snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Priljubljene serije za poletje

Ekran

Fotografija: Wikipedia
Besedilo: Nika Osredkar

Počitnice so tu! Končno lahko serije gledaš brez prekinitve. Brez občutka, da bi se moral učiti. Brez računanja, koliko ur spanja izgubiš, če pogledaš še epizodo ali dve. Ne da ob tem pišeš domačo nalogo. In sploh brez kančka slabe vesti. Predstavljamo ti nekaj priljubljenih serij, ki so kot nalašč za to, da si z njimi popestriš poletje.

JA, CHEF
Jurij Zrnec se je v seriji Ja, Chef prelevil v vrhunskega kuharskega mojstra, lastnika najboljše restavracije v Ljubljani. Čeprav je v kuhinji mojster, pa je nagle jeze, kar poskrbi za mnogo komičnih zapletov. V kuhinji mu družbo delajo številni sodelavci – slaščičar, natakarji in natakarice, vodja restavracije, počasni barman in kuharski pomočniki. Vsak izmed likov ima svojo zanimivo zgodbo, igrajo pa jih številni znani igralci, na primer Klemen Janežič, Katarina čas, Domen Valič, Bojan Emeršič in drugi, ki mojstrsko odigrajo številne zabavne situacije.

 

RIVERDALE
Serija spremlja življenje Archieja Andrewsa, ki je na prvi pogled popoln srednješolec iz mesteca Riverdale. Riverdale je videti kot dolgočasno in zaspano mesto, a skriva veliko mračnih skrivnosti in nevarnosti, ki ves čas prežijo na njegove prebivalce, predvsem na Archieja in njegove prijatelje Betty, Veronico in Juga. Prijatelji skušajo stvari vzeti v svoje roke in skrivnosti raziskati na lastno pest. Na žalost pa ni vse tako preprosto in presenečenjem kar ni konca. Prijatelji se zato znajdejo v vedno težjih preizkušnjah. Serija ima za zdaj pet sezon, nove epizode pa prihajajo že to poletje.

PRIJATELJI
Prijatelji je serija o obdobju v življenju, ko ti prijatelji predstavljajo neke vrste družino. Serija spremlja šest prijateljev v njihovih dvajsetih, ki se srečujejo z življenjskimi izzivi, se zapletajo v romantične odnose in si vsakdan popestrijo s komičnimi situacijami. Vse skupaj se začne, ko razvajena Rachel zbeži s svoje poroke in se zateče k prijateljici iz otroštva, redoljubni kuharici Monici. V njuni družbi so tudi Monicin brat paleontolog Ross, čudaška Phoebe, zabavni Chandler in simpatični Joey, ki si na vse pretege želi postati igralec. Simpatične like spremljamo kar deset sezon, maja pa je izšla epizoda, v kateri se glavni igralci skupaj s slavnimi gosti spominjajo snemanja serije.

AKTUALNO

Anoreksija

ANOREKSIJA


Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas ... Več

Kako prepoznati prijatelja v stiski?

V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Magnifico - Say No When You Gotta Say Yes
Bepop - Daj se nasmej
Alya - Ti z mano znaš

Tuja
Måneskin - Zitti E Buoni
Harry Styles - Watermelon Sugar
Olivia Rodrigo - good 4 u
Olivia Rodrigo - Driver's Licence
Billie Eilish - Your Power

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
3. Bepop: Daj se nasmej
4. BQL: Budala
5. Čuki: Mogoče
6. Eva Boto: Ti
7. Klara Jazbec: Največ
8. Magnifico: Sonce posijalo
9. Mi2: joj joj joj
10. Rina: Naprej

Tuja

1. Billie Eilish: Lost Cause
2. BTS: Butter
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Justin Bieber ft. Daniel Caesar & Giveon: Peaches
6. Katy Perry: Electric
7. Lorde: Solar Power
8. Måneskin: Zitti E Buoni
9. Olivia Rodrigo: good 4 u
10. The Weeknd: Save Your Tears

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 2. 7. 2021

NAKLJUČNI VIC

KOKTA

Pride Štajerc v bar, tam naroči kokakolo, a mu natakarica reče, da je nimajo. Pa štajerc upraša: "Kok to?" Pa mu natakarica prinese Kokto.
Ljudek, 100 let