snofi
Naslednji Pil izide 2. decembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Spet problemi

Spet problemi

1
Mushroom girl🍄☆
Živijo kako ste?
jaz obupno ne vem več kaj narediti imam tri probleme in bom kar začela,
1. danes me je sošolec v šoli udaril kot da je pet letni otrok, ker me je videl poljubiti mojo punco (ne vem kaj si je misli da bo s tem naredil) no to ni še nejvečji problem ampak zakaj je to naredil ?
2. jaz sem vpisana na nek krožek matematike kjer imamo ful težke račune,in danes sem pisala previrjanje(na krožku) in sem se zmotila 3 račune in sem padla poskusni (poskusni test moraš rešit največ z eno napako da opraviš od 32 računov)in lahko delam še trikrat,ampak je moja mama začela kričat na mene in me udarila (večkrat ne enkret) zdaj pa sem polna modric ampak me to ne tako moti,ker bolečino udarca lahko skrijem bolečino v srcu pa ne,svetujte mi kaj naj se pogovorim z mamo in zaka ima tak odnos do mene,
3. torej po šoli imam veliko krožkov (spodaj jih bom naštela) in moji starši me hočejo vpisati še v dva dodatna,
krožki:(ponedelhek) od 15.30-17.45 odbojka,18.30-20.00 glasbena šola petje
(torek)15.00-16.20 plesne vaje, 17.00-20.30 matematika,
(sreda) hočejo me vpisati v kotalkanje 14.00-15.00, in teorijo klavirja 16.00-16.45,
(četrtek) 16.50-17.45 kitara,
(petek)15.20-16.50 plesne vaje,17.00-17.30 kitara
17.50-18.45 glasbena šola petje, se vam zdi da imam velko krožkov? ali bi lahko kakšnega odstranila če mi starši dovolijo?
hvala za pomoč in odgovore
mushroom girl:mushroom:☆
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jutro!

1. To kar je naredil je grdo in se ne sme zgoditi, vsaka oblika nasilja je nedopustna. Predvidevam, da je to naredil zato, ker je videl, da sta se poljubile. Naredil je zato, ker je še nezrel. V primeru, da se bo še ponovilo to povej učiteljici ali komurkoli na šoli (odraslim osebam).

2. Podobno kot pri prvem. Vsako nasilje je nedopustno, če pa se to dogaja s strani staršev, ki morajo biti tvoja opora in podpora pa še toliko bolj. Probaj se za začetek z mamo pogovoriti, vendar če ne bo zadostovalo in se bo to dogajalo še naprej moraš NUJNO sporočti odrasli osebi. Naj bo to učiteljica v šoli ali pa socialna delavka, policija. Take stvari so nedopustne in NOBEN tega ne sme početi.

3. Meni osebno se to zdi absolutno preveč ampak to veš in čutiš le ti, če ti je preveč. Predvidevam, da se ti zdi preveč in prenaporno ker sprašuješ, če bi kakšnega odstranila. To je predvsem na tebi, ker ti čutiš ali si obremenjena ali ne, bi pa jaz osebno na tvojem mestu vseeno premislila, če res želim hoditi na vse te krožke in če so mi dejansko pomembni in jih rada opravljam z veseljem
0
 
DAISY
Mushroom girl🍄☆
Hvala za tvoje nasvete in glede krožkov me starši silijo v vse to.
Hvala, mushroom girl🍄☆
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej Mushroom girl:mushroom:☆,

se kar strinjam z DAISYjinim odgovorom.

1. To je seveda popolnoma nezrelo. Gotovo še sam ne razume, zakaj je to naredil. Meni se zdi, da je bil to zgolj avtomatski homofobni odziv, ker je bil "naučen," da je nekaj narobe z istospolnimi pari in te je hotel nekako "kaznovati" ali ti "dati vedeti, da je to narobe." Nič od tega seveda ni res in če se le da, si ne jemlji k srcu. Sčasoma bo dozorel, upam da. In dojel bo, da to ni niti približno ustrezen način za reševanje notranjih konfliktov. Zdi se mi prav, da to poveš razredničarki, ker fizično nasilje ni dopustno. Morda bo govorila z njegovimi starši in ga bodo tudi oni opozorili, naj tega ne počne.

2. To, da te je mama udarila celo do modric, je ne glede na razlog narobe in šteje kot fizično nasilje. Glede tega obvesti odraslo odgovorno osebo (npr. šolsko svetovalno delavko na tvoji šoli). Sam težko svetujem ali naredim kaj več kot to. Vedi le, da si tega ne zaslužiš in da je prav poiskati pomoč pri nekomu, ki mu zaupaš.

