snofi
Naslednji Pil izide 7. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Od Peklenskega načrta do skoka na glavo

Značka
Intervju
Naslovnica
Fotografija: Ana Gregorič, PRO PLUS
Besedilo: Jelka Šutej Adamič

Katarina Čas je priljubljena igralka tako v domačih kot tudi hollywoodskih produkcijah. Diplomirala je na ekonomski fakulteti (smer tržno komuniciranje). Čeprav ni profesionalna igralka, nepopisno uživa na snemanjih, ker »se potopi v svojevrsten balonček, v neko vzporedno vesolje« in kot igralka živi življenje nekoga drugega, tistega, ki ga upodablja. Zadnje čase jo lahko spremljamo v seriji Ja, chef, ki jo radi gledate tudi pilovci!

 

V pogovoru pred leti si nam povedala, da si se v film zaljubila že pri trinajstih letih. Ljubezen še traja?

Ja, takrat sem snemala svoj prvi film Peklenski načrt in se zaljubila v sam proces dela pri snemanju filma. Ko tekst iz scenarija dobi dušo in obliko s pomočjo številne ekipe, od maskerk, scenografov, lučkarjev, igralcev, direktorjev fotografije, režiserjev, montažerjev, tonskih mojstrov, producentov itd., je to res nekaj posebnega. Ko snemaš, se potopiš v svojevrsten balonček, v neko vzporedno vesolje in kot igralec živiš življenje nekoga drugega, torej tistega, ki ga upodabljaš. V tem še vedno neizmerno uživam.

 

S hollywoodsko produkcijo še vedno sodeluješ, nazadnje ste snemali ameriško serijo Jack Ryan s številnimi znanimi igralci, kot je npr. John Krasinski. Kakšne so poglavitne razlike med domačo in ameriško produkcijo?

Najbolj očitna razlika je proračun, torej višina denarja, ki se nameni za snemanje. Več denarja pomeni tudi več lokacij, večje ekipe, več asistentov, več časa za snemanje in tudi dodatna dosnemavanja ter več zvezdniških imen. Za potrebe snemanja ene epizode serije Jack Ryan, v kateri nastopam, smo bili v Dubrovniku, Budimpešti in na Tenerifu. Premik številne ekipe z enega teritorija na drugega zaradi visokega budžeta za ameriške producente ne predstavlja nobenega problema. Za občutek: samo ena epizoda Jacka Ryana ima proračun okoli 8–10 milijonov dolarjev! V Sloveniji je to proračun za vse filme na letni ravni. 

 

Zdaj te na slovenski televiziji gledamo v serijah Ja, Chef! in Življenja Tomaža Kajzerja. Se pripravljaš še na kakšna nova snemanja?

Trenutno smo v pripravah za snemanje filma NK Svoboda, scenarista in režiserja Borisa Petkoviča, ki je scenarij napisal po motivih knjige Žige Gombača z istim naslovom.

 

Ko ste snemali detektivsko nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka, si povedala, da te detektivske zagonetke zelo zanimajo. Ali si kdaj pomislila, da bi sama napisala scenarij za detektivsko serijo?

Sem, kako veš? (smeh) Vendar napisati dober scenarij ni lahko. Razmišljam pa, da bi bilo treba napisati kako serijo z več ženskimi liki. Imamo nabor odličnih igralk, ki bi si zaslužile pogosteje snemati.

 

Ali še poješ? Pripravljaš kakšen nov glasbeni projekt?

Pevski projekt K.A.T. je en tak kreativni izlet. Trenutno ne pripravljamo nič novega, a nikoli ne reci nikoli.

 

Katere pa so tvoje najljubše tuje serije?

Rada imam trilerje, kriminalke, drame in tudi komedije. Odvisno od razpoloženja. Nazadnje sem pogledala serijo Goliath z Billyjem Bobom Thorntonom v glavni vlogi in Sneaky Pete z Giovannijem Ribisijem. Obe sta kriminalki, predvajani na Amazon prime.

 

Morda še najljubši film?

Najljubšega nimam, ker je ogromno filmov, ki so mi blizu. Sem velika oboževalka starih filmov, še posebej Hitchcocka. Kar se aktualnih filmov tiče, se pa veselim filma Nesrečna bitja z Emmo Stone v glavni vlogi. Mislim, da je izjemna v tem filmu.

 

Študirala si ekonomijo. Kako, zakaj si se pojavila pred kamerami?

Hodila sem na bežigrajsko gimnazijo, s katere gredo večinoma študirat pravo, ekonomijo ali medicino. Vsaj tako je bilo, ko sem jaz maturirala. Poleg tega se mi je zdelo, da je igralska pot v Sloveniji težka, zato sem se odločila za nekakšen bolj splošen faks, ki mi bo ponudil več možnosti zaposlitve. Na ekonomiji sem diplomirala na temo tržno komuniciranje slovenskega filma. Sicer sem imela namen delati v oglaševalski agenciji, a se je zgodilo vse drugo kot to.

 

Plesala si v plesni skupini Mojce Horvat. Je show dance vplival na tvojo igralsko odločitev?

Začela sem z izraznim plesom, na Srednji glasbeni in baletni šoli, šele kasneje sem se vpisala k Mojci na jazz balet. Z Mojco smo dosegali dobre rezultate na evropskih prvenstvih, veliko potovali in zagotovo so mi plesne izkušnje pomagale tudi pri igri.

 

Kaj pa zasebno življenje? Kaj so tvoji hobiji?

S partnerjem zelo rada hodiva na izlete, zelo rada drsam na ledu in plavam. Če bi lahko, bi vsak dan skočila v vodo.

 

Na noge ali na glavo?

Na glavo, če je seveda voda dovolj globoka. (smeh)

AKTUALNO

V Ljubljano prihaja Znanstival

Znanstival bo Ljubljano obarval v čarobne znanstvene barve od 31. maja do ... več

Mali šef Slovenije: še bolj zabaven in še bolj trajnosten

Na POP TV je prišla že šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Maj 2024

gumb

Revija
Izid: 3. 5. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Joker Out - Carpe Diem
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Fehtarji - Štorklje

Tuja
1. Miley Cyrus - Flowers
2. Käärijä - Cha Cha Cha
3. Tate McRae - Greedy
4. Olivia Rodrigo - Vampire
5. Benson Boone - Beautiful Things

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi
5. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku

NAKLJUČNI VIC

Pobiranje s tal

Gresta Janezek in babica po potki.Pa Janezek vidi na tleh 1 evro in babbi vpraša:Ali ga lahko poberem? Babi reče ne stvari iz tal NE pobiramo. In zagleda 10 evrov. In jo še enkrat vpraša: Ali jih lahko poberem? Babi odvrne: Stvari iz tal NE pobiramo. Pa pade babi na tla in Janezku reče: Ali mi pomagaš vstati? Janezek odvrne: NE, stvari iz tal NE pobiramo:):(

KPOP, 9 skoraj 10 let