snofi
Naslednji Pil izide 3. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Svetovalnica: Srednja šola

Srednja šola

1
skrita punca
Zdravo,
ker vem da ste Pilovci vedno pripravljeni pomagati sem se zato danes obrnila na vas. Danes sem začela razmišlati o srednji šoli. Bila sem sprejeta v srednjo šolo, katero želim obiskovati v 1. krogu, tako da me to sploh ne skrbi. Raje nebi omenjala kam sem se vpisala, in upam da to razumete. Moja težava je da nevem kako se bom septembra vklopila med nove ljudi, vsak dan vožnja z avtobusom.. itd Že zdaj postanem zaskrbljena ko samo pomislim na te stvari. strah pa me je tudi da bik izgubila prijatelje, s katerimi nismo bili skupaj v OŠ saj se z njimi dobro razumem a imam res srah daj bojo našli boljše. Skrbi pa me tudi kako naj naredim dober vtis na učitelje, kako se naj nasplošno vklopim v sistem da nebo vse skupaj izpadlo čudno. Upam da mi lahko pomagate saj me to zares teži.
Hvala za pomoč že v naprej
Lp, skrita punca
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla!
Sicer še res ne vem kako to zgleda, pa se bom potrudila pomagati :).
Vklopiti v nove ljudi, se ni težko vsaj zame :) Za začetek lahko probaš tule na pilu ter se poizkusiš med nas vklopiti. Potem pa obišči kakšen tabor, pojdi na kakšne festival in tam poizkusi najti kakšnega prijatelja. Če boste odšli na morje pa poišči kakšnega otroka, najbolj deluje v kampih (preverjeno:joy:).

Kar se tiče vožnje z avtobusom naj te ne skrbi! Jaz sem peljem že od drugega razreda in se navadiš. Svetujem ti, da si torbo pripravljaš zvečer in da si naštimaš milijon budilk, če si takšna kot jaz :) Naštimane mam na vsake pet minut na telefonu pa na vsake teri minute na budilki. Pomaga!

Tvoje prijatelje tudi verjetno skrbi, da bi izgubili stik s teboj! Če imaš Snapchat ti svetujem, da se pokličete in si pišete, če pa živite v istem mestu pa se lahko recimo enkrat na teden dobite!

Glede na to, da nisem v SŠ ti tukaj ne znam kaj dosti pomagati, a vem da učitelji obožujejo pridne učence, pa ne samo v uspehu a tudi drugače! Za vključitev v sistem, pa ti priporočam da začneš delati svoje planerje (bullet journale), vsaj meni pri organizaciji in reorganizaciji zelo pomagajo!
Upam da se ti vsaj malo pomagala!
Lep pozdravček od Ash
1
 
skrita punca
Hvala, mislim da mi bo to res koristilo💖
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hojla hojla!
sem irma in eno leto nazaj sem bila v popolnoma isti situaciji kot ti :)
1) vklopiti se med nove ljudi
če nisi kompletno zagrenjena ti to ne bo delalo težav, zagotovo. mi smo se prvi dan samo čudno gledali, ker se nismo poznali. nato pa kar nekako gre, ker je skoraj vsak sam in si želi novih prijateljev :)
2) vožnja z avtobusom
jaz se vozim okoli 12, 13 minut sicer, kar res ni dolgo. se mi pa ne zdi nič posebnega, čeprav je tudi mene ob takem času res skrbela. če nisi čisto ziher, če te bo avtobus pripeljal na tvojo destinacijo, VPRAŠAJ. če imaš buse tako, da pelje en, nato pa čez pet minut drug, pojdi na drugega, na prvem boš skoraj zagotovo stala.
3) prijatelji iz OŠ
jaz jih iskreno nisem imela veliko, ker smo bili kot razred med sabo res skregani. (s soplesalcem iz valete sem se videla en teden po valeti, pa se nisva pozdravila - mislim, da to razloži situacijo)
ampak tako je in tako bo vedno: z nekaterimi boš ostala prijateljica, spet druge pa bo srednja šola malo zmešala in se ne bodo več hoteli preveč družiti s tabo. ampak to se ne zgodi pri vseh, ne razumi me narobe. tisti, s katerimi se največ družiš izven šole, bodo skoraj zagotovo ostali tvoji prijatelji.
4) vtis na učitelje
če imaš dobre ocene to pride samo od sebe. drugače pa - delaj domače naloge in postavi kakšno pametno vprašanje, če ti ni odveč. če te kakšno področje zanima, zagotovo pojdi na tekmovanje. mene imata recimo res radi profesorici za latinščino in slovenščino. pri slovenščini sem bila uspešna na cankarjevem in natečajih, pri latinščini pa sem samo delala naloge in imela dobre ocene (res da same petice, but still).

