snofi
Naslednji Pil izide 3. aprila
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Igralnica: KVIZ O SLOVENIJI

KVIZ O SLOVENIJI

2
Katero morje obliva slovensko obalo?
A) Egejsko morje
B) Baltsko morje
C) Jadransko morje
D) Severno morje

Kateri znani slovenski izumitelj je ustvaril prvi delujoči reaktivni motor?
A) Peter Florjančič
B) Jožef Stefan
C) Herman Potočnik Noordung
D) Edvard Rusjan

Katero mesto je drugo največje po številu prebivalcev v Sloveniji?
A) Celje
B) Koper
C) Maribor
D) Novo mesto

Koliko črt je na slovenskem grbu (na podobi Triglava)?
A) Ena
B) Dve
C) Tri
D) Štiri

Kako se imenuje tradicionalna sladica, polnjena z orehi ali rozinami?
A) Prekmurska gibanica
B) Potica
C) Kremna rezina
D) Flancati

Kateri znani književnik je napisal Moj dedek, čudežni pisalni stroj?
A) Vinko Möderndorfer
B) Janja Vidmar
C) Desa Muck
D) Tone Partljič

Kaj pomeni kratica RTV v Sloveniji?
A) Radijska televizijska veja
B) Republika televizije in vesti
C) Radio-televizija Slovenija
D) Regijska tehnična zveza

Kje se nahaja predsedniška palača v Ljubljani?
A) Na Prešernovem trgu
B) Ob Tržaški cesti
C) Na Gregorčičevi ulici
D) V Tivoliju

Kateri slovenski narodni park je edini?
A) Pohorje Naravni Park
B) Triglavski narodni park
C) Kočevski park
D) Notranjski naravni park

Kateri od teh praznikov je državni praznik v Sloveniji?
A) Martinovo
B) Dan reformacije
C) Pust
D) Materinski dan
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
c, b (ugibam), c, c (če pač misliš kolk je teh vrhov), b, a (ugibam), c, c, b, b
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1.c
2. c
3. c
4. c
5. b
6. a
7. c
8. a
9. b
10. b
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1-c
2-d
3-c
4-b
5-b
6-a
7-c
8-b
9-b
10-b
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Igralnica


Objava:

kej smešnega 4. del

Ogledov: 38 Odgovorov: 2
 
4
Objava:

Slovenski youtuberji<333 1. del

Ogledov: 69 Odgovorov: 8
 
3
hiphop_girl
Objava:

Napiši odgovor, 2. del

Ogledov: 39 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

UGANKEEEEE KONČNOOOOOOO

Ogledov: 43 Odgovorov: 2
 
2
hiphop_girl
Objava:

Napiši odgovor

Ogledov: 53 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Kdo bo rešil umor?

Ogledov: 138 Odgovorov: 9
 
2
hiphop_girl
Objava:

Katera knjiga?

Ogledov: 73 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

Razloži po svoje

Ogledov: 95 Odgovorov: 1
 
3
Ojj potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Valeta nohti

A misliste da za valeto imam fejk nohte al ne, ker meni se zdi da mi naredijo lepse roke ampak vecini fantov niso vsec. Js jih nimam zaradi treningov tako da bi jih samo za valeto in nocem jih imet ce temu s katerim bom plesala ne bo vsec (je moj crush in semizdi da tudi js njegova), samo se mi zdi cudno da ga uprasam.
A vam fantov ni vsec ce vas puca tika s takimi nohti? Sej nebi lih dolge bi tko malo krajse kot navadne.
A vi misliste met nohte?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

12.3.2026
NAPAČNO ZVEZAN MARČNI PIL

Žal se je v tiskarni, kjer se tiska Pil, tokrat malo zapletlo. Če ste med tistimi, ki so dobili »pokvarjen« Pil, pišite na revije@mladinska-knjiga.si ali pokličite na 080 12 05. Poslali vam bomo novega.

Uredništvo Pila

Vprašanje

Si naročen na Pil samo zaradi tekmovanja v Veseli šoli?
Ne tekmujem v Veseli šoli, jo pa preberem.
(48)
Vesela šola me ne zanima.
(76)
Nikako, zanima me celoten Pil in bi bil naročen tudi, če ne bi tekmoval.
(129)
Ja, naročen sem predvsem zaradi tekmovanja v Veseli šoli.
(49)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

Nekoč pred davnimi časi je...
 
Zanimivo. Edino, mogoče lahko narediš malo ...
 
Ful dobro:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
 
ahh ja... preveč se spominjam:sob::joy: bla ...
 
Ful dobr obožujem to zgodbo
 
haj, zgodba ma potencial, ampak premalo je ...
 
1. Nekoč 2. pred
 
ooo hvlalaa🥹:sob:🥺🥺🩷🩷. kok lepooo. res lepo. ...
 
Kje si vidu rezultate?? js bi tud pogledala ...
 
Ok, mogoče je neprimerno ampak ja. V podaljšanem ...