snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Svetovalnica - Hej nujno pomagajte!!!

hej nujno pomagajte!!!

4
jokajočapunca
Sem tista ki je že milijonkrat pisala da si želim psa in dobesedno jočem ko to pišem. No jaz si psa tako želim da se mi zdi da sem sanje izgubila v megli in jih več ne morem najti, starši so mi rekli da mi obljubijo da sebomo odselili v hišo zaj pa mi že govorijo da se ne bomo. Toliko prejočem za psom da se sprašujem od kje še mi solze:cry:. Sprijazniti se nikakor ne morem ker mi ga enostavno nočejo kupiti pogovori ne pomagajo razlogov ne razumem nič ne pomaga. Nič!!! Najraje bi naredila samomor da nebi več trpela z sanjami. Staršema že gre tak naživce da govorim od psa da se že kregata tako da še mi je dodatno veliko težje. POMAGAJTE NE MOREM JIMA DOKAZATI DA ZNAM SKRBETI
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
No najprej poskrbi za ocene (gotovo si že) in pomagaj pri hišnih opravilih in hkrati imej dovolj prostega časa za sprostitev (najbrž si tudi ti že). Z nekom se pogovori o svojih problemih npr. prijatelji in ti bo bolje. In ne pozabi poskusi spraviti starše v dobro voljo, da se bosta tudi onadva bolje počutila. Upam, da ti to pomaga.
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nočem biti nesramna ali kaj takega, ampak to, da ti starši ne kupijo psa in se ne preselite v hišo, to ni nič takega, glej, vsega kar želiš ne moreš dobiti, mislim hiša? - To ni tako poceni, tvoji starši ne morejo kar kupiti hiše in se preseliti samo zato ker si ti želiš PSA, veliko punčk si želi psa, veš pes je živo bitje in ni kot nek sladoled za katerega mamici težijo majhni otroci, in pes ne živi samo 1 dan ali kaj takega če imaš pasa ga boš morala najmanj 5 let vsak dan 3krat peljati na sprehod, veš da dolžnost tvojih staršev ni to da ti kupijo psa in novo hišo, po mojem se araje malo vprašaj če si malo preveč razvajena.
5
 
Hhhhhhhhhhh
Najmanj 10 let
 
ja se strinjam
 
Jp
 
Depress123
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojla!

Najprej dobro premisli, ali res potrebuješ oz. hočeš psa. Ker če bi dobila psa, bi se lahko naveličala in bi bila lena, ker se ti ne bi dalo peljati psa na sprehod 3x dnevno. Npr. sem dobila puzzle 3d od enga stolpa, ker sem si ful zaželela, ki so ble zelo drage, a na koncu se niti sestavit pravilno nočejo oz. ni vredno za toliko denarja. Tudi ti pomisli na psa. Če si res prepričana, da boš odgovorna zanj, pa ok. Vendar je tudi odvsino od staršev. Je tudi odvisno, kje živite, če je res dovolj prostora za psa. Je pa res da ne mores ga dobiti "kar tako", ker ni poceni. Morda zato ti starsi ne pustijo oz. nočejo ti kupiti?

*roza*Z razlogom, zakaj ti to govorim pa je to zato, da ne boš bila na koncu užaljena, da si si ga za lari fari zaželela. Poskrbeti rabiš tudi za njegovo higieno. Seveda, če tvoj sanjski pes ni tak, da je velik, je skorej možno, da ne bi bil hud problem. Jaz ti drgač priporočam, da si psa izposodiš od prijateljice/sorodnika/soseda, da malo poprovaš, da dobiš malo občutka za skrb živali. *roza*

*b* Upam, da se boš pravilno odločila in srečno ter zdravo novo leto ti želim v letu 2022! *b*
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Tako kot so ti že ostale odgovorile zgoraj. Pes je obveznost. Tudi, če si ti še tako želiš imeti psa in ne vem kaj še vse. Je to *b*VELIK STROŠEK*b* za starše. Mislim, starša delata v službi ceu dan (tudi če je od doma), te preživljata in družino, plačujeta račune. Verjetno je že s tem toliko skrbi. Sedaj, pa ker ti hočeš, bosta pa še psa kupovala? Da ne omenjam, ko praviš, hišo.
Hiše so *b*ZELO*b* drage. Ne moraš se kar tako preseliti v hišo.

V življenju je tako, da ne moremo dobiti vsega kar želimo. Bodi raje hvaležna, da imaš streho nad glavo, da imaš internet, da imaš telefon/računalnik. Da imaš hrano na mizi, nove obleke itd.
Če si tako želiš imeti opravka s psmi, pa poiščite kakšno zavetišče v bližini doma in hodi tja kot prostovoljka. Vsak dan pojdi tja sprehajati pse, jih nagraniti in daj od svoje žepnine za njihovo hrano. Nikar pa ne sili starše v to.

