snofi
Naslednji Pil izide 6. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

HOROSKOP: Zvezde poleti

Oven (21.3. - 20.4.)

Čaka te poletje, kot si si ga vedno želel/a. Vse, kar moraš narediti, je, da nehaš spati do poldneva in cele dneve preživljati na telefonu. Če pokukaš iz svoje sobe, boš ugotovil/a, da je svet prav lep in da se na vsakem koraku dogaja kaj vznemirljivega. Doživetja si lahko narediš tudi v domačem kraju: povabi prijatelja na piknik, pokliči simpatijo in obiščita kino ali bližnji park. Za srečo včasih res ni potrebno veliko in čas je, da se po napornem šolskem letu sprostiš. Ko ne boš vedel/a, kaj narediti, vprašaj za nasvet.  

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 18. 7. 

Bik (21.4. - 20.5.)

Končno lahko odložiš knjige in popoldneve preživljaš brez učenja za naslednji test. Prijetno, kajne? Zdaj si končno lahko vzameš čas za vse tisto, kar si želel/a početi med šolskim letom, a je vedno prišla vmes kakšna obveznost. Riši, piši, fotografiraj in izrazi svojo ustvarjalno žilico. Čas si lahko vzameš tudi za pospravljanje omare – s prijatelji/prijateljicami lahko organizirate izmenjevalnico, kamor vsak/a prinese nekaj kosov oblačil, ki si jih nato izmenjate in popestrite svoje garderobe. Smeh in zabava sta na takšnem dogodku zagotovljena!

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 9. 8.

Dvojčka (21.5. - 21.6.)

Pred tabo je dolgo in vroče poletje. Ker si od napornega učenja precej utrujen/a, si vzemi čas za počitek in si napolni baterije s stvarmi, ki te veselijo. Za druženje in zabavo bo več kot dovolj časa, zato se ne sekiraj, če kakšno srečanje zamudiš. Pomembno je, da si vzameš čas tudi za brata ali sestro – skupaj se lahko zelo zabavata. Sredi poletja te utegne zadeti Amorjeva puščica in naenkrat boš z glavo v oblakih. Morda bo prav letošnje poletje čas za prvi poljub. Kdo ve? Izkoristi vsak trenutek in ne pozabi, da se živi samo enkrat. 

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 23. 7.

Rak (22.6. - 22.7.)

Komaj si že čakal/a brezskrbno poletje in poležavanje na plaži. Poletno brezdelje bo popestrila tvoja rojstnodnevna zabava. Četudi se je ne bodo mogli udeležiti vsi povabljeni, naj te to ne spravi v slabo voljo – s tistimi, ki bodo prišli, boste ustvarili nepozabne spomine. In vse najboljše! Naj se ti uresničijo prav vse želje in naj te spremljajo pogum, iskrivost in vztrajnost. Poskusi se vsaj malo ukvarjati tudi s športom in preberi kakšno dobro knjigo. Če ti bo dolgčas, se lahko kratkočasiš tudi na Pilovi spletni strani ali pokličeš prijatelja, četudi je na morju daleč stran od tebe.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Pomembni dnevi: 15. 7., 12. 8. in 27. 8.
Misel meseca:
Pot do zvezd je tlakovana s trnjem.
Znani raki:
Ariana Grande, Tom Cruise in Margot Robbie

Lev (23.7. - 23.8.)

Poletje je tvoj letni čas, da zasiješ. Obožuješ spoznavati nove ljudi in biti v središču pozornosti. Če poletje preživljaš v kampu ali na kakšnem taboru, ti bo to pisano na kožo; postal/a boš glavna zvezda družbe in vsi si bodo želeli biti v tvoji družbi. Občasno pusti do besede tudi druge. Ko bo čas za praznovanje tvojega rojstnega dne, se obeta zabava, ki je nihče ne bo želel zamuditi. Vse najboljše! Zasij v vseh svojih barvah in se ne boj pokazati pravega sebe. Čaka te nepozabno poletje – spomini nanj te bodo greli še dolgo v zimske dni.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Pomembni dnevi: 17. 7., 29. 7. in 13. 8.
Misel meseca:
Od višine se zvrti.
Znani levi:
Daniel Radcliffe, Shawn Mendes in Meghan Markle

Devica (24.8. - 23.9.)

Poleti boš odkrival/a neznane kraje in skrite kotičke. Spoznal/a boš novo osebo, ki lahko postane tvoj/a prijatelj/ica ali celo simpatija. Kamorkoli boš šel, šla, te bo spremljala dobra volja in zdelo se ti bo, da najboljše dogodivščine vedno najdejo prav tebe. Poletje je tudi pravi čas, da začneš z učenjem tujega jezika, ki ti bo pomagal pri potovanju v določeno mesto. Ko boš v dvomih, vprašaj starše za nasvet. Čeprav prijatelji ne bodo blizu, ne pozabi nanje – napiši jim kakšno sporočilo, jih pokliči ali jim pošlji razglednico. Veseli bodo tvoje pozornosti!

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 7. 8.

Tehtnica (24.9. - 23.10.)

Poletje boš preživljal/a zunaj – na igrišču s prijatelji, na sprehodih po gozdu in na plaži pod borovci. Svež zrak ti bo dobro del in te bo napolnil z novo energijo po dolgem šolskem letu. Presenetiti te utegnejo tudi ljubezenske iskrice, ki bodo prišle, ko boš najmanj pričakoval/a. S prijatelji ne boste vedno istega mnenja, a se ne skušaj preveč prilagajati. Stoj za svojim mnenjem in počni, kar te veseli. Spoznal/a boš tudi nove zanimive ljudi, s katerimi ne bo nikoli dolgčas. Poletje bo polno novih dogodivščin in spoznanj.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 14. 8.

