Šola kuhanja 1. del
6
Ola!
Danes je tukaj prva ura šole kuhanja uživajte!:slight_smile:
Začetniki:
Ojla danes bomo začeli z klasiko sicer z jajčko na oko in toastom.:bread::egg:
1.Pripravi ponev in v njo ulij malo olja.
2. vzami jajčko in jo zabi ob ponev počasi jo zlji gor.
3. med tem ko čakaš na jajčko vzami kruh in ga nareži.
4. kruh polij z oljem (ne preveč) in ga rezmaži ter ga daj ga peči (na toaster če ga imaš)
5. potem ko se ti jajčka popeče (če znaš) lahko daš na krožink ali pa jej iz ponve vzami kruh in uživaj!
mini chef:
Ojla danes bomo delali palačinke!
V skledo stresemo moko. Dodamo soli in sladkor, dobro premešamo in na sredini naredimo jamico. V jamico ubijemo jajci ter prilijemo približno 50 ml mleka in eno žlico olja.
Sestavine v jamici pričnemo mešati z ročno metlico ali mešalnikom in med mešanjem postopoma zajemamo moko okoli jamice. Mešamo tako dolgo, da v zmes vmešamo vso moko (po potrebi prilijemo še malo mleka) ter dobimo gladko in gosto zmes brez grudic.
Nato med nenehnim mešanjem v tankem curku v skledo počasi vlivamo preostalo mleko. Ko prilijemo vse mleko in dobimo gladko in tekoče testo, prenehamo z mešanjem. Masa mora biti tekoča, vendar ne sme biti vodena. Če je vodena, dodamo še malo moke.
Pripravljeno maso pred peko pustimo počivati 15 do 30 minut, da lahko škrobna zrnca v tekočini nabreknejo. Pred peko jo obvezno še enkrat dobro premešamo.
Nato jo damo peči!
maestro chef:
SESTAVINE
2jogurtova lončka moke
2jajci
1pecilni prašek
1vanilijev sladkor
3 žlicesladkorja
1jogurt
malosoli
POSTOPEK
Jajca in sladkor penasto zmešamo in dodamo vse ostale sestavine. Dobro zmešamo in pustimo testo stati 15 minut.
Olje segrejemo in vanj z žlico polagamo testo in zlato - rumeno ocvremo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo to je to če nimate sestavin lahko malo počakate no imejte se lepo pri kuhanju!
Lp Rose
Danes je tukaj prva ura šole kuhanja uživajte!:slight_smile:
Začetniki:
Ojla danes bomo začeli z klasiko sicer z jajčko na oko in toastom.:bread::egg:
1.Pripravi ponev in v njo ulij malo olja.
2. vzami jajčko in jo zabi ob ponev počasi jo zlji gor.
3. med tem ko čakaš na jajčko vzami kruh in ga nareži.
4. kruh polij z oljem (ne preveč) in ga rezmaži ter ga daj ga peči (na toaster če ga imaš)
5. potem ko se ti jajčka popeče (če znaš) lahko daš na krožink ali pa jej iz ponve vzami kruh in uživaj!
mini chef:
Ojla danes bomo delali palačinke!
V skledo stresemo moko. Dodamo soli in sladkor, dobro premešamo in na sredini naredimo jamico. V jamico ubijemo jajci ter prilijemo približno 50 ml mleka in eno žlico olja.
Sestavine v jamici pričnemo mešati z ročno metlico ali mešalnikom in med mešanjem postopoma zajemamo moko okoli jamice. Mešamo tako dolgo, da v zmes vmešamo vso moko (po potrebi prilijemo še malo mleka) ter dobimo gladko in gosto zmes brez grudic.
Nato med nenehnim mešanjem v tankem curku v skledo počasi vlivamo preostalo mleko. Ko prilijemo vse mleko in dobimo gladko in tekoče testo, prenehamo z mešanjem. Masa mora biti tekoča, vendar ne sme biti vodena. Če je vodena, dodamo še malo moke.
Pripravljeno maso pred peko pustimo počivati 15 do 30 minut, da lahko škrobna zrnca v tekočini nabreknejo. Pred peko jo obvezno še enkrat dobro premešamo.
Nato jo damo peči!
maestro chef:
SESTAVINE
2jogurtova lončka moke
2jajci
1pecilni prašek
1vanilijev sladkor
3 žlicesladkorja
1jogurt
malosoli
POSTOPEK
Jajca in sladkor penasto zmešamo in dodamo vse ostale sestavine. Dobro zmešamo in pustimo testo stati 15 minut.
Olje segrejemo in vanj z žlico polagamo testo in zlato - rumeno ocvremo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo to je to če nimate sestavin lahko malo počakate no imejte se lepo pri kuhanju!
Lp Rose
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ha ha ha! Jaz sem ravno za kosilo naredila palačinke, zdaj pa vidim to objavo:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Lol
0
Moj odgovor:
rožica
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
vse je slabo
Torej mam problem s staršema. Torej zame bi vsi rekl da sm ful srecna v zviljenu da mam ful fajne starse in da smo taka vesela družina. Ampak temu ni čist tko. Sj ne rečem kdaj se mamo res res fajn in takrt sm zlo srečna kdaj pa je vse slabo da mi gre cel dan na jok in zvečer se zjokam v pojstli. Torej mami včasih pije. Ima obdobje ko ne in takrat je super. Zdaj pa je spet obdobje ko skriva pijačo po sstanovanju in jaz sm že dost stara da vem kdaj je kaj pila ker se ji vidi po obnašanju. Sj ni grozno pijana mi pa to čisto nič ni všeč. Tud za očijem se vse večkrat kregata. Zdj je oči že 3 dni čist hladen in žalosten. Oba hočta to pred mano mal skrit ampak jima gre očitno bl slabo. Zdj je pa še oči najdu nek vin nekje skrit in je katastrofa. Prov otročja sta že. Recimo mami zameri in gre v sobo in ati skuha kosil in ona pol tega ne je in mi gre nasleden dan govort dda kaj zj on misl da je k je skuhal ta kosil. Pol mi zvecer ati rece bom naredu neki drudzga da ne bo presimpl da nav problemov in ja. In pač najbl slabo je to da je v hiši tok slb vibe da mi gre cel čs na jok. Vedno k se pogovarjata mi srce nabija da bo en znoru. Vem da se tud od drugih starši kregajo ampak vsi k jih js pozanm majo vsaj enga brata al pa sestro in to je pol mal lažje. Js sm pa edinka. PA še mami ma neke zdravstven težave in me je strah da ni kj narobe. Kaj nj ?? A nej se vmešam all nj rajš vse pustim prmir? A se še komu kj takega dgaja?
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Vprašanje
Kako vam je všeč septembrski Pil?
Zelo mi je všeč.
(311)
Srednje.
(192)
Ni mi všeč, premalo je zanimivih vsebin.
(52)