snofi
Naslednji Pil izide 7. aprila
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: PRIJATELJICA ALI NE?

PRIJATELJICA ALI NE?

8
Živijo!
V razredu imam sošolko, dajmo ji ime Tia (to ni njeno pravo ime). In no, zdi se mi da....... mah ne vem, preberite vse in presodite ali pretiravam.
Torej: Tia je bila včasih moja bff (v šestem razredu). Bile sva bff pr. 4 mesece, potem pa se je kar naenkrat začela presedati k drugi sošolki, ne da bi vprašala učitelja ali povedala meni. Izpostavila sem ji problem (delala je še druge stvari, da sem se počutila manjvredno), vendar je rekla da je to čisto normalno kar ona dela in da ne ve zakaj delam dramo. Nato pa me je po njeni rojstnodnevni zabavi - po tem, ko je k njej šla prespat druga sošolka, tisti čas ko sva bile še vedno bff - 'pustila' in takrat sem dobesedno mela breakdown, ker je bila ona edina oseba ki sem ji zaupala.
Naslednje leto pred začetkom šolskega leta me je spet vprašala če bi bile bff, in jaz sem spet rekla da lahko. Potem pa je oktobra prišel na šolo nov fant, obe sva bile zatreskane v njega (to sva si tudi povedale), le da potem na šolskem plesu izvem, da sta on in Tia skupaj. Tisto je bil crapy ples (mogoče si lahko predstavljate), še posebej ker sta bila kot nov šolski parček na majhni šoli ogromna atrakcija, jaz pa sem se jokala na stranišču. Ona je rekla da me razume, ampak nekaj dni zatem me je spet 'pustila', potem sem pa od sošolk izvedela da je govorila okoli da se vtikujem v njo in tistega fanta, s katerim je bila.
PAZITE TO: po novem letu sta se Tia in tisti fant kar naenkrat nehala pogovarjat, potem pa sem slišala da se je v garderobi z drugo sošolko pogovarjala, da ga nikoli ni res marala in da ga je v resnici 'varala' (ves čas je imela crush na drugega fanta),... (Takrat sem sicer že ugotovila da je tipček čudak in sedaj ga nihče zares ne mara, tako da me ni preveč ganilo).
Tisto je bilo v sedmem razredu.
V osmem razredu pa je nenadoma se začela družiti z drugo punco, dajmo ji ime..... Laura. Laura je bila že skos popularna, ampak ko je postala prijateljica s Tio, je tudi Tia postala popularna, medtem ko sem jaz obsedela sama v kotu. Nenadoma so fantje začeli 'opazovati' Tio (saj veste kaj mislim), govorili so ji da ima veliko rit in vse podobne seksualne stvari. Sicer je bila 'jezna' ker so ji to govorili, ampak dovolj dobro jo poznam, da sem ji videla v očeh da ji je všeč da ima vso pozornost.
Tudi Lauro je vedno hotela samo zase, prej se je Laura družila z drugo punco, ampak jo je Tia nekako izrinila (tisto punco).
Zaradi vsega tega me malo daje 'ljubosumje' (pač, ne prava oblika ljubosumja,... no, saj si predstavljate).

Največja fora, še zdaj Tia poskuša mene narediti, da se počutim ničvredno. Vsakič ko kaj rečem zavije z očmi ali me presliši, da mi občutek da je vse kar rečem nepomembno in da vedno govorim bedarije.
Tudi odbojko je začela trenirati z Lauro in jaz sem pač slabša v odbojki (ker je ne treniram), in vedno kadar zasirjem pri odbojki, začne (dala si bom ime... Pika):
"Pa daj no Pika, kaj delaš!!"
"Dej ne tega delat no, dej tk *mi pokaže*!!!!"
"*jamranje, ker so drugi dobili točko in grdo gledanje mene*"
In podoben crap. Vedno me potisne iz družbe in zaradi nje se počutim kot da nimam prijateljev.

Sedaj pa, kdor se je prebil do konca, naj mi pove kaj za vraga naj naredim!!:
1. Ali je to, kar dela, normalno?
2. Kako naj se temu izognem, kaj naj naredim? (ne morem iti samo stran od nje, ker imamo samo a razred in nas je zelo malo in vsi se dokaj z vsemi družimo)
3. Ali imate s kom podobne izkušnje?

