snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - ČEZ POLETNE GOZDOVE/ Maturantka #2

ČEZ POLETNE GOZDOVE/ Maturantka #2

7
Ta del posvečam eni in edini JustLilly. Tvoj komentar mi je dal nagon za nov del! Hvala ti, da si prebrala zgodbo! Res sem vesela, da ti je všeč. Prav zanima me kaj boš napisala danes! RTM:heart::sparkles:
~~~
Prejšnič...
Kaj pa sem mislil, z maturantko se ne morem prepirat in seveda sem bil obsojen, da najdem uhane.
~~~
Kje naj človek najde majhne uhančke na mizi, ki sploh ni več miza, ampak stojnica s kramo. Aja, potem pa ni čudno, Nekdo je kupil uhane…Zvezki, svinčniki, perlice, globus, telefoni, polnilci, voščenke, karte za enko, knjige in radio, pa še bi lahko našteval! Vse se je zgentlo in pomešalo v eno veliko čežano!

Po možnosti se spodtakneš še ob kakšno cunjo na tleh. Tako je pri meni, veste. Cunje mi ležijo povsod. To je moj red, v katerem se lahko samo jaz znajdem. Cunje so stlačene v kot in tam je vse kar potrebujem za cel teden. Potem pa se mama vsake toliko časa za glavo prime, pa zažene akcijo, da mi zglanca sobo da se sveti. Seveda brez da bi mi povedala. Zjutraj, nič sluteč, grem v kot po trenirko, pa nikjer nič! Iščem kot Kitajska turiste. Šele potem se spomnim, da so mogoče v omari. Ker, kdo pa jo še uporablja? Ti? Aja. Jaz je ne…
Za nameček pa še smrdi po lulanju od mojega hrčka. Mali ščije vse povprek, kamor mu paše. Po dnevi seveda spi, da ne moreš nič z njim, po noči, pa ima fešto. Na kolesu laufa, kot da bi se boril za življenje ali smrt, da tako škriplje, da mi bodo počasi še ušesa skrvavela. Eno noč, ko sem imel že tako ali tako slab dan, sem mu snel kolo s kletke, očitno mi je zameril. Zjutraj me je šavsnil.
Pa seveda se ti pod nogami mota še maček! Kar naprej vohlja za hrčkom. Enkrat se je z krempeljci zataknil v rešetke. Cuknil je in kletko je vrglo s police. Hrček je bil v redu, pa maček tudi. Mama in jaz pa ne. Soba je bila v še hujšem razsulu, kot je običajno! Maček je malo razvajen. Na bušiju se mi vidi, o, ja, samo povem.
Mlajša sestrica ga mrcvari in čohlja kot nora, ko pa je treba počistit njegove drekce, ki so včasih Dreki, pa mama vse naredi.
Torej, uhanov ni bilo nikjer. Iskal sem doli, iskal sem gori. Levo, desno, nič. Potem pa je prišla mama. Vstopila je v Julijino sobo pa rekla Upam da te ni skrbelo, jaz sem vzela uhane. Na varnem so. Jaz sem mislil da bom znorel! Crkujem od iskanja, ko jih je imela ves čas ona! Lepo vas prosim! A mi kdo pomaga? Živim z tremi ženskami, rabim odmor, lepo prosim. Ena je bila še pred kratkim v plenicah, zdaj pa raste kot da bi jo uročili. Moja petletna sestra Polonca. No, tako jo kličemo. Drugače je Polona. Samo afne gunca zadnje čase. Že tako mi najedajo učitelji, mi še ona teži. Razbije vazo, pred mamo naredi tiste srčkane očke, pa je vse v redu. Na MOJEM telefonu si nalaga tiste igrice Talking Tom pa Talking Angela. Ko pride iz vrtca, takoj na telefon. Najvažneje je kako bo Angelo naličila, sfrizirala, umila Toma, ga peljala lulat. To jo zanima, ja. Ubogi naš Čuri Muri, me prav zanima kdaj bo Polona še njega začela ublačit v oblekce, pa ga pejlat lulat. Kdaj bo že odrasla. Res ne vem, kako lahko sploh še živim tu. Ja. Zdaj sem se pa odločil. Šel bom k očetu. Stran od žensk, samo stran od njih.

