snofi
Naslednji Pil izide 2. julija

Nova številka
Junij 2021

Revija
Izid: 4. 6. 2021
pepca oblacek

Lana Briški

Spletne zvezde

Naslovnica
Fotografija: osebni arhiv
Besedilo: Nika Osredkar

Lana Briški je uspešna youtuberka, ki prepriča s svojo iskrenostjo in pozitivnostjo. Sledi svojim sanjam in se izraža z videi, za katere ji ne zmanjka veselja in energije. Je ustvarjalna, prijazna in pristna – to je le nekaj njenih pozitivnih lastnosti, ki so gotovo pripomogle k temu, da njen kanal šteje že več kot 20 tisoč sledilcev. Bolje jo lahko spoznate v spodnjem intervjuju!

Rojstni dan: 13. marec
Starost: 23 let
Kraj rojstva: Ljubljana
Zvezdno znamenje: ribi
Sledilcev na YouTubu: 20 000
Pridružila YouTubu: oktober 2017

Naj barva: bela
Naj pesem: Billie Eilish – Everything I wanted
Naj film: Tri metre nad nebesi
Naj hrana: suši
Naj kraj: Ljubljana

Živjo, kako si kaj?
Živijo. Odlično sem, hvala za vprašanje.

Kako preživljaš dneve v izolaciji? Kaj najbolj pogrešaš?
Dneve preživljam precej zaposleno, saj kot digitalna ustvarjalka foto in video vsebine ustvarjam enako kot pred karanteno, le da tokrat izključno od doma.  Veliko časa razmišljam o zanimivih in unikatnih video vsebinah, ki bodo krajšale dneve mojim gledalcem. Razmišljanju sledi snemanje, urejanje in objavljanje videov. Zadnji dve leti se po spletu tudi šolam, tako da imam polne roke dela s faksom. Kar mi ostane časa, pa ga izkoristim za crkljanje z mojim muckom Neronom in sprehode v osamljene kotičke narave.

Se še spomniš trenutka, ko si se odločila, da želiš postati youtuberka? Kako je bilo?
Se spomnim. Z dobro prijateljico sva sedeli v kavarni na pijači in govorili o težavah, ki sva jih prebrodili v najstniških letih. Velikokrat sva se počutili izgubljeno in svoji zgodbi sva želeli deliti z drugimi in jih opomniti, da je to, kar preživljajo, v redu. Da se vsak kdaj počuti izgubljeno, a da se tudi vsak prej ali slej najde. Takrat je padla odločitev, da ustvariva YouTube kanal.

Kako si se lotila objavljanja – si imela kakšno strategijo ali si se zadeve lotila povsem spontano?
Imele smo strategijo. Kanal sem si delila z dvema prijateljicama. Želele smo ustvarjati potovalne vloge, obiskati čudovite kotičke naše dežele in skupaj s fotografom vse posneti. Nastalo je nekaj prekrasnih vlogov, ki jih bom vedno imela v lepem spominu, a se nam sodelovanje zaradi različnih urnikov ni izšlo. Takrat sem se odločila za čisto svoj kanal in začela snemati malce bolj spontano, o temah, ki so me veselile – o modi in lepoti, začela pa sem tudi deliti svoje zgodbe, ki jih zdaj poznate pod imenom Čaj z Lano.

Kako ti je YouTube spremenil življenje?
Čeprav je z ustvarjanjem videev ogromno dela, imam občutek, da to ni delo, in to je največ vredno. Moje delo je razgibano in izredno kreativno, sem sama svoja šefica, predvsem pa imam ogromno družinico – 20.000 naročnikov. Te spoznavam, kamorkoli po Sloveniji potujem, in njihovi nasmehi in objemi po vprašanju: »Si ti Lana z YouTuba!?« mi vsakič pogrejejo srce.

Kakšne videe najraje snemaš?
Najljubši so mi razni izzivi, ki jih je res zelo zabavno snemati. Tudi odzivi gledalcev so ob njih vedno odlični!

Zelo aktivna si tudi na Instagramu. Ti urejanje fotografij in objavljanje vzame veliko časa?
Pri urejanju fotografij še nisem tako dobra, kot bi želela. Vzame kar nekaj časa, saj gre fotografija pred objavo skozi več različnih aplikacij za urejanje.

Katero družbeno omrežje ti je najljubše?
Najljubši mi je YouTube, ki bo v mojem srcu vedno imel posebno mesto, saj se tam najmočneje povežem s svojimi gledalci. Sledi Instagram, ker obožujem gledati super fotke, ki jih ustvarjajo punce, katerim sledim.

