snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Rojena v Azkabanu 6. del

Rojena v Azkabanu 6. del

13
Jade je s fanti prebila preostanek vožnje z vlakom, ker ni imela druge izbire, pa tudi ni je hotela imeti. Na koncu so se izkrcali in sledili visoki čarovnici na čolne, ki so jih peljali do Akademije. Sedežev je bilo ravno pravo število, da je lahko štirica mirno plula po jezeru.

Vožnja ni trajala dolgo, vsaj za njene pojme ne. James in Remus nista skrbela glede domov; James je bil prepričan, da ga bo Izbiruh postavil v Gryfondom, Remus se je tudi nagibal k temu, toda je pristavil, da mu je tako ali drugače vseeno kje pristane. Onadva s Siriusom sta bila bolj na trnih, črnolasec se je namreč zaklel, da Spolzgada ne bo sprejel, pa če ga prisilijo tja. Seveda so mu najbolj laskale škraltne barve, kot vsem drugem, o njih pa ni bila najbolj prepričana Jade. Dobro je vedela, da je bil tudi njen ded iz Gryfondoma in bi se s tem domom samo potrdili sumi ostalih. Na nek način pa si je želela tja; tja ji je silila njena trmasta podzavest, pa tudi všeč bi ji bilo, če bi bili vsi fantje v istem domu. Ni si želela še enkrat skozi vse to, hotela je samo prijatelje in čeprav fantov ni poznala dolgo, se ji je zdelo, da jim lahko resnično zaupa. Mogoče zaradi Jamesove prismuknjenosti, Siriusovega sočutja ali Remusovega opravičila; z dečki se je počutila domače.

Oči so bile vedno Jadin sovražnik, pa najsi njene raznobarne ali oči ostalih, vedno uprte vanjo, spremljajoč vsak njen droben korak, kot da se bo nenadoma spremenila v iz pekla pobeglega hudiča. Prav nič ji ni pomagalo, ko so starejši študenti ob prihodu prvih letnikov streljali poglede preko njih. Z roko je segla po svojih laseh in jih razmršila, tako da je desni prednji del padel po njenem zrklu. Prvošolcev je bilo kakšnih trideset in ona se je drenjala med njimi, ob enem pa poskušala ostati čimbolj skrita. Glavo je sklanjala vse dokler pred njo ni stopilo rdečelaso dekle, ki se ji je zdelo nenavadno znano. Premerila jo je od glave do pet in srce ji je začelo divje biti.

"To ne more biti," je rekla sama sebi, toda obraza mlade čarovnice še vseeno ni mogla videti, ker je bila le ta obrnjena stran od naše junakinje. Ravno, ko jo je hotela ogovoriti, pa je po dvorani, ki jo je prej zapolnjevalo veselo čebljanje, zadonel močan moški glas, za katerega je Jade vedela, od kod prihaja in kdo je.

Nagovoril jih je Albus Dumbledore: "Pozdravljeni študenti in študentke, profesorji in profesorice, ter drugo osebje šole! Iskreno sem presrečen, da vas lahko pozdravim v še eno obetavno leto na naši akademiji!"
Razodel je je bučen aplavz in ravnatelj se je dobrovoljno nasmehnil, nato pa se kaj kmalu zatem ponovno oglasil: "Pozdravljeni tudi prvo letniki, ki svoje potovanje na šoli šele začenjate in vsi upamo, da boste tukaj preživeli najboljše čase svoje mladosti! Predlagam, da ne čakamo preveč dolgo; za formalne zadeve bo čas po razvrščanju in po pojedini, ki so jo za nas izvrstno pripravili naši hišni vilinci." Za Jadine pojme je bil skoraj že preveč navdušen nad vso hrano.

"Vi," je nagovoril skupino prvošolcev, ki je še vedno mencala na sredi med Drznnvraanovsko in Pihpuffsko mizo. "Kar stopite bližje, da vas razvrstimo. Spoštovana profesorica Mc'Huddra vas bo klicala po imenih, do takrat pa mirno počakajte na svojem mestu."

