Evy's blog - #Evy
9
Evy
Živjo! :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:🥰🥰🥰🥰🥰🥰:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart::heart::heart::heart:Ja, zadnje čase res težko držim obljube. Včeraj sem spet imela nekaj stvari za uredit, tako da mi spet ni uspelo napisati :pencil:novega dela. Danes (končno) prihaja prvi del nove teme. Naslov sem ji dala kar #Evy, ker ne vem, kakšen naslov naj dam. Sicer pa bo govora o vsem mogočem. Začnimo:
1. Ko imamo v šoli :school:skupinsko delo, smo v parih ali skupinah. V kakšnih skupinah ali parih ste bili vi? Ali ste bili zadovoljni s sošolci:boy::girl:, ki so bili z vami?
2. Ali imate kakšne svoje najljubše čevlje:high_heel::sandal::boot::mans_shoe::athletic_shoe:? Če da, katere?
3. Ali imate/jo vi ali vaši sošolci :boy::girl:kakšne posebne gibe ali plese:dancer:, ko jim/vam nekaj uspe?
4. Ali se je zgodilo kaj posebnega, ko ste se kdaj pripravljali na npr. trening ali kaj takega?
5. Za oboževalce Harry Potterja: Ali ste že naredili kviz, v kateri dom na Bradavičarki spadate? Kam spadate?
6. Ko ste kdaj kaj delali v parih, kako vam je šlo?
7. Ali imate kakšnega vzornika:baby::boy::girl::man::woman:? Če ja, kdo je to?
8. Recept:page_with_curl:...naj vam glavo tokrat zmeša čokoladna torta z višnjami:cake:!
Sestavine:
Biskvit:
120g čokolade za kuhanje
25g masla
4 jajca
40g sladkorja
Krema:
200ml sladke smetane
350g čokolade za kuhanje
250ml sladke smetane
1 višnjev kompot
Priprava:
Čokolado raztopite na pari in ji dodate maslo. Rumenjake stepite s polovico sladkorja (20g) in beljake z drugo polovico sladkorja (20g). Peno iz rumenjakov pomešajte s peno iz beljakov in dodajte stopljeno čokolado z maslom. Vse narahlo mešajte z žlico, da ostane čimbolj penasto. Razporedite po okroglem pekaču premera 24cm, na katerega ste predhodno namestili peki papir. Biskvit in cela torta je precej rahla, zato vam res priporočam peki papir. V primeru, da boste pekač namazali samo z maslom, boste biskvit zelo težko dobili s spodnjega dela pekača v enem kosu. Pecite približno 20 minut na 180 stopinj celzija. Čas pečenja lahko varira nekaj minut, odvisno od pečice. Najlažje boste preverili, kdaj je biskvit pečen s pomočjo zobotrebca. Vkolikor se masa še oprijemlje zobotrebca, ko ga pičite v biskvit pecite dalje, drugače je biskvit nared. V kozico vlijte 200ml sladke smetane in v njej počasi stopite čokolado. Dobro mešajte in pustite, da se malce ohladi. Stepite 250ml smetane v čvrst sneg in umešajte v ohlajeno čokoladno kremo.
Na biskvit dajte vse višnje iz kompota. Lahko dodate tudi nekaj žlic tekočine a raje ne pretiravajte, da ne bo biskvit preveč moker. Preko višenj razporedite čokoladno kremo.
Pustite v hladilniku, da se res dobro strdi, najbolje preko noči. Naslednji dan odstranite kalup in okrasite torto po okusu. Najlažje je s smetano in čokoladnimi ostružki, lahko pa domišljiji pustite prosto pot.
To je vse za danes! Upam, da se slišimo jutri. Lahko noč.:new_moon_with_face::full_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::last_quarter_moon_with_face:
1. Ko imamo v šoli :school:skupinsko delo, smo v parih ali skupinah. V kakšnih skupinah ali parih ste bili vi? Ali ste bili zadovoljni s sošolci:boy::girl:, ki so bili z vami?
2. Ali imate kakšne svoje najljubše čevlje:high_heel::sandal::boot::mans_shoe::athletic_shoe:? Če da, katere?
3. Ali imate/jo vi ali vaši sošolci :boy::girl:kakšne posebne gibe ali plese:dancer:, ko jim/vam nekaj uspe?
4. Ali se je zgodilo kaj posebnega, ko ste se kdaj pripravljali na npr. trening ali kaj takega?
5. Za oboževalce Harry Potterja: Ali ste že naredili kviz, v kateri dom na Bradavičarki spadate? Kam spadate?
6. Ko ste kdaj kaj delali v parih, kako vam je šlo?
7. Ali imate kakšnega vzornika:baby::boy::girl::man::woman:? Če ja, kdo je to?
8. Recept:page_with_curl:...naj vam glavo tokrat zmeša čokoladna torta z višnjami:cake:!
Sestavine:
Biskvit:
120g čokolade za kuhanje
25g masla
4 jajca
40g sladkorja
Krema:
200ml sladke smetane
350g čokolade za kuhanje
250ml sladke smetane
1 višnjev kompot
Priprava:
Čokolado raztopite na pari in ji dodate maslo. Rumenjake stepite s polovico sladkorja (20g) in beljake z drugo polovico sladkorja (20g). Peno iz rumenjakov pomešajte s peno iz beljakov in dodajte stopljeno čokolado z maslom. Vse narahlo mešajte z žlico, da ostane čimbolj penasto. Razporedite po okroglem pekaču premera 24cm, na katerega ste predhodno namestili peki papir. Biskvit in cela torta je precej rahla, zato vam res priporočam peki papir. V primeru, da boste pekač namazali samo z maslom, boste biskvit zelo težko dobili s spodnjega dela pekača v enem kosu. Pecite približno 20 minut na 180 stopinj celzija. Čas pečenja lahko varira nekaj minut, odvisno od pečice. Najlažje boste preverili, kdaj je biskvit pečen s pomočjo zobotrebca. Vkolikor se masa še oprijemlje zobotrebca, ko ga pičite v biskvit pecite dalje, drugače je biskvit nared. V kozico vlijte 200ml sladke smetane in v njej počasi stopite čokolado. Dobro mešajte in pustite, da se malce ohladi. Stepite 250ml smetane v čvrst sneg in umešajte v ohlajeno čokoladno kremo.
Na biskvit dajte vse višnje iz kompota. Lahko dodate tudi nekaj žlic tekočine a raje ne pretiravajte, da ne bo biskvit preveč moker. Preko višenj razporedite čokoladno kremo.
Pustite v hladilniku, da se res dobro strdi, najbolje preko noči. Naslednji dan odstranite kalup in okrasite torto po okusu. Najlažje je s smetano in čokoladnimi ostružki, lahko pa domišljiji pustite prosto pot.
To je vse za danes! Upam, da se slišimo jutri. Lahko noč.:new_moon_with_face::full_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::last_quarter_moon_with_face:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1. JA
2. NE NIMAM
3. NE
4. NE
5. NISM OBOŽEVALKA
6. DOBRO
7. NE NIMAM
8. SEJ VEŠ KOMI ČAKAM DA PROBAM
2. NE NIMAM
3. NE
4. NE
5. NISM OBOŽEVALKA
6. DOBRO
7. NE NIMAM
8. SEJ VEŠ KOMI ČAKAM DA PROBAM
0
Moj odgovor:
jklklčćpćkjpoj
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
ahhh, to je tok lepo:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:. ...
če želite recept je tukaj
https://www.youtube.com/shorts/LSsufDsqpd4
pac ...
:ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost:woooooooooooooooooooooooooo