Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Glasba, ki ohrani življenja ~prolog

Glasba, ki ohrani življenja ~prolog

6
Uživajte ob branju! <3

Mehka, vlažna trava pod nogami, topel veter v laseh, šumenje listov v krošnjah dreves, petje ptic, ščemenje v grlu in dlaneh, toplota v srcu. Vse to opiše pomlad. Da ne pozabim srčnosti ljudi, ki mi pomahajo ob srečanju z mano in glasu deklet, ki prepevajo pesmi o mojih dejanjih. Nato se najdejo še potepuške mačke in kosmati psi, ki pogledujejo za mano ob zvenu in prijetnem hrupu Prinašalca pomladi. Celo naglušna starka pri sosedovi koči se mi nasmehne, ko usmerim roke v nebo in ustvarim nekakšen sunek glasbe. Ta sunek se vrtinči in vrtinči med kočami, med nogami ljudi, med zaljubljenci ob ribnikih, med vejami dreves, ki so se zapolnile z belim cvetjem, katero bo vzcvetelo v sladko sadje. Sunek zajame tudi dolge lase ženic, ki so speti v dolge kite ali čope in sunek jih razpre, spremlja pa ga lepa pesem ali pa le zaporedje nežnih tonov. Srca se vedno omehčajo, ko jih zapolni sunek in pozabijo na zloveščo jesen, ki bo morda le prišla. Njihova srca mislijo le na večno pomlad, ki jo ohranja Prinašalec pomladi, upravljam pa ga jaz, s svojim glasom, za katerega pravijo, da je čaroben. Zaradi tega glasu in neverjetnega glasbila, ki ga je ustvaril stari oče, me cenijo. Stari oče je namreč pred leti in leti, ko še mene in mnogo ljudi ni bilo, izdelal Prinašalca pomladi, to mogočno glasbilo, ki ohranja ljubezen, preganja pomlad, najlažje pa mu rečem gozdni rog.

