ojlaa,
dans delamoo špagete karbonara po predlogu bivše eve<3
----------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 5 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 200 g špagetov
• 3 jajca
• 100 g pancete ali slanine (narezane na kocke)
• 30–50 g parmezana (naribanega)
• 1 žlička masla ali olja
• Ščepec soli
• Ščepec popra (po želji)
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Masa:
V eni posodi skuhaj špagete v slani vodi, dokler niso al dente (po navodilih na embalaži).
Panceta:
V ponvi segreješ maslo ali olje, dodaš panceto (ali slanino) in jo pražiš, dokler ne postane hrustljava (približno 3–4 minute).
Jajca:
V ločeni skledi ubiješ jajca, dodaš nariban parmezan, ščepec soli in popra ter dobro premešaš.
Zlitje:
Ko so špageti kuhani, jih odcediš, pri tem pa prihraniš malo vode od kuhanja. Špagete zmešaš z praženo panceto in malo vode od kuhanja, da se vse lepo poveže.
Dokončanje:
Vmešaš jajčno zmes in hitro mešaš, da jajca ne zakrknejo (lahko dodaš še malo vode od kuhanja, če je potrebno za kremasto teksturo). Postrežeš takoj, najbolje še z dodatnim parmezanom in svežim poprom.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Če želiš bogatejši okus, lahko dodaš malo smetane v jajčno zmes.
• Špagete lahko nadomestiš z drugimi testeninami po želji, kot so fettuccine ali rigatoni.
• Za boljše rezultate uporabite sveže nariban parmezan.
*i**b*SLIKA*i**b*
Če to ne izgleda dobrrrr aghhh<3
--------------------------------------------------------------------------
čauuuu
dans delamoo špagete karbonara po predlogu bivše eve<3
----------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 5 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 200 g špagetov
• 3 jajca
• 100 g pancete ali slanine (narezane na kocke)
• 30–50 g parmezana (naribanega)
• 1 žlička masla ali olja
• Ščepec soli
• Ščepec popra (po želji)
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Masa:
V eni posodi skuhaj špagete v slani vodi, dokler niso al dente (po navodilih na embalaži).
Panceta:
V ponvi segreješ maslo ali olje, dodaš panceto (ali slanino) in jo pražiš, dokler ne postane hrustljava (približno 3–4 minute).
Jajca:
V ločeni skledi ubiješ jajca, dodaš nariban parmezan, ščepec soli in popra ter dobro premešaš.
Zlitje:
Ko so špageti kuhani, jih odcediš, pri tem pa prihraniš malo vode od kuhanja. Špagete zmešaš z praženo panceto in malo vode od kuhanja, da se vse lepo poveže.
Dokončanje:
Vmešaš jajčno zmes in hitro mešaš, da jajca ne zakrknejo (lahko dodaš še malo vode od kuhanja, če je potrebno za kremasto teksturo). Postrežeš takoj, najbolje še z dodatnim parmezanom in svežim poprom.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Če želiš bogatejši okus, lahko dodaš malo smetane v jajčno zmes.
• Špagete lahko nadomestiš z drugimi testeninami po želji, kot so fettuccine ali rigatoni.
• Za boljše rezultate uporabite sveže nariban parmezan.
*i**b*SLIKA*i**b*
Če to ne izgleda dobrrrr aghhh<3
--------------------------------------------------------------------------
čauuuu
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Moja najljubša hrana so dobesedno špageti!!:heart_eyes:
0
Zradiran račun
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uu njamiii:yum::yum::yum::yum::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:. bom probala nareeit:hugging:
0
Moj odgovor:
jokam se
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Sama doma
Sama sem doma moje mami in atija ni, sestra je en krožek končala že pred pol ure, pa starši vejo, da je tam in da jo morjo pobrat, me fuuuuuuul skrbi da se jim ni kej zgudil, nobenih kontaktov nimam razen babi k žvi zraven nas, pa je ni pa zravn ns žvijo tut moji bratranc pa sestrična pa njeni, sam tut njenih ni doma. nobenih kontaktov nimam, razen maminega outlooka k pa mal slabo dela, ni jih pa doma kakih 2 uri odkar sem jaz prišla dam, in zdej jokam. kva nej nardim
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
hvala za lepe misli! :heart_eyes::hugging::sparkling_heart:






Pilov blog