snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Wortex

Spletne zvezde

Naslovnica
Fotografija: osebni arhiv
Besedilo: Nika Osredkar

26-letni Anže Novak, bolj znan kot Wortex, je youtuber, ki je v samo letu dni zaslovel s svojimi livestreami (javljanji v živo) in si pridružil naziv naj youtuber leta 2020. V zelo kratkem času je dosegel izjemen uspeh, zato z veseljem spremljamo njegovo pot in se veselimo, da vidimo, kaj vse mu bo še uspelo, saj ga prav nič ne ustavi!

OSEBNA IZKAZNICA
Starost: 26 let
Datum rojstva: 28. 4. 1994
Kraj rojstva: Kranj
Zvezdno znamenje: bik

5 NAJ STVARI
Najljubša barva: rdeča
Najljubša pesem:  Na žalost nimam najljubše pesmi, vendar mi je po večini všeč vsa pop glasba in rap.
Najljubši film: Gospodar prstanov
Najljubša hrana: špageti
Najljubši kraj: Bled

NJEGOVA ŽIVLJENJSKA VODILA

  • Vedno bodi to, kar si, in se ne oziraj na opazke drugih ljudi, kajti vedno se bo našel kdo, ki mu ne boš všeč ali bo imel nekaj proti tebi.
  • Nikoli ne veš, kdaj je zate ali za nekoga »zadnji dan«, zato ceni vsak dan in bodi zanj hvaležen in za ljudi, ki so ob tebi.
  • Na svetu smo prekratek čas, zato naj ne bo časa za negativizem in slabo voljo.
  • Če boš delal trdo in s srcem, ti bo na koncu ves trud poplačan.
  • Delaj dobro in dobro se ti bo vrnilo.

Živjo, kako si kaj?
Kar v redu, je pa moja 14-letna psička Lana zbolela in je precej hudo. Že sama misel na to, da bi lahko izgubil dolgoletno najboljšo prijateljico, me zelo boli, ampak poskušam ostati optimističen in upam, da bo jutri že bolje.

Kako bi se opisal s tremi besedami?
Pozitiven. Komunikativen. Srčen.

Kako si preživljal zadnji lockdown?
Zadnji lockdown sem preživljal predvsem doma za računalnikom, saj YouTube zahteva kar veliko časa in truda. Večino časa sem posvetil pripravi vsebin za predvajanja v živo in videe.

Kako bi komu, ki te ne pozna, opisal, kaj počneš?
Pripravljam video vsebino za platformo YouTube, ki je v tem času med mladimi popularnejša kot televizija. Vsebina, ki jo pripravljam, je zelo raznolika, kar pomeni, da je primerna oziroma privlačna za širši krog gledalcev.

Kako se je začela tvoja YouTube pot?
Moja YouTube pot se je začela v letu 2020, natančneje 25. 4. 2020 , ko sem se iznenada odločil, da bi tudi sam poskusil z objavljanjem vsebin na YouTubu. Privlačila so me predvsem predvajanja v živo (streami), ker mi je bilo zelo všeč to, da sem med igranjem igric lahko komuniciral z osebami, ki jih sploh nisem poznal. Prav zaradi tega sem pridobil mnoga nova poznanstva in prijateljstva, ki trajajo še danes.

Kako si našel ime Wortex? Kaj pomeni?
Ime Wortex sem našel že leta 2011, ko smo s prijatelji začeli igrati takrat popularno igrico Counter Strike Source. Takrat je bilo večini igralcev ime Vortex, kar v prevodu pomeni Vrtinec, sem pa se odločil, da bom drugačen, in sem V zamenjal z W.

Na YouTubu si v dobrem letu dni zbral skoraj 30 000 sledilcev, na TikToku in Instagramu pa več kot 10 000. Si si predstavljal, da ti bo kaj takega uspelo tako hitro?
Niti v sanjah si nisem predstavljal, da je kaj takega sploh mogoče.

