snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - Ljubusumje

Ljubusumje

3
My dreams
Moja Bf je pr3jšni tedwn dobila kužka mladička in jaz si ga tud fulllll želim ampak<3
•:couple_with_heart::no_good:starši ne dovoljijo ker mamo že tri mačke ampak je samo en tko v hiši druga sta ves čas odzuni (samo ko je dež ali pa ponoči sta v hiši, drugač pa začneta mjavjat) in pa 2 raci, ki pa ju jez sploh ne štejem za ljubljenčka.
• :closed_book::chart_with_downwards_trend:v šoli se mi je poslabšal vspeh pač iz 5 sem mela nekaj stiric in pa trojko pri angli ker me učiteljca zaje*****a.
• :speak_no_evil::dog:no ko mami rečem za kužka,( večinokrat vprašam njo) reče pa da nimam rada mačkov ampak to ni res!!
Samo maček nikoli ne bo kot pr.
:sleepy:No cel teden sem mogla gledat videje o tistem kužku in sem mela ob vsakem kar solzne oči in cmok v grlu in sploh nisem bla zmožna poslati glasovnega sporočila, ampak sem ji samo odpisala:
O kuk je srčkan🥰🥰.....pa še to z težavo.
No vsi boho dobil psa:
- moja sestrična
- moja Bf ( ga je že dobila, kot ste prebrali)
- potem še tri moji šošolci/ šošolke
No obkrožena bom s psi. In če gremo spet v četrtem valu v karanteno, se potem vsak dan dobivamo na zoomih in bo tam kazala psa....
In jaz si želim postati veterinarka zato bi blo dobro če bi imela psa, sej veste da ga spoznam kako se obnaša.:no_mouth:
In tisti ponedeljek ko ga je dobila sem se ponoči jokala.:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:
No moja želja po psu je res velika. Pripravljena sem skrbeti za njega že zdaj ustajam ob 5.00 ali pa 6.00:clock3:, da bi šla na sprehod. Pozanimala sem se o hrani, strupenih rastlinah:herb:, zajedavcih🦟, vse kar moraš imeti za pse, celo za priboljški. In itak ves prosti čas preživim doma( večinoma), sem zello odaljena od mesta. Vem da tisti pes ki si ga želim ni ravno primeren za začetnime. Ampak jaz bi rada toččno tisto pasmo
( drugače moj dream dog is : avstralski ovčar):feet:
kot vidite je moja željea zelo močna in potrudila bom zvišat ocene ( zdaj se med počitnicami uči ang)
In bojim se da bo moja bf potem mislila o meni slave stvari ker bi nekako ponavljala( ne pasme ) ampak pač to da bi mela psa.
*b*No in kako starše prepričati za psa??????????????????*b*
No boste meli pa fulll za prebrat.
Hvala vsem ki ste prišli do sem in vse prebrali:heart:
Še bolj hvala da boste to komentirali:heart::heart:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Stalno jim ponavljaj, da si želiš psa pa zanimivosti o psih, kaži jim slike in obljubi da, boš izboljšala uspeh v šoli. Tako, sem jaz starše prepričala, da smo dobili mačke.
Upam da sem ti pomagala.
Ly,
BEGO :heart::bird:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jaz sem bila na popolnoma istem. Smo, da so moje ocene ostale odlične:sweat_smile:. Ampak to ni bistvo. Ampak ali mi lahko poveš katero pasmo imaš v mislih?
Moji nasveti:
• uči se
• naredi jima powerpoint predstavitev o pasmi
• beri o vzgoji psov
• pozanimaj se koliko je stroškov in kje bi lahko dobila takega psa
• včasih jima čisto naključno povej kakšno dejstvo o tej pasmi ali nasplošno psih
• dokaži, da znaš skrbeti za druge živali
• kaži in pošiljaj jima slike psov
• če je pasma dokaj aktivna se pozanimaj o pasjih športih
• 3 mesece hodi 3x na dan ven na sprehod za vsaj 15 min (zjutraj ob 6.00, in popoldne ob 13.00 in še vsaj zvečer ob 20.00)

To sem jaz počela skoraj pol leta in mi je uspelo. Moja mami je bila pripravljena imeti psa ker so ji postali ful všeč. Samo njen pogoj je bil, da takrat, ko ne bomo več imeli mačka. Nesrečni splet okoliščin je naredil tako da sem po tistem, ko je mami to rekla imela mačka samo še 2 tedna, saj smo ga morali uspavati, ker je bil bolan. Uvidela sem tudi, da za psa ne glede na to, da sem tako kot ti večino časa doma nebi imela dovolj časa. Pač saj bi ga imela še kakšne dve leti. Ampak kaj ko bo srednja šola in faks, ko ne bom imela časa. Tega nisem mohla naprtiti mami. Zato bom še malo počakala. Vem kako težko je tudi sama sem kakšno noč prejokala in se počutila kot, da se mi bo srce strgalo, če ga ne dobim. Omislila si ga bom, ko se bo moji mami malo sprostil urnik, da bo zanj lahko poskrbela tudi ona kadar jaz ne bom imela časa.

