Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Devet življenj 1. del

Devet življenj 1. del

12
Brado je naslonila na kolena in poslušala, kako so se ostali otroci v strahu pogovarjali. Nekatere je skrbelo le to, če bodo dobili kaj zajest, a druge je še vedno skrbelo, da ne bodo nikoli prišli domov.
Visoki in črni škornji so začeli odmevati po hodniku. Celotna soba je takoj utihnila, a ona se ga ni ustrašila. Bila je pogumna in še naprej ležala na neudobni postelji. Koraki so se slišali vedno bližje. Vsi so že bili v vrsti kakor vojaki le ona ne. Opazovala je kako so mirno stali in globoko dihali. Olivia je obrnila pogled proti njej in se Avi zaskrbljeno zasmejala. »Pazi se Ava.« je zašepetala. Rahlo je prikimala, čeprav je vedela kakšne bodo posledice. Vedela je, da se je ona, Ava Mary Johnson spravila v nevarnost, a jo je njena najboljša prijateljica vseeno podpirala.
Vrata so se končno z jezo odprla. Zaprla je oči in se odločila, da se bo spopadla s strahom. V sobo je vstopil gospod, ki vsem otrokom obljublja, da bodo s trdim delom prišli domov, vendar jih že večina ve, da se to ne bo zgodilo. Človek poln samega sebe, ki izkorišča otroke za delo, da je lahko on bogat.
Gospod James Brown je ostale hitro preletel, ter v petih sekundah ugotovil, da je otrok le šest.

»Ava! Takoj se postavi v vrsto poleg ostalih!«
Z desno roko si je popravil njegove rjave lase in zavzdihnil. »Takoj pridi v vrsto!«
»NE!« je zakričala nazaj. »Dovolj imam!« James Brown se je zasmejal a jo trenutek zatem ostro pogledal. »Potem bo pa treba na grd način.«
Hitro je pristopil do Ave in jo zgrabil za roko kot da je utež. »Ne bo več ukazovanja!« je zahlipala. Gospod Brown je v veselju odkimal z glavo in ji medtem, ko jo je vlekel iz sobe zašepetal na uho: »Ne veš v kaj si se spravila.«
S solzami ga je pogledala v njegove hladno modre oči, vendar je niso želele pogledati nazaj. Hlipala je v strahu in požirala slino.
»Oprostite gospod Brown, ubogala bom obljubim!« Je rekla in ga pogledala z žalostnimi očmi. James jo je pogledal in se nasmehnil. »Prav, ampak čaka te en teden dela brez premora.«
Ava je prikimala. Gospod Brown se je obrnil, vendar še preden je naredil prvi korak, je ona že izginila po hodnikih. Zaslišala je kričanje gospoda Browna, ki je poklical stražo, a mlade noge so vseeno tekle hitro.

Izgubljala se je po temnih hodnikih, skušala je iskati neke namige kje je, vendar so bili vsi hodniki natanko enaki. Ko je prehodila že vsaj deset dolgih hodnikov, je na naslednjemu bilo nekaj drugače. Ta je imel majhno okence, veliko kot plakat. Odprla ga je in pogledala navzdol. Morala bi skočiti vsaj kakšnih deset metrov, kar pa bi težko preživela. Slišala je korake, ki so se slišali vedno glasneje. Usedla se je na okno in rahlo sklonila hrbet. »Pozor,« je naznanila svoj odhod in še zadnjič pogoltnila slino, »Zdaj!« Odrinila se je in nekaj sekund lebdela v zraku. V trebuhu jo je stiskalo od vedenja, da bo umrla a je vedela, da je naredila pravo stvar. Slišala je le še kako je trčila ob betonirana tla, nato je pa zaprla oči.

