KUHARIJA
5
Ojla!
Naredila sem prostor za vse ljubitelje in ljubiteljice kulinarike.:blush:
Tukaj lahko delite zanimive recepte ter prigode, ki so se vam dogodile med kuhanjem.:wink:
Upam, da boste v pisanju uživali!
Pozdravčki:wave:
Athena
Naredila sem prostor za vse ljubitelje in ljubiteljice kulinarike.:blush:
Tukaj lahko delite zanimive recepte ter prigode, ki so se vam dogodile med kuhanjem.:wink:
Upam, da boste v pisanju uživali!
Pozdravčki:wave:
Athena
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kak se vam zdi moja ideja za forum?
2
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ČOKOLADNI SRČKI
TESTO
18 dag gladke moke
18 dag sladkorja
7 dag sladkorja v prahu
9 dag naribanih orehov
1 rumenjak
žlička cimeta
zavitek vaniljevega sladkorja
NADEV
15 dag lešnikovega namaza
čokoladna in beljakova glazura
1.
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.
2.
Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.
3.
Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.
4.
Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.
BELJAKOVA GLAZURA
Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.
Upam, da vam je recept všeč :)
Lp. Ilovecandy
TESTO
18 dag gladke moke
18 dag sladkorja
7 dag sladkorja v prahu
9 dag naribanih orehov
1 rumenjak
žlička cimeta
zavitek vaniljevega sladkorja
NADEV
15 dag lešnikovega namaza
čokoladna in beljakova glazura
1.
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.
2.
Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.
3.
Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.
4.
Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.
BELJAKOVA GLAZURA
Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.
Upam, da vam je recept všeč :)
Lp. Ilovecandy
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
the best
1
Ku
Moj odgovor:
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
obe sta fuuul kjut ampak izberem 2 :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart: