Nova številka
April 2021


Izid: 2. 4. 2021

menstra

2
pomagite prosimm
Js mam par problemov.....
1. mam jo že več ko pol leta in se mi groooooooooozno gnusi. Pač preden pride se jokam in sem depresivna, ker bom spet en teden gledala tisto grozno kri. Pred tem se mi kri ni gnusila, zdaj pa se mi zagnusi tisto malo krvi, ki steče od mesa. A je povezano z zem, da mi je enkrat zjutraj kri stekla dol po nogi čeprav sem imela nočni vložek???????
2. Kako se tega znebit? Sem že 2 krat govorila z mamico, da me je strah zaspat (kri po nogi) in da mi je nagravžno. Vem, da sem moram navadit ampak se NE MOREM!!!!:persevere::persevere:
3. Če gledaš kake videe na yt, razlagajo 15, 16 letnice, da so jim tamponi boljši od vložkov, pa še niso imele spolnih odnosov. Ampak pri nas vidim, da razlagajo naj ne bi uporabljali tampona dokler nimaš spolnih odnosov. Kaj zdaj???
4. Če uporabljate tampone, a je bilo prvič grozno, ker meni misel da si moram eno vato tlačit tja not in da pol tam neki časa ostane in da ne boli ko devaš noter je sam🤮:nauseated_face:

Hvala za odgovore
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
glede na tvojo tezavo,da se ti kri gnusi, bi mogoče lahko poskusila tampone, saj kri vpijejo v tebi, in je ni treba gledati. se pa moraš privaditi, ker to te bo spremljalo celo zivljenje.
2
 
Ja se strinjam, sicer ni najbolj priporočljivo zato, ker še verjetno imaš deviško kožico. Drugače tako kot je rekla No name, na to se moreš privaditi, ker te bo po vsej verjetnosti spremljalo do kakšnega 50 leta. In tudi na to, da ti včasih kri kam steče se moreš privaditi, meni je enkrat na rjuho skozi hlače prišlo, pa se nisem sekirala. Drugače ni to nič takšnega da bi se ti moralo gnusiti, čisto naravna stvar, ki se dogaja ženskam že od prazgodovine oz. ko so se ljudje popolnoma razvili.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živjo, pomagite prosimm!
Kar nekaj časa sem tuhtala za odgovore, a sem ti še vseeno napisala moje mnenje in upam da, tudi, pomagala.

1. Torej, kot si rekla se ti kri gnusi. Zakaj? Malo se zamisli, saj to ni nič takega! (Verjetno ti s tem odgovorom nisem kaj pomagala, zato beri naprej, ker še nisem končala.)
Verjetno je povezano s tem, da ti je enkrat kri stekla po nogi med spanjem(ali ko si se zbudila). Če ti je enkrat, še ne pomeni, da ti bo vsako noč! Se zgodi, verjetno si se premetavala in se ti je vložek malo premaknil.
Možno je tudi, da se ti gnusi, ker takrat, ko menstruacija pride v stik z zrakom,malo zasmrdi.
Vedi, da ti nič ne bo, morda je zate primerna uporaba tamponov, kot je predlagala NN, ali pa (če si že dovolj stara) menstrualna skodelica. Pozanimaj se, če ti mama ne zna pomagai, se lahko zaupaš prijateljici, teti, sestri... Že to, da si to napisala sem, je OK. :)

2. Trditev, da se 'ne morem privaditi' poš žal morala zbiti iz svoje glave.
Kot sem rekla, če ti je kri odtekla enkrat, še ne pomeni, da ti bo vsakič. Morda ti lahko pomagal nočna lučka, poslušanje glasbe pred spanjem... Najdi si svojo metodo pomirjevala.
Teh težav se ne odpravi kar tako, morala se boš privaditi, da te bo menstruacija spremljala do tam okoli 50. leta.
Verjetno se ti zdaj gnusi, a kasneje, ko boš večja si boš morda želela imeti otroke s dragim (če ga boš imela) in se ti ne bo več tako gnusilo. Zdaj si še mlada, saj boš enkrat dojela, da sploh ni tako hudo.

