Evy's blog - BFFs
13
Evy
Živjo! :kissing_heart::heart::heartbeat::heartpulse::sparkling_heart::cupid::gift_heart::heart_exclamation::two_hearts::revolving_hearts:Kako ste? Upam, da imate lep vikend. Danes imam 5:five: stvari za vas. Začnimo s prvo:one:.
1. Kadar se srečamo s prijatelji:boy::girl:, smo vsi zelo veseli:grin::grinning:. Včasih nas ljudje:man::woman::older_man::older_woman: želijo fotografirati:camera_with_flash:. Kaj pa, če se nam pripeti kaj čudnega? Se je vam že kaj takega pripetilo? Zapišite:pencil: v komentar.
2. Kadar smo na kakšnem pomembnem dogodku, smo ponavadi v družbi naših prijateljev:boy::girl:. Se vam je že pripetilo kaj čudnega ali nerodnega na kakšnem pomembnem dogodku? Zapišite:pencil: v komentar.
3. Včasih gremo s prijatelji:boy::girl: v slaščičarno in naročimo tortice:cake:. Kaj pa, kadar prijatelji :boy::girl:pridejo k nam domov:house::house_with_garden: in bi jih radi presenetili z domačo nutellino torto:cake:? Takrat pa rabimo en res dober recept:page_with_curl: za nutellino torto:cake:. Tukaj imam en dober recept:page_with_curl: za nutellino torto:cake:, za katerega mislim, da ga je vredno poizkusiti. Če bi radi, da objavim recept:page_with_curl: za še kakšno torto:cake::birthday:, zapišite:pencil: v komentar.
Recept za nutellino torto
Sestavine:
maslo in moka za pekač
mleko za navlažitev biskvita
Biskvit:
6 jajc
120 g sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
180 g moke
1 vrečka pecilnega praška
4 - 5 žlic nutelle
Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic nutelle
Priprava:
Dno tortnega pekača premažemo z maslom in rahlo poprašimo z moko (ne stranic, samo dno, saj ne želimo, da bi biskvit drsel po stranicah navzdol in da bi bila torta posledično na sredini višja kot ob straneh). Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija.
V dve skledi ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg, ki mu postopoma dodamo polovico sladkorja. Drugo polovico sladkorja dodamo v skledo z rumenjaki in mešamo toliko časa, da dobimo rahlo bledo-rumeno zmes. Ko je zmes lepo penasta in puhasta, vanjo vmešamo nutello. To lahko naredimo kar z električnim mešalnikom.
Moko zmešamo s pecilnim praškom. Rumenjakovi zmesi najprej dodamo 1/3 snega in potem začnemo postopoma dodajati presejano moko. Na koncu v zmes rahlo (najbolje kar z ročno metlico) vmešamo še preostali sneg. Ko mešamo, pazimo, da se sneg popolnoma ne razgradi.
Biskvit vlijemo v pripravljen pekač. Postavimo v ogreto pečico in pečemo prvih 30 minut na 150 stopinj Celzija, potem pa pečico segrejemo na 165 stopinj in biskvit pečemo še 30 minut. Po eni uri peke, temperaturo zvišamo na 180 stopinj in biskvit pečemo še 30 minut oziroma tako dolgo, dokler ni pečen. Ali je bistvit pečen, najlažje preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta čist, ko ga potegnemo ven, to pomeni, da je pečen. V nasprotnem primeru ga pečemo še kakšno minuto več. Sicer pa biskvit tudi odstopi od stranic pekača, ko je pečen.
Pečen biskvit povsem ohladimo. Ohlajenega vodoravno razrežemo na tri plasti.
Na koncu pripravimo nadev. Sladko smetano stepemo (ne prehitro, da se ne sesiri). V stepeno smetano z ročno metlico previdno vmešamo nutello. Nadev poskusimo in po želji dodamo še kakšno žlico nutelle.
Vsako plast biskvita navlažimo z mlekom in premažemo z 1/3 nadeva. Preostali nadev uporabimo za premaz torte, ki jo lahko po vrhu okrasimo še s kakavom ali nastrgano čokolado.
4. Kdaj pa kdaj gremo na kakšen festival:fireworks::sparkler::stars: ali koncert. S prijatelji:boy::girl: se imamo ponavadi lepo, a lahko se nam pripeti kaj čudnega ali smešnega. Se je vam že kaj takega zgodilo? Zapišite:pencil:v komentar.
5. Ponavadi smo na festivalih:fireworks::sparkler::stars: ali koncertih veseli:grinning::grin:. Lahko pa se zgodi, da nismo, ali da prijatelj/i ni/so. Se vam je kaj takega že zgodilo? Zapišite:pencil: v komentar.
To je vse za danes, in mislim, da tudi dovolj. Se slišimo jutri. Lahko noč:new_moon_with_face::full_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::last_quarter_moon_with_face::crescent_moon::star::star2::dizzy:.
1. Kadar se srečamo s prijatelji:boy::girl:, smo vsi zelo veseli:grin::grinning:. Včasih nas ljudje:man::woman::older_man::older_woman: želijo fotografirati:camera_with_flash:. Kaj pa, če se nam pripeti kaj čudnega? Se je vam že kaj takega pripetilo? Zapišite:pencil: v komentar.
