Suzanina ustvarjalnica 3. del
2
Suzana
Hojlaaaa.
Danes bom napisala par kul receptov iz vsake kuharske knjige ki jo imam doma.
Prva je preprost zvezek kamor si zapisujem recepte ki so mi všeč. Pa ga odprimo na naključni strani.
Odprla sem pri RAČKAH V GNEZDU.
Rabimo: Jajca, sir, šunko, maslo, toast, sol, poper, korenje, rozine.
1. Prižgi pečico na 200 stopinj in s koščkom masla pomaži pekač za kolačke.
2. V skodelico ubij jajca, in jih razžvrkljaj. Dodaj na koščke narezano šunko in nariban sir. Posoli in popopraj ter premešaj.
3. Toast s pomočjo valjarja splošči, natrgaj na koščke in z njim obloži dno modelčkov za kolačke.
4. V odprtine vlij jajčno zmes. Pekač postavi v segreto pečico in peči dobrih 10 minut.
5. Ko so pečeni jim daj rozine za oči in korenček za kljun. TO SO JAJČNE RAČKE.
Naslednja knjiga je SUPERHITRO PECIVO, NAJBOLJŠI TRIKI ZA PEKO.
Odprla sem jo na a strani 44 kjer so slaščičarski triki in ne recept. Zapisala bom 2 trika.
Če je banana zelena in nezrela, jo popeči da bo navzven črna, a notri bo še vedno popolna in mehka.
Če hočeš popolno obliko kukijev, piškotkov, jih če imaš trdno zmes zvaljaj v kroglico v daj v pekač za mafine, ki. Ima okrogle luknje, zato bo kuki popolne okrogle oblike.
Naslednja knjiga je DOBRA KUHA.
Odprla sem na strani 441 kjer imamo maslene palčke s čokolado.
Recept je za 45 kosov.
Priprava 45 minut peka 15 minut
Rabimo strojček za piškote in brizgalni vrečko.
- 380g zmehčanega masla
- 250g sladkorja
- nekaj kapljic vanilijrvega izvlečka.
- ščepec soli.
- 500 g presejene gladke moke
- 125g zmletih mandljev
- 100 temne ali mlečne čokolade.
1. Pečico segrejemo na 180stopinj Celzija. Dva ali tri pekače obložimo s papirjem za peko.
2. V veliko skledo damo maslo in ga z ročnim mešalnikom stepemo do gladkega. Postopoma dodamo vanilijo, sladkor, in sol dokler zmes ne postane gosta in se sladkor raztopi. Postopoma dodamo dve tretjini moke in po vsakem dodatku dobro premešamo.
3. Dodamo preostalo moko in zmlete mandlje. Testo hitro pregnetemo da postane gladko. Oblikujemo ga v klobase in s pomočjo brizgalne vrečke z zvezdastim nastavkom na pekače naložimo palčke. Pečemo jih 12 minut.
Medtem stopimo čokolado in en konec vsakega ohlajenega piškot namočimo vanjo.
Še zadnji recept je iz knjige ki je ne bi imenovala.
(S)KO(D)LAČEK
sestavine za v veliko skodelico:
1 JŽ MOKE
1 ČŽ PECILNEGA PRAŠKA.
1 JAJCE
1JŽ SONČNIČNEGA OLJA
2 JŽ ČOKOLADNE KREME
1 JŽ KAKAVA V PRAHU
2 JŽ MLEKA
2 JŽ SLADKORJA
PRIPRAVA:
vse sestavine zmešaj v skodelici, da nastane kremasto testo. Testo naj napolni približno polovico skodelice. Nato ga postavi v mikrovalovko po dveh minutah na 750W bo končano
TO JE VSE ZA DANES RES SEM SE POTRUDILA IN TO MI JE VZELO VELIKO ČASA ZATO BI BILA NESKONČNO VESELA ČE SI TI VZAMEŠ TRENUTEK, PREBEREŠ DO KONCA IN LAJKAŠ TER KOMENTIRAŠ THANK YOU
Danes bom napisala par kul receptov iz vsake kuharske knjige ki jo imam doma.