Začela je slišati kako se medicinske sestre in zdravniki pogovarjajo. Njene oči so se začele rahlo odpirati. »Ah...« Je Ava tiho rekla in se prijela za glavo.
Vsi okoli nje so jo pogledali in ostali brez besed. »Oh, dobro jutro gospodična,« je eden od zdravnikov rekel. »kako si spala?«
»Kje sem?« je rekla, »nimam denarja, da bi plačala zdravnika...« Zdravnik se ji je nasmehnil in rahlo pomežiknil. »Ne skrbi,« jo je pomiril, »si v bolnišnici Johnson, ki je bolnišnica, za katero ni potrebno plačevati in je prijazna družinam in otrokom.«
»Ampak kako je to možno?« je tiho vprašala, »ali sem preživela?« Zdravniki so se spogledali. »Ja, si, ampak si tudi spala 6 let,« je pojasnil doktor Daniel Smith.
»Seveda in zdaj sem se znašla v neki komediji, v kateri se desetletni otrok spremeni v šestnajstletno najstnico,« se je v sarkazmu nasmehnila, »čudovito.«

Sledila je minuta tišine nato pa je medicinska sestra vprašala: »Ali naj sporočim njeni mami, da se je zbudila?«
Doktor Smith je globoko zavzdihnil nato pa prikimal. Z neznanimi ljudmi je v dolgočasni in prazni sobi, živa po deset metrskem padcu. »Čudeži se dogajajo,« si je zašepetala »pa tudi, če v njih ne verjameš.«
Stresla je glavo in še enkrat premislila kaj se sploh dogaja.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Hvala vsem, ki ste prebrali zgodbo!
Kot sem že napisala v kotičku, sem dobila idejo iz stranger things (mučenje otrok) in pa supergirl (mir na zemlji itd.)
Oboje si lahko ogledate na netflixu.
Hvala še enkrat, vesela bi bila kakšnega komentarja ali lajka
Lp, Blank
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živjo Blank!
To je ZELO ZANIMIVO res prosim naredi še več delov.:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
0
 
Catie
Oooo hvala <3
 
°~°
Se strinjam s tabo catie:)
 
Hvalaa
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hey, Blank!
Super pisateljica si in tvoje stil pisanja mi je res všeč. Ko si naznanila, da boš začela pisati novo zgodbo, si me tako razveselila in ko sem videla, da si zgodbo dodala v napovednik, je manjkal še skoraj en teden do objave zgodbe in sem vsak dan odštevala dneve do objave. Res me je zanimalo, kaj se bo dogajalo v tvoji zgodbi z naslovom :sparkles:"Devet življenj":sparkles:
Mislim, da sem to zgodbo brala v petek nekje ob 3:02 in tudi dala prvi lajk. Nisem komentirala, ampak zdaj, ko sem videla tvoje sporočilo v kotičku, sem se odločila, da tudi komentiram.
No, da preidem k bistvu.
Zgodba je res napeta in zelo mi je všeč glavna junakinja Ava, saj je zelo pogumna, da se upre gospodu Brownu in da skoči iz 10-metrske višine ter tvega smrt.
Spala je 6 let?! Wow, tega pa res nisem pričakovala. Res me zanima, kaj bo v nadaljevanju. Hmm... devet življenj. Bo še osemkrat "umrla" in se potem spet zbudila? Res nevem.
Komaj čakam nov del, da izvem, zakaj tak naslov in kaj se bo zgodilo z Avo v nadaljevanju.
Obvesti me prosim o novem delu!
Lepo se mej in piši naprej, ker obvladaš. (če boš kdaj pogledala tudi mojo zgodbo hana's life bom zelo vesela)

iMusic
0
 
Hojla!
Tvoj komentar mi je res všeč, hvala ti ☺🤗🤗
Z veseljem si bom kdaj prebrala ko mi bo dc Hana's life ;)
Lp, Blank
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej Blank,
res je super zgodba in zeeeeelooooooo zanimiva, meni je ful všeč. Malo me je zmedlo ker je brez začetka oz. se kar tako začne in ni nobenega pojasnila, seveda pa s tem ni nič narobe ker vem da veliko pilovcev na tak način začne zgodbo in je to tudi super. Zelo napeta zgodba je, res super pišeš.
"Devet življenj" je tudi resss super in napet naslov, ki naenkrat pove nekaj o dogajanju v zgodbi in tudi pusti samo čakati na nadaljevanje...
Sem tudi lajkala in tudi mene pls obveščej o novih delih.
Upam da ti bo pisanje te zgodbe v veselje.
Vesela bom če boš napisala mnenje o moji zgodbi pod "Gozdni ključ 4. del".

