snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Fotofiniš pred počitnicami

Odraščanje

Ilustracija: Bojana Dimitrovski
Besedilo: Urška Kaloper

Ravnokar sem naredila zadnjo piko na zadnjem testu v letošnjem šolskem letu. To je trenutek, o katerem intenzivno razmišljam že dober mesec in sem ga v sanjah dala čez že najmanj tolikokrat kot zmenek z Luko. V moji domišljiji je bilo oboje zmeraj pospremljeno s fanfarami in občutkom izpolnjenosti, ekvilibrija, karkoli že to pomeni (sliši se fino), ter absolutne sreče. Saj veste, kot nekakšno novo rojstvo, v smislu muke je konec in zdaj se lahko začne življenje, kakršno se spodobi.  

Šolsko leto se mi je zdelo neskončno. Tudi neskončno naporno, če smo že pri tem. Šola po Zoomu je pouku odvzela edino, kar je bilo pri njem znosnega (druženje s prijatelji in sedenje zraven Luke), in pustila samo zoprne reči: snov, učenje in preverjanje znanja. Pri čemer jaz matematike ne razumem niti, če ji sledim iz prve vrste, kaj šele, če razlago vsake tri minute prekine slab internet ali mimo vozeči vlak. (Nikoli si nisem mislila, da imamo v Sloveniji tako živahen železniški promet.) Kar se mene tiče, bi lahko učiteljica namesto geometrije razlagala tudi zgodovino, pa sploh ne bi opazila.

Skratka, zdaj sem zares naredila tisto piko, in to ravno pri zgodovini. Ni bil težek test, je bil pa drugi ta teden, in to po približno stotih pisnih preizkusih, dvesto spraševanjih, tristo domačih nalogah, tisoč govornih nastopih, projektih in referatih ter nešteto živčnih zlomov, ki so zaznamovali moj pretekli mesec. (Preden kličete inšpektorat za šolstvo: mogoče je bil v resnici kakšen manj, ampak moji občutki imajo pač svoj števec.)

AKTUALNO

Anoreksija

ANOREKSIJA


Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas ... Več

Kako prepoznati prijatelja v stiski?

V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Magnifico - Say No When You Gotta Say Yes
Bepop - Daj se nasmej
Alya - Ti z mano znaš

Tuja
Måneskin - Zitti E Buoni
Harry Styles - Watermelon Sugar
Olivia Rodrigo - good 4 u
Olivia Rodrigo - Driver's Licence
Billie Eilish - Your Power

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
3. Bepop: Daj se nasmej
4. BQL: Budala
5. Čuki: Mogoče
6. Eva Boto: Ti
7. Klara Jazbec: Največ
8. Magnifico: Sonce posijalo
9. Mi2: joj joj joj
10. Rina: Naprej

Tuja

1. Billie Eilish: Lost Cause
2. BTS: Butter
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Justin Bieber ft. Daniel Caesar & Giveon: Peaches
6. Katy Perry: Electric
7. Lorde: Solar Power
8. Måneskin: Zitti E Buoni
9. Olivia Rodrigo: good 4 u
10. The Weeknd: Save Your Tears

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 2. 7. 2021

NAKLJUČNI VIC

Gorenjska

Kje se začne Gorenjska? Tam, kjer na vrvi za perilo sušijo WC papir.
LančaPomaranča, 14 let