Prva je preprost zvezek kamor si zapisujem recepte ki so mi všeč. Pa ga odprimo na naključni strani.
Odprla sem pri RAČKAH V GNEZDU.
Rabimo: Jajca, sir, šunko, maslo, toast, sol, poper, korenje, rozine.
1. Prižgi pečico na 200 stopinj in s koščkom masla pomaži pekač za kolačke.
2. V skodelico ubij jajca, in jih razžvrkljaj. Dodaj na koščke narezano šunko in nariban sir. Posoli in popopraj ter premešaj.
3. Toast s pomočjo valjarja splošči, natrgaj na koščke in z njim obloži dno modelčkov za kolačke.
4. V odprtine vlij jajčno zmes. Pekač postavi v segreto pečico in peči dobrih 10 minut.
5. Ko so pečeni jim daj rozine za oči in korenček za kljun. TO SO JAJČNE RAČKE.
Naslednja knjiga je SUPERHITRO PECIVO, NAJBOLJŠI TRIKI ZA PEKO.
Odprla sem jo na a strani 44 kjer so slaščičarski triki in ne recept. Zapisala bom 2 trika.
Če je banana zelena in nezrela, jo popeči da bo navzven črna, a notri bo še vedno popolna in mehka.
Če hočeš popolno obliko kukijev, piškotkov, jih če imaš trdno zmes zvaljaj v kroglico v daj v pekač za mafine, ki. Ima okrogle luknje, zato bo kuki popolne okrogle oblike.
Naslednja knjiga je DOBRA KUHA.
Odprla sem na strani 441 kjer imamo maslene palčke s čokolado.
Recept je za 45 kosov.
Priprava 45 minut peka 15 minut
Rabimo strojček za piškote in brizgalni vrečko.
- 380g zmehčanega masla
- 250g sladkorja
- nekaj kapljic vanilijrvega izvlečka.
- ščepec soli.
- 500 g presejene gladke moke
- 125g zmletih mandljev
- 100 temne ali mlečne čokolade.
1. Pečico segrejemo na 180stopinj Celzija. Dva ali tri pekače obložimo s papirjem za peko.
2. V veliko skledo damo maslo in ga z ročnim mešalnikom stepemo do gladkega. Postopoma dodamo vanilijo, sladkor, in sol dokler zmes ne postane gosta in se sladkor raztopi. Postopoma dodamo dve tretjini moke in po vsakem dodatku dobro premešamo.
3. Dodamo preostalo moko in zmlete mandlje. Testo hitro pregnetemo da postane gladko. Oblikujemo ga v klobase in s pomočjo brizgalne vrečke z zvezdastim nastavkom na pekače naložimo palčke. Pečemo jih 12 minut.
Medtem stopimo čokolado in en konec vsakega ohlajenega piškot namočimo vanjo.
Še zadnji recept je iz knjige ki je ne bi imenovala.
(S)KO(D)LAČEK
sestavine za v veliko skodelico:
1 JŽ MOKE
1 ČŽ PECILNEGA PRAŠKA.
1 JAJCE
1JŽ SONČNIČNEGA OLJA
2 JŽ ČOKOLADNE KREME
1 JŽ KAKAVA V PRAHU
2 JŽ MLEKA
2 JŽ SLADKORJA
PRIPRAVA:
vse sestavine zmešaj v skodelici, da nastane kremasto testo. Testo naj napolni približno polovico skodelice. Nato ga postavi v mikrovalovko po dveh minutah na 750W bo končano
TO JE VSE ZA DANES RES SEM SE POTRUDILA IN TO MI JE VZELO VELIKO ČASA ZATO BI BILA NESKONČNO VESELA ČE SI TI VZAMEŠ TRENUTEK, PREBEREŠ DO KONCA IN LAJKAŠ TER KOMENTIRAŠ THANK YOU
Moj odgovor:
Mika123
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
sooooooooooooooooooooooooooooo cute:hugging::hugging::kissing_heart::kissing_heart::heart_
OoOOoooo amari, kok je ta outfit lep:heart_eyes::sparkles::sparkling_heart:
Pa ...