snofi
Naslednji Pil izide 6. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Najbolj priljubljeni

Značka
Spletne zvezde
Naslovnica
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Nika Osredkar

Tokratne Spletne zvezde namenjamo najbolj priljubljenim posameznikom na YouTubu, Instagramu in TikToku. Si vedel/a, kdo ima največ sledilcev in koliko je to? Poznaš vse najbolj priljubljene spletne zvezde? Odgovore na vprašanja najdeš v nadaljevanju.

 

NAJVEČJI NA YOUTUBU: MrBeast

Ime: James Stephen »Jimmy« Donaldson
Rojstni datum: 7. maj 1998
Vzdevek: @MrBeast
Število sledilcev: 239 milijonov

MrBeast je 25-letni youtuber iz ZDA. Najbrž ga ni treba posebej predstavljati. Z ustvarjanjem za YouTube je začel pri trinajstih letih, danes pa je na tej platformi posameznik z največ sledilci. Že leta ustvarja videe, ki ne razočarajo. Kako je mogoče, da lahko ustvari vsak video, ki si ga zamisli? Veliko sledilcev prinese tudi veliko denarja, zato si lahko Jimmy, kot je MrBeastov vzdevek, privošči veliko ekipo, ki mu pomaga pri ustvarjanju njegovih bizarnih videov. Njegova ekipa naj bi štela kar 250 ljudi, mnogi med njimi pa so njegovi prijatelji iz otroštva. V enem od najbolj bizarnih videov, ki ga je MrBeast ustvaril v zadnjem času, je kar sedem dni preživel zaprt v krsto in zakopan pod zemljo. Svoj vpliv pa ta slavni youtuber ne izkorišča samo za ustvarjanje šokantnih videov, temveč je tudi dobrodelen. Dobrodelnosti je namenil poseben kanal Beast Philanthropy. Vplivna revija Time ga je lani razglasila za enega od 100 najbolj vplivnih ljudi na svetu, velja pa tudi za enega najbolje plačanih ustvarjalcev na družbenih omrežjih. Njegovo premoženje naj bi bilo ocenjeno na 500 milijonov dolarjev.

 

NAJVEČJI NA INSTAGRAMU

Cristiano Ronaldo
Instagram se od YouTuba in TikToka med drugim razlikuje tudi v tem, da na njem posamezniki z največ sledilci niso vplivneži, temveč slavni, ki jim navadni smrtniki radi sledimo še na spletu. Najbolj priljubljen na Instagramu je Cristiano Ronaldo, portugalski nogometaš, ki ima več kot 600 milijonov sledilcev. Z eno objavo naj bi zaslužil več kot tri milijone dolarjev, odkar se je preselil v Savdsko Arabijo, kjer mu je tamkajšnji klub ponudil ogromno vsoto denarja, pa je postal tudi najbolje plačan športnik na svetu.

 

Lionel Messi
Ronaldu na Instagramu sledi Lionel Messi, ki bo kmalu presegel 500 milijonov sledilcev. Argentinski nogometaš, ki trenutno igra v klubu Inter Miami, naj bi z vsako objavo zaslužil okoli 2,5 milijona dolarjev, kar pomeni, da lahko z Instagramom v letu dni zasluži precej več kot z nogometom. Noro, kajne?

 

Selena Gomez
Za nogometnima zvezdnikoma je na tretjem mestu pevka Selena Gomez s 430 milijoni sledilcev. Pred kratkim je navdušila z objavo, da v tridesetih ne more imeti več takšnega telesa, kot ga je imela, ko je bila najstnica. S tem je sprožila vale navdušenja žensk po svetu, ki se dnevno spopadajo z nerealnimi lepotnimi standardi, ki jih postavljajo družbena omrežja. Prav je, da se nekdo, kot je Selena, postavi na stran body positivity gibanja in se upre nerealnim lepotnim standardom, zaradi katerih je veliko deklet in žensk nesrečnih in nezadovoljnih s svojim telesom.

 

NAJVEČJI NA TIKTOKU: Khabane Lame

Ime: Khabane Lame
Rojstni datum: 9. marec 2000
Vzdevek: @khaby.lame
Število sledilcev: 161,5 milijona

Khabane »Khaby« Lame je italijanski tiktoker senegalskega rodu. TikTok videe je začel objavljati med pandemijo, od takrat pa je dosegel zavidljivo število sledilcev in sodelovanje s številnimi znamkami. Z vsakim TikTok videom naj bi zaslužil 750 tisoč dolarjev, njegova slava pa presega okvirje te družbene platforme. Bil je eden izmed žirantov na šovu Italija ima talent ter del žirije na filmskem festivalu v Cannesu. Njegov agent ga je našel, ko je imel šele 1000 sledilcev, in je že od začetka verjel v njegove sposobnosti. Njegov uspeh naj bi izviral iz tega, da se zanj ni preveč trudil, temveč je ostajal avtentičen in ni pretiraval z ustvarjanjem vsebin samo zato, da bi nekaj objavil. To je bil očitno pravi recept za uspeh!

Vprašanje

Boš v jeseni naročil Pil?
Da
(278)
Ne
(162)
Ne vem
(129)

AKTUALNO

Poklic: vojak

Ali veste, da je pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske toliko, da je vojak verjetno tudi vaš ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Julij 2024

gumb

Revija
Izid: 5. 7. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Joker Out - Carpe Diem

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Ariana Grande - yes, and?
5. Olivia Rodrigo - Vampire

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Janezek in kolo

Se je Janezek s kolesom vozil okoli hiše, pa je prvi krog rekel: "Mami, glej brez rok se peljem!"

Pa je drugi krog rekel: "Mami, glej brez nog se peljem!"

Pa je prišel tretji krog in je rekel: "Mami, glej brez zob se peljem!"

Cookie, 13 let