Amy
0
 
Hojla! Hvala tiii
Z veseljem si bom kdaj prebrala :)
Lp, Blank
 
Hojla! Hvala tiii
Z veseljem si bom kdaj prebrala :)
Lp, Blank
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zivijo!
haha zelela si da preberem...no tu sem!
meni je vsec! zgodba je zanimiva, lep zaplet in glavna junakinja je lepo postavljena :).
Se vseeno ti bom dala nekaj napotkov, se mi zdi da si za to prosila.
1) malce sem zmedena...nekaj dni tendov mesecob je ze tam in se je sele zdaj odlocila pobegnit?
2)bolj opisuj. se posebaj avo. o njej ne vemo nic,
ceprav si morda to nameravala... no ja vseeno se pri tem maljce bolj potrudi
3) slovnica je kljuc do uspeha haha :) ce bo zgodba napisana profesionalno bo vec uspeha! napakica tu in tam ni problema a vseeno za sabo veckrat preberi
vadi pisanje; ne obupat ker napredujes! se vidi :)
objemcek,
tasa
0
 
Zdravo! Hvala ti, za vse nasvete! Jih bom skušala upoštevati. Ne skrbi avo bom poskušala v naslednjih delih veliko predstaviti.
Glede prvega pa: Mislila sem narediti tako, da je zdaj končno dojela, da jih ta moški zavaja, ampak ja tega res nisem napisala.
Res hvala!
Lp, Blank
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!
Zgodba mi je zelo zanimiva in komaj čakam nadaljevanje! Kot je rekla I love book res malo veckrat preberi, ko končaš in popravi tistih nekaj napakic, ki jih ima zgodba. A to, da ima tvoja zgodba par napakic ne vpliva na to kakšna je zgodba! :)
Le nekaj me je kanček zmotilo. Spala je 6 let. Če je spala 6 let poskušaj opisat kaj je takrat sanjala, če kaj je npr. kako jo je g. Brown našel in odpeljal nazaj... Lahko sanja kaj lepšega. Lahko pa takrat, ko je Ava spala pišeš iz oči njene mame ali očeta, mogoče najboljše prijateljice, ki je še vedno ujeta...

Drugače pa je zgodba noro dobra in res piši naprej, ker ti gre super! <3
Upam, da mojih nasvetov nisi vzela kot hate, ker to niti slučajno niso. Želela sem ti le pomagati pri izboljšanju zgodbe! :)
Imaš moj like! <3
Alena
0
 
Ojla!
Hvala ti za pohvale in nasvete. Glede avinega spanja, je bila v komi in kolikor vem no ne vem če ravno človek sanja, ko je v komi ampak drugače je super ideja!
Glede zgodbe staršev in bestike pa še seveda pridejo, kmalu bodo vsi odgovori na vaša vprašanja tu :)
Še enkrat hvala!
Lp, Blank
 
Ni problema, sem vesela, da sem ti lahko vsaj malce pomagala! :) Ups, nisem vedela, da je bila v komi.
Komaj čakam nov del!
Alena
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla!
Tvojo zgodbo sem dvakrat prebrala, res je super! Všeč mi je tema in tvoj stil pisanja. Včasih imam občutek, da boš nadaljevala v kliše (ki ni ravno zaželjen), ampak potem lepo zaviješ in drugače predstaviš določen dogodek. Absolutno nisem predvidevala, da se bo Ava odločila ubiti. Hotela sem že napisati, da je zelo pogumna (kar sicer tudi je), me je pa stisnilo v trebuhu, ko je dejansko pristala na tleh. Tudi 6-letna koma me je presenetila, a ima hkrati tudi smisel, ker se po takšnem padcu se verjetno ne ''poštimaš'' v enem tednu ...

