snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

My Chemical Romance

Glasbene legende

Naslovnica
Fotografija: Wikipedia
Besedilo: Nika Osredkar

My Chemical Romance je ameriški rock bend iz New Yerseyja, ki je oboževalce po svetu lani presenetil s ponovno združitvijo. Ime za skupino, ki v prevodu pomeni moja kemična romanca, je član skupine Mikey našel med delom v knjigarni. Tam je naletel na zgodbo s podobnim naslovom in kmalu je bil rojen nov rock bend!

Člani skupine:  Gerard Way, Ray Toro, Mikey Way, Frank Iero
Leta delovanja: 2001–2013 in od 2019 do danes
Glasbeni žanr: rock, punk rock
Najbolj znane pesmi: Welcome to the Black Parade, Na Na Na, Helena, I Don't Love You, I'm Not Okay …

Ustanovitev
Skupino My Chemical Romance je ustanovil pevec Gerard Way. Kot kitarist se mu je v bendu pridružil Ray Toro, saj je Gerard ugotovil, da ne zmore obenem peti in igrati kitare. V skupino je povabil še mlajšega brata Mikeyja Waya. Bobnar skupine je bil Matt Pelissier in prve vaje ter snemanje pesmi so potekali kar na njegovem podstrešju. Nekaj dni pred snemanjem prvega albuma se jim je pridružil še Frank Iero in skupina je bila sestavljena.

Glasbeni začetki
Prvi album so posneli že tri mesece po nastanku skupine in z nastopi so počasi postajali prepoznavni ter so podpisali pogodbo z veliko glasbeno založbo. Dve leti pozneje so izdali drugi album, ki je bil precej uspešen. Opazila jih je skupina Green Day in jih povabila, da se jim na turneji pridružijo kot predskupina, pozneje pa so se na turnejo odpravili še z bendom Fall Out Boy.

Welcome to the Black Parade
Leta 2006 so izdali tretji album Welcome to the Black Parade. Pred nastopom za predstavitev albuma so na odru povedali, da My Chemical Romance ne morejo igrati ter da jih bodo nadomestili The Black Parade. Kmalu je postalo jasno, da so se MCR za to priložnost preimenovali. Tudi kasneje so še večkrat igrali pod tem imenom. Album je bil zelo uspešen, na turneji pa so My Chemical Romance navduševali tudi z uporabo pirotehničnih sredstev na odru.

Razhod
Leta 2010 so izdali četrti album, 22. marca 2013 pa so na svoji spletni strani objavili sporočilo, da se skupina razhaja. Zapisali so: »Biti del te skupine zadnjih 12 let je bil pravi blagoslov. Obiskali smo mesta, za katera si nikoli nismo predstavljali, da jih bomo obiskali. Videli in doživeli smo stvari, za katere nismo vedeli, da so mogoče. Delili smo si odre z ljudmi, ki jih občudujemo, in prijatelji. Ampak zdaj je tako kot pri vseh velikih stvareh v življenju napočil čas, da končamo to zgodbo. Hvala za vso podpro in da ste bili del naše pustolovščine.«

Ponovna združitev
Skupina je konec oktobra 2019 sporočila, da bodo spet nastopili skupaj. 20. decembra so tako nastopili v Los Angelesu in se odločili, da se podajo na turnejo po Avstraliji, Novi Zelandiji, Japonski in ZDA. Turneja bo trajala vse do oktobra, še nekaj časa pa bomo morali počakati, da vidimo, s čim nas bo bend še presenetil.

  • My Chemical Romance so v medijih veljali za emo bend, ki slabo vpliva na najstnike. Enkrat so jih celo okrivili za samomor nekega dekleta, a so jim oboževalci stopili v bran in organizirali protestni shod v Londonu.
  • Odločitev za ustanovitev skupine je Gerard sprejel po terorističnem napadu na newyorški World Trade Center 11. septembra 2001. O napadu je kasneje napisal tudi pesem Skylines and Turnstiles.
  • Pesem Helena je bila napisana po smrti Gerardove in Mikeyjeve babice.
  • Frank je nekoč delal v McDonald'su.
  • Ray obožuje serijo Midve z mamo.
  • Gerardova prva služba je bila delo v prodajalni stripov, plačan pa je bil s stripi.
  • Mikey obožuje samoroge.

 

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(15)
10
(34)
11
(69)
12
(84)
13
(77)
14
(42)
15
(11)
16
(7)
Nič od naštetega
(12)

AKTUALNO

Anoreksija

ANOREKSIJA


Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas ... Več

Kako prepoznati prijatelja v stiski?

V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
BQL - Budala
Klara Jazbec - Največ
Bepop - Daj se nasmej
Eva Boto - Ti
Bepop - Verjamem v dobre ljudi

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Måneskin - Zitti E Buoni
BTS - Butter
Dua Lipa ft. DaBaby - Levitating
Olivia Rodrigo - good 4 u

Knjižna
Karen M. McManus - Eden od nas je naslednji
Simona Semenič - Skrivno društvo KRVZ
Sarah Crossan - Eno
Leigh Bardugo - Vranja Šesterica in Pokvarjeno kraljestvo
J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
3. Bepop: Daj se nasmej
4. BQL: Ulala
5. BQL: Budala
6. Čuki: Mogoče
7. Eva Boto: Ti
8. Klara Jazbec: Največ
9. Mi2: joj joj joj
10. Nina Pušlar: Tople oči

Tuja

1. Billie Eilish: Lost Cause
2. BTS: Butter
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Ed Sheeran: Bad Habits
5. Harry Styles: Watermelon Sugar
6. Måneskin: Zitti E Buoni
7. Måneskin: I wanna be your slave
8. Olivia Rodrigo: good 4 u
9. P!nk: Cover Me In Sunshine
10. The Weeknd: Save Your Tears

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 1. 10. 2021

NAKLJUČNI VIC

PRAGOZD

Muha gre s svojo hčerko na sprehod po zelo veliki plešasti glavi. »Neverjetno, kako se svet spreminja,« se začudi muha. »Ko sem bila jaz toliko stara kot ti, je bil tukaj še pragozd.«

Victoire, 11 m