snofi
Naslednji Pil izide 2. julija

Nova številka
Junij 2021

Revija
Izid: 4. 6. 2021
pepca oblacek

Prvi poljub

Odraščanje

Ilustracija: Bojana Dimitrovski
Besedilo: Urška Kaloper

Predstavljajte si popoln spomladanski dan. Sonce sije, ptički čivkajo, okoli ušes brenčijo muhe … ne, ne, nič ne kazi idile in vse je natanko tako, kot mora biti, zato sem si tole brenčanje zagotovo samo izmislila. Muhe, če je že kje kakšna, uvidevno letajo po svojih poteh in pustijo mojo glavo pri miru, ker … Ah, moja glava je itak visoko med oblaki, z nosom rije po streptokoku ali stratokumulusu ali kako se že reče tisti vatasti reči in lovi zvoke angelskega petja. (To je seveda samo prispodoba. V resnici moja glava počiva na mojem vratu, ki počiva na mojem trupu, ki počiva na moji riti, ki počiva na klopci v parku, in je tako zaposlena z dogajanjem v prizemljeni okolici, glava, ne rit, da ji je za višave malo mar. In itak je dan brez oblačka.)

Torej, še kar smo pri popolnem dnevu. Predstavljajte si popolno pokrajino, krasen mestni park. (Samo cvetlice, travnike in drevesa; pozabite na pasje kakce, klope in ljudi na koleščkih, ki besno vpijejo, da ste jim v napoto.) Predstavljajte si tudi mene, kako sedim na leseni klopci. (Ni polepljena s čigumiji ali potacana z blatom.) Vse okoli mene buhti in dehti (ne brenči!) in celo jaz sem ena taka rožica, vsa lepa, urejena, nadišavljena in počesana. Prav stapljam se z okolico, kot eno sva: kot špageti in bolonjska, Picek in Pacek, rit in srajca – jaz in tista zelena klop, obrasla z marjeticami in rmanom. Del paketne ponudbe bom, če bo kdaj iskala nove lastnike.

Nemirno se oziram naokoli. Pogled mi bega z leve v desno, prste živčno prepletam v naročju. Še malo, pa si bom z nohtov spraskala ves lak. Zrak okoli mene prasketa od pričakovanja. (To je torej ta zvok! Ne muhe ali angelski šov talentov!) Zdaj zdaj ga bom zagledala. Razmišljam, kako bo oblečen in počesan. Tuhtam, kaj mu bom rekla, in brskam po spominu, kako daleč je vece. (V romantičnih zgodbah temu rečejo metuljčki v trebuhu, ampak takole na licu mesta se vendarle bojim, da me ne bo slučajno driska.) Hitro zamenjam čigumi, ki sem ga valjala po ustih, in starega zalepim pod klop. (Vem, veeem … ampak lastne žvečilke niso tako ogabne kakor tuje. In itak sva s to rečjo zdaj eno.) Upam, da se ne bom kar onesvestila.

Vprašanje

Ste že našli, kam smo skrili klepetalnico?
Jaaa!
(525)
Moram zdaj kliknit na "razvedrilo"
(122)

AKTUALNO

Anoreksija
ANOREKSIJA
Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas hočem na to ... Več
Kako prepoznati prijatelja v stiski?
V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa se ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Bepop - Daj se nasmej
Magnifico - Say No When You Gotta Say Yes
Nika Zorjan - Zate dovolj

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Olivia Rodrigo - Driver's Licence
Ava Max - Kings & Queens
The Weeknd - Save Your Tears
Ariana Grande - Positions

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Daj se nasmej
3. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
4. BQL: Budala
5. Eva Pavli: Mižim
6. Klara Jazbec: Največ
7. Magnifico: Say No When You Gotta Say Yes
8. Mi2: joj joj joj
9. MRFY: Zaljubila
10. zalagasper: xoxo

Tuja

1. Billie Eilish: Your Power
2. Coldplay: Higher Power
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Katy Perry: Electric
6. Måneskin: Zitti E Buoni
7. Olivia Rodrigo: Driver's Licence
8. Olivia Rodrigo: good 4 u
9. Silk Sonic: Leave The Door Open
10. The Weeknd: Save Your Tears

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 4. 6. 2021

NAKLJUČNI VIC

NA PODMORNICI

Slavne zadnje besede pijanega kapitana podmornice: "Treba bi bilo malo prezračiti."
Bird lover, 14 let