Hvala že vnaprej za vse odgovore!!
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hej! Z veseljem ti pomagam :)
1. hm... Recimo, da za najstnico ja... :)
2. Nič ne rabiš narediti, če ti kdaj kaj grdega reče pa ji ti reči naprimer zdej si zmišljuje, da si ti dobra v košarki ona pa ne. pa ji odvrni "Če bi ti igrala košarko, tudi nebi zadela takoj koša ane?"zato ker imamo vsi neke strahove in stvari ki nam grejo in nekatere stvari ki nam ne grejo.
3. Jap! Sicer jih zdaj večinoma nimam vec. Te popolnoma razumem. Jaz sem se je čim bolj izogibala in se manj družila z njo. Razumem, da si zaradi tega brez prijateljev, ampak, ko se z mano noben ne druži ponavadi plešem (KAR JE MOJA NAJVEČJA STRAST) ti pa bi lahko npr. risala. Ali pa se mogoče poskusi s kakšno punco pogovarjat in se potem z njo druži s tem ne mislim le sošolce ampak tudi, če imaš sosede itd.) Te razumem res, ker meni to naredi vsaka sošolka ko se z njo skregam. Ista je do mene. Vse bo okej! Če ne drugega imaš nas! :) <3
Lp, Blank
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hja.
Mene veliko ljudi ne mara, zaradi moje drugačnosti (ker imam astmo, alergije, ne smem jesti vsega, se obnašam bolj otročje. No zato, ker sem jaz, jaz, in se ne dovolim spremeniti)
No, ja torej. Probaj Tio ignorirati, se ne pogovarjati z njo, bodi hladna. Tudi z Lauro se ne druži preveč. Ko, se boš tako obnašala, se bodo spraševale, kaj je narobe, da se do njih tako obnašaš. Začele bodo teči za tabo kot psi. In ti pa boš korak pred njimi. Hladna boš še naprej. Groba, ignorirala jih boš, odgovarjala na kratko.
In ta Tia definitivno, ni tvoja prava prijateljica
Sploh si ne zasluži, naziva prijateljica.
Je samo kretenka (oprosti izrazu), ki hoče biti popularna. Ampak to ji ne bo nič pomagalo, ker je nula.
Samo na to pomisli, da si ti boljša od nje, ona pa je NULA.
ENA VELIKA NIČLA V TVOJEM ŽIVLJENJU.
Druži se z fanti. Boljši so od punc. (večina punc, so opravljivke, in ničvredne nule)
Jaz se družim z enim fantom, in mi prav nič ne manjka, prav nasprotno, še brani me ko me zafrkavajo.

Tako, da ja Tia je samo ljubosumna nate. Ker si boljša od nje. In vedno boš boljša od nje v VSEM.

ZAPOMNI SI TO.

Upam da sem ti pomagala.