Stegnem se proti zrelemu sadežu, rastočemu na belem drevesu. Dlan se mi oklene te mehkote in z lahkoto odtrgam sladko breskev, iz katere mezi masten sok. Breskev ponesem v žep srajce, pletene od sosedove starke. Kljub topli pomladi rad čutim mehko oblačilo na sebi. Pogled za delček sekunde usmerim proti Prinašalcu. To je moja navada, da le ne izpustim tega instrumenta izpred oči.
Široke bregeše mi plapolajo ob hoji, bosi podplati pa občutijo mokroto na tleh, mehki površini, imenovani tudi trava. Pospešim korak in lahno stečem, spremlja pa me moje žvižganje, ki ga oblikujem v pomladno melodijo. Gozdni rog mi udarja ob boke in vsak udarec odda drugačen zvok, oziroma zven. Kakor čebela zabrenči, le v drugačnem tonu.
Pritečem na velik travnik, čigar visoke bilke trave poplesujejo v sunkih vetra. Ko se zazrem v njih, me prizor prevzame. Oblikuje se umetnost, kako zelene konice skladno migljajo in se zibajo. Ne morem si pomagati, zato odpnem Prinašalca pomladi iz pasu. Narejen je iz lesa srčne bukvi, ki zdaj ne obstaja več. Ta prelepa drevesa, polna z magijo, rastejo le na meji med jesenjo in pomladjo. Takrat je vse ogroženo in vsi smo srečnejši, ko tega ni.
Rog moram držati z obema rokama, saj je zelo težak. Naslonim si ga v naročje. Dlan sklenem v pest in potrkam po dolgem trupu glasbila. Že ob tem odzveni globok ton. *i* Zven votle magije, *i* pomislim.
Končno primem gozdni rog v obe roki in si ustnik prislonim k ustnicam. Malce si jih obliznem, saj dober glasbenik ve, da je to potrebno pred igranjem. Vse je pripravljeno.
Zajamem sapo in pihnem v rog.
Globok hrup, bi rekli. A zame je to najlepši zvok v tej deželi Rozyrie, proizvedem ga pa jaz, le jaz, s svojo magijo, ki sem jo podedoval od starega očeta. Ton se giblje po zraku in odbija od ovir, kot so drevesa in skalnate stene. V zraku vidim to poplesovanje glasbe in z vsako zgoščino dobijo rastline novo moč, bitja pa srečnejšo dušo.
Prinašalca odmaknem od ustnic in ga podržim v rokah. Les je hrapav in mrzel. Zapnem si ga nazaj na njegovo mesto. Ko odmevi valovijo po deželi, me prevzame tisti občutek, da moram nekaj dokončati. Nisem še opravil svoje dolžnosti.
Stečem na sredo travnika, kjer ni visokih cvetočih dreves, le trava, trava. Niti cvetlice ne rastejo, samo visoke travne bilke, ki še vedno čutijo glasbeni sunek mojega roga. V dlaneh me zaščemi. V podplatih isto. Roke dvignem v zrak in dlani usmerim proti nebu. Glavo obrnem navpično navzgor in se zazrem v oblake na sinje modrem nebu. Zame niso le oblaki. *i* Oblaki so puhasta melodija, ki je ni nihče obdelal. *i* Končno popustim in magija plane iz mene. Čutim, kako potuje od mojih glasilk, do srca in nato skozi roke. Njena pot se konča v mojih dlaneh, ki ji dopustijo, da pride iz mene. Občutek je čudovit. Ščemenje v rokah postane manjše, da ga komaj še čutim.
Zagledam magijo glasbe, ki poleti po zraku. Ujame se z vetrom in skupaj sta močnejša. Listje in cvetje dreves usmerita v ritem šumenja, travne bilke pa v melodijo. Poplesujejo v krogu okoli mene in prizor je čudovit. Vrtim se v ritmu glasbe in magija se mi usmeri nazaj v glasilke. Magija, ki je planila iz dlani, se usmerja sama.
Odprem usta in zapojem. Ni le navadna pesem. Je pesem, zapeta z magijo. Nobena pesem, ki pride iz mojih ust, nima besedila. Slišijo se le različni zvoki, ki jih oblikujem z usti, jezikom, zobmi, z magijo. Magija se usmeri proti nogam. Toliko sem že izučen, da jo lahko uporabljam hkrati na različne načine. Dlani in usta nadaljujeta, vlogo pa dobijo tudi stopala. Ščemenje potuje po telesu prav do podplatov. Tokrat ne pride iz telesa, ampak usmerja gibanje nog. Nenadoma že plešem po travniku in izvajam zapletene gibe, ki se ujemajo s čudovito glasbo. Roke usmerjajo ritem in melodijo, usta pojejo spremno pesem, noge pa ustvarjajo nežno šumenje z udarjanjem ob tla in potovanjem med travnimi bilkami. Vse se ujema in telo mi deluje samo. Niti razmišljati ne morem, ko sem zavzet v umetnost, ki Rozyrii pomeni največ.
Po teh lepih trenutkih postanem utrujen. *i* Ne smem pretiravati, *i* se opomnim. Če bi nadaljeval v utrujenem stanju, bi telo začelo delovati samo in ne bi ga mogel več brzdati. Zato umirim glasbo in utišam pesem. Upočasnim korake. Ko se vse umiri, magija zbledi. Tako je konec. Sliši se le še veter in šumenje listja. Narava tudi sama proizvaja glasbo.
Zleknem se v travo. Glavo položim na tla in zaprem oči. Vetru pustim, da mi lase položi na obraz. Morda sem pretiraval. Zdaj potrebujem počitek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ker je danes en poseben dan (celo moj rojstni dan, si lahko mislite!), mi je v glavo šinil navdih. Idejo za to zgodbo sem imela že pred časom, danes pa sem jo končno oblikovala v pravo strukturo. :)
Zelo bi bila vesela mnenja,
Daenerys
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Vse najboljše Dany (sicer za včeraj ampak namen je dober)! <3
Od Šolskega dekleta nisi dobila mnenja, ampak od mene ga 100% boš ne?
Ful mi je zanimiva tematika, čarovnija, fantazija.... kul je! Sej pomlad je lepa, ampak imam sama to smolo da imam alergijo na cvetni prah, tako da ne uživam najbolj :( Ampak rože so tako lepe! Ful zanimivo ime za ta kraj drugače: Rozyira. Edino meni se je zdelo da malo preveč opisuješ, ampak saj veš: bolje malo preveč kot pa premalo ;) Ful mi je všeč da si vzameš čas in napišeš zgodbo ki je na mestu, ter je dovolj dolga da jo lahko prebereš kot eno poglavje recimo. Nekateri osebki na PILu pa napišejo zgodbo ki je dolga 2 cm na telefonu ._. Ampak anyways zelo dobra zgodba, bi jo še ocenila če smem. Dobi pa 9 od 10, saj si res malo preveč opisovala, drugačje je pa super!
--Morrigan Vran
0
 
