Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Spletne zvezde na počitnicah

Značka
Spletne zvezde
Naslovnica
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Nika Osredkar

Poletne počitnice so čas, da ustvarimo nepozabne spomine, ki nas bodo greli med dolgo zimo. V tokratni številki so svoje misli o poletju delile spletne zvezde, ki obožujejo poletje. Kaj jim ta letni čas pomeni, kakšne spomine imajo na poletne počitnice v osnovni šoli ter kaj bodo počeli to poletje, so nam zaupali Lili Čadež, Eva Centrih, Pina Umek, Martin Bokal, Maja Pinterič in Zala Pungeršič.

 

LILI ČADEŽ

Poletja nimam zgolj rada, temveč ga naravnost obožujem! V zraku se čuti več energije ljudi, slišiš vedno več smeha in ves ta tempo, ki ga imamo čez leto, se malce umiri. 

Poletnih počitnic iz osnovnošolskih dni se bom vedno spominjala po tem, kako sem dva meseca preživljala počitniške dneve. Vsako jutro sem na kolesu odvihrala ven in se dobila z najboljšimi prijateljicami. Takrat smo si velikokrat pripravile kakšen piknik v naravi, se kopale v reki in do večernih ur klepetale (še danes ne vem, kaj smo si imele za povedati, glede na to, da smo bile že tako vse leto vsak dan skupaj). To je bil čar poletja.

Letošnje poletje bom že tretje leto zapored preživela v Italiji. Poti me bodo popeljale na jug Italije, nekaj dni pa bom preživela na območju Cinque Terre. 

 

MARTIN BOKALPoletje je moj najljubši letni čas. To poletje bom preživel delovno. V prostem času se bom odpravil v fitnes, seveda pa ne bom pozabil uživati na kakšni pijači. Z veseljem se bom odpravil tudi na bazen ali morje.

 

EVA CENTRIH

Obožujem poletje. Je moj najljubši letni čas. Tople temperature, oblekice, sladoled in dobra energija v zraku so le nekatere stvari, zaradi katerih se ga vsako leto tako veselim. S fantom Raletom vsako poletje odpotujeva v državo, kjer še nisva bila, spoznavava kulturo in kulinariko in preprosto uživava sto na uro.

Na poletne počitnice imam zelo lepe spomine. Vsako leto smo šli s starši in sestrami večinoma nekam na Hrvaško. Obiskala sem praktično skoraj vsa njihova večja mesta in otoke. Anekdota, ki sem si jo še posebej zapomnila, ni ravno moja najljubša, se mi je pa zelo vtisnila v spomin. Ker sem oboževala lunaparke, mi je oče kupil žeton za vožnjo z avtomobilčki. Med vožnjo se je vame nepričakovano zaletel eden od drugih voznikov. Ker tega nisem pričakovala, sem si prebila ustnico. Po končani vožnji so me razglasili za najboljšo voznico in mi podarili še eno brezplačno vožnjo! Preostanek počitnic sem imela zelo zatečene ustnice in sem lahko jedla samo jogurte.

Letošnje poletje bom najbrž preživela na roadtripu po Italiji. Vrhunska hrana in italijanski temperament – to se sliši super!

 

PINA UMEK
Poletje je moj najljubši letni čas! Obožujem sonce, morje, dolge dneve in tople večere. Zelo rada izkoristim čas zunaj, pa naj bo to tek v naravi ali piknik z družino in prijatelji.

V osnovnošolskih letih sem z družino vsako poletje preživela na hrvaški obali. Vedno smo hodili v isti kamp, kjer smo bili zelo domači, spoznali smo veliko prijateljev, ki so se prav tako vsako leto vračali v ta kamp, in z njimi ustvarili ogromno zabavnih spominov. Družili smo se cele dneve, preiskali vsak kotiček kampa, skupaj pekli palačinke, se podili s kolesi in seveda tudi kakšno ušpičili. Ena izmed takšnih prigod je bila, ko smo se ob polnoči odpravili plezat na napihljivo goro na vodi in bežali pred varnostnikom, ko nas je pri tem zalotil.

