snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - ...anoreksija...

...anoreksija...

5
(:ljudek:)
Dober dan... Nekateri ljudje že sigurno veste, da sem registrirana Pilovka... Ne vem če vsi veste katera, ampak se je za nekatere stvari treba odjaviti, da ne vedo kar vsi ljudje za to (mislim tisti, ki me poznajo rl...), torej:

*b*Zgodba:*b*
Imam anoreksijo, z njo se ubadam že 4 leta, vsaj toliko časa zdravniki vedo, da jo imam, torej... Že dolgo časa ne jem tako veliko in sem navajena, da je moja postava zelo "thin", torej navajena sem, da imam vedno podpovprečno težo (nezdravo težo, ki je nebi smela imeti), še vedno ne vem točno zakaj sem pravzaprav prenehala jesti, ampak, vem pa zakaj ne jem zdaj...

*b*Problem #1; Rast;*b*
Ker že 4 leta ne jem, sem veliko manjša, kot bi sicer bila (manjša sem kar za 20 cm!), zato me to še pošteno skrbi: Bom za vedno ostala tako pritlikava? Jaz si res želim biti velika, zato se trudim jest, ampak, ko se vidim v ogledalu, se mi vse poruši, preprosto ne morem jesti, kot sem napisala: *i*"vedno sem bila navajena na mene, ko sem zelo suha..."*i* tako, da preprosto ne morem sprejeti *i*nove jaz*i*, ki ima plusa par kg... Torej... Ko na to pomislim, bi najraje nehala jesti in se cel dan tolkala po glavi...

*b*Problem #2; "Nova jaz";*b*
*i*Ta problem se je začel že v prejšnjem, samo, da ga bom tu opisala bol podrobneje:)*i*
Preprosto ne morem več jest, pa čeprav vem, da imam kmalu psihiatra, *i*kjer me bodo vsi napsihirani stehtali in ugotovili, da sem izgubila še 2kg... Potem mi bodo napisali še enih 50 receptov za neke tablete, pa neke nutridrinke, pa ne bom smela na šport, pa cele dneve bom lahko samo ležala doma, po možnosti me bodo s pokali v bolnico, pa me tam filali s tabletami in sranjem... Če bom tam predolgo bom morala ponavljati razred, ker bi bila namesto v šoli v bolnici (če bi se to zgodilo pa bi se dobesedno vrgla z balkona!), večkrat so že grozili s tem, samo si tega niso morali privoščiti ker sem jih imela le 9 ( let). Huh, sad... Zdej me z lahkoto stlačjo v tisto bolnico...*i* Preprosto ne morem, da nebi vsako sekundo mislila o tem, *b*kako sem debela in o tem, kako so moje sošolke 100 lepše od mene in kako grda sem jaz, kako zamaščena stegna in roke imam, pa da prstov sploh ne omenjamo...*b*, najraje bi pojedla strup in umiru umrla... Torej ima kdo kak recept, kako ne videti sebe v ogledalu kot največjo *i*pras****i*?

*b*Problem #3; Družba;*b*
Kot vidite sem vsa zakompleksana in preobremenjena budala (po mnenju velikih ljudi v procentih 99%, sem največji uničevalec življen, z drugo besedo: izmeček!), torej, zanima me kako se uključiti v družbo, pa čeprav name vsi gledajo kot na piflarsko smet, ko se ta "popularne" sošolke pogovarjajo se vedno "naštelam" nekam zraven in jih poslušam, ampak če želim kdaj kaj povedati še jaz me nobena od njih ne posluša... Preprosto za bijejo me, ali pa me preglasi druga, ampak jaz bi si res želela biti sprejeta v njihovo družbo... Ima kdo kak recept za to?:green_heart::heart::green_heart::heart::green_heart::heart::green_heart::heart:

*i*Res ti hvala, da si si vzel/a čas in prebral/a ta zmazek, res bi mi pomagal vsak komentar, pa tudi, če bi kdo začel bruhati po meni, veliko bi mi pomenilo vsaj to, da ste me opazili.*i*
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
#1 Tagotovo boš začela še bolj rasti ker tudi v mojem razredu sm med najmanšimi in mi je vsejen kr vem da bom začela rasti. Teža uff v tem ti res ne znam svetovati zatooo bom prebrala še ostalo in ti probala svetovati...
Lp, °~° (Oz. Olivija)
1
 
°~°
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
#2 Moraš imeti rada samo sebe pa če tudi nisi med najlepšimi kr tudi js nisem... Vsak ima svoje probleme... Tudi js imam en problem zaradi katerega sm malo žalostna ampak ok... Če zustaneš razred... Bolj pomembno je tvoje zdravje pa če tudi zaustaneš...
1
 