Ly,
BEGO :heart::bird:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hello!!
1.) ja, haha, prebila sem se do konca :))
2.) moj prvi vtis o tebi je bil, da si res super prijateljica. da jo braniš (oz. jo hočeš :)) v nelagodni situaciji, je izjemno lepo :))
3.) moj prvi vtis o njej pa je bil, da je res slaba prijateljica. da te tolikokrat pusti na cedilu, te "žali", o tebi govori laži, in jo popolnoma briga za tvoja čustva...- oprosti, to ni okej. tako da, ne, to kar dela ni normalno. sploh pa ne za "bff"!
4.) res ni priročno, da ne moreš stran od nje, oz. se samo preprosto nehati družiti z njo. ne bom rekla, da sem tudi jaz v tem položaju, imam pa dve sošolki, ki ste vsaj pri odbojki podobni. pač onidve gresta vsem puncam nekako na živce, med fanti pa sta kar popularni. res je, da se mi tudi velikokrat družimo kot razred skupaj, zato ti svetujem, da se - kadar se boste vsi družili skupaj - mogoče vsedeš malo bolj stran od nje, ali pa se sama od sebe z njo ne poskušaš pogovarjati. seveda bosta v vsakem primeru rekli besedo ali dve, ampak načeloma se ne bosta mogli sami pogovarjati. pa tudi če se bosta - pogovor poskušaj čim hitreje zaključiti, če ti ne bo prijetno.
5.) ne v taki. nisem imela vseh tistih dram s fanti in to, ampak saj sem že prej rekla za odbojko: tisti dve sošolki sta tako zelo tekmovalni! z njima se je praktično nemogoče normalno igrati karkoli. ko se onidve lepo dereta na druge, se jaz sploh ne vmešavam (v resnici zato, ker se mi res ne da kregati zaradi takih bedarij :)). sicer ti tega ne moreš narediti, če si "kriva" ti in takrat ju jaz na tvojem mestu sploh ne bi gledala, glej v tla oz. nekaj takega, in reci samo "sori" ali pa "sej veš, da nism dobra v odbojki"... no, nevem :)
upam, da sem ti vsaj malo pomagala :D
kamilica <3
2
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla, odgovorila sem na vprašanja upam, da ti pomaga!!!
1. Ali je to, kar dela, normalno?
Ne vem, dejmo rečt, da za najstnico mogoče.
2. Kako naj se temu izognem, kaj naj naredim? (ne morem iti samo stran od nje, ker imamo samo a razred in nas je zelo malo in vsi se dokaj z vsemi družimo).
Predlagam ti, da med poletjem najdeš nove prijatelje! Mogoče lahko še kakšnega prijatelja/prijateljico iz mlajših razredov. Ona je malček preveč žejna pozornosti! Želi, da bi jo vsi občudovali, da bi bila najbolj popularna... (verjetno se je začela družit z "Lauro" prav zaradi tega, da bi dobila več pozornosti).
3. Ali imate s kom podobne izkušnje?
Niti ne... V našem razredu se punce družijo s puncami in fantje s fanti. In se če se skregamo takoj pobotamo kar mi gre celo malo na živce!
Upam, da sem ti pomagala!!!!
Annie #1
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hejjjj
Jaz bi ti predlagala, da se sploh zdajle, ko bodo počitnice poiskusiš čim bolj umakniti od nje. Glej iz teksta se mi zdi da si ti zelo dobra prijateljica, ampak da se trudiš od nje pridobiti tisto staro prijateljstvo, ki ga sedaj očitno ni.
Ne vem kaj naj drugega rečem, ker vem kako je na majhni šoli, samo saj se bomo čez poletje če drugače ne, imeli vsaj tule fajn pa se pogovarjali, a ne? ;)
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hoj, povsem te razumem in odgovarjala ti bom iz svojih izkušenj:
1. mah, mogoč jo dajejo hormoni, všeč ji je da je popularna, ampak za prijateljico to ni prav
2. imaš 2 možnosti (vsaj pomoje) 1 je da se vklopiš med Tio in Lauro in si skos z njima ter če te kera zafrkne jo ti nazaj ali pa da postaneš do njuju hladna in ju nekako poskusiš narediti ljubosumni
3. definitivno, objavila sem podobno vprašanje (ne vem če si prebrala imenuje se So res moje prijateljice?) in so take ali pa celo še bolj nesramne, takoda te povsem razumem

in P.S. ne pretiravaš :wink:

upam, da sem ti pomagala
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
1. Ali je to, kar dela, normalno?
Odvisno, kako gledaš. Če je prava prijateljica ni normalno, če pa je neka fejmička, ki hoče biti v središču pozornosti in hoče biti najboljša, pa je normalno:innocent::joy:
2. Kako naj se temu izognem, kaj naj naredim? (ne morem iti samo stran od nje, ker imamo samo a razred in nas je zelo malo in vsi se dokaj z vsemi družimo)
IGNORR, PUNCAAAA:joy::heart: Sam ignpriri jo, ker si ti skokrat boljša, in te ni vredna. Zaradi nje se ne smeš nič ali manjvredno počutit, ker ona samo to hoče. IGNORR:joy::heart:
3. Ali imate s kom podobne izkušnje?
Ja, pa sem jo vrgla na ignorr in bla do nje hladnokrvna:joy::innocent::innocent::blush:.
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živjo,
ne poslušaj tiste Tie, ker ni prava prijateljica! Poskusi se kdaj, ko recimo manjka v šoli družiti tudi z Lauro. Potem pa si poišči druge prijateljice, ker bo Laura slej ko prej ugotovila kako grozna je Tia.

