Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Najboljše serije za poletje 2023

Značka
Ekran
Naslovnica
Fotografija: arhiv distributerja
Besedilo: Nika Osredkar

Poletne počitnice so končno tu in predstavljamo letošnji izbor naj serij za poletne dni, ki smo ga oblikovali s pomočjo predlogov iz vaših pisem, za predloge pa je poskrbela tudi RTV Slovenija. Prepričani smo, da boste na seznamu našli kaj za vaš okus, veseli pa bomo, če nam še naprej pošiljate predloge, o katerih serijah bi želeli brati v rubriki Ekran v naslednjem šolskem letu. Želimo vam lepe počitnice in prijeten ogled!

 

POIŠČI ME V PARIZU
Ruska princesa in balerina Lena Grisky nekega večera izve, da jo želijo starši iz pariške baletne šole poslati nazaj v Rusijo. Ker ji balet pomeni vse, se odloči zbežati, med bežanjem pa se naenkrat znajde 113 let v prihodnosti: iz leta 1905 je pripotovala v leto 2018. Tudi v sodobnosti se znajde na baletni šoli, kjer se mora naučiti vseh trikov novodobnega sveta in najti način, da se vrne k fantu Henryju, ki ji je podaril verižico, zaradi katere se je znašla v prihodnosti. Ker pa je na novi šoli prav fino, jo nazadnje čaka težka odločitev: naj se vrne v svoj čas ali ostane v prihodnosti?

 

WEDNESDAY

Z Wednesday Addams ni dobro češenj zobati – je samosvoja, vedno oblečena v črno, nikoli nasmejana in ima za vsako besedo pripravljen oster odgovor. Ker člani šolske vaterpolo ekipe ustrahujejo njenega brata Pugsleyja, Wednesday v njihov bazen spusti piranhe, zato jo izključijo iz šole. Starša Gomez in Morticia jo nato vpišeta na Akademijo Nevermore, ki sta jo nekoč obiskovala sama. Nevermore je šola za vse posebneže – volkodlake, sirene, vampirje in druga nenavadna bitja. Wednesday je prepričana, da ji šola ne bo všeč, kmalu pa začne odkrivati skrivnosti, povezane s pošastnimi umori, ki so ji pisane na kožo.

OUTER BANKS

Serija Outer Banks sledi skupini drznih najstnikov – Johnu B, Kiari, Popu in JJ-ju, ki raziskujejo izginotje Johnovega očeta. Njegov oče namreč skrivnostno izgine, prijatelji pa ob iskanju naletijo na zaklad, ki razkrije dolgo zakopano skrivnost. Serija se dogaja v ameriškem kraju Outer Banks, ki je razdeljen na dva pola – premožne in manj premožne (naša skupina prijateljev sodi med slednje), med katerimi prihaja do sporov in drugih zapletov. Skrivnostno dogajanje pa še dodatno zapletajo ljubezen, droge, pretepi, prijateljstvo in denar. Letos je izšla že tretja sezona serije, v kateri se naši junaki podajo na najbolj vznemirljivo dogodivščino doslej.

 


Počitniški izbor serij RTV Slovenija

Gudrun, vikinška kraljična

Pred tisoč leti je v divjini na severu živela posebna deklica. Igrala se je z drevesi in gozdnimi živalmi. Bili so njeni prijatelji. Odpotujmo nazaj v ta čas in se ji pridružimo.

  

Nezmotljivi detektivi

Ezra je zelo redoljuben, Ava uživa pri načrtovanju zabav, Kyle pa je rojen športnik. Ko v njihov razred pride še Maudie, ki zna dobro opazovati in še bolje sklepati, štirje petošolci postanejo izjemna druščina pronicljivih nezmotljivih detektivov. Uredijo si detektivsko pisarno in razvozlavajo male in velike skrivnosti. Naj iščejo pogrešane predmete ali se trudijo priti do dna nenavadnim dogodkom, Nezmotljivi detektivi vselej izvrtajo, kdo, kdaj, kaj in predvsem zakaj. Pri tem jih vodita detektivska žilica in bistroumnost ter zvrhana mera prijateljstva.

  

Danin Dinosvet

Devetletna šolarka Dana ima bujno domišljijo in živahno raziskovalno žilico. Zanimajo jo dinozavri in druga bitja iz pradavnine. Velikokrat se prikažejo v njenem svetu in ji pomagajo razvozlati uganke o svojem življenju. Dani pri poskusih pomagajo prijatelji, pa tudi sestra, mamica in očka, ki z zanimanjem spremljajo njene poskuse.

  

Skoraj nikoli

Serija Skoraj nikoli v treh sezonah sledi mladim glasbenikom – fantovski skupini Wonderland in dekliški skupini Girls Here First – na njihovi razburljivi poti do uspeha. Spremljamo vzpone in padce, iskanja, ljubezenske zaplete in vsakodnevne prigode mladih, ki se po najboljših močeh trudijo uresničiti svoje sanje in uspeti.

    

Kapucar

Pieter z mamo policistko živi v Bruslju. S prijateljem Soufom skrivaj trenirata parkour, ki ga njegova mama ne odobrava. S svojo spretnostjo Pieter postane pravi bruseljski Robin Hood. Ko mu na sled pridejo prijatelji, se povežejo v ekipo in se skupaj spoprimejo s kriminalom v njihovi soseski.

  

Holly Hobbie

13-letna Holly Hobbie je nadobudna pevka in tekstopiska, ki se ne boji boriti za stvari, v katere verjame. Na zunaj se Holly zdi navadna najstnica, ki živi z družino na kmetiji blizu mesta, toda po srcu je junakinja našega časa. V novi sezoni se njeno življenje zares zaplete in takšne postanejo tudi njene pesmi, ki naenkrat niso več vsem všeč. Bo Holly našla moč in pogum, da se bo jasno in glasno predstavila širšemu občinstvu?

Vprašanje

Bi si v Pilu želeli več ilustracij?
Ja, ilustracij je premalo.
(6)
Tako, kot je zdaj, je OK!
(11)
Raje imam fotografije kot ilustracije!
(2)

AKTUALNO

Največja noč skupine Joker Out

Joker Out so zmagali! V svojem rodnem mestu, pred zvestim občinstvom, ki jih spremlja od prvega dne, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

December 2023

gumb

Revija
Izid: 1. 12. 2023

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Carpe Diem
2. Nina Pušlar - Malo, malo
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Fehtarji - Štorklje

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Dua Lipa - Dance The Night
3. Doja Cat - Paint The Town Red
4. Loreen - Tattoo
5. Miley Cyrus - Flowers

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Dlan v dlan
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Sunny Side of London
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Barve oceana
6. LPS: Insomnia
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Regen: Rada znala bi plesati
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Doja Cat: Paint The Town Red
2. Dua Lipa: Dance The Night
3. Käärijä: Cha Cha Cha
4. Loreen: Tattoo
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Nicki Minaj & Ice Spice With Aqua: Barbie World
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Rema & Selena Gomez: Calm Down
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
3. Sebastijan Pregelj - Deček Brin na domačem kolišču
4. Desa Muck - Blazno resno o šoli
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Poroka

Zakaj se leva ritnica noče poročit z desno ritnico? Ker gresta za vsak drek narazen.

Vv BMTH&ImagineDragonsfan, 11 let