snofi
Naslednji Pil izide 7. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Sia: Gimme Love

Značka
Glasba
Naslovnica
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Matevž

Sia Kate Isobelle Furler je poleg Kylie Minogue najbolj znana in uspešna avstralska pevka. Z glasbo se profesionalno ukvarja že trideset let, po svetu pa je zaslovela šele na »stara leta« – konec tridesetih – s pesmijo Chandelier. Od takrat je nekaj časa nizala hit za hitom, zadnja leta pa se je o njej bolj malo slišalo, čeprav je leta 2021 režirala in izdala prvi celovečerni film Music in album Music – Songs from and Inspired by the Motion Picture. Gimme Love je njen prvi samostojni singel po več letih, predvidoma maja pa lahko pričakujete izid osmega studijskega albuma Reasonable Woman.

 

O pesmi

Gimme Love je udarna, čustvena balada. Začne se nežno in razvije v mogočen refren. Tako oboževalci kot kritiki so jo sprejeli z navdušenjem. Pevka jo je ustvarila med pandemijo z glasbenim prijateljem Jessejem Shatkinom, ki je sodeloval že z Miley Cyrus, Kelly Clarkson, One Direction in drugimi glasbeniki. O sodelovanju je Sia povedala: »Takrat sem bivala v Palm Sprinsgu, Jesse pa je bil na srečo moj sosed. Poleg tega, da sva skupaj muzicirala, mi je delal družbo, da se nisem počutila osamljeno.«

Besedilo

Pevka v besedilu hrepeni po čustveni povezanosti in partnerjevi potrditvi. Želi si, da bi partner z njo sodeloval pri dejavnostih, ki jih ima rada, kot sta ples in petje. Fraza »gimme love« (daj mi ljubezen), ki se v pesmi večkrat ponovi, izraža pevkino željo po ljubezni, sprejemanju in podpori ter poudarja, kako pomembno je, da te partner ceni. Izdaja tudi čustveno ranjenost in prizadetost, ker ji partner ne vrača ljubezni v takšni meri, kot bi si želela in potrebovala.

Osebna kriza

Pevka je povedala, da je imela več let čustveno in glasbeno krizo: »Ločitev me je popolnoma sesula. Nekaj časa sem še pisala pesmi, potem pa sem padla v hudo depresijo, ki je trajala tri leta, večino časa sem preživela v postelji. Ironično je, da sem se začela s prijatelji več družiti prav med pandemijo, saj sem imela srečo, da so živeli blizu mene. Gimme Love je bila prva pesem, ki sem jo napisala po dolgem času.«

Zanimivosti

  • Video za pesem Gimme Love je režirala pevka sama. V njem nosi značilno lasuljo, ki ji prekriva oči. Pri plesu se ji pridružijo prijatelji.
  • Pred nekaj leti so ji diagnosticirali avtizem.
  • Konec devetdesetih let je začela zlorabljati alkohol in druge droge. Po neuspehu in negativnih odzivih na film Music je ponovno zapadla v alkoholizem in postala samomorilna. Na odvajanju se je streznila in od takrat ne pije več.
  • Lani se je poročila z Danom Bernadom, in sicer v Italiji.

AKTUALNO

V Ljubljano prihaja Znanstival

Znanstival bo Ljubljano obarval v čarobne znanstvene barve od 31. maja do ... več

Mali šef Slovenije: še bolj zabaven in še bolj trajnosten

Na POP TV je prišla že šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Maj 2024

gumb

Revija
Izid: 3. 5. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Joker Out - Carpe Diem
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Fehtarji - Štorklje

Tuja
1. Miley Cyrus - Flowers
2. Käärijä - Cha Cha Cha
3. Tate McRae - Greedy
4. Olivia Rodrigo - Vampire
5. Benson Boone - Beautiful Things

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi
5. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku

NAKLJUČNI VIC

Jeziko

Slovenca se pogovarjata kako bi Slovenijo naredila bolj turistično državo. Mimo se pripelje turist in ju ogovorii: "do you speak english?". Slovenca odkimata. " Sprechen sie deutsch?" Odkimata." Parlate italiano?". Spet odkimata. Tujec zmaje z glavo in se odpelje. Prvi Slovenec reče drugemu " nič treba se bo učiti tujih jezikov", drugi pa se upre: " zakaj le? znal je tri pa mu niso nič pomagali!"

Tinkara, 11