:speaking_head: Pozdravljeni bralke/bralci!
Evo tu je že nov del. Ker mam na wordu že napisano 6 strani bom objavljala malo pogosteje, dokler jih imam, potem pa bom sproti pisala in bo trajalo več časa:innocent::heart:. Hvala vsem lepim komentarjem:sparkles:. Res sem se razveselila, ko sem videla da je 50 ljudi prebralo zgodbo! Hvala lepa!:hugging::sparkles::heart:
Lp, Wonder Woman:blush:

 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jaaaaaa ,še več delov!!!!!! Jst se prepoznam njem, dobesedno... če bi ti videla mojo sobo bi bla mama, ki se prime za glavo. Edini dve razliki sta, da sm jst punca in moja mami bi se prijela za glavo in mi cel teden težila naj sobo pospravim, na koncu bi mi že tolko časa težila, da bi se jo spravla pospravlat sobo, ne vem kak to moji mami rata :joy::joy::joy:.

Drugače je pa to super del. Na žalost mu lahko dam samo en like, je pa tukajle še več likov:
:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:... zasluži si jih še stokrat več sam se Like emojis zdajle ne da tipkat :sweat_smile:.

Hitro nov del!!!!!!! Me že zanima kaj se bo dogajalo ko pride do očeta.

Zdajle ravno omenjam v svojem profilu, a lahko tvojo zgodbo omenim???

Lepo bodi :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart: (še več likov)

Like emojis, tvoja skupna (z justlily) oboževalkaaaaaa!!!!!!!!! <3
1
 
Draga Like Emojis,
Ko berem tvoj komentar mam avtomatično nasmeh na obrazu😘! Zelo sem vesela da ti je všeč✨! Res! In, jaz sem tudi ista glede sobe hah😂.Najlepša hvala! In seveda jo lahko omeniš! RTM🦋✨😂❤🥺🥺
 
Tvoja zgodba je že omenjena v mojem profilu <3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Draga Wonder Woman!:green_heart:
Najprej naj ti povem, da sem kar skakala, ko sem videla, da s ta del posvetila meni. Zelo si me razveselila. Hvala! Hvala! 'Ful' mi pomeni! Ne moreš si predstavljati!:yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::blush:
»Mali ščije vse povprek,« si napisala in prisežem, da sem se začela smejati! Mislim, ta stavek je SVTEOVEN! Všeč mi je kako si vnesla humor! Bravo! Ne, ampak resno… Ta stavek! Lol!:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::grin::joy::joy::joy::joy:
Zgodba je svetovna! Zelo, zelo, zelo mi je všeč ta stil pisanja! Bravo!:clap::clap::clap::clap::ok_hand::ok_hand::ok_hand:
Komaj čakam, da vidim kaj vse boš še napisala! :smiley_cat::smile_cat::heart_eyes_cat:
Res!:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Hvala, hvala, da si ta del podarila meni!:heart::yellow_heart:
Hvala, hvala, da si taka legenda!:green_heart::blue_heart:
Hvala, hvala, da z nami deliš svoj talent!:purple_heart::heart_exclamation:
Hvala, hvala, hvala, DA SI!:heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation::heart_exclamation:
Tvoja največja oboževalka (zraven Like emojis), :gift_heart::gift_heart::gift_heart::gift_heart:
JustLilly:yin_yang:
1
 
Draga JustLilly!
Seveda sem ga posvetila tebi! Zasluužiš si🥺💗🤍! Sem vesela da te je nasmejal! "Mali ščije vse povprek"😂😂✨ Res hvala za vse komplimente, res!🥺✨
Hvala, hvala, da si ta komentar podarila meni!❤💛💗 RTM
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Sladkorček

Ljudstvo Ognja (PROLOG)

Ogledov: 10 Odgovorov: 1
 
1
odjavljen osebek

Mavrica in pol 1. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 3
 
3
Blank

UPANJE UMRE ZADNJE 1. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 4
 
8
Tacmaister girl
 
4
VE123

Utopljena 1. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
5
April

humanity (pesem)

