KRATKE KUHARIJE-PUDING
Živjo! Danes to pišem jaz, Kanja22. V današnjem Blogu se bomo teleportirali v kuhinjo in skuhali puding.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potrebujete:
-vrečko pudinga (250 gramov)
-pol litra mleka
-tri žlice sladkorja
-dve veliki žlici
-stekleni kozarci oz. skodelice
-manjši lonec
-metlica za stepanje in mešanje
-majhna skleda
-po želji smetano in čokolado
Priprava:
Najprej v lonec nalijemo pol litra mleka. Damo na štedilnik in čakamo da zavre. Takoj ko damo na štedilnik se lotimo priprave zmesi. V skledico zlijemo (prašek) puding. Nato dodamo tri žlice sladkorja in šest žlic mleka iz lonca. Vse skupaj premešamo, dokler ne nastane gladka tekočina. Na začetku se bo to morda zdelo nemogoče, a verjemite da bo šlo. tekočina mora biti brez ene same grudice. Ko jo pripravimo vzamemo šalčke oz. kozarčke in jih splaknemo pod mrzlo vodo. tako preprečimo da bi se puding preveč prijel. Zlahka boste prepoznali ko mleko zavre. Začelo se bo dvigovati. Takrat zlijete notri to kar smo prej pripravili. ves čas mešate. Lahko tudi malo odstavite s štedilnika a nato spet postavite nazaj. Ko nastane kremast puding, ga zlijemo v šalčke oz. kozarčke. Po želji dodamo še čokolado in smetano. Seveda pa postrgamo puding ki nam je ostal v loncu. Počakamo še nekaj časa da se puding ohladi.
Njam!:yum:
--------------------------------------------------------------------------------------------
To je bilo za danes vse.
Lp
Kanja22(in Sova22)
Živjo! Danes to pišem jaz, Kanja22. V današnjem Blogu se bomo teleportirali v kuhinjo in skuhali puding.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potrebujete:
-vrečko pudinga (250 gramov)
-pol litra mleka
-tri žlice sladkorja
-dve veliki žlici
-stekleni kozarci oz. skodelice
-manjši lonec
-metlica za stepanje in mešanje
-majhna skleda
-po želji smetano in čokolado
Priprava:
Najprej v lonec nalijemo pol litra mleka. Damo na štedilnik in čakamo da zavre. Takoj ko damo na štedilnik se lotimo priprave zmesi. V skledico zlijemo (prašek) puding. Nato dodamo tri žlice sladkorja in šest žlic mleka iz lonca. Vse skupaj premešamo, dokler ne nastane gladka tekočina. Na začetku se bo to morda zdelo nemogoče, a verjemite da bo šlo. tekočina mora biti brez ene same grudice. Ko jo pripravimo vzamemo šalčke oz. kozarčke in jih splaknemo pod mrzlo vodo. tako preprečimo da bi se puding preveč prijel. Zlahka boste prepoznali ko mleko zavre. Začelo se bo dvigovati. Takrat zlijete notri to kar smo prej pripravili. ves čas mešate. Lahko tudi malo odstavite s štedilnika a nato spet postavite nazaj. Ko nastane kremast puding, ga zlijemo v šalčke oz. kozarčke. Po želji dodamo še čokolado in smetano. Seveda pa postrgamo puding ki nam je ostal v loncu. Počakamo še nekaj časa da se puding ohladi.
Njam!:yum:
--------------------------------------------------------------------------------------------
To je bilo za danes vse.
Lp
Kanja22(in Sova22)
Moj odgovor:
Kajjeto
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Nekaj na zobu
Okej, torej zanima me kaj to pomeni imeti vgreznjen mlecni zob? Ga je ze kdo mel? Je za to potrebna kaka inekcija?
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
ahhh, to je tok lepo:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:. ...
če želite recept je tukaj
https://www.youtube.com/shorts/LSsufDsqpd4
pac ...