3. Videti je, da si zelo obremenjena s krožki in deluje, kot da je to bolj mamina želja kot tvoja. Veliko staršev želi "živeti preko svojih otrok" in jih sili v čimveč dejavnosti, ker jih sami kot otroci niso imeli ali ker želijo nekako doživeti uspeh skozi otroka. To je seveda napačen pristop. Poskušaj se z mamo pogovoriti, da si preobremenjena in da si tega ne želiš. Pravico imaš, da ne greš, če si tega ne želiš. Sledi svojim željam. Če bo mamin odziv to, da postane zopet nasilna, se nemudoma obrni na policijo.

Če kdaj rabiš pomoč, oporo ali svetovanje, lahko brez zadržkov pokličeš na naslednje številke:
- TOM telefon: 116 111 (med 12. in 20. uro, brezplačno, uporabiš lahko tudi e-pošto tom@zpms.si)
- Klic v duševni stiski: 01 520 99 00 (zvečer in ponoči: med 19. in 7. uro zjutraj)
- Zaupni telefon Samarijan: 116 123 (24 ur na dan brezplačno)

Lepo bodi in srečno! :)
0
 
Mushroom girl🍄☆
Tudi jaz se strinjam s DAISY in res je tudi to da je moja mama včasih nasilna na mene ja kričala tudi ko sem naredila coming out (to si verjetno slišal v mojem prejšnem blogu) havla za tvoje nasvete.
Mushroom girl🍄☆
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
heyyy
res ti hvala da si mi odgovorila na tista vprašanja zadnič. bom kar začela s tvojim problemom...
1.kokr se spominm si stara 17 let in res ne vem zakaj bi se tvoj sošolec tako obnašal. če te je videl se pri 17 letih poljubiti s punco to ni nič takšnega, ti se ne sekiraj saj nisi nič naredila on bi se moral sekirat ker se je do tebe obnašal tako grdo. sklepam da te ni udaril ravno močno, če pa te je moraš to povedati saj je to nasilje. jaz podpiram lgbtq+ in sam ugotovila da sem del tega in tudi če nebi bila del tega res ne vem zakij bi te moral udariti če si se poljubila s punco ki si je tudi želela tega. nič se ne sekiraj saj bi se moral on ne ti.
2.tvoji mami moraš reči da ne želiš da te tepe ker to tekmovanje ali matematični krožek ni največja stvar na svetu. mene tudi tepejo ampak se ne zmenim več za to ampak samo ignoriram in ne poslušam saj nima več smisla. ne znam pomagat ker imam podoben problem.
3.ja, meni se zdi da je to kar veliko krožkov. sicer jaz imam ob torkih, sredah, četrtkih, petkih, sobotah in nedeljah vsak dan vsaj eno dejavnost. lahko rečeš da si že starejša in ne želiš imeti toliko obveznosti. če te bosta prijavila še na več krožkov na krožkih povej voditeljem da te staršaša sama od sebe brez tvoje privolitve prijavljata na veliko krožkov in da jih imaš že vrh glave.

Lp,Strelka:mushroom:
0
 
Mushroom girl🍄☆
Se strinjam s tabo,in če kaj rabiš mi kar napiši pa ti bom odgovorila.
Mushroom girl🍄☆
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Svetovalnica


HS fan
Objava:

Fant

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
1
:)
Objava:

Zoisova štipendija

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
0
Javkajoča Jane
Objava:

Why?

Ogledov: 36 Odgovorov: 2
 
5
MyLife...No,No,No
Objava:

Hejjj

Ogledov: 35 Odgovorov: 1
 
0
cool punca😎
Objava:

15 letnik

Ogledov: 31 Odgovorov: 1
 
0
Kul Girl💜
Objava:

Aparat

Ogledov: 35 Odgovorov: 1
 
0
Devetošolka
Objava:

Poklic

Ogledov: 46 Odgovorov: 1
 
0
tanaj4ever
Objava:

pomoc

Ogledov: 48 Odgovorov: 1
 
0
Javkajoča Jane potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Why?

hey!
ne vemkam bi to mogla pisat, zato sem kar sem. Torej.

