Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Vesna Ponorac

Značka
Intervju
Naslovnica
Fotografija: arhiv distributerja
Besedilo: Jelka Šutej Adamič

Dijakinja Rebeka (saj veste, poznate jo iz serije Gospod Profesor!) se je po končani srednji šoli odločila za študij ekonomije. Njeno pravo ime je Vesna Ponorac in v intervjuju nam je povedala, da v življenju najbolj obožuje dinamiko. Ob študiju ekonomije danes dela v marketinški agenciji, je voditeljica na radiu, igra v serijah, dela na svojih projektih in živi aktivno življenje na vseh področjih, kar ji najbolj ustreza.

 

Občinstvo si osvojila že v seriji Gorske sanje ... Kdaj si prvič stopila pred kamero? Zakaj?

Prvič sem stopila pred kamero pri 17 letih na avdiciji za serijo Česnovi. To je bila moja prva izkušnja in takrat sem dobila prvo vlogo v TV-seriji. Zakaj? Že v osnovni šoli sem sodelovala pri gledališkem krožku, ki me je navdušil z igro, in želela sem si postati igralka. Seveda si nisem niti upala predstavljati, da mi bo to kadarkoli uspelo, ker sem bila zelo nesamozavestna. Pa mi je, ampak morala sem premagati strah in iti na avdicijo – če ne poskusiš, ne veš. :D

 

Torej rada nastopaš. V zadnjem času pa si tudi voditeljica na radiu …

Rada predajam svoje znanje naprej, rada predstavljam vlogo, v kateri nastopam … Svojo energijo želim deliti! Vedno me je zanimalo, zakaj me to tako veseli, ker je včasih lahko tudi precej psihično in fizično zahtevno, ampak sem ugotovila, da je to značilno za tip osebnosti ENJF (zanje je značilno združevanje psiholoških razsežnosti introvertiranosti, intuicije, občutka in presoje, op. p.). In res je – idealni poklici tega tipa so igralec, profesor, voditelj. Tudi sama v igri, vodenju in komunikaciji z ljudmi izredno uživam. 

 

Študiraš pa ekonomijo. Zakaj se nisi vpisala na študij igre na AGRFT?

Dobro vprašanje. Bolj kot gledališče me zanimata televizija in vodenje – AGRFT je usmerjen predvsem v gledališče. No, sta me pa od nekdaj zanimali tudi ekonomija in psihologija v ekonomiji – že v srednji šoli sem brala knjige Roberta Kiyosakija, Jordana Petersona, gledala oddaje, kot sta Judge Judy in Shark Tank, in njihovo razmišljanje in poslovne ideje so mi dale neko posebno motivacijo. Želela sem razumeti logiko poslovanja in poslovnih odnosov, ker roko na srce – vse je ekonomija. Danes zaključujem magisterij ekonomije in moram priznati, da sem zelo vesela, da sem se odločila za ta študij. Ob študiju sem še vseeno lahko igrala, se izobraževala tudi na tem področju, a nikoli nisem šla stran od ekonomije – danes delam v marketinški agenciji, sem voditeljica, igram v serijah, delam na svojih projektih in živim aktivno življenje na vseh področjih, kar mi najbolj ustreza. Obožujem dinamiko. :D 

 

Zdaj si v Gospodu Profesorju dijakinja Rebeka – kako te ta vloga spominja na tvoje dni v šolskih klopeh?

Rebeka je kar tipiziran lik – prav takšna v svojih dijaških letih nisem bila, je pa bilo nekaj podobnosti – tudi sama sem imela v srednji šoli ljubezenske drame, problematične fante, ker sem bila sama pridna in sem očitno iskala nasprotje za popestritev. Rada sem imela motorje in adrenalin. 

 

Kako se razumeš z ekipo, ki ustvarja serijo Gospod Profesor? Je veliko smeha?

Na setu smo se imeli vedno super – zelo smo se povezali in to se je očitno čutilo tudi na ekranu. 

 

Prosim, deli z nami svojo izkušnjo treninga za ples ob drogu ... 

To sem vzela kot neki izziv – moja naloga je bila, da se tega dejansko naučim, in veselila sem se izziva. Spoznati in se naučiti nekaj novega ne more škoditi! Imela sem najboljšo trenerko – Tjašo Skubic, ki profesionalno trenira ples ob drogu in ima tudi svojo plesno šolo. Na začetku je bilo veliko smeha, potem sem se pa vživela in bilo je super. Trening plesa ob drogu te naredi še bolj ženstveno. Moraš pa imeti res veliko moči v rokah, da deluješ prepričljivo. hahaha 

 

Kako so se odzvali starši? V enem od pogovorov si dejala, da je tvoj oče precej strog.