Visoka kosčena ženska se je množici uglajeno pridružila, čeprav se je Jade zdelo čudno, kako lahko nekdo tako elegantno in vzravnano hodi, medtem ko v rokah nosi stol in klobuk, ki je skoraj živ. Postavila je stol na podest, ki se je dvigal par stopnic nad njimi in kjer je Jade uzrla mizo učiteljev (ko si je med ravnateljevim govorom končno upala pogledati gor) in govornico. Profesorica je razgrnila dolg pergament in se skozi naočnike zazrla vanj. Podarila je še en dokaj prijazen pogled novim študentom, nato pa pričela brati: "Sirius Orion Black," je bilo prvo ime, ki ga je poklicala in radovednost jo je premagala, da se je ozrla k njegovi sestrični, ki jo je poiskala pr Splozgadovski mizi, kako je priprala črne oči, ko je Sirius sedel na stol. Jade je pozornost spet usmerila nanj in zadihala, ter le zanj stisnila pesti. Zavedala se je, kako zelo si želi njen prijatelj v Gryfinndor in bila bi zelo vesela zanj, če bi se njegova skromna želja izpolnila.

"Ah, še en Black! Če bi bil tak kot vsi ostali ne bi kaj dolgo pomišljeval, ampak izgleda, da si trd oreh. Trmast, vendar dobrega srca, čeprav navihan do ušes. Preveč živahen in nepremišljen za spolzgad, bi rekel. Gryfindor!" je zatulil klobuk in črnolasemu dečki ni bilo treba reču dvakrat, preden se je spravil k rdeče obarvani mizi, kjer so ga pozdravili s previdnim aplavzom; kljub vsemu je bil še vedno Blackov.

Minila sta dva študenta, Polly in Ezra, zdaj Pihpuffovka in Spozgadovec, oba dovolj zadovoljna s svojimi domovi, nato pa je Jadino srce pospešilo na hitro, ob poklicu njenega imena: "Jade Amor De'Groove."

Lahko bi slišal pasti šivanko, ker so se vsi čvekljivi firbci zdaj zanimali samo za Potomko in nikogar drugega. Do stola je stopala previdno, kot da bi bila na leseni brvi, ki pelje čez prepad in je že precej strohnela; tako blizu padca je bila mlada čarovnica. Sedla je na stol in pogledala svoje prijatelje, ki so še stali. James in Remus sta bila poleg drugega in oba sta ji pokazala dvignjena palca. Nasmehnila se je in utegnila opaziti še eno roko, ki ji je divje mahala. Pripadala ni nikomur drugemu, kot pa rdečelasemu dekletu, ki je prej stala tik pred Jade. Ko je ta končno ugledala dekletov obraz se je trudila, da ne bi na široko pobiljila. Bila je Lily, Lily Evans, Jadina najboljša prijateljica, ki jo je spoznala v bunkeljski šoli in ravno tista, ki je živela par ulic stran od nje. Jade se ni niti sanjalo, da je tudi rdečelaska čarovnica. Presrečno se ji je nasmehnila, Klobuk Izbiruh pa je zatulil: "Še en trd oreh, kajpak. Mar ni to otrok samega Grindelwalda?"
Mlada čarovnica se je zdrznila in zardela, glavo pa sklonila dol. Nenadoma so njeni šolski čeveljci postali zanimivi kot še nikoli.

"Pa niti ni to problem, lahko bi te vtaknil v Spolzgad in s tem potešil želje mnogih, toda preveč si razpeta. Ravno dovolj ambiciozna in pretkana za Spolzgad, ravno dovolj delovna in zvesta za Pihpuff, ravno dovolj radovedna in ustvarjalna za Drznvraan, toda pripadaš v-"
Klobuk je še pavziral, kot bi hotel še zadnjič premleti svojo odločitev in se prepričati, da je ta sploh pravilna, medtem ko je Jadin želodec v njenem trebuhu delal salte in vse možne druge vratolomne obrate.
"Gryfinndor!" je zaklical in čarovnica je še malo posedela, nevedoč ali se naj veseli ali paničari.

Vstala je in se zazrla v dvorano. Zdaj ji je bilo vseeno za njene oči, ko pa so že slišali njeno ime. Vsi so le zrli vanjo, pri Gryfinndorski mizi ni nihče ploskal, le napeto so gledali. Potomke ne bi bil nihče vesel.