Kaj pa je bila najboljša stvar, ki se ti je v tem dobrem letu dni ustvarjanja vsebin zgodila?
Najboljša stvar je bila zagotovo zmaga na tekmovanju za naj youtuberja 2020, ki mi je prinesla tudi sodelovanje s podjetjem UVI.

Kako se pripraviš na stream? Imaš pred tem kaj treme?
Priprava na stream oziroma predvajanje v živo je sedaj že rutina in obsega pregled igric, ki jih bomo igrali, sestava približnega plana, kaj se bo na streamu odvijalo, povabilo sodelujočih oseb, priprava slikovnega materiala in druge tehnične priprave. Treme po vsem tem času nimam več, razen če gostim kakšno posebno osebo ali imam dogodek, za katerega želim, da poteka brez napak.

Kdo je tvoj najljubši youtuber?
Najbolj mi je všeč MrBeastov kanal, ker je s svojimi videi definitivno presegel meje izvirnosti in mogočega. Njegova radodarnost in dobrodelnost ne poznata meja in prav to mi je pri njem zelo všeč.

Katera je tvoja najljubša igra?
Moja najljubša igra še vedno ostaja Counter Strike: Global Offensive, ki je bila velik del mojega otroštva in sem za igranje porabil preko 3000 ur.

Svoje sledilce naslavljaš z nerealneži. Zakaj?
Moji sledilci so me v tem letu vsakodnevno presenečali s takšnimi ali drugačnimi zadevami, ki so se mi zdele povsem nerealne. Ker sem tolikokrat uporabil besedo nerealno, smo se s sledilci odločili, da našo skupnost poimenujemo nerealni community, ker se v njej dogajajo resnično nerealne stvari. 😉

Kakšen je tvoj tipični dan?
Vstajanje, priprava zajtrka, pregled in odgovarjanje na e-pošto, pregled novih vsebin za streame,  priprava vsebine za socialna omrežja, kosilo, objava vsebin, predvajanje v živo, večerja, pregled dneva in spanje. Tako nekako gre moj tipični dan, je pa res, da so moji dnevi običajno zelo raznoliki.  

Najbrž nimaš veliko prostega časa. Kako pa ga najraje izkoristiš?
Res je, veliko prostega časa na žalost nimam. Če se slučajno najde, ga z največjim veseljem preživim z domačimi ali pa grem na kakšen sprehod v naravo.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?
Moj največji in najbolj pomemben načrt za prihodnost je selitev na svoje, in če bo vse po sreči, iskanje sorodne duše ter ustvarjanje svoje družinice. 😊

AKTUALNO

Anoreksija

ANOREKSIJA


Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas ... Več

Kako prepoznati prijatelja v stiski?

V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Alya - Ti z mano znaš
Bepop - Daj se nasmej
Eva Boto - Ti

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Måneskin - Zitti E Buoni
Olivia Rodrigo - good 4 u
Dua Lipa ft. DaBaby - Levitating
BTS - Butter

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
3. Bepop: Daj se nasmej
4. BQL: Budala
5. Čuki: Mogoče
6. Eva Boto: Ti
7. Klara Jazbec: Največ
8. Magnifico: Sonce posijalo
9. Mi2: joj joj joj
10. Rina: Naprej

Tuja

1. Billie Eilish: Lost Cause
2. BTS: Butter
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Justin Bieber ft. Daniel Caesar & Giveon: Peaches
6. Katy Perry: Electric
7. Lorde: Solar Power
8. Måneskin: Zitti E Buoni
9. Olivia Rodrigo: good 4 u
10. The Weeknd: Save Your Tears

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKA

September 2021

gumb

Kupi zadnjo številko
Revija
Izid: 1. 9. 2021

NAKLJUČNI VIC

Predniki

Kdo so bili predniki sesalcev? Metle.
TTV_ValekDalek, 10 let