Nekaj napak, ki sem jih opazila:
1) Premi govor. Pazi, da na koncu dobesednega navedka namesto pike daš vejico. Potem tudi nadaljuješ z malo začetnico.
»Pazi se Ava.« je zašepetala.
*i* »Pazi se Ava, *b* (vejica) *b* « je zašepetala. *i*
»Oprostite gospod Brown, ubogala bom obljubim!« Je rekla in ga pogledala z žalostnimi očmi.
*i* »Oprostite gospod Brown, ubogala bom obljubim!« je *b* (mala začetnica) *b* rekla in ga pogledala z žalostnimi očmi. *i*

2)Vejice. Na splošno jih sicer dobro postavljaš in delaš res kompleksne povedi (bravo!). Bodi še malo pozorna in preštej glagole. Dva glagola pomenita dva stavka in stavka sta ločena z vejico :)
Slišala je le še kako je trčila ob betonirana tla, nato je pa zaprla oči.
*i* Slišala je, *b* (vejica) *b* kako je trčila ob betonirana tla, nato je pa zaprla oči. *i*

3)To ni ravno velika napaka, ampak nisem prepričana, kaj pomeni, da je bilo okno veliko kot plakat. Verjetno si želela reči, da je bilo majhno in ozko. Plakati so lahko namreč zelo različnih velikosti ...

4) Vem, da je zgodba napisana v tretji osebi, ampak me malo mede omemba imena enega od zdravnikov (Daniel Smith). Še vedno gre za Avino perspektivo in bralec ve približno enako kot ona (npr. istočano kot ona izve / izvemo, da je bila 6 let v komi ipd.). Kako je potem vedela, kako je zdravniku ime? Ali ga pozna?

Ob ponovnem branju sem malo preučila imena in si začela delati teorije (tako kot vedno :)). Nekaj stvari, ki sem jih opazila:
- Ava verjetno ni bila od rojstva pri Jamesu Brownu (naj se cvre v peklu, podlež!), saj je svojo situacijo v bolnišnici primerjala s ''komedijo, v kateri se desetletni otrok spremeni v šestnajstletno najstnico''. Ali pa so v tisti smotani stavbi otroci poznali televizijo?
- Bolnišnica Johnson? Tako kot Ava Mary Johnson? *nemo kričanje v blažino* *dramatičen napovedovalski glas*: TEORIJE ...
- Ava ima mamo ... Hm, ali je Brown Avo ugrabil? Ali je mama Avo prostovolno oddala? Oh, razganja me od radovednosti! (Ne mi povedat, se že veselim nadaljevanja!!!)
- Že naslov je zanimiv in skrivnosten ter unikaten, a hkrati prijetno domač. ''Devet življenj.'' Hm, tudi mačke naj bi imele devet življenj, kajne? Videla sem, da so že ostali delali teorije in tudi jaz sem že razvišljala v tej smeri ... Radovedna sem, kaj bomo izvedeli v nadaljevanju :)
- Preverila sem še tvoj kotiček. Stranger Things (ugrabljanje, mučenje otrok)?! Count me in! Tudi jaz sem ST fan in zadnje čase obožujem glavne like s travmatično preteklostjo. Ava me tudi spominja na mešanico med Eleven in Max :D Mislim, da ima možnost, da postane badass girl, ki pa ima še vedno nekaj šibkosti :)

Se že veselim novega dela (torek ob 15.00 - bolje, da me noben ne bo motil :))!
Clara <3