Ogledov: 33 Odgovorov: 4
 
6
Pomagam ti potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Depresija

Živjo, tukaj veliko berem in sm ugotovila da vas veliko ne ve ali ste depresivne ali kaj. Nekaj časa nazaj sm na internetu našla test depresije in vam bom dala povezavo do tega testa, ker je meni pomagal da sm to ugotovila in se rešila še prav čas. Jaz sm večkrat jokala in se zelo slabo počutila. Veliko časa sm si krajšala s telefonom, brala sm nasvete kako narediti samomor....bila sm že kar daleč kar se tega tiče. Ampak zavedajte se, da kljub temu da te nekateri ne marajo, so na svetu ljudje ki te želijo imeti ob sebi in če imate misli da bi zaradi tega naredili samomor si morate najprej vzdigniti samozavest in prav je da svoje probleme zaupate nekomu (lahko tudi učiteljici ki vas bo razumela ali svetovalni službi. Imate pa tudi Tom telefon, Samarijan,...telefonske številke so na internetu). Zavedati se morate svoje vrednosti in vredni ste vsega na temu svetu in če jočete zaradi neke osebe, potem vas ta oseba zagotovo ni vredna. Ko si boste to dali v glavo da vas ni vredna (ko jočete zaradi te osebe, si obrišite solze in si recite:ni me vredna/vreden. Preklinjajte ga/jo. Tako da se boste bolje počutili). Če vam to po največ dveh tednih ne bo pomagalo, vam toplo priporočam da si poiščete strokovno pomoč, ki je na tem področju boljša od mene, jaz vam govorim samo mojo izkušnjo z depresijo.

Mogoče boste včasih želeli bit sami da se lahko zjočete, ampak vam priporočam da se zjočete v bližini osebe ki ji dovolj zaupate (ta oseba naj ne išče izgovorov da ne bi šla z vami na sprehod ali izgovore do pogovora z vami). Kadar ste sami pa veliko premišljujte in si govorite da ste lepi takšni kot ste. In vedno kadar si boste rekli da rabite hujšat, make up,...si rečite: lep/a sm takšna kot sm in vse drugo je zasedeno. Meni je to pomagalo in če se jok in slaba volja čez nekaj časa vrne raje poišči drugo pomoč ali pa ponovi ta postopek.

***če je to meni pomagalo ni nujno da bo tudi tebi, sam/a pri sebi moraš razmisliti kaj je razlog depresije. Pri meni je bila nizka samozavest in podcenjevanje mojega telesa in sposobnosti***

Upam da vam to kakorkoli pomaga in če imate kakršnokoli vprašanje glede česarkoli mi napišite in odgovorila vam bom takoj, ko bom prebrala in razmislila o odgovoru/nasvetu.

Rada vas imam vse in zavedajte se da ste vredne/i vsega na temu svetu.
:heart:

Še povezava:
https://www.psihoterapija-ordinacija.si/testirajte-se/dusevne-motnje-te/depresija-goldbergov-test-depresije
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

Pumika je odgovoril/a na
1. Dan in noč 2. Deteljica 3. Rja 4. Prsti
 

Pumika je odgovoril/a na
WAW res krasno!
 

Best je odgovoril/a na
pr nas sta cepljeni le moji noni.
 

Charm je odgovoril/a na
ojj vredu je če hočš to nrdit, tvoja odločitev ...
 

Blank je odgovoril/a na
Prijavljam se! Ne vem če mi bo uspelo napisati ...
 

Doglover je odgovoril/a na
1.dan in noč 2.deteljica 3.rja 4.prsti
 

Art girl je odgovoril/a na
1.Dan noč 2. Korenje 3. Rja 4. Prsti
 

ManonWhitethorn je odgovoril/a na
Hej! Res super ideja! Prijavljam se in bom ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Kjut🥰
 

Doglover je odgovoril/a na
Emily je lepš ampak je tok cute:heart::heart::heart::heart:
 

Doglover je odgovoril/a na
Hahaha:joy::joy::joy::joy:
 

Doglover je odgovoril/a na
Oo hvala🥺:sparkling_heart: Ful lepo:kissing_heart:
 

DanceTogether je odgovoril/a na
torj sara marita in panda sem sta sestri ...
 

kamilica je odgovoril/a na
tudi js bi se prijavila!! saj ne, da sem ...
 

Night girl je odgovoril/a na
prijavlam ampak lahk še mal razmislim če ...