hejj,
spet smo na sladkem in na biskvitu, tokrat cake popsii<3
---------------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 40 min
• HLADILNIK: 1–2 h
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
• 300 g biskvita (domač ali kupljen)
• 100–150 g mascarponeja ali kremnega sira
• 100 g bele ali mlečne čokolade (za obliv)
• Palčke za cake popse
• Posipi ali mrvičke za dekoracijo
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava biskvita: Če nimaš ostankov, spečeš enostaven biskvit (npr. jajca, sladkor, moka) in ga ohladiš. Nato ga z rokami nadrobiš v drobtine.
Mešanje mase: V nadrobljen biskvit dodaš mascarpone ali kremni sir. Dobro premešaš, da nastane enotna masa – ne sme biti presuha, niti preveč mehka.
Oblikovanje kroglic: Iz mase oblikuješ majhne kroglice (velikosti oreha). Položiš jih na pekač in daš v hladilnik za 1–2 uri, da se strdijo.
Oblivanje: Čokolado stopiš nad vodno paro. Vsako palčko najprej pomočiš v čokolado, nato zapičiš v kroglico – to pomaga, da se bolje drži. Nato celo kroglico pomočiš v čokolado.
Okraševanje: Preden se čokolada strdi, posuješ z barvnimi posipi, oreščki ali kokosom.
Sušenje: Pustiš stati pokončno (npr. v stiroporu ali lončku z rižem), da se čokolada popolnoma strdi.
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Uporabiš lahko tudi ostanke torte ali muffinov.
• Namesto mascarponeja lahko zmešaš biskvit s čokoladnim namazom.
• Če jih shraniš v hladilnik, bodo zdržali več dni – odlični za zabave!
*i**b*SLIKA:*i**b*
to je tok fricking kjut pa fricking dobr<3
-------------------------------------------------------------------------------------
spet smo na sladkem in na biskvitu, tokrat cake popsii<3
---------------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 40 min
• HLADILNIK: 1–2 h
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
• 300 g biskvita (domač ali kupljen)
• 100–150 g mascarponeja ali kremnega sira
• 100 g bele ali mlečne čokolade (za obliv)
• Palčke za cake popse
• Posipi ali mrvičke za dekoracijo
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava biskvita: Če nimaš ostankov, spečeš enostaven biskvit (npr. jajca, sladkor, moka) in ga ohladiš. Nato ga z rokami nadrobiš v drobtine.
Mešanje mase: V nadrobljen biskvit dodaš mascarpone ali kremni sir. Dobro premešaš, da nastane enotna masa – ne sme biti presuha, niti preveč mehka.
Oblikovanje kroglic: Iz mase oblikuješ majhne kroglice (velikosti oreha). Položiš jih na pekač in daš v hladilnik za 1–2 uri, da se strdijo.
Oblivanje: Čokolado stopiš nad vodno paro. Vsako palčko najprej pomočiš v čokolado, nato zapičiš v kroglico – to pomaga, da se bolje drži. Nato celo kroglico pomočiš v čokolado.
Okraševanje: Preden se čokolada strdi, posuješ z barvnimi posipi, oreščki ali kokosom.
Sušenje: Pustiš stati pokončno (npr. v stiroporu ali lončku z rižem), da se čokolada popolnoma strdi.
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Uporabiš lahko tudi ostanke torte ali muffinov.
• Namesto mascarponeja lahko zmešaš biskvit s čokoladnim namazom.
• Če jih shraniš v hladilnik, bodo zdržali več dni – odlični za zabave!
*i**b*SLIKA:*i**b*
to je tok fricking kjut pa fricking dobr<3
-------------------------------------------------------------------------------------
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ooooo. Nice. sigurno poskusim:heart_eyes::hugging:
1
Moj odgovor:
tip
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
horny
js nemorm nehat bit horny
pač moji starši so skoz doma in se nemorm sam.. pa še nikol tud nism meu punce pa nc.. in nevem kaj nej, nemorm nehat mislt na dirty reci
pač moji starši so skoz doma in se nemorm sam.. pa še nikol tud nism meu punce pa nc.. in nevem kaj nej, nemorm nehat mislt na dirty reci
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(127)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(56)
Šport me na sploh ne zanima.
(85)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
jejjj dakla si hvala ti na vsem svetuuu:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::h
bahahha kok so smesni v dobrem smislu:stuck_out_tongue_winking_eye:
OMG!!!!!!!
Kok lepa naslovnica!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart






Pilov blog