Upam, da ti uspe.
Lp. Wise Girl
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pes ni samo igračka... Zato ker ga majo ostali, da ga moraš dobit tudi ti. Pes je ogromno odgovornost. In se čisto strinjam s starši, da ti ga ne dovolita imeti. Jaz ti ga tudi nebi. Kužki so luškani ja, ampak je treba za njih še kako skrbet. Ne samo jih pelat na sprehod, pa za njimi čistit. Ampak jih tudi nenehno vzgajat, pa v pasjo šolo potem peljat, jih naučit da ne lajajo, da ne lulajo povsod in še in še.
Ogromno je lastnikov psov, kateri sploh ne znajo skrbet za psa in so večinoma nevzgojeni. Lajajo kr naprej, renčijo na vsazga k gre mim in ne vem kaj še vse.

Če res veš, da si sama sposobna skrbeti za psa in nositi tudi vse stroške veterinarja (kar verjemi NI poceni), potem prepričaj starše in jim dokaži, da lahko skrbiš za psa. 3 mesece 3x na dan pojdi na sprehod s povodcem za vsaj 30 min. Nastavi posodo za vodo in hrano, opravljaj še kakšna druga hišna opravila, BREZ, da ti starši rečejo za njih. Na ta način boš pokazala, da si odgovorna oseba in da boš znala skrbeti za tvojega psa.
To je delala moja sestrična, predno je končno lahko prepričala starše, da so ji kupili psa. Sedaj ga ima že dobre 10 let. Je že kar v letih. Ampak je pa ugotovila, da starejši kot je, več je imela stroškov in je vso svojo žepnino dajala zanj. Pa še čez poletje si je poiskala delo, da je imela kaj zase.
0
 
Mantra
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hi,
lahko ti pomagam jaz imam zdaj 2 psa ampak en je star 11 in je še ko sem se jaz rodila je bil mladič (ime ji je Amy) ampak ti bom povedala kako ga dobiti
1. jaz sem najprej 1 teden full težila mami in očiju
2. Oči je popustil in mami je hotel prepričat. Mami mu je rekla da jaz že za enega psa ne morm skrbet
3. in pol je moja mami hotla uno da morm skrbet za balon in ga hodt pelat na sprehod... ampak tega nisem delala ker je preveč neumno.
4 mami je pol tut mal popustila in rekla da hoče mejhnga psa
-jazbečar
-yorki
...
5.no prišel je moj Rd in itk sta bla pol starša za in sta mi rekla za moj RD da bo to darilo in vse...

no in zdej mam mojg kužka zelo rada hodim ga pelat na *roza*sprehod*roza* in ja vsi se mamo fajn z njim in še z Amy.
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
pojasni mami (v resnem pogovoru), da imaš rada mačke, ampak si vseeno želiš psa, povej, kako si se že pozanimala za vse to, in da si zares pripravljena skrbet zanj. vse želje ki jih boš imela (rd, božič itd.) si zaželi psa.:dog:

P.S. všeč mi je ker si uporabila veliko emojijev :grinning:
P.S.2: poguglala sem za sliko psa in morm ti povedat da je zelo cute :heart_eyes:

upam, da sem ti pomagala:wink:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
7 nasvetov, kako preprosiš starše

Če želiš od staršev kaj dobiti, je treba vedeti, kako se to naredi. Poglej nekaj primerov.

Izberi pravi trenutek!

Starši prej popustijo, če so sproščeni. Ni pametno, da jih za kaj prosiš, če so se pravkar utrujeni vrnili iz službe, Kar pozabi na kakšne prošnje, če si bila pred kratkim kaznovana zaradi kakšnega prekrška. Počakaj, da mine nekaj časa...

Izkoristi svoje možnosti! Spremeni se v pridno in vzorno deklico: brez posebnih opozoril in ukazov pospravi svojo sobo, pomagaj v gospodinjstvu ... Ampak ne pretiravaj. Starši bi lahko kaj posumili.

Ne primerjaj!

Svoje želje ne utemeljuj z Ampak Tinini starši so ji pa... Starši ne marajo, da jim kaj vsiljuješ. Zato te mogoče sploh ne bodo več poslušali. Bodi previdna!