PS: Res nočem biti vsiljiva ali kaj takega, ampak bi te lepo prosila za mnenje o moji novi zgodbi (https://www.pil.si/forumi/pisalnica/kraljestvo-svilnatih-okov). Prebrala sem vse tvoje zgodbe in na daleč se vidi, da imaš žilico za pisanje. Preko zgodb se tudi vidi, da si napredovala in vedno rada berem tvoje opisovanje (pravtako so tvoji glavni liki v nemogoče težkih situacijah, ampak to je druga zgodba *nervozen smeh*). Seveda ni nujno, bi pa bila zelo vesela povratne informacije nekoga, ki ima že precej izkušej :) Hvala že v naprej <3
0
 
Hvala ti:)
1- Ja, zelo me moti, da word sam naredi veliko začetnico po dobesednem navedku, za pike pa vem vendar včasih spregledam ;)
2- Ok bom poskusuila popraviti.
3- Ja, se mi je zdelo da bo to problem: recimo kot navaden plakat v pilu, čeprav ja to bi morala napisati malo manjši plakat haha
4- Ja, lahko bi sicer pogledala njegovo ime na halji, ampak bi morala napisati, da je oči vrgla na njegove ime, ki je pisalo na halji... bom bila bolj pozorna.
5- Pri štirih letih je prispela tja (bo vse v naslednjem delu) zato se morda še spomni, ampak ja zanimivo razmišljanje...
6- hihi ja boste vse izvedeli, že v naslednjem delu bo veliko odgovorov ;)
Z veseljem, grem kar zdaj prebrat!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Potomci magije 1. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
1
hi!
Objava:

PESEM #3

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Tančica skrivnosti, 6. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Majini težavni dnevi 16. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

POPOLNA POSTAVA 3. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Moj čarobni lajf 2. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

*modra*Ujeti v ledu*modra* 1. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
1
Avatar Horse girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Jahanje

Zdravo!
Jaz si že zelo dolgo želim redno hoditi na jahanje. Ampak ne vem kam in kako. Blizu mene ni nobenega kluba, razen enega, ki je zaseden. Nihče me nima časa vozit kam dlje. Pa tudi staršem se zdi predrago. Rada bi hodila v pravo jahalno šolo, vsaj dvakrat na teden, naredila jahača 1 in 2...
Mi lahko kdo pomaga, predlaga kakšen jahalni klub ali pa pove kaj lahko naredim?
Lep pozdrav,
Horse girl
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali imate svoj e-poštni naslov? (e-mail)
Ja.
(244)
Ne.
(37)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Disco girl! je odgovoril/a na
Full mi je všečč tvoj blogg. Definitivno ...
 

Avatar Loti123 je odgovoril/a na
Ooo zelo zelo lepo! Enkratno:heart:
 

ZALika je odgovoril/a na
seveda bom v naslednjem blogu, ki bo jutri.
 

Blackpink fan je odgovoril/a na
Hej, zelo se veselim naslednjega bloga. Mogoče ...
 

Avatar Loti123 je odgovoril/a na
Super, se že veselim, mogoče bi lahk pisala ...
 

Značka Avatar irmatonks je odgovoril/a na
soap2day, myflixer :) obe sta spletni strani
 

LGL je odgovoril/a na
pac klikns in pac z unim modrim okvirckom ...
 

Pilovka je odgovoril/a na
pes, labod, flamingo, delfin, konj, polarni ...
 

ZALika je odgovoril/a na
komaj čakam na 2. del res se veselim
 

Avatar preppy_wednesday je odgovoril/a na
Oj, ja na EV01 si poglej, super sp. stran ...
 

Avatar preppy_wednesday je odgovoril/a na
Hej.... Jaz bi se prijavila, a vem da sem ...
 

Avatar lebnel je odgovoril/a na
ja js tudi obožujem tvoj blog in res je zanimmmmmmiv ...
 

Avatar lebnel je odgovoril/a na
Zelo dobra zgodba! Komaj čakam nov del me ...
 

Jaaa HiTV je odgovoril/a na
Ja nalozi si aplikacijo HiTV. Je zastonj ...
 

Avatar LL iz HP❤️❤️ je odgovoril/a na
Hej, samo sporočam da se nisem mogla upreti ...