Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

HOROSKOP: Zvezde v decembru

Oven (21.3. - 20.4.)

Vsi okoli tebe bodo praznično razpoloženi in zdelo se ti bo, da te nihče zares ne posluša. Skušal/a boš najti trenutek, da se pogovoriš z bližnjo osebo, a bo vedno nekaj prišlo vmes.  Ne skrbi, ne gre za to, da te prijatelj/ica nenadoma ne mara več, december je za vse zelo naporen. Poskusi najti čas za stvari, ki so ti pomembne.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Bik (21.4. - 20.5.)

V šoli te je slaba ocena zelo potrla, a se ne predaj! Poskušaj najti način, da si povrneš samozavest in zaupanje vase. V roke vzemi dnevnik in napiši svoje pozitivne lastnosti. Kar veliko jih je, kajne? Če imaš pri pisanju težave, se posvetuj s starši ali prijatelji. Seznam poglej vsakič, ko se boš počutil/a slabo. Glavo gor!

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Dvojčka (21.5. - 21.6.)

Užival/a boš v prazničnem razpoloženju, na žalost pa marsikdo ne bo. Prevzemi stvari v svoje roke in okrasi svojo sobo, dom ali razred. Tvoja dobra volja bo nalezljiva, zato bo marsikomu ob tebi zelo prijetno. Vsakdo si bo želel prijatelja, kot si ti. V dobro voljo lahko spraviš tudi starše in učitelje. Sreča je na tvoji strani.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Rak (22.6. - 22.7.)

Zelo dobro znaš razbrati, kako se počutijo ljudje okoli tebe, tudi če čustev ne pokažejo radi. Ozri se po razredu in potolaži sošolca ali sošolko, ki potrebuje tolažbo, ter nameni kakšno spodbudno besedo tistemu, ki ima slab dan. Praznični čas je super priložnost za drobna dejanja, ki polepšajo dan in naredijo december še lepši.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Lev (23.7. - 23.8.)

Čeprav bo v zraku praznično razpoloženje, ti bo šla neka oseba zelo na živce. Poskusi svoje občutke izraziti prijazno, sicer lahko narediš več škode kot koristi. Učitelji bodo tudi ta mesec zahtevali veliko, zato ne pozabi na šolske obveznosti. Na šolskem hodniku bo pestro – morda lahko prav tam spoznaš novega prijatelja!

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Devica (24.8. - 23.9.)

Ker si zelo sočutna oseba, se sekiraš zaradi problemov, ki niso tvoji. Vse lepo in prav, a pazi tudi na svoje dobro počutje. Po razredu se bodo širile govorice, za katere veš, da niso resnične. Ne sodeluj pri njihovem nadaljnjem širjenju. Decembra te čaka lepo presenečenje, ki ti bo popestrilo konec leta. Sprosti se in uživaj!

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Tehtnica (24.9. - 23.10.)

Praznični december je tu in čas je, da se osredotočiš na pozitivno! Razmisli, kaj si želiš v novem letu, in že decembra naredi korak na poti do svojih sanj. Pazi, komu zaupaš, saj se hitro lahko zgodi, da se opečeš. Ta mesec boš imel/a odlično priložnost, da okrepiš odnos s svojimi starši – veseli bodo tvoje pozornosti.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Škorpijon (24.10. - 22.11.)

Ker si z mislimi nenehno v prihodnosti, si zelo pod stresom. Ne obremenjuj se preveč s prihodnostjo, saj se stvari, ki te skrbijo, morda sploh ne bodo zgodile. Osredotoči se na ta trenutek in poskusi uživati v prazničnem razpoloženju. Pri tem ti lahko pomaga večer ob dobri knjigi in dišečem kakavu ali peka piškotov.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Strelec (23.11. - 21.12.)

Težko sprejemaš odločitve, a pride čas, ko se enostavno moraš odločiti. Pri tem poslušaj srce, a upoštevaj tudi glas razuma. Za nasvet lahko vprašaš tudi mamo ali očeta, ki vesta več, kot si misliš. V šoli ti bo šlo kot po maslu in užival/a boš v prazničnih dobrotah. Poskusiš lahko nov recept za piškote – slastni bodo!