°~°
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
#3 Družba.. To te čist razumem tudi js sm bla v podobnem položaju... Res ni prijetno... Mogoče lahk probaš s takimi ki niso v taki družbi... Tudi ti imaš pravico da tam po tvojem mnenju popularnih poveš to kar hočeš.... Drugače paa če si slučajno peti razred pa če mate podružnico vas bodo gotovo premešali in bošimela priložnost da boš kako novo "zahaklala" pa se bota mogoč štekali :)
Upam da sm ti pomaga z mojimi odgovori :))))
(in ja sm si res uzela neki cajta kr znam pomagat ob takih položajih :))


Lp, °~° oz. Olivija
1
 
°~°
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ojla
Prebrala sem tvoje pismo:sob:. Zelo žalostna zgodba in povsem sočustvujem s tabo. Vem da ti je težko in da imeti anoreksijo ni fino. Torej vem da se težko sprejmeš takršno kakršna si ampak če se kmalu to ne bo spremenilo lahko tudi umreš. Anoreksija je zelo huda bolezen saj lahko zaradi neuživanja hrane umreš:cry:. Vedi da nam je bilo življenje dano in da smo res nekaj posebnega da lahko živimo. Življenje je eno samo in prav to je zelo dragoceno. Tudi če misliš da si debela začni jesti. Tudi meni so velikokrat zgodi ko se pogledam v ogledalo in vidim svoje noge. Vsem se zdi da imamo debele in zamaščene noge. To je pri zenskah dokaj normalno dokler jemo. Res z vsem srcem te prosim da zacneš jesti. Probaj prekositi misel da si debela. Naj ti prevzame misli misel da lahko umreš. Seveda ne pretiravaj samo začni redno jesti (pet obrokov na dan) in . Če ti že ni do hrane pa se potrudi za vse ki te imajo radi (npr. mami, oči, bratje/sestre, sorodniki, prijatelji...) Res vem kako ti je in vedi da nisi samo ti v tej situaciji. Res naredi to za življenje in za vse ki te imajo radi. Glede družbe pa bodi to kar si ne rabis se pretvarjati da si nekaj kar nisi. Pravi prijatelji te ne odrivajo iz družbe ampak te sprejemajo takšna kakršna si. Tudi mene imajo v razredu vsi za "piflarski" tip človeka. Ne oziraj se toliko na to samo ignoriraj ce ti kdo reče da si piflarka ali pa mu odvrni češ A si mi fouš al kaj? ali pa nekaj takega res upam da sem pomagala in res te prosim začni jesti
rada te imam
#RADAPOMAGAM
2
 
#RADAPOMAGAM
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojla, res mi je žal za to kar se ti dogaja in upam da ti bo moj nasvet pomagal.
1.Zavedaj se koliko si u resnici vredna na tem svetu in se ne rabiš sekirat koliko imaš celulita (špeha) in ne rabiš še niti obremenjevat s tem če imaš kakšno kilo preveč. Kilogrami ne pomenijo nič. Tudi sama sm se obremenjevala s tem kakšne oblike sm ampak moraš še sprejet takšno kot si, ker si takšna originalna, unikatna in edina. Nikjer ni nobene ki bi bila ista kot ti, so podobne, ampak niso enake tebi. In predstavljaj si da če si edina moraš držati svoj položaj na tem svetu. Normalno se prehranjuj kot se boš ti najbolje počutila. Vem da ne moreš in te tudi razumem ampak dokler se ne boš sama sprejela takšne kot si te ne bo nihče, oprosti. Mene je na srečo spametovala sestra še pravi čas in zdaj se mi zdi prav neumno da je ne bi poslušala.

2. Psihiatru povej da bi se rada imela rada in sprejela tudi če bi bila res bolj močna.

3. Prijateljice si išči nove, takšne ki te bodo sprejele ko se boš rešila anoreksije in te bodo imele rade takšno kot si. Za te pa se niti ne sekiraj, ker je res škoda tvojega časa v življenju. Življenje gre hitro mimo in nimaš večno časa da uživaš na max.