Ello, Morrigan!
Prvič: ful hvala za voščilo ;)
In drugič: preveč opisovala? Wow. Vedno sem si prizadevala, da dovolj opisujem, zdaj pa: preveč opisuješ. 😂 Okej... ampak sem res vesela, da si utemeljila svoje mnenje, saj je takšen namen! Hvala! Bom se poskusila izboljšati. <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Najprej naj ti zaželim vse naj naj za tvoj rojstni dan :tada: Želim ti odličen šolski uspeh, veliko zdravlja ter da bi doživela čim več lepih trenutkov z družino in prijatelji.
Glede zgodbe ... me je izjemno pritegnila. Čeprav je to šele prolog, je naravnost čudovit. Všeč mi je tvoje poglobjeno in izvirno opisovanje. Začetek je najprej nekoliko skrivnosten, saj se sprašuješ, kdo to sploh pripoveduje / kdo je pripovedovalec- To bralca spodbudi, da nadaljuje z branjem. Nekaterim ni všeč preveč opisovanja, vendar obstaja neka literarna vrsta (vrsta ali zvrst? - vedno zamešam), kjer je praktično samo opisovanje. Lahko greš tudi v to smer, ampak mislim, da bo v vsakem primeru super.
Lepo praznjuj :-)
0
 
Ello, Clara!
Res sem se veselila tvojega komentarja, ker me vedno razveselijo. Hvala za voščilo, pohvale in vse ostalo. :)
Zanimivo tole dejatvo glede opisovanja, sem tudi slišala za to. Zanimivo... čeprav jaz seveda ne bom samo opisovala, ampak bo zgodba vsak čas prišla na plan. Prolog vendar mora biti eno golo nakladanje, kaj ne? xD
 
XD Ja, ti kar piši tako kot ti najbolj paše, jaz vsekakor spremljam :-)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ello (:smirk:)
Oprosti da sem komaj zdej prebrala in komentirala ampak moj dan je precej poln etike za enkrat (učiteljica nas muči) :joy::joy::joy: Začela sem brat na poti v šolo končala sem pa zdaj, ob 20:20 pač rekord ane xD k temu pripomore tudi malo family link ki mi ugasne telefon po eni uri uporabe in pol prosim očeta da mi podaljša da preberem do konca (komaj zdej mi ga je uspelo prepričat)
Verjetno imaš že dovolj nakladanja in mojega življenjepisa tk da k stvari :sweat_smile:
A lahko prosim ugasnem word, zbrišem dokument in se skrijem? Prosim.:joy: Pač jst ne vrjamem več da to pišejo najstniki ki niti še osnovne niso končali! Kje dobiš ti tolko navdiha in idej za vse to opisat?! Večina pilovcev tu gor v celi napisani zgodbi ne vključijo tolko podrobnosti! Ti si to spravla v prolog.
WAW.
Pač tvoja zgodba je res waw! Pač RESNO. (Do zdej so ble take tvoja, sončev mrk od dg in ena od wonder woman, ki se ne spomnim naslova)
Komaj čakam na nov del!! ampak to mislim iskreno in res bom spremljala to tako da me prosim obveščaj ker moj spomin zadnje čase ni neki posebno dober xD
Uglavnemmmm sm vesela da je res KONČNO neki prilo iz tvoje strani ki res ne vem zakaj si tolko časa zase mela ta talent? Pač ZAKAJ JS NISEM BLA O TEM OBVEŠČENA?!:joy::joy:
Prosim čim prej nov del.
GG:two_hearts:
0
 
ELLO!!!!!!
Naj komentar kar jih je. 😂 Ampak res. MA HVALA!!! Ko berem in berem in berem in berem in berem tvoj komentar, bi lahko, glede na dolžino, ZASPALA, ker je ful dolg. XD Ampa to je najboljše! (Aja pa nisem zaspala.) Hvala hvala hvala hvala ❤
Res ne vem, kaj mi je, da tako malo pišem zgodbe, ker imam v glavi že celo... hmm knjižnico? Knjižnico mojih "BODOČIH" knjig he he. XD
No lepo bodi
ELLO
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živijo!
Vem, vem, pozna sem. Ampak imela sem zelooo zaposlen teden in bolje pozno kot nikoli, kajne?
Skratka, zgodba me je res pritegnila. Kar čutila sem tisto spomladansko veselje, ko ljudje začutijo, da zimska jutra s pomočjo sonca počasi postajajo toplejša, da se ni treba zaviti okoli vratu, ampak popoldne tudi sleči kakšen odvečen kos oblačila - pa tudi obnašanje se spremeni. Pozitiva, novo upanje, nov navdih. Kakor je tudi tvoj, in sem zelo impresionirana ;D
Zdaj pa na 'tehnične' stvari.
Vejice postavljaš na pravo mesto. Nisem zasledila niti ene slovnične napake. Lepo tvoriš stavke in stvari čudovito vključuješ v zgodbo. Odlično opisuješ. Uporabljaš veliko pridevnikov, metafor, ki neverjetno popestrijo zgodbo.
Edina, res edina stvar, ki me je zmotila v celotnem poglavju, je bil tale stavek: 'V podplatih isto.' Niti ni nobene napake, ampak se mi zdi da bi bolje zvenelo: 'V podplatih tudi.' To je pa tudi edina pripomba ki jo imam ;)
Morda zgodba sama še nima pomena (vsaj za nas, bralce) ampak točno zato se temu reče prolog - v nobenem prologu bralec še nima pojma kaj se dogaja z zgodbo. Jaz, na primer, obožujem to nevednost na začetku, tisto napeto pričakovanje, kaj se bo zgodilo in kaj boš odkril v zgodbi.
Menda te moram oceniti, tako da mislim da je tole ena čudovita 5/5 <3
-- No Name
P.S.: Vse najboljše ;D
0
 