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Kozorog (22.12. - 20.1.)

Če je nekaj všeč prijatelju, še ni nujno, da bo všeč tudi tebi. Poslušaj samega sebe in si zaupaj. Dobro je, da smo si različni, sicer bi na svetu vladal dolgčas. Zdelo se ti bo, da situacije v šoli nimaš pod nadzorom, a se bo z nekaj truda vse spremenilo. Z darili za bližnje ni treba pretiravati, raje jim posveti svoj čas.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Vodnar (21.1. - 19.2.)

Ves mesec ti bo v glavi odmevala božična glasba in tvoje praznično razpoloženje bo nalezljivo. Užival/a boš tudi v božičnih filmih in nasploh vsem, kar spominja na praznike. V šoli boš živahen/na, kar lahko zmoti kakšnega učitelja. Pazi, da se mu ne zameriš, sicer bo v novem letu težko. Za silvestrovo te čaka žur in pol! 

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Ribi (20.2. - 20.3.)

Vsi bodo govorili o tem, kako bodo preživeli najdaljšo noč v letu, ti pa nimaš nikakršnih razburljivih načrtov. Nič zato. Ni vse zlato, kar se sveti. Zagotavljamo, da se boš imel/a na koncu prav izvrstno. Prijatelje lahko razveseliš s kakšno malenkostjo, a za darila ne zapravi preveč. Raje si kupi nekaj, kar si že dolgo želiš.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Šola:

Vprašanje

Kaj meniš o Pilovi rubriki Slovenska glasba?
Všeč mi je!
(20)
Ni mi všeč, ker je nezanimivo napisana ...
(9)
Ni mi všeč, ker ne poslušam slovenske glasbe.
(20)
Če mi je glasbenik, o katerem je članek všeč, potem je ok, sicer pa ne.
(20)

AKTUALNO

Podari revijo!

PIL je lahko tudi odlično darilo! Izkoristi akcijo in podari PIL.


Ob naročilu revije ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Barve oceana
2. Nina Pušlar - Tople oči
3. LPS - Disko
4. BQL - Budala
5. BQL & Polkaholiki - Lučke

Tuja
1. GAYLE - abcdefu
2. Harry Styles - As It Was
3. Imagine Dragons X JID - Enemy
4. Måneskin - Beggin'
5. Kate Bush - Running Up That Hill (A Deal With God)

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. BQL: Budala
3. BQL & Polkaholiki: Lučke
4. Joker Out: Barve oceana
5. Koala Voice: Ker tu je vse tako lepo
6. Kokosy: Planeti se vrtijo
7. Leopold I.: Kinderšpil
8. LPS: Disko
9. Mikič x Chorchyp: Po gasu
10. Nina Pušlar: Tople oči

Tuja

1. Adele: Easy On Me
2. GAYLE: abcdefu
3. Harry Styles: Late Night Talking
4. Harry Styles: As It Was
5. Imagine Dragons X JID: Enemy
6. Kate Bush: Running Up That Hill (A Deal With God)
7. Måneskin: Beggin'
8. Rihanna: Lift Me Up
9. Taylor Swift: Anti-Hero
10. We Don't Talk About Bruno: Encanto (Disney)

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Rick Riordan - Junaki Olimpa: Izgubljeni junak
3. Krister P. Jansson - Jan Pančur in testeninska zarota
4. Vinko Möderndorfer - Romeo in Julija iz sosednje ulice
5. Špela Frlic - Bleščivka

ZADNJA ŠTEVILKA

December 2022

gumb

Revija
Izid: 2. 12. 2022

NAKLJUČNI VIC

Odsotnost

V šoli pišejo test in zato se Janezek odloči, da bo ostal doma. Ker sta starša v službi, se pretvarja da njegov oče pokliče učiteljico:"Pozdravljeni!" Učiteljica:"Pozdravljeni!" "Danes Janezka ne bo v šolo." Učiteljica pa vpraša:"Z kom govorim?" Janezek pa:"Z mojim očetom." 

#Stefi2, 12 let