Letošnje poletje načrtujem čim več časa preživeti zunaj! Del dopusta bom preživela na hrvaški obali. Zagotovo se bo našel tudi kak dan za skok na slovensko obalo, za kakšen koncert in piknik. Poskusila bom izkoristiti čim več, kar mi bo poletje ponudilo.

 

MAJA PINTERIČ

Obožujem poletje! Manj oblačil, več veselja, sonca in manj potrtosti. Spomnim se, da sem se v času poletnih počitnic v osnovni šoli vedno zelo veselila, da bom za prvi šolski dan oblekla lepa poletna oblačila, potem pa je vsako leto padal dež. Letošnje poletje bom preživela v družbi hčerkice Lune, partnerja, svojih kužkov, prijateljev in družine. Malo bom na morju, malo pa doma in naokrog, zaposlena pa bom tudi z načrtovanjem svoje poroke, ki me čaka konec poletja. Juhu!

 

ZALA PUNGERŠIČ

Poletje je moj najljubši letni čas, predvsem zaradi tega, ker so dnevi daljši, ljudje bolj sproščeni, ker se veliko dogaja in je več druženj, dodaten plus pa je seveda morje! V osnovnošolskih letih sem poletja večinoma preživljala doma na vasi ob druženju s sosedi in tam so nastale najboljše poletne anekdote. To so bili moji najljubši dnevi. Letošnje poletje bo zame zelo pestro in delovno; sodelovala bom na različnih kulinaričnih dogodkih po Sloveniji. Upam, da mi bo uspelo zapeljati se tudi do morja, če ne, pa bo za to čas kasneje. Čaka me zares aktivno poletje!

 

LAURA PETRINEC

Poletje je absolutno moj najljubši letni čas. Vreme izjemno vpliva na moje počutje in med poletjem se res počutim najboljše. Sovražim mraz! V osnovnošolskih dneh sem poletje preživljala v koloniji v Poreču. Tam smo bili brez telefonov in vsak dan smo imeli različne dejavnosti, vse skupaj pa so popestrile najstniške ljubezenske drame, ki jih je bilo kar precej. Kako bom preživela letošnje poletje, se bom odločila zadnji trenutek. Obožujem spontanost! Verjetno bom odpotovala v Budimpešto, želim pa si tudi obiskati kakšno mesto oziroma državo, kjer še nisem bila. Razmišljam o Franciji in Grčiji. 

Vprašanje

Bi si v Pilu želeli več ilustracij?
Ja, ilustracij je premalo.
(19)
Tako, kot je zdaj, je OK!
(30)
Raje imam fotografije kot ilustracije!
(13)

AKTUALNO

Največja noč skupine Joker Out

Joker Out so zmagali! V svojem rodnem mestu, pred zvestim občinstvom, ki jih spremlja od prvega dne, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

December 2023

gumb

Revija
Izid: 1. 12. 2023

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Carpe Diem
2. Nina Pušlar - Malo, malo
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Fehtarji - Štorklje

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Dua Lipa - Dance The Night
3. Doja Cat - Paint The Town Red
4. Loreen - Tattoo
5. Miley Cyrus - Flowers

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Dlan v dlan
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Sunny Side of London
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Barve oceana
6. LPS: Insomnia
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Regen: Rada znala bi plesati
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Doja Cat: Paint The Town Red
2. Dua Lipa: Dance The Night
3. Käärijä: Cha Cha Cha
4. Loreen: Tattoo
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Nicki Minaj & Ice Spice With Aqua: Barbie World
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Rema & Selena Gomez: Calm Down
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
3. Sebastijan Pregelj - Deček Brin na domačem kolišču
4. Desa Muck - Blazno resno o šoli
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Zapor

Potnik zamuja, da pobere kovček iz traka na letališču. Tam je gužva zato govori: "alah sam mal, alah sam mal" Potem pa pride policija in ga da za zapahe. Zakaj pa? Ker so ga razumeli, da govori Alah.

percabeth_shiper, 14