hejj,
danes delamo šmornčekk<33
--------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• PEKA: 10–15 min
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
• 4 jajca
• 250 ml mleka
• 150 g gladke moke
• 1 žlica sladkorja
• 1 zavitek vaniljevega sladkorja
• Ščepec soli
• 1 žlica masla (za peko)
• Sladkor v prahu za posip
• Po želji: rozine (namočene v rum), jabolčni kompot, marmelada ali Nutella :yum:
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava mase:
Loči beljake od rumenjakov. Beljake s ščepcem soli stepeš v čvrst sneg. Rumenjake zmešaš z mlekom, moko, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, da nastane gladka masa.
Zmešaj:
V rumenjakovo maso narahlo vmešaš beljakov sneg (ne preveč mešat – naj ostane rahlo!).
Peka:
V veliki ponvi segreješ maslo, nato vliješ maso. Peci na srednjem ognju, dokler spodnja stran ne porjavi. Nato maso z lopatko razrežeš na večje kose in jih obrneš ter raztrgaš v "kosce", da nastane šmorn. Pečeš še nekaj minut, da dobi lepo barvo.
Postrežba:
Potreseš s sladkorjem v prahu in postrežeš s kompotom, marmelado, čokoladnim namazom ali samo tako!
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Če dodaš rozine, jih predhodno namoči v malo ruma ali tople vode za več okusa.
• Če hočeš bolj puhasto teksturo – ne premešaj snega preveč!
• Za večjo količino samo podvojiš sestavine.
*i**b*SLIKA*i**b*
o.b.o.ž.u.j.e.m.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
danes delamo šmornčekk<33
--------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• PEKA: 10–15 min
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
• 4 jajca
• 250 ml mleka
• 150 g gladke moke
• 1 žlica sladkorja
• 1 zavitek vaniljevega sladkorja
• Ščepec soli
• 1 žlica masla (za peko)
• Sladkor v prahu za posip
• Po želji: rozine (namočene v rum), jabolčni kompot, marmelada ali Nutella :yum:
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava mase:
Loči beljake od rumenjakov. Beljake s ščepcem soli stepeš v čvrst sneg. Rumenjake zmešaš z mlekom, moko, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, da nastane gladka masa.
Zmešaj:
V rumenjakovo maso narahlo vmešaš beljakov sneg (ne preveč mešat – naj ostane rahlo!).
Peka:
V veliki ponvi segreješ maslo, nato vliješ maso. Peci na srednjem ognju, dokler spodnja stran ne porjavi. Nato maso z lopatko razrežeš na večje kose in jih obrneš ter raztrgaš v "kosce", da nastane šmorn. Pečeš še nekaj minut, da dobi lepo barvo.
Postrežba:
Potreseš s sladkorjem v prahu in postrežeš s kompotom, marmelado, čokoladnim namazom ali samo tako!
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Če dodaš rozine, jih predhodno namoči v malo ruma ali tople vode za več okusa.
• Če hočeš bolj puhasto teksturo – ne premešaj snega preveč!
• Za večjo količino samo podvojiš sestavine.
*i**b*SLIKA*i**b*
o.b.o.ž.u.j.e.m.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ahhh smorn:heart_eyes::heart_eyes:
Lovammm:heart_eyes: zdj sm pa lacnaaaa:drooling_face:
Lovammm:heart_eyes: zdj sm pa lacnaaaa:drooling_face:
3
Zradiran račun
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz toti blog LOVAM! Resno mislim:heart_eyes::heart_eyes:
2
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Najboljše.
2
Moj odgovor:
Soncica
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
darilo za fanta za bozic
torej rabim ideje za darilo za fanta za bozic. Imam ze v mislih ker si je zelel pulover z odtisi mojih ustnic inn to bom tudi naredila, ker pa ne bi samo tega dala me zanima ce ima kdo kaksen predlog. Zelela bi si da je uporabno in ne nekaj kar bi se lahko nabiral prah. Darilni seti so mi malce brezveze, ker nevem a mu bi bil vsec... parfum sem mu pa kupila za rojstni dan.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
hvala za lepe misli! :heart_eyes::hugging::sparkling_heart:






Pilov blog