TESTENINE
10
puppy lover
SESTAVINE:
1 čebula
3 stroki česna
1 žlica olja
1 pločevinka paradižnikov v koščkih
sol, poper
1 žlička balzamičnega kisa
200 g testenin
2 skodelici mlade špinače
parmezan
PRIPRAVA:
1.V loncu segrejemo žlico olja in na njem popražimo sesekljano čebulo, dodamo še česen.
Ko čebula postekleni, dodamo paradižnike, rahlo začinimo in kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti in voda izhlapi. Na tej točki lahko paradižnike rahlo pretlačimo, če ne želimo prevelikih koščkov.
2.Dodamo testenine, 2 lončka vode in ščepec soli, ter kuhamo toliko časa, da so testenine al dente (približno 10 minut). V tem času bodo testenine popile večino vode.
3.Ko so testenine narejene, dodamo še oprano mlado špinačo in jo vmešamo.
Postrežemo s parmezanom.
1 čebula
3 stroki česna
1 žlica olja
1 pločevinka paradižnikov v koščkih
sol, poper
1 žlička balzamičnega kisa
200 g testenin
2 skodelici mlade špinače
parmezan
PRIPRAVA:
1.V loncu segrejemo žlico olja in na njem popražimo sesekljano čebulo, dodamo še česen.
Ko čebula postekleni, dodamo paradižnike, rahlo začinimo in kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti in voda izhlapi. Na tej točki lahko paradižnike rahlo pretlačimo, če ne želimo prevelikih koščkov.
2.Dodamo testenine, 2 lončka vode in ščepec soli, ter kuhamo toliko časa, da so testenine al dente (približno 10 minut). V tem času bodo testenine popile večino vode.
3.Ko so testenine narejene, dodamo še oprano mlado špinačo in jo vmešamo.
Postrežemo s parmezanom.
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow!!!Izgleda božansko!:heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes:
0
Moj odgovor:
jklklčćpćkjpoj
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.