blog 1.del
5
Mici10
hej hej, danes vam bom napisala dva recepta za piškote
1. Čokoladni piškoti
SESTAVINE
– 200 g temne čokolade, nasekljane
– 125 g surovega masla
– 150 g sladkorja v prahu
– 100 g svetlorjavega sladkorja
– 2 veliki jajci
– 130 g navadne bele moke
– 3 čajne žličke kakava v prahu
– 1 čajna žlička pecilnega praška
– 1/4 čajne žličke soli (in še malo za posip)
PRIPRAVA
Opomba: pri tem receptu je nadvse pomemben čas, zato si najprej pripravite dva pekača s papirjem za peko, pečico pa segrejte na 180 stopinj Celzija.
1. Čokolado in maslo stopite nad vodno kopeljo. Ko je nared, postavite na stran.
2. V mešalniku natanko 5 minut penasto stepajte jajca, rjavi sladkor ter sladkor v prahu, nato dodajte stopljeno čokolado.
3. Nato v drugi posodi zmešajte suhe sestavine (pazite, da kakav ne bo v grudicah) ter jih dodajte v posodo z jajci in čokolado. Hitro pomiksajte, na koncu pa pomešajte še s spatulo ali kuhalnico, da se tudi sestavine, ki so se nabrale na dnu posode, zamešajo v testo.
4. Piškote oblikujte s pomočjo zajemalke za sladoled (saj je nekoliko tekoče) in ga polagajte na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Med posamezno porcijo pustite dovolj prostora, da se bodo piškoti lahko razlezli, a ne sprijeli med seboj.
5. Še nepečene piškote malce posolite, nato pa jih postavite v že ogreto pečico za 12 minut.
6. Piškoti bodo iz pečice prišli čudovito razpokani in omamno dišeči. Počakajte 20 do 30 minut, preden jih poberete s pekača. Naj se ohladijo in malce upadejo, saj bodo tako mehkejši in imeli čudovito rahlo sredico.
2.LINŠKI PIŠKOTI
:diamonds: Sestavine:
120 g sladkorja v prahu
250 g masla
1 jajce
250 g moke
2 vanilijeva sladkorja
ščepec soli
marmelada
sladkor v prahu za posip
Praznični piškoti
Praznični piškoti / FOTO: osebni arhiv
Iz moke, sladkorja v prahu, masla, vanilijevega sladkorja, soli in jajca zamesimo gladko testo, ki ga zavijemo v folijo in damo za 30 minut počivati v hladilnik.
Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 180 stopinj Celzija. Ohlajeno testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo 0,5 centimetra debelo. S pomočjo modelčkov izrežemo piškote različnih oblik. Polovici piškotov na sredini z majhnimi modelčki izrežemo luknjice. Piškote zložimo na pekač in jih pečemo v ogreti pečici 10 minut.
Piškote brez luknjic premažemo z marelično ali kakšno drugo marmelado. Pokrijemo jih s piškoti z luknjicami ter nežno stisnemo skupaj, da se zlepijo. Pripravljene piškote potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
uživajte v peki.
1. Čokoladni piškoti
SESTAVINE
– 200 g temne čokolade, nasekljane
– 125 g surovega masla
– 150 g sladkorja v prahu
– 100 g svetlorjavega sladkorja
– 2 veliki jajci
– 130 g navadne bele moke
– 3 čajne žličke kakava v prahu
– 1 čajna žlička pecilnega praška
– 1/4 čajne žličke soli (in še malo za posip)
PRIPRAVA
Opomba: pri tem receptu je nadvse pomemben čas, zato si najprej pripravite dva pekača s papirjem za peko, pečico pa segrejte na 180 stopinj Celzija.
1. Čokolado in maslo stopite nad vodno kopeljo. Ko je nared, postavite na stran.
2. V mešalniku natanko 5 minut penasto stepajte jajca, rjavi sladkor ter sladkor v prahu, nato dodajte stopljeno čokolado.
3. Nato v