nekaj je hudo narobe z mano.v šolime zadnje čase (okoli eno leto) bolj imajo za bedaka. Nikoli se ne pogovarjajo z mano, kaj šele igrali alo si pisali. Ne vem, kaj delam narobe, ampak skoraj nihče me ne mara.Ko se ppslušam vplesti v pogovor, me gladko zavrnejo ali oa se odmaknejo o mene.Slratka, življenje ze mi je zagrnilo... In zato sen poskusila tuka, na pilu kot registrirana uporabnica.najpraj je vse teklo kot po maslu, ko sem pa začela opažati enako tu. Čeprav sem svoj stil (govorjenje, narečne besede, način posanja...) čisto spremenila, se mi to tudi tu dogaja. Zati sem to naisala kot neregistrirana uporabnica, če ne bi vedeli kdo to piše. pa še ko sem tu na klepetu, vprašam kako sta/ste/si in mi preprosto ne odgovori/jo/ta. Zakaj???
Kaj je z mani narobe? sem res tako slaba?
In vse to me tako zelo žalosti, da se včasih na kakšnega nedolžnega sošolca al pa učenca/učenko kr "napadem".sej ne dobesedno, sam ko pride mimo, pa me ponesreči mal rukne mu z povzdvignenim glasom rečem npr. spoki s poti tali bedak...
vem, to ni pav, ampak svojo žalost lahko le tako spravim ven. včasih se zjokam in se derem tudi dve uri. ampak slišim pa tudi, da se za mojim hrbtom pogovarjajo in se mi smejijo. zakaj? mogoče zazo ker imam očala? ali zato, ker sem dobila angleščino 3?

res bi potrebovala vašo pomoč in podporo, saj sem že rezmišljala, da bi se ubila, ker nisem za nobeno rabo... ali se mi samo zdi, ali me drugi vidijo kot neuporabno smet? velikokrat me že premerijo tako.

Zeloooo pogosto se jokam, saj ves čas opažam, da me imajo za gnil čigumi, ki ga je čvekal Putin. Pač omg, lahko bi mi vsej povedli da me sovražijo in da sem ničvreden odpadek...ampak ne, oni me sami izločijo in se ne pogovarjajo. js res ne vem ali sem umsko prizadete ali kaj, da so taki z mano... why? why so takšni??? kaj je narobe sa mano? res sem tok žalostna in sploh ne sledim pouku. in ko mi je en čisto malo lep, to oni ne vem kako opazijo in mu govorijo da sem vanga in to cela šola izve...men je tok grozen
JS SE BOM UBILA!!! tko mi je grozno pri srcu... sedaj ko to pošem se jokam in mam vsaj 100000 raztrganih lostvo, saj mi to pomaga da se umirim in se potolažim. in ja, sam že šla k šolski svetovalni službi. skoraj vsak teden hodim k njej.in tudi k psihologu sem že šla, pa še vseeni ne vem kaj je z mano!!!

*b*Zakaj so taki z mano??? In tudi tu, na Pilu me preprosto izločite!*b*

hvala vam za odgovore,
javkajoča jane
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Aktualne objave

Javkajoča Jane
5
 

Gigi33
2
 

Somebody...
4
 

...............
8
 

Mee
2
 

💜💜💜
4
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

#Stefi2 je odgovoril/a na
Hey! Nisem povsem prepričana,a mislim, da ...
 

#sedmošolka je odgovoril/a na
Jaz za vsako darilo - za kogarkoli je - kupim ...
 

Tisto dekle je odgovoril/a na
Ja tko:"Mam kaj možnosti s tabo".
 

d7stq1ny je odgovoril/a na
Ej drgac ful priporocam spotify pac je za ...
 

KatarinaG je odgovoril/a na
Prisežem nase, da si super punca!!!!! Bodi ...
 

EcoGirl je odgovoril/a na
Čestitke! :blush::heart: Sožalje za prijateljico.
 

Javkajoča Jane je odgovoril/a na
aja pa to sem pozabla povedat.da zato sem ...
 

jabolko je odgovoril/a na
verjetno mu je s tabo neprijetno zaradi starostne ...
 

Nani je odgovoril/a na
Hej, najprej v 1. problemu bi ti svetovala ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Ola! 1. Ko ti aparat nameščajo gor te ne ...
 

rose je odgovoril/a na
Pri tem ti ne more nobn pomagat. Sama veš, ...
 

Kapitanka Nežika je odgovoril/a na
jaz sem imela aplikacijo že naloženo (jaz ...
 

lebnel je odgovoril/a na
lahko si zlovdaš glasbo recimo če imaš na ...
 

Strelka je odgovoril/a na
ojla mislim da nas bo veliko dobilo zobni ...
 

Majhna blogerka🤎 je odgovoril/a na
ojla! Preberi si nekaj vprasanj iz svetovalnice. ...