snofi
Naslednji Pil izide 2. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: # Zabaven blog 3. del

# Zabaven blog 3. del

8
Živjo Pilovci in Pilovke!
Današnja tema je KULINARIKA. Kaj vse nam pade na pamet, ko rečemo to besedo? Veliko stvari...Danes vam bom povedala nekaj o kulinariki po svetu saj je čisto drugačna kot naša.
Pa si poglejmo tradicionalne božične jeddi po nekaterih Evropskih državah. Zanimivo je, da imajo lahko tudi naše sosednje države tako drugačno kulinariko in običje od nas. 🙂 Vsaka ima svoje razloge in svoje legende ter tradicije...🌟
POLJSKA: Poljska je prepoznavna po cmokih, polnjenih s pire krompirjem, s skuto in z zeljem. Sliši se slabo, a poglejte sliko, ob kateri se vam bojo začele cediti sline! 👁
https://www.citylife.si/storage/image/201812/cmoki.jpg

ITALIJA: Kdo ne pozna slastne italijanske pizze in kdo še ni jedel testenin s paradižnikovo omako in s parmezanom? To je zagotovo specialiteta, ki ni zaželena le v Italiji, ampak po vsem svetu...🍕
Poleg tega pa najdemo v Italji še nekaj zanimivih jedi. Med njimi je tudi "Feast of the Seven Fishes''. To pomeni, da pripravijo sedem različnih rib, na sedem različnih načinov. Jedi so ocvrte, prekajene, postrežene s paradižnikovo omako, vse pa so postrežene skozi celoten večer. Mmm...že diši kajne? 😋

Kaj pa diši iz nizozemske kuhinje? Poglejmo...💥
NIZOZEMSKA:Nizozemci se za Božič pogostijo z jedjo, ki se ji reče Gourmetten. To je jed, ki je podobna fondiju, le, da pri pripravi ne uporabljajo sira, ampak dodajo pečeno meso, zelenjavo in ribe. Nizozemci slovijo tudi po omletah ter po palačinkah, ki pa jih ne sladkajo, ampak jim dodajo kar različne omake in česnov kruh.
https://www.citylife.si/storage/image/201812/fondi.jpg


Zdaj, ko smo se nekaj novega naučili, pa preidimo nazaj domov. Slovenija je polna zanimivih običajev, tradicij ter seveda ZNAČILNIH JEDI. Med njih spadajo: KRALJICA-POTICA😋, seveda Kranjska klobasa, Prekmurska gibanica, Blejska kremšnita...
Zdaj pa recept za zelo okusno Blejsko kremno rezino. Naj vam tekne;
ZA 4 OSEBE:
1l mleka
2 vanilijeva pudinga
4 jajca
1 vrečka vanilinega sladkorja
22 dag sladkorja
2 žlici moke
0,5 l sladke smetane
2 vrečki kremfiksa
1 zavoj listnatega testa

0,7l mleka daš kuhat. 3dcl mleka, rumenjake, polovica jogurtovega lončka sladkorja, vanili sladkor, puding in moko zmešaš in vliješ v vrelo mleko in mešaš 10 minut.

Odložiš na hladno. Beljake in polovico jogurtovega lončka sladkorja stepi in naredi sneg. Na koncu daš sneg v kuhano maso in dobro zmešaš in vliješ v pekač.

Postaviš čez noč na hladno da se strdi. Namažeš s smetano in daš na vrh še testo ter posuješ s sladkorjem v prahu.

Potrebno je veliko vztrajnosti in volje, a če boste to imeli, vam bo uspelo!
Lep dan
Spring
10. November 2020

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kul, bravo☺
1
10. November 2020
Hvala ti! ;)
10. November 2020
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Res carski blog! Super si! Se prav vidi, da si nadarjena za pisanje! 😉
2
11. November 2020
Malinca
Hvala lepa Malinca!
11. November 2020

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pilov blog


Objava:

MEME🎀🖤✨👑 3. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 2
Pred 10 urami
6
Objava:

✨Cook with Kavicaa✨ 35. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 4
Pred 11 urami
7
Objava:

KOREJŠČINA 3. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 0
Pred 11 urami
1
BLINK 4EVER
Objava:

KOREJŠČINA 3.DEL

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
Pred 11 urami
1
Objava:

Pil mess💕 3. del

Ogledov: 83 Odgovorov: 7
Pred 15 urami
15
Objava:

Kako osrečiti osebo🥰 44. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
Pred 19 urami
5
Objava:

KOREJŠČINA 2. del

Ogledov: 65 Odgovorov: 2
Pred 1 dnevom
4
Objava:

Delanje Slima 1. del

Ogledov: 65 Odgovorov: 3
Pred 1 dnevom
6
Muka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Tabor

Oj,
Mi gremo jutr na tabor v tolmin. Tm bo še neka druga šola. A ma kdo kakšne tipse k jih nujno rabm vedt?
hvala
aja pa sem iz Škofjice
Pred 11 urami

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

29.1.2025
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE

Naročniki revije Pil, pozor!

Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.

Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.

Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.

Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija

Vprašanje

Kako ocenjuješ rubriko Ti&jaz?
Všeč mi je, vedno vse z veseljem preberem.
59 (31%)
Je okej, ampak me ne zanimajo vse vsebine.
102 (53%)
Všeč so mi le nasveti bralcev.
9 (5%)
Ni mi všeč, me ne zanima.
21 (11%)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

Njegove knjige so SUPER!!! Prebrala sem že ...
Pred 2 urama
oooooooooooo😱mmmmmm😍gggggggg👌 to ...
Pred 3 urami
O moj boggggg, to tako dobro izgledaaa, vov ...
Pred 5 urami
vz (začetna hitrost) = 5m/s t = 6s a = ...
Pred 5 urami
ombb obožujm to je tak masterpiece
Pred 6 urami
Glasujem za ᴅᴜᴀ ʟɪᴘᴏ
Pred 6 urami
DDU- DU DDU-DU MONEY KISS N MAKE UP
Pred 6 urami
lovammmmmm
Pred 6 urami
WOWW😍😍to je tok friking ...
Pred 7 urami
Girl to zgleda gorgeous
Pred 7 urami