2. Kadar smo na kakšnem pomembnem dogodku, smo ponavadi v družbi naših prijateljev:boy::girl:. Se vam je že pripetilo kaj čudnega ali nerodnega na kakšnem pomembnem dogodku? Zapišite:pencil: v komentar.
3. Včasih gremo s prijatelji:boy::girl: v slaščičarno in naročimo tortice:cake:. Kaj pa, kadar prijatelji :boy::girl:pridejo k nam domov:house::house_with_garden: in bi jih radi presenetili z domačo nutellino torto:cake:? Takrat pa rabimo en res dober recept:page_with_curl: za nutellino torto:cake:. Tukaj imam en dober recept:page_with_curl: za nutellino torto:cake:, za katerega mislim, da ga je vredno poizkusiti. Če bi radi, da objavim recept:page_with_curl: za še kakšno torto:cake::birthday:, zapišite:pencil: v komentar.
Recept za nutellino torto
Sestavine:
maslo in moka za pekač
mleko za navlažitev biskvita
Biskvit:
6 jajc
120 g sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
180 g moke
1 vrečka pecilnega praška
4 - 5 žlic nutelle
Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic nutelle
Priprava:
Dno tortnega pekača premažemo z maslom in rahlo poprašimo z moko (ne stranic, samo dno, saj ne želimo, da bi biskvit drsel po stranicah navzdol in da bi bila torta posledično na sredini višja kot ob straneh). Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija.
V dve skledi ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg, ki mu postopoma dodamo polovico sladkorja. Drugo polovico sladkorja dodamo v skledo z rumenjaki in mešamo toliko časa, da dobimo rahlo bledo-rumeno zmes. Ko je zmes lepo penasta in puhasta, vanjo vmešamo nutello. To lahko naredimo kar z električnim mešalnikom.
Moko zmešamo s pecilnim praškom. Rumenjakovi zmesi najprej dodamo 1/3 snega in potem začnemo postopoma dodajati presejano moko. Na koncu v zmes rahlo (najbolje kar z ročno metlico) vmešamo še preostali sneg. Ko mešamo, pazimo, da se sneg popolnoma ne razgradi.
Biskvit vlijemo v pripravljen pekač. Postavimo v ogreto pečico in pečemo prvih 30 minut na 150 stopinj Celzija, potem pa pečico segrejemo na 165 stopinj in biskvit pečemo še 30 minut. Po eni uri peke, temperaturo zvišamo na 180 stopinj in biskvit pečemo še 30 minut oziroma tako dolgo, dokler ni pečen. Ali je bistvit pečen, najlažje preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta čist, ko ga potegnemo ven, to pomeni, da je pečen. V nasprotnem primeru ga pečemo še kakšno minuto več. Sicer pa biskvit tudi odstopi od stranic pekača, ko je pečen.
Pečen biskvit povsem ohladimo. Ohlajenega vodoravno razrežemo na tri plasti.
Na koncu pripravimo nadev. Sladko smetano stepemo (ne prehitro, da se ne sesiri). V stepeno smetano z ročno metlico previdno vmešamo nutello. Nadev poskusimo in po želji dodamo še kakšno žlico nutelle.
Vsako plast biskvita navlažimo z mlekom in premažemo z 1/3 nadeva. Preostali nadev uporabimo za premaz torte, ki jo lahko po vrhu okrasimo še s kakavom ali nastrgano čokolado.
4. Kdaj pa kdaj gremo na kakšen festival:fireworks::sparkler::stars: ali koncert. S prijatelji:boy::girl: se imamo ponavadi lepo, a lahko se nam pripeti kaj čudnega ali smešnega. Se je vam že kaj takega zgodilo? Zapišite:pencil:v komentar.
5. Ponavadi smo na festivalih:fireworks::sparkler::stars: ali koncertih veseli:grinning::grin:. Lahko pa se zgodi, da nismo, ali da prijatelj/i ni/so. Se vam je kaj takega že zgodilo? Zapišite:pencil: v komentar.
To je vse za danes, in mislim, da tudi dovolj. Se slišimo jutri. Lahko noč:new_moon_with_face::full_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::last_quarter_moon_with_face::crescent_moon::star::star2::dizzy:.
Moj odgovor:
Pilov blog
a little talk about everything🤍(stranski učinki: okvara možganov in pozabljanje slovnice) 2. del
Ogledov: 31 Odgovorov: 21
idkkk
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
slova
zdravoo,
gremo k bistvu. pr slovi se morm tko dosz hitr naucit to zfodovino slovenskega jezika. je tko ful dost. kok nj se to ucim? napiflam al kako. nemorem se sploh nevem kaj naj naredim. lepi bi prosila za pomic cimvec odgovorov saj bi mi res zelo pomagalo. veliko stvari imam in sem zelo v stresu. hvala za pomoc
gremo k bistvu. pr slovi se morm tko dosz hitr naucit to zfodovino slovenskega jezika. je tko ful dost. kok nj se to ucim? napiflam al kako. nemorem se sploh nevem kaj naj naredim. lepi bi prosila za pomic cimvec odgovorov saj bi mi res zelo pomagalo. veliko stvari imam in sem zelo v stresu. hvala za pomoc
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
o moj bog! zakaj se mi zdi, da take pesmi ...