Zberi dokaze!

Dokaži jim, da si o svoji želji dobro premislila. Pripravi se, kako bos odgovorila na morebitne ugovore. Na primer: niso za to, da bi prespala pri Katarini, ker je ne poznajo dovolj dobro. Predlagaj, da pokličejo njeno mamo. Pomembno je, da jih pomiriš. Saj veš, kakšni so starši: vedno mislijo, da se ti bo zgodilo vse najslabše. Dokaži jim, da jim bo das prinesel kaj dobrega. Žepnina ti bo na primer omogočila, da spoznaš vrednost denarja, pa še naučila se boš ravnati z njim. Ni dvoma, da je to dobro zate!

Ne prosi za vse naenkrat! Ne bodi požrešna. Ce boš hkrati prosila za to, da greš sama v kino, da ti povišajo žepnino in da lahko domov pripelješ psička, boš verjetno tri prošnje dobila odgovor na vse Pojdi lepo počasi, drugo za drugim.

Odpovej se čemu!

Ce naletiš na popoln »ne«, ne vztrajaj. Nima smisla, da se kujas, jeziš ali groziš. Dosegla bos prav nasprotno, Straši te sploh ne bodo poslušali in ti ne bodo hoteli narediti nobenega veselja.

Spoštuj pogoje!

Imaš njihovo dovoljenje Zdaj pa se natančno drži dogovora, ki ste ga sklenili. Vrni se ob dogovorjeni uri. Dokaži jim, da ti lahko zaupajo. Naslednjič bo potem lažje...

(Iz knjige Hura za punce!)
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Imeti psa je zelo zahtevno. Mogoče vidiš najprej samo crklanje in igranje. Kar je pri psu zelo dobro. Ampak,ko sem jaz dobila psičko sem prvi teden v sek. vstala in ga ob 6.00 peljala na sprehod...Zdaj pa se mi neda toliko..Pes me mora čakat eno uro...:joy::joy::joy:

Kot pa so rekle ostale pilovke. Se strinjam z njimi <3
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ko sem jaz dobila kuzka je mpja bff tut bla lubosumna ampak je sprejela in vsak dan pride pobozat psa kod da je njen in se je tko pomirila
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

Hoi

Iphone

Ogledov: 5 Odgovorov: 1
 
0
Kruhek

Kruh

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
0
Hrana

Hrana

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
0
U WANT TO MUCh

ZAKAJ HOČEM ŠE.....!??!?!

Ogledov: 62 Odgovorov: 1
 
0
U WANT TO MUCh

ZAKAJ HOČEM ŠE.....!??!?!

Ogledov: 28 Odgovorov: 0
 
0
Šolsko dekle

Prosim pomagajte mi!!!

Ogledov: 83 Odgovorov: 4
 
0
wonder girl🍒

help

Ogledov: 53 Odgovorov: 1
 
0
krokodilcek56

Pomoc

Ogledov: 68 Odgovorov: 3
 
2
Hrana potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Hrana

ojla
že nekaj časa opažam da me po maščobno nasičeni hrani, mleku in jajcah zelo boli trebuh in mi gre kar na bruhanje, pa tudu vrtoglavico imam. mislite da imam kakšno alergijo?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(32)
Letošnja!
(29)
Ne opazim razlike.
(20)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Šolsko dekle je odgovoril/a na
žal ne morem pomagati ker meni tudi to dela ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Nujno pojdi k zdravniku. Lahko da jo imaš. ...
 

Nevem je odgovoril/a na
1. mogoce kaksno leto, dve premlada ampak ...
 

Živa:) je odgovoril/a na
Lahko na google napišeš 10minute mail in ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
živjo, vem da je ta objava že stara, ampak ...
 

brankovranjes02@gmail.com je odgovoril/a na
Danes smo druzina brane jedli tedensko kosilo. ...
 

#RADAPOMAGAM je odgovoril/a na
Vem da se to ne tiče vprašanja ampak me res ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Samo povem, da je ta mail v primeru vdora ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
itak da se splača živeti.Kot prvo če bi ti ...
 

wonder girl🍒 je odgovoril/a na
pokaži mu ali pa reči prijateljici naj mu ...
 

wonder girl🍒 je odgovoril/a na
poskusi pridobiti svoj mail naprimer v šoli ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
uffff lepo da si ta problem delila z nami ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
vprašaj ga če si lahko narediš svoj mail. ...
 

wonder girl🍒 je odgovoril/a na
mislim da je najboljša šola oksford university ...
 

wonder girl🍒 je odgovoril/a na
se strinjam tudi moji starši so bili v taki ...