Okusni recepti
7
DoraFlora
BURGER :hamburger:
za 4osebe
120 minut
SESTAVINE ZA BINBICE:
25gsvežega kvasa
2 žički moke
2 žlički sladkorja
120g mleka
100g vode
100 g maska
500g univerzalne mokr
2 rumenjaka
20g sladkorja
1 žlička soli
1 jajce
1 žlica mleka
čeni sezam
SESTAVINE ZA MARMELADO IZ RDEČE ČEBULE
3 rdeče čebule
3 žlice masla
pol žličke soli
100 g sladkorja
250 ml rdečega vinskega kisa
sol
poper
SESTAVINE ZA BURGERJE
700 g mlete govedine (pleče)
3 žlice oljčnega olja
sol
poper
maslo
100 g gorgonzole
zeliščna mojoneza
100g mlade rukule.
PRIPRAVA
1.v skodelico zmešamo kvas , moko , sladkor, mleko in vodo. pustimostati približno 10 minut, da kvas vzkaja. maslo damo v mikrovalovno pečico za kratek čas, da se zmehča.
2. dodamo univerzalno moko , maslo, rumenjaka, sladkor in sol. z mešalnikom gnetemo 15 minut. pokrijemo in pustimo vzhajati 45 minut.
3. pečico segrejemo na 210 °c. testo razdelimo na kose po100g (8-9 kosov) in jih oblikujemo v hlebčke. hlebčke pokrijemo in pustimo vzhajati 15 minut.
5. čebule olupimo in razpolovimo. narežemo na 5mm debele rezine. v ponvi stalino maslo. dodamo čebulo in sol. na nizkem ognju dešimo 15-10 minut, čebulo vmes večkrat premešamo.dodano sladkor, vino in kis. premešamo in kuhamo približno 15 minut, da izpari skoraj vsa tekočina, mešanica pa postane podobna marmeladi. . solimo in popopramo.
6. meso razselimo na štiri enake dele in z njih oblikujemo ploščate polpete, malce večje od primere bonbic.meso meso položimo na pladenj,obložen z papirjem za peko. vrh polpetov oremažemo z oljem, posoljimo in popopramo.
7. na žaru na srednje močni vroči močni vročini polpete, na naoljeni strani. po 3 minutah polpete obrnemo.zgornji del pokrijemo z nadrobljenim sirom. pečemo še 3-4 minute. polpete lahko med peko pokrijemo in pustimo počivati 3 minute.
8. bombice prerežemo na pol in na tanko namažemo z maslom. namazano stran na hitro popečemo na žaru.
9. spodnji del bombic premažemo z zeliščno majonezo. po majonezi razporedimo rukolo in jo prekrijemo z polpeti.na vrh damo malo marmelade iz r.č. in pokrijemo z zgornjom delom bombic
naj vam tekne!!!
za 4osebe
120 minut
SESTAVINE ZA BINBICE:
25gsvežega kvasa
2 žički moke
2 žlički sladkorja
120g mleka
100g vode
100 g maska
500g univerzalne mokr
2 rumenjaka
20g sladkorja
1 žlička soli
1 jajce
1 žlica mleka
čeni sezam
SESTAVINE ZA MARMELADO IZ RDEČE ČEBULE
3 rdeče čebule
3 žlice masla
pol žličke soli
100 g sladkorja
250 ml rdečega vinskega kisa
sol
poper
SESTAVINE ZA BURGERJE
700 g mlete govedine (pleče)
3 žlice oljčnega olja
sol
poper
maslo
100 g gorgonzole
zeliščna mojoneza
100g mlade rukule.
PRIPRAVA
1.v skodelico zmešamo kvas , moko , sladkor, mleko in vodo. pustimostati približno 10 minut, da kvas vzkaja. maslo damo v mikrovalovno pečico za kratek čas, da se zmehča.
2. dodamo univerzalno moko , maslo, rumenjaka, sladkor in sol. z mešalnikom gnetemo 15 minut. pokrijemo in pustimo vzhajati 45 minut.
3. pečico segrejemo na 210 °c. testo razdelimo na kose po100g (8-9 kosov) in jih oblikujemo v hlebčke. hlebčke pokrijemo in pustimo vzhajati 15 minut.
5. čebule olupimo in razpolovimo. narežemo na 5mm debele rezine. v ponvi stalino maslo. dodamo čebulo in sol. na nizkem ognju dešimo 15-10 minut, čebulo vmes večkrat premešamo.dodano sladkor, vino in kis. premešamo in kuhamo približno 15 minut, da izpari skoraj vsa tekočina, mešanica pa postane podobna marmeladi. . solimo in popopramo.
6. meso razselimo na štiri enake dele in z njih oblikujemo ploščate polpete, malce večje od primere bonbic.meso meso položimo na pladenj,obložen z papirjem za peko. vrh polpetov oremažemo z oljem, posoljimo in popopramo.
7. na žaru na srednje močni vroči močni vročini polpete, na naoljeni strani. po 3 minutah polpete obrnemo.zgornji del pokrijemo z nadrobljenim sirom. pečemo še 3-4 minute. polpete lahko med peko pokrijemo in pustimo počivati 3 minute.
8. bombice prerežemo na pol in na tanko namažemo z maslom. namazano stran na hitro popečemo na žaru.
9. spodnji del bombic premažemo z zeliščno majonezo. po majonezi razporedimo rukolo in jo prekrijemo z polpeti.na vrh damo malo marmelade iz r.č. in pokrijemo z zgornjom delom bombic
naj vam tekne!!!
Moj odgovor:
hotelime
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Pomoc
js sm ksne 3-4 dneve nazaj napisala eno prosnjo d ami pomagate izbrt ime za hotell.. ampak sm napisala kr 2 objavi/vprasanji ker mi prve ni pokazal in mi zdj bibene nepokaze a jih kdo od vas vid pa mi uhka prpne link...? pa hvala vsem za naprej za ideje ziher so fantasticne!:)