Pa še to, da razmišljaš zaradi tega o samomoru, punca, malo se skuliraj. Nočem biti nesramna, ampak to ni način. To je izsiljevanje. Če so starši rekli ne, je pač ne. Predstavila si svoje stališče. Slišala sta tvoje predloge. Rekli so ne. To je to.
Če pa ti ne razumeš njihovih razlogov, pa je na tebi, da jih poskusiš razumet. Mislim, da smo ti tukaj na Pilu že vsi večkrat napisali, kakšno je stališče.
2
 
se strinjam
 
Jst tudi res dobro naapisano
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ne zameri ampak se mi zdi mal pretirano da se toliko jokaš zaradi enega psa. Mislim samo pes je in ne bo konec sveta če ga ne boš imela. Zanj rabiš tudi skrbet intvoji starši imajo sigurno razlog da ga nimate.
Žal nemoreš vedno vsega dobiti.
In res ne delaj samomora ker se ne splača. Življenje ne bo vedno lepo in nimaš kej.
Ne zameri
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojla mislim, da moraš malo manj skrbeti glede svojih potreb in se bolj osredotočati na svoje dolžnosti. Najprej poskrbi za dobre ocene, pomoč pri opravilih. Lahko začneš z donacijami za pse ali kaj takšnega, sprehajaš pse, jih čuvaš in se tako preizkusiš v svojih sposobnostih. Pes je zelo velika obveznost in veliko stane. Potem je tu še higiena, zdravniški pregledi, hrana... Tako da resno premisli kaj si želiš, delo ali psa. Bolje je da si prej izkušena zato poskusi z tem kar je napisano zgoraj, (donacije...) Glede hiše pa mislim da ni tako nujno da se preselite če starši tega ne zmorejo narediti. Čisto vredu je če nimate vile, hiše itd. Nekateri nimajo ničesar kar ti imaš. Samomor je nepremišljeno dejanje in izguba časa ter življenja, moraš spoznati da ni življenje vedno rožnato... Vse skupaj bi najvrjetneje prišlo okoli 121. 000 evrov. Mi smo si hišo gradili in strošek je bil 560.000 res je da je hiša velika, mala različica vile, seveda se ne želim hvaliti, nikakor. Poskusi razumeti starše da ni vedno lahko.
lp :wave:
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Se definitivno strinjam z zgornjimi odgovori.

Moraš vedeti tudi kako se počutijo starši, zagotovo tudi niso najboljše volje ko ti ne morejo omogočiti psa, ampak imajo point, naveličala se ga boš in bodo mogli oni skrbeti zanj kar pa bo še dodatni strošek in stres zanje.

Resno, pomisli kaj imaš in ne česa nimaš pa se skuliraj.

