl
28
 

Beauty&Cuteyland
38
 

Oglas

Zadnji odgovori

#lovedogs je odgovoril/a na
Hoj! Mislim, da je napačna zanimivost številka ...
 

#lovedogs je odgovoril/a na
Hoj! Videla sem, da si moj odgovor označila ...
 

Hermiona Granger123 je odgovoril/a na
meni dela
 

flamingo je odgovoril/a na
Prosim odgovori
 

Book star je odgovoril/a na
LEPO! LEPA PESMICA!
 

Book star je odgovoril/a na
Spoštovano vredna ga.Cookies! Zgodbe izražajo ...
 

AlisonLouisa je odgovoril/a na
python... slišala zanj, a ne poznam prav ...
 

No Name je odgovoril/a na
jaaaaa to bi blo ful dobro, ker so to sanje ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
Pogledala sem tvojo šolo. Super spletna stran! Pozabila ...
 

Book star je odgovoril/a na
SUPER PIŠEŠ! MI JE VŠEČ!
 

Zulaikha je odgovoril/a na
Amazing!! Res si odlična pisateljica!! Le ...
 

emma watson je odgovoril/a na
ta velika je moja https://www.google.com/search?q=lev&tbm=isch&ved=2ahUKEwjbq-a076_uAhVTN
 

Book star je odgovoril/a na
super! zakon! svetovno! LE TAKO NAPREJ!
 

emma watson je odgovoril/a na
meni tudi ne
 

Book star je odgovoril/a na
SVETOVNO! DRUGEGA NE MOREM REČI! SUPER!!!