PANNA COTTA
5
*b* SESTAVINE : *b*
Količina: 10 oseb (po 1dcl)
~1 liter smetane (sladke) ali 1 liter mleka (lahko tudo pol smetane in pol mleka)
~5-6 žlic sladkorja
1 vanilijev strok
8 lističev želatine
*b* POSTOPEK *b*
1. Mleko oz. smetano kuhamo počasi, da zavre. Med tem dodamo sladkor, vanilijev strok pa prerežemo po dolgem in s konico noža postrgamo vsebino (zrnca) ter jih damo v smetano oz. mleko.
2. Počasi naj vre 10 min, odcedimo.
3.V hladni vodi raztopimo lističe želatine in jih nato dodamo ohlajenemu mleku (smetani), ki naj bo še mlačno, da se želatina raztopi.
4. Posodice splaknemo s hladno vodo in v njih nalijemo zmes. ;)
5. Čez noč shranimo v hladilniku.
Količina: 10 oseb (po 1dcl)
~1 liter smetane (sladke) ali 1 liter mleka (lahko tudo pol smetane in pol mleka)
~5-6 žlic sladkorja
1 vanilijev strok
8 lističev želatine
*b* POSTOPEK *b*
1. Mleko oz. smetano kuhamo počasi, da zavre. Med tem dodamo sladkor, vanilijev strok pa prerežemo po dolgem in s konico noža postrgamo vsebino (zrnca) ter jih damo v smetano oz. mleko.
2. Počasi naj vre 10 min, odcedimo.
3.V hladni vodi raztopimo lističe želatine in jih nato dodamo ohlajenemu mleku (smetani), ki naj bo še mlačno, da se želatina raztopi.
4. Posodice splaknemo s hladno vodo in v njih nalijemo zmes. ;)
5. Čez noč shranimo v hladilniku.
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
sliši se okusno bom nrdila <33:birthday:
1
Moj odgovor:
hotelime
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Pomoc
js sm ksne 3-4 dneve nazaj napisala eno prosnjo d ami pomagate izbrt ime za hotell.. ampak sm napisala kr 2 objavi/vprasanji ker mi prve ni pokazal in mi zdj bibene nepokaze a jih kdo od vas vid pa mi uhka prpne link...? pa hvala vsem za naprej za ideje ziher so fantasticne!:)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Top prispevki Mali šef
Oglas
Zadnji odgovori Mali šef
Ta clovek je prizadetm Kdo bi to pripravol:flushed::stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes::joy::joy::joy::joy: ...