Oh, komaj zdaj opazim komentar. xD
Ressssss hvala za vse pohvale. Drugega nimam za reči, razen... jah, tale stavek. Res zveni malce čudno in hvala, da si me popravila. Vidi se, da si zgodbo prebrala natančno. ;)
Hvala za odlično oceno in voščilo <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super zgodba je, nimam pripomb.
Nimam kaj za reči. XD
5/5
Oprosti ker sem pozna
Lp, Blank
0
 
Hvalaaaaaaa <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
vse najboljše!
0
 
Sem pričakovala mnenje o zgodbi... :/
Drugače pa hvala. <3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Gospodar prestolov 6. del

Ogledov: 0 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Prerokba izgubljenih angelov 1. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 7
 
3
Objava:

The secret of magic 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Poučne zgodbe 1. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

The Dreamer 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

Gospodar prestolov 5. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Rojena v Azkabanu 4. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 3
 
9
Objava:

DREAMS AND TEARS 7. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 2
 
4
I♥️MyHair potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Skrbi me (problem z lasmi)

<3
Hey,
zadnje čase imam nekaj problemov z lasmi in upamda mi zna kdo pomagati.
1.Lase imam telo mastne in uporabljam za to šampon ki naj bi bil ampak ne pomaga.
Mohoče inate kakšen predlog?
2.Lasje mi ne rastejo več zelo,sicer sem velika 165 cm in moji lasje mi segajo do riti in so dolgi 90cm.
3.Lasje se mi zelo cepijo in ali bi bilo vredu če si ustrižem špice.Ali mogoče obstaja tudi kaj proti tem in zakaj so se mi sploh začeli cepiti.
A bi škodovalo če bi si konice las po striženju pobarvala z baby blue ali pa modro?
4.Zelo dolgo se ravim česati in uporabljam vse možne šampone za boljše lase.Ampak imam zelo močne in po tem ko se ustanem in postelje imam grozne in uničene.Imaste kakšen predlog?
Hvala že vnaprej :upside_down:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi Pil na TikToku?
Sploh nisem opazil/a, da je Pil na TikToku.
(65)
Sem opazil/a, ampak Pilovi videi niso zanimivi.
(14)
Sem opazil/a in so mi Pilovi TikTok videi všeč.
(14)
Želela bi si še več Pilovih TikTok videov.
(14)
Bolj so mi všeč krajši in bolj udarni videi.
(5)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Angel je odgovoril/a na
Katja Kovač Kamnica Kitajska Kokos Klavir
 

Emeline je odgovoril/a na
zelo mi je všeč kako si opisala izgled šole ...
 

Mini je odgovoril/a na
Kajetan Koren Kamnik Kosovo Korenje Kitara
 

Mini je odgovoril/a na
:movie_camera:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Karolina Kraker Kanada Kruh Kitara
 

@mica635 je odgovoril/a na
5. - :pound:
 

@mica635 je odgovoril/a na
1. Padca z višine. 2. Brikete in priboljške. 3. ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
wooooowew:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_ey
 

@mica635 je odgovoril/a na
oj, zelo mi je všeč:heart_eyes:🤩. ce zelis ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
kok kjuttttt. ful mi je kjuttt.:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eye
 

Ashleigh Delatour je odgovoril/a na
Stoooooooooooooj teta!!! Kje zaboga ti najdeš ...
 

KatSomerhalder :) je odgovoril/a na
hej, nadaljuj. izgleda obetavno :)
 

*Galaxy Ginny* je odgovoril/a na
Waitt guspaa🤨 ti si men dala prebrat samo ...
 

Lover of books je odgovoril/a na
https://www.pinterest.com/pin/466755948893157332/ Jeej ...
 

Sončnica🌻(neprij.) je odgovoril/a na
Kaja Koprivec Kočevje Kanada Kruh Kitara