cel prvi letnik je praktično go with the flow!
upam, da sem ti pomagala!
1
 
skrita punca
Hvala, to mi je res pomagalo in sem vesela da nisem edina ki sem v takšni situaciji💖
 
jaz sem vesela, da zdaj nisem več xD
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zivjo jaz sem letos koncala prvi letnik in upam da ti lahko pomagam

1) na zecetku bo vse cudno ker se noben ne bo med sabo poznal potem pa se boste nekako zaceli malo pogovarjati med sabo, skupaj hodili na malico itd. ce imas koga ki ga poznas ze od prej in ves da bo na isti soli bo to malo lazje
2) lazje bo tudi ker bosta skupaj recimo lahko hodila na bus zjutraj ce pa nimas nobenega od prej pa nic hudega tudi jaz nisem imela nikogar vem da je voznja z busom na zacetku kar strasna vsaj meni je bila skrbelo me je da ne bom lravocasno tam ali pa da ne bom sla na pravi postaji dol se pravi vse mozne stvari so me skrbele vendar sem hitro ugotovila da ni cisto nic strasnega jaz se zjutraj vozim z busom 20 minut in v solo pridem 20 minut prej tako da ti predlagam da ze sedaj malo pogledas vozne rede avtobusov in priblizno zracunas koliko bos potrebovala do sole
3) glede prijateljev ne skrbi se zmeraj se boste druzili ce se boste vsi za to potrudili recimo jaz imam prijateljico ki je hodila v solo v novo gorico (je bla pol v domu) nisva se sicer videvale tako pogosto vendar sva se dostikrat slisale po telefonu pa videle sva se med pocitnicami tako da je bilo vse vredu tako da jaz ti samo predlagam da ni nujno da se ravno kje zunaj dobite lahko se slisite samo preko telefona in potem greste na vsake toliko casa ven
4) na moji soli si naredil vtis na ptofesorje tako da si sodeloval med poukom to pomeni da si poslusal, delal zapiske, vprasal kaksno vprasanje, odgovarjal na vprasanja, imel dobre ocene sel na tekmovanja itd..
vendar pri kaksnih ptofesorjih res nikoli ne ves lahko si res najboljsi v razredu pa te bo imel na piki ampak ne sekiraj se prevec glede tega ti se samo potrudi po najboljsih moceh in je to to

no jaz upam da sem ti s tem kaj pomagala in res ne sekiraj se prevec glede vsega tega ker bos videla da srednja sola ni tako strasna kot te z njo strasijo v osnovni soli no pa srecno :)

- emica
0
 
skrita punca
Hvala ti, tvoj odgovor mi je res zelo pomagal💖
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Svetovalnica


big sister
Objava:

SOS!!!!!!!!!

Ogledov: 11 Odgovorov: 1
 
0
Loki
Objava:

ŠOLA

Ogledov: 9 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Hejhoj

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
user9734826579
Objava:

starsi, opravila

Ogledov: 20 Odgovorov: 1
 
0
sportt
Objava:

Športanje

Ogledov: 17 Odgovorov: 1
 
0
KUKUKU
Objava:

TEŽA

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
0
Objava:

Moja BFF

Ogledov: 61 Odgovorov: 3
 
1
ajdonnov
Objava:

SOSOLKE

Ogledov: 47 Odgovorov: 1
 
1
Hahah potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Pomagajte

res sem fulll osamljena in bi rada nove prijatelje spoznala. mogoče kdo ve za kakšen klub na krasu in okolici kjer je veliko mladih
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(38)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(209)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(45)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Aktualne objave

1
Felix je kjuttttt!
2
 
2
Funny Doggy_#lover
3
 
3
Swiftie 1000
2
 
4
Ja no
2
 
5
Kakooo.nej
2
 
6
Meagain
2
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Naj ti dajo starši na fon family liml in ...
 
mandarina
mislm bol kot svojo postavo rabs spremenit ...
 
Kiki :)
definitivno ti odstvetjujem druzenje z to ...
 
Mislm pr vsakmu starsu al pa otroku je drgacna ...
 
Kiki :)
Sama sem šla čez to krizo, zato ti lahko ...
 
oj, nisem neki profi v svetovanju a vseeno... ...
 
nevem zka ste prjavl tist komentar.
 
Ne, to je čisto dobra teža
 
hej, mislim da je to ravno odlična teža
 
js mam t pruga in ti ga priporočam ker je ...
 
hejjj odvisno je od okusa, nekaterim je ...
 
Ojla, tvoja bff se mora naučiti discipline. ...
 
💀💀💀
zakj pa mislis da je vate? ce mislis da je ...
 
prvo: na mobitelu si lahko prištimaš časovni ...
 
prvo: OMG! Jutri nujno pojdi do socialne ...