Si boš kot veliko kupila psa zdaj si lahko prav vesela da imaš to kar imaš, nekateri še tega nimajo :/
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živijo!
Imam izkušnje, doma imamo psa in ti bom povedala kako je to.
Pes potrebuje vzgojo, oskrbo in trening. Če želiš imeti psa se moraš najprej zavedati, da enkrat ko ga imaš, ga imaš. Zavedati se moraš tudi, da je s psom kar veliko dela. Torej ti bom na kratko povedala mojo zgodbo, kako smo dobili psa.
S sestro sva zelo prosili za psa že kakšna leta in nama je uspelo prepričati. Ko sva govorili, da bova midve skrbeli za psa in sva govorili, sa je to čisto lahko, ampak ni. Vzgajanje psa, skrb za psa je zahtevna, če na to nisi pripravljen. In tudi starši so govorili, da ne, ker je s psom veliko dela. Nisva se strinjali, a zdaj se zavedava, da je skrb za psa kar težka. In to je zato, zakaj ti starši ne dovolijo. Ker oni vedo, da je težko skrbeti za psa in bi raje videli, da bi si naprej kupila žival, ki je manj zahtevnejša, npr. hrček.
Skrb za psa poteka tako, (zdaj govorim za notranjega psa) vsak dan ga moraš peljati ven, mu umiti tačke, kupiti opremo za psa, peljati k veterinarju, striženje ... se zavedaš, da te vse to čaka, če dobiš psa? Ne želim biti nesramna, ampak to je res.
Zato, lepo prosim, včasih je treba razumeti starše, čeprav se ne strinjamo z njimi. Sploh, ko se želite odseliti v novo hišo. Poglej, pes je živo bitje in prav tako potrebuje oskrbo kot mi. Zato, mogoče nekaj let počakaj, da se pripraviš imeti psa in mogoče dokazati, da znaš skrbeti za psa.
Dobili smo psa pred nekaj tedni in vemo kako to je.
Upam, da sem ti v pomoč in ne obupaj, sanje se vedno lahko uresničijo, le če si za to pripravljen. Ko boš odrasla si boš z lahkoto kupila psa :)
Lp,
Glasbenica :)
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živjo!
Jas imam doma prav tako psa za katerega skrbimo jaz bratec in sestrica in čeprav smo si delo z njim delimo ga je še vedno veliko vsak dan ge je potrebno 3X peljati na sprehod, ga nahraniti ter ga trenirati naanj 15 minut da ga miselno zaposliš saj je to njihova osnovna potreba. Poleg tega pa je pes zalo draga stvar vsa nega, pripomočki, hrana, boks in ležišča, povodci, veterinar pa še škoda ki jo lahko doma naredi (mladički veliko grizejo našega Jollyja zelo pazimo pa je zgrizel 2 stola in dve blazini) tako da ves da je pes OGROMNA odgovornost in ko bos enkrat imela psa mu bos morala posvecati ogromno pozornosti, ljubezni predvsem pa energije. Tudi če se ga navelicas cez tri leta (verjetno bo zivel 10 let) ga ne mores dati stran taksnim psom je potem zelo tezko. Glede hise pa si je morda starsi ne morejo privosciti!?
Lej mogoce ne bos mogla dobiti tega psa ampak svet se zato se ne bo podrl ampak bo sel naprej tko da mislim da to ni tvoja osbovna potreba.
Bye
Jolly
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?
Svetovalnica

Nervous girl

Kako se zredim?!?!

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
0
Pilovka 1

Črno&Belo

Ogledov: 39 Odgovorov: 4
 
0
njena bestika

KNJIGE !!!!!!

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
0
.....................

Moj glas

Ogledov: 28 Odgovorov: 2
 
0
<3:)

prijateljstvo?

Ogledov: 24 Odgovorov: 0
 
0
LoveHermioneGranger

moja sestra

Ogledov: 45 Odgovorov: 1
 
0
žalostna

hej prosim pomoč

Ogledov: 28 Odgovorov: 2
 
0

Šola, maske...

Ogledov: 52 Odgovorov: 0
 
0
LoveHermioneGranger potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

moja sestra

haj!
mislim da mi ne morete zelo pomagati ampak vseeno:
moja sestra ima ful premal kil. velika je 140 in težka 23kg. dobesedno jo je sama kost. šli smo k zdravniku ampak je rekel da mora samo več jesti pa bo. ampak ona še vedno HUJŠA. ne vem kaj naj, ful me skrbi ker kaj če ob umrla????
a kdo ve katira hrana ima največ kalorij???
in še, shujšala je med poletnimi počitnicami ko sva ble same doma in zdej naju starši ne bojo več pustili smih doma. in to mi je pač beda ker bom jaz stara že 13 in ne rabim it v kakršenkoli poletni tabor.
plis pomagajte
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(179)
Večkrat na teden.
(118)
1-krat na teden.
(50)
Samo občasno.
(117)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Doglover je odgovoril/a na
Se trinjam.
 

Doglover je odgovoril/a na
Vprašaj jo kakše knjige najraje bere (npr. ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Hmmm mby pojej več hrane, ki ti je res dobra ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
Takoj k zdravniku in povej staršem!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
 

Mantra je odgovoril/a na
Takoj k zdravniku. Seveda povej staršem. ...
 

Bela Zvezda je odgovoril/a na
Ja, tudi jaz mislim, da je najboljše iti ...
 

Bela Zvezda je odgovoril/a na
Najprej moraš vedeti, kakšne tematike zgodb ...
 

Bego je odgovoril/a na
Bejži k zdravniku, res ne vem kaj bi blo ...
 

Pianistka1 je odgovoril/a na
Hej predlagam ti, da zapoješ staršem oni ...
 

ena punca je odgovoril/a na
Hej! Iz svojih pevskih izkušenj ti svetujem ...
 

HORSEgirl je odgovoril/a na
hejj jaz sem zelo pozitiven človek tako ...
 

Mantra je odgovoril/a na
Mislim, da pri tvoji sestri problem samo ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
poglej, to je pozitivna misel, če imaš svoje ...
 

Daisy123 je odgovoril/a na
Priporočam ti da pišeš zdravnici. Daisy:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
 

History girl je odgovoril/a na
ZDRAVO! JAZ TI BI Z VESELJEM POMAGALA ...