Škorpijon (24.10. - 22.11.)

Čaka te zelo lepo poletje. Res pa je, da lepe stvari pridejo do tistih, ki jih iščejo. Če boš ves čas slabe volje, bodo težko našle pot do tebe. Zato se sprosti, stresi slabo voljo stran in začni uživati v počitnicah. Ne veš, kaj bi počel/a? Začni s pisanjem seznama stvari, ki si si jih vedno želel/a početi. Nato pa v akcijo! Na plaži ne pozabi jesti tudi sadja, ne samo sladoleda. Čeprav so počitnice, starši ne bodo veseli, če ne boš opravljal/a hišnih opravil. V drugi polovici poletja te čaka dogodivščina, ki je ne boš pozabil/a.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 31. 7.

Strelec (23.11. - 21.12.)

Poletje je končno tu in ti imaš milijon načrtov. Žal ne boš mogel/la biti na treh krajih hkrati, zato zadihaj in se odloči za enega. Prijatelji bodo veseli, da imaš zanje spet več časa, in skupaj boste preživeli nekaj nepozabnih trenutkov. Čeprav bo simpatija poleti na povsem drugem koncu, te utegne presenetiti. Ne čakaj na njeno sporočilo, ampak naredi prvi korak – napiši ji sporočilo. Ljubezen je lahko lepa tudi na daljavo, še posebej lepo pa bo, ko se konec poletja ponovno vidita. Čeprav odštevaš dneve, jih vseeno ne pozabi izkoristiti. 

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 15. 8.

Kozorog (22.12. - 20.1.)

Poletje je tu, ti pa nisi tako vesel/a, kot si upal/a, da boš. Pogrešaš prijatelje in simpatijo. To je težko, a poskusi iz situacije izvleči najboljše. Izkoristi, kar imaš. Če pogledaš okoli sebe, zagotovo vidiš veliko lepega. Razpoloženje ti lahko izboljšajo tudi gibanje na svežem zraku (plavanje šteje!), sladoled in čudoviti sončni zahodi. Ne zavrni povabila na rojstni dan, saj se obeta nepozabna zabava. Naj ti ne bo nerodno plesati – uživaj v trenutku in se sprosti. Življenje je prekratko, da ga ne bi na polno izkoristil/a. 

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 28. 7.

Vodnar (21.1. - 19.2.)

Končno je tu brezskrbno poletje, ki si ga čakal/a vse od zime. Zdaj ga izkoristi in ne izgubljaj niti minute. Čas namreč hitro beži, sploh kadar se zabavaš. Prijatelji se ti bodo zdeli leni, zato se boš moral/a kdaj pa kdaj znajti sam/a. Ne skrbi, ugotovil/a boš, da si sam/a sebi včasih najboljša družba. Simpatija bo dobre volje in vesel/a bo, če jo presenetiš s kakšnim darilcem, ki ga lahko izdelaš sam/a. Poletje je dober čas tudi za novo frizuro in osvežitev garderobe: preizkusi frizuro, ki si je ne upaš nositi za v šolo, in obleci tisto majico, ki jo čuvaš za posebne priložnosti. Na morju pazi, da te ne opeče sonce!

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 18. 7.

Ribi (20.2. - 20.3.)

Poleti si v svojem elementu in kar žariš. To bo opazila tudi simpatija, ki bo želela več časa preživeti v tvoji bližini. Čakajo vaju lepi trenutki. Neka oseba bo ljubosumna na tvojo dobro voljo, a se ne zapletaj v nepotrebne prepire. Si zelo zrel/a za svoja leta, zato znaš pametno izbrati svoje reakcije. Tudi poleti se lahko ukvarjaš z različnimi hobiji, še bolj zabavno pa bo, če k skupnim dejavnostim povabiš prijatelje. Staršem ne bo všeč, da imaš glavo ves čas v oblakih, a jim ne zameri – oni namreč nimajo tako dolgih počitnic.

Prijateljstvo:
Ljubezen:
Zabava:

Tvoj dan: 5. 8.

Vprašanje

Boš v jeseni naročil Pil?
Da
(342)
Ne
(209)
Ne vem
(149)

AKTUALNO

Poklic: vojak

Ali veste, da je pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske toliko, da je vojak verjetno tudi vaš ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Julij 2024

gumb

Revija
Izid: 5. 7. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Joker Out - Carpe Diem

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Ariana Grande - yes, and?
5. Olivia Rodrigo - Vampire

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Tokio

Janezek si želi z vlakom v Tokio. Živi v Spodnjem Dupleku, zato gre tam na postajo in na blagajni vpraša: „Ali imate karto za vlak za v Tokio?” Odgovorijo mu, da je nimajo in da naj gre vprašat v Ljubljano. Janezek gre na postajo v Ljubljano, vpraša če imajo karto za vlak v Tokio in ga zavrnejo, ter mu rečejo naj gre v Maribor. Janezku v Mariboru rečejo, da je nimajo in da naj gre na Dunaj. Na Dunaju Janezek končno dobi karto in se odpelje v Tokio. Tam je en teden nato pa želi iti domov. Gre na postajo in reče: „Rad bi karto za vlak za v Duplek.” Na blagajni pa mu Japonec odgovori: „Spodnji ali Zgornji?”

Obstajata dva kraja: Zgornji in Spodnji Duplek. In fora je da Japonci že vse vejo…

Kokica🍿, 13 let