Oče je bil v mojih najstniških letih res strog, ampak ravno to danes najbolj cenim. Šele danes, pri 24 letih, dojemam, da sem vesela, da je bil strog, ko sem to v puberteti najbolj potrebovala. Do 18. leta mi ni pustil spati pri prijateljicah, pri prijateljih, vedno sem morala biti doma še pred polnočjo, ocene v šoli so morale biti odlične in običajno je bila ob 22. uri ugasnjena luč. Dokaj vojaški režim, ki se mi je zdel takrat ogaben in najslabši, danes pa vem, da sem takrat potrebovala neko »ročno zavoro«, saj bi me drugače lahko odpeljalo s poti. Vedno mi je želel le dobro in nikoli mi ni dal ribe, ampak palico, da se sama naučim loviti, zato sem danes takšna, kot sem. Po mojem dopolnjenem 18. letu je dojel, da sem pametna, sposobna in da se znam pravilno odločati, in takrat mi je začel zaupati in opazovati, kaj počnem. Ko je prišlo do plesa ob drogu, mu verjetno ni bilo vseeno, čeprav mi tega ni zares pokazal, je pa bil vesel, ko je pogledal celotno epizodo, ki je bila posneta okusno in sporočilo je bilo jasno. Marsikateri punci lahko ta epizoda spremeni pogled na »easy money« in jo pripravi do tega, da dvakrat pomisli, ali je res vredno. 

 

Ali si kdaj razmišljala o karieri v tujini?

Sem, ampak mi je tudi tukaj super. Slovenija je varna, urejena država, in če imaš voljo, se trudiš in raziskuješ, lahko tudi tukaj ustvariš veliko. 

 

V OŠ si bila »buckasta«, praviš. Te je to obremenjevalo? Kaj si storila?

Me je, ampak če te nekaj obremenjuje, je samo na tebi, da to spremeniš. Na neki točki sem se odločila, da se hočem boljše počutiti v svojem telesu, in naredila sem vse, da bi prišlo do spremembe – spremenila sem način prehranjevanja in začela sem trenirati. Ne, nisem šla ne v anoreksijo ne v bulimijo niti ne v pretiravanje s treningi. Izločila sem živila, ki mi ne koristijo, in jih zamenjala z dobrimi hranili, zmerno trenirala in ugotovila, da mi to zelo ustreza, zato tako živim tudi danes. 

 

Kako se lahko osnovnošolec, osnovnošolka upre nesramnim pripombam sošolk in sošolcev?

Če bi imela takrat današnjo glavo, bi bilo vse lažje. Grozno mi je bilo, itak, ampak danes mi je žal vsakega prejokanega dneva v osnovni ali srednji šoli. Ni vredno, ker v tvojem življenju po srednji šoli to ne bo imelo nobenega večjega pomena. Vsak človek je unikat in to je njegova prednost. Vsako norčevanje naj vam bo le motivacija. Prvič zato, ker se verjetno norčujejo iz vas, ker na tak način lajšajo svoje travme, in drugič – čez leta se vse postavi na svoje mesto. Tisti, ki delajo škodo drugim, običajno ostanejo zadaj in po osnovni ali srednji šoli ne boste več slišali za njih, tako da – pustite jim izživeti slavo v otroških letih. 

 

Tvoj urnik je precej natrpan. Kako se sprostiš?

Sprostim se s treningom, pilatesom, pijačo s prijatelji, filmom, sprehodom. 

Kje boš preživela letošnje poletje?

Nimam še načrta, ker je toliko dela in čas prehitro beži. Zagotovo se bo dogajalo – kaj, kje in kako, pa ne vem. Naj bo spontano, takrat je najboljše. :D 

Rada potuješ?

Do zdaj nisem še veliko potovala, ampak ja – vse, kar je novo, vsaka izkušnja, raziskovanje novih destinacij me razveseli. 

Ali si v osnovni šoli prebirala Pil?

Bom iskrena, nisem prepričana, predvidevam pa, da sem, ker vem, kdo je Justi. :D

Vprašanje

Bi si v Pilu želeli več ilustracij?
Ja, ilustracij je premalo.
(18)
Tako, kot je zdaj, je OK!
(30)
Raje imam fotografije kot ilustracije!
(13)

AKTUALNO

Največja noč skupine Joker Out

Joker Out so zmagali! V svojem rodnem mestu, pred zvestim občinstvom, ki jih spremlja od prvega dne, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

December 2023

gumb

Revija
Izid: 1. 12. 2023

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Carpe Diem
2. Nina Pušlar - Malo, malo
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Fehtarji - Štorklje

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Dua Lipa - Dance The Night
3. Doja Cat - Paint The Town Red
4. Loreen - Tattoo
5. Miley Cyrus - Flowers

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Dlan v dlan
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Sunny Side of London
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Barve oceana
6. LPS: Insomnia
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Regen: Rada znala bi plesati
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Doja Cat: Paint The Town Red
2. Dua Lipa: Dance The Night
3. Käärijä: Cha Cha Cha
4. Loreen: Tattoo
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Nicki Minaj & Ice Spice With Aqua: Barbie World
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Rema & Selena Gomez: Calm Down
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
3. Sebastijan Pregelj - Deček Brin na domačem kolišču
4. Desa Muck - Blazno resno o šoli
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Švica

Kaj je najboljše pri Švici? Ne vem, ampak zastava je velik plus!🇨🇭

Lencika, kmalu 14let