Katere so po tvojem mnenju prednosti in slabosti družbenih omrežij?
Prednost je možnost, da si ustvarjalen, se izražaš in deliš svojo zgodbo. Povežeš se z drugimi, slediš življenju oseb, ki jih ne vidiš pogosto, in morda skleneš nova prijateljstva. Negativna stran družbenih omrežij bodo vedno sovražni komentarji, ampak ti ne smejo nikoli pretehtati tistih pozitivnih, ki prav tako obstajajo. Osredotočite se nanje!

Zelo lepo se oblačiš. Kje dobiš modni navdih?
Najlepša hvala! Navdih dobim ravno na družbenih omrežjih, predvsem na Instagramu ali pa kar na ulici, kjer z veseljem opazujem, kaj se trenutno nosi in kako punce skombinirajo modne kose.

Kakšen je tvoj tipični dan?
Moj tipični dan je sestavljen iz veliko dobre hrane, načrtovanja in snemanja videev. Kar nekaj časa mi vzame tudi odgovarjanje na različna vprašanja v sporočilih in komentarjih, ki jih dobim pod videi. Sledi odgovarjanje na e-pošto podjetij, s katerimi sodelujem, ali pa se odpravim po opravkih v mesto. Skrbim tudi za mucka Nerona, rada se dobim s prijateljicami in tako dnevi kar hitro minejo in je že čas za spanje in počitek pred novim ustvarjalnim dnem.

Katere youtuberje najraje spremljaš?
Spremljam le tuje youtuberje. Rada si pogledam dokumentarce Shana Dawsona in videe manjših potovalnih vlogerjev, ki niso zelo poznani.

Kakšna si bila kot najstnica?
Kot najstnica sem bila ustvarjalna in brez dvoma tudi nekoliko uporniška. Preizkusila sem kar nekaj stilov. Zelo rada sem brala, moja najljubša šolska predmeta pa sta bila slovenščina in zgodovina.

Kaj najraje počneš v prostem času?
Gledam videe na YouTubu, spremljam turške nadaljevanke (vem, da nisem edina) ali pa se družim s svojimi prijateljicami, s katerimi srečanje obeležimo s skupnim fotografiranjem. To nam gre super od rok.

Kaj ti je v življenju najpomembnejše?
Notranji mir. Biti zadovoljen z življenjem, ki si ga ustvaril, in biti obkrožen s pozitivnimi osebami, ki te spodbujajo in imajo iskreno rade.

Kako ti uspe ohranjati svojo pozitivnost tudi v težkih situacijah?
Pri stvareh, nad katerimi nimaš nadzora, imaš dve možnosti: se sekirati in trpeti ali pa se osredotočiti na pozitivne delčke svojega življenja. Če bi bilo življenje vedno fer, ne bi bilo zanimivo. Kako se soočaš s težavnimi situacijami, pa je vedno v tvojih rokah.

Kaj je tvoj življenjski moto?
Naj drugi živijo povprečno življenje, ampak ne ti.

Vprašanje

Ste že našli, kam smo skrili klepetalnico?
Jaaa!
(498)
Moram zdaj kliknit na "razvedrilo"
(116)

AKTUALNO

Anoreksija
ANOREKSIJA
Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas hočem na to ... Več
Kako prepoznati prijatelja v stiski?
V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa se ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Bepop - Daj se nasmej
Magnifico - Say No When You Gotta Say Yes
Nika Zorjan - Zate dovolj

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Olivia Rodrigo - Driver's Licence
Ava Max - Kings & Queens
The Weeknd - Save Your Tears
Ariana Grande - Positions

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Daj se nasmej
3. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
4. BQL: Budala
5. Eva Pavli: Mižim
6. Klara Jazbec: Največ
7. Magnifico: Say No When You Gotta Say Yes
8. Mi2: joj joj joj
9. MRFY: Zaljubila
10. zalagasper: xoxo

Tuja

1. Billie Eilish: Your Power
2. Coldplay: Higher Power
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Katy Perry: Electric
6. Måneskin: Zitti E Buoni
7. Olivia Rodrigo: Driver's Licence
8. Olivia Rodrigo: good 4 u
9. Silk Sonic: Leave The Door Open
10. The Weeknd: Save Your Tears

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 4. 6. 2021

NAKLJUČNI VIC

VARNOSTNI SISTEM

Kako instaliraš zelo zanesljiv brezžični hišni varnostni sistem? V komisijski trgovini kupi par rabljenih zelo velikih delovnih škornjev (res velikih!) in jih postavi pred vhod stanovanja ali hiše. Zraven položi izvod revije "Strelski šport" in veliko posodo (res veliko!) za hranjenje psov. Na vratih pusti listek z naslednjo vsebino: "Francka s Borisom sva šla na lovsko zvezo po dodatno municijo. Vrneva se čez pol ure. Rotweilerja raje pusti pri miru. Zjutraj sem ju peljal k veterinarju cepit, pa sta nekaj sitna".
Comic, 13 let