3. Tampone lahko uporabljaš tudi, če še nisi imela spolnega odnosa! Tamponi so res praktični, ker nosiš zelo oprijete hlače, pa se ne vidi, da ga imaš, lahko plavaš med menstruacijo. Ampak, če se boš odločila za tampone, ti moram na žalost povedati, da tampone za ponoči ODSVETUJEJO. Tako da, vložki...
Te govorice, da je "treba najprej seksati in potem šele tamponi" so laži! Ne imej spolnih odnos samo zaradi menstruacije in ugodja, da ti "ne bo več treba nositi vložkov."! Tampone lahko uporabiš kadarkoli (razen za spanje), je pa res, da jih moraš menjati bolj redno, kot vložke. Verjetno boš imela sprva malo težav z namestitvijo.
Da nekateri pravijo, da pred spolnim odnosom ne smeš nositi tampona, verjetno tudi govorijo zato, ker jih skrbi zaradi deviške kožice. Nekaterim puncam se je z nameščanjem pretrgala, ampak naj te ne bo strah, ker se ti bo deviška kožica najverjetneje pretrgala ob spolnem odnosu (če ga boš imela). Nekatera dekleta to boli malo, nekatere ne čutijo, nekatere srednje... ampak zaradi tega se ti ne bo zgodilo kaj hudega.

4. Na to ti ne morem prav pomagati, ker sama še nimam menstruacije, ampak sem veliko brala o tem in sem ti zato toliko napisala.
Glej, ta "vata" kot prvo je mehka, ne trda. Ko daješ to v nožnico, ne boli in naj ti ne bo ogabno. Stem se boš morala navaditi, če se odločiš za uporabo. Razen, če boš jemala kontracepcijske tablete, kar ti odsvetujem, saj si verjetno še premlada.

UPAM, DA SEM TI Z ODGOVORI POMAGALA IN TI OLAJŠALA SKRBI!!:hugging:

lp,
Billie#13:hamster::heart::hamster:
3
 
OMG FUL HVALAAAA
 
Pomagite prosmm
Ni zakajj!! <3<3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
jaz bi na tvojem mestu uporabljala tampone, nevem zakaj ampak meni vložki niso prevč všeč (moje mnenje) ker velikokrat pride skozi če imaš močno menstro, pa precej so poazni, ali pa je to samo pri meni.
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Šola na daljavo je ...
V bistvu super!
(259)
Šola kot šola, vseeno mi je.
(176)
Zanič, hočem nazaj v šolo!
(375)

Aktualne objave

Revija PIL
26
 

GOOD BOY
4
 

12
 

Brane
4
 

Lilly Ginny Potter
9
 

Pomoč
7
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Sophie :) je odgovoril/a na
Je mentra pei meni je blo na začetku tudi ...
 

je odgovoril/a na
Ne razumem čisto, ali želiš shujšati???
 

stranger things je odgovoril/a na
ja pomoje je menstra nevem pocakaj nekaj ...
 

Ja ja je odgovoril/a na
To JE menstra, logičn da ni nc k se polulaš.
 

je odgovoril/a na
Zivjoo! Imela sem isti problem, pri 12 letih. ...
 

HERMIONE GRANGER je odgovoril/a na
Jaz imam vse stene bele razen ene pri postelji. ...
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
1. Ja, dobila sem jo 27.7. 2020, ko sem bla ...
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
172 cm
 

AnabeL je odgovoril/a na
Glede na to da si rekla da boš nzkaj sešila- ...
 

Sanja je odgovoril/a na
Reci ji, da ima lepe/so ti všeč njene oči ...
 

Julchieee je odgovoril/a na
Meni se zdi čisto uredu da sta si všeč. Nevem ...
 

i dounut je odgovoril/a na
ok ne si delat roza sobe (razen ce si jo ...
 

flamingo je odgovoril/a na
Z njo naveži stik. Povej ji kakšen lep komentar. Glej ...
 

Mia4 je odgovoril/a na
Na google napisi barva sobe glede na horoskop ...
 

Pisateljica King je odgovoril/a na
Lahko jo dejansko z nečim presenetiš, torej, ...