Jade je zaigralo srce, ko je končno slišala ploske, ki so prihajali iz rok Remusa Lupina. Pridružil se mu je še James, nato Sirius in Lily. Ostali študenti rdeče mize pa so se na koncu le spogledali in se štirim prvošolcem počasi, a zadovoljno pridružili.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ahhh prijateljstvo...
Ta zgodba je iskreno moja najljubša od vseh gukaj v pisalnici! Obožujem generacijo Lily, Rawsa in Ravbarjev!!!
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Woow, še en neverjeten in veličasten del hkrati. In resno, tako kot od Amy Raven je tudi to moja najljubša zgodba tukaj! Prosim, čimprej pohiti z novim delom!!!:heart_eyes:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Itak ze ves kaj bom rekla
super, odlicen, kulski, lusten del:eye::lips::eye:
Pac ahhhhhh obozujem to zgodbo!
Pbozujem pa tut Harry-ja Potter-ja in tvoja zgodba je wow, Harry Potter je wow, tole je pa oboje!!
Aaaaa hahaha
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
I love it!
0
 
Spomincica
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth:
Brez besed.
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 4. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 44. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 22. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Življenje Emilly Anderson 3. del

Ogledov: 1 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 3. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
WolfGirl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Noben me ne jemle resno

Torej imam problem ki se vsem zdi nepomemben ampak je velik. Mojedva starsa se locujeta. In mislim da to sprejemam slabe kot sem pricakovala sama od sebe. Mlajsa sestra se neve, zato samo jaz vem. Imam veliko skrbi glede tega in ponoci ne spim. Kadarkoli pa prijatejem omenim kaj o mji problemih/slabe pocutju/ne spanju, so vsi vedno samo: haha lara je spet depresed. Pac ja, nevem tocno kako je met depresijo, nevem ce jo mam, ampak zadnje dva meseca se res slabo pocutim. Cez dan sploh nimam energije, samo lezala bi ceu dan, tezko zaspim, ni mi do veselih stvari. Raje lezim ceu dan kokr da bi sla vn s prijatli alpa kej tazga. Kar res nism taprava js, kr sm vedno rada bla zunej in okol. In zdej nevem kaj narest. Samo ena prijateljica ve za moja starsa ampak se itak ne druzva vec kr me je kr ignorirat zacela in zdej sploh nevem komu vec zaupat, komu kej povedat, nevem niti kaj narest. Najrajs bi se naprej sam lezala ceu dan in objokavala svoje ziuljenje ampak tko najbrz negre. Zato bom hvalezna kakrsngakol nasveta🧡

Aja pa stara sm 14, kmal 15

Lp, WolfGirl:purple_heart:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(29)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(34)
Ne uporabljam Instagrama.
(196)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Prosim še kakšen del!
 

LadyBugFAN je odgovoril/a na
Why'd you only call me when you're high, ...
 

warrior cats fan je odgovoril/a na
warrior cats so ful fajn knjige, sam so v ...
 

mimi3521 je odgovoril/a na
chrissy wake up... hey hello...:relieved::relieved::relieved:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Oboje dobimo v posebnem dogodku. Torej balon ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
vijolica lp Doggylover
 

Cool Girl je odgovoril/a na
super je izpadlo! izgleda ful živahno in ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
res ful lepo, ves trud se vidi! :))
 

Cool Girl je odgovoril/a na
vampirkin dnevnik (sedem delov je), okrutni ...
 

Loona88 je odgovoril/a na
A to naj bi se oblekla?? :sweat_smile::rofl::rofl: ...
 

Loona88 je odgovoril/a na
Vrtnica maybe??
 

Kally je odgovoril/a na
sem zraven, pa plss obveščaj me!
 

Amy Raven je odgovoril/a na
1. Očeta 2. Pomoj v knjigi Pravljice Barda ...
 

#sedmošolka je odgovoril/a na
Jaz se prijavim! Pa tuki so moji odgovori. 1. ...
 

Chrispy je odgovoril/a na
Zdravo! Tej ne registrirani osebi napiši ...