1. Ali je to, kar dela, normalno?
Ne, zato se ne oziraj na to kar ti govori in si kot sem že rekla najdi drugo prijateljico.

2. Kako naj se temu izognem, kaj naj naredim? (ne morem iti samo stran od nje, ker imamo samo a razred in nas je zelo malo in vsi se dokaj z vsemi družimo)
Hm... Pojdi kdaj do razrednika, razredničarke in povej kaj ti dela Tia. Mogoče bo znala vsaj malo pomagati.

3. Ali imate s kom podobne izkušnje?
Ja, moja sošolka, dajmo ji ime Zara (ime ni pravo) se velikokrat do mene zelo grdo obnaša. Takrat se presedem za še en sedež bolj stran. Običajno da takrat mir. Če pa ne, potem jo pa ignoriram in med odmori prisedem h kakšnim drugim sošolkam.

Upam, da sem pomagala!:wink:
Lysm, Plezalka:)
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Svetovalnica


Mariborčanka
Objava:

Šolske zadeve

Ogledov: 26 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Bolečine

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
0
Kr ena
Objava:

Preveč težav

Ogledov: 26 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Simpatija, soplesalec na Valeti,...

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
0
Človek
Objava:

RESNICA POMAGI PLIS

Ogledov: 60 Odgovorov: 2
 
1
??!!
Objava:

help

Ogledov: 41 Odgovorov: 3
 
1
solna lučka
Objava:

kako čim bolje in hitreje odpisati npz?? :)

Ogledov: 45 Odgovorov: 2
 
0
Hitro odgovorite
Objava:

Hitro odgovorite!

Ogledov: 105 Odgovorov: 7
 
1
Človek potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

RESNICA POMAGI PLIS

pač ene par ns je šlo učer mal kadit čike no in dans se je razvedl med toži fante kaj nej nrdim plis pomagi
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Bi pogrešali nalepke v Pilu?
Zelo
(539)
Srednje
(171)
Ne preveč
(132)
Sploh ne
(166)
Raje bi imel/a več posterjev
(267)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Šestošolka je odgovoril/a na
Živjo. Jaz za kaj takšnega še nisem slišala, ...
 

Avatar HugeHorseyFan je odgovoril/a na
Ojla:green_heart: Ti bom poskusila pomagat:blush: Verjetno ...
 

Avatar HugeHorseyFan je odgovoril/a na
Ojla:wave: Moji nasveti so: - Uči se ...
 

Avatar Lily-James-fenica je odgovoril/a na
js ti predlagam, da mu jih pošlješ, tudi ...
 

Avatar #modri1102 je odgovoril/a na
Hej! 1.ali naročuješ oblačila iz spleta? ...
 

Avatar Đeki123 je odgovoril/a na
Vprašaj ga če zbira :fire: potem pa se postopoma ...
 

Avatar Đeki123 je odgovoril/a na
Če hočeš staršem povedat resnico jim povej ...
 

Avatar Đeki123 je odgovoril/a na
Hvala vam za obvestilo! Lp Đeki123
 

Avatar #modri1102 je odgovoril/a na
Hej! Dobila si že zelo dober odgovor od ...
 

K-pop fan je odgovoril/a na
Hey! 1. Načeloma ne, ker grem raje v trgovino ...
 

Šestošolka je odgovoril/a na
Hey! NPZ. OK. Za začetek - beri z razumevanjem, ...
 

Šestošolka je odgovoril/a na
Živjo. Gledena to, da sta soplesalca na ...
 

Avatar Bullet Journal FAN je odgovoril/a na
Zdravo! Bila sem že "3" krat v NE resni ...
 

NAVIJAČICA je odgovoril/a na
Oj, tut jaz sm že bila v podobni situaciji ...