Verjamem da si dovolj dobra da ti bo uspelo in tudi ti moraš sama misliti na najboljše in se potrudit po svojih najboljših močeh. Izberi poti ki so prave, ne tiste ki so lahke:wink:. Vso srečo.
Lp:heart:
1
 
Pomagam ti
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojla!
0. jaz sem imela tudi anoreksijo (2,5 leta) in vem da ti je težko ampak vedi. Da tvoja zunanjost ne definira tebe, tvoje zdravje je pomembnejše kot tvoja zunanjost, podhranjenost ni lepota še zdaleč ne, prej ko boš začela normalno jesti manj težav in posledic boš imela v prihodnosti(osteoporoza, prebava, ledvice, lasje, zobe...) Vrjamem vate:heart:
1. Ja jaz sem tudi majhna 152cm med tem ko so moje sošolke (168cm,172cm,170cm,163cm...) in se tudi jaz zelooooooooooo sekiram...nisi edina:sob::heartbeat:, če bi normalno jedla bi bila visoka 170cm.
2. Najdi stvari ki so ti na tebi všeč. Zagotovo so, priznaj si (lasje, oči, koža, trepalnice, obrvi, nasmeh.....) nanje se vsak dan večkrat spomni. Social media is fake!!! To si zapomni, vsak ima špeh vsaj malo, če imano sošolke menstruacijo potem imajo vsaj okoli 23% maščobne mase kar je OK. To je več kot OK to je nujno!!!
3. O ja meni se tudi to dogaja. Probaj premisliti katera sošolka te bi naj bolj razumela in ji mogoče povej kako se počutiš, vpiši se na kakšen krožek, pevski zbor, delavnike kjer boš spoznala nove ljudi....VELIKO SREČE,
ZAPOMNI SI NISI SAMA .JAZ IMAM ZELO PODOBNE TEŽAVE (RAST,ANOREKSIJA,PRIJATELJI) IN VSE SE BO ŠE REŠILO :two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
1
 
You are more important than you think
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
jaz mam velik problem .Velika sem samo 140cm imam 32kg in imam 12let ter hodim v sedmi razred.Vsi v razredu se delajo norca ker sem tako majhna.Prosim pomagajte kaj naj naredim!!!???
0
 
Šolsko dekle
Začni jest!
 
()

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

Someone

Sošolka

Ogledov: 7 Odgovorov: 1
 
0
Shy one

Simpatija

Ogledov: 20 Odgovorov: 0
 
2
Nekdo

Samozadovoljevanje

Ogledov: 65 Odgovorov: 2
 
0
don't even care anymore

ja...

Ogledov: 111 Odgovorov: 4
 
3
brankovranjes02@gmail.com

prosim pomagajte

Ogledov: 30 Odgovorov: 3
 
2
Pomagi!

A sem mu všeč?

Ogledov: 93 Odgovorov: 3
 
2
the girl 😎

random vprašanje

Ogledov: 113 Odgovorov: 5
 
4
Anika0712

majcken problem

Ogledov: 105 Odgovorov: 5
 
1
Someone potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Sošolka

No...
Imam eno sošolko ki mi je že nekaj časa všeč. Imam pa več problemov:
1. skoraj vsi ostali sošolci ji vzemajo peresnico/torbo in nesejo na drug konec učilnice ali kaj podobnega. jaz ne pocnem tega, sem bolj zadrzan nasploh. to kar delajo verjetno pomeni da jim je všeč
2. ZDI se mi ne vem pa da ji je MOGOČE všeč en sošolec.
3. kako naj ugotovim ali sem ji vsec ali ne

hvala za nasvete
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(98)
Letošnja!
(73)
Ne opazim razlike.
(47)

POIŠČI PILOVCA/KO

Aktualne objave

Shy one
2
 

don't even care anymore
3
 

Pomagi!
2
 

Kruhek
2
 

coconut
4
 

krokodilcek56
2
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Potterhead neprijavljena je odgovoril/a na
js mam tud po 3 urne treninge kosarke... ...
 

Mango🍍 je odgovoril/a na
hojla, jaz sem punca in lahko ti povem nekaj ...
 

kamilica je odgovoril/a na
heyy!! iskreno... vem kako ti je. no, ne ...
 

Sophie :) je odgovoril/a na
Težko ti pomagam saj sem sama v podobni situaciji ...
 

riba iz globin je odgovoril/a na
https://www.youtube.com/watch?v=RrmWFjnAP2E
 

ruskaya je odgovoril/a na
Če ti paše zakaj ne.Nisi pa povedal/a kok ...
 

Asky je odgovoril/a na
koliko si star/a
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
jaz sem imela čis izto življenje pred nekaj ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
boga in definitivno vem kako je to :persevere: pokaži ...
 

je odgovoril/a na
Strinjam se s Popi:poop:
 

itsfun je odgovoril/a na
si prepričana da ne pretiravaš? fantje ne ...
 

Lanča je odgovoril/a na
Js predlagam tampone. Sama jih uporabljam ...
 

Lanča je odgovoril/a na
girl! pust ga! Verem bols je bit brez fanta ...
 

Wise Girl je odgovoril/a na
Razčistita to a je vate ali ni. Lahko to ...
 

Wise Girl je odgovoril/a na
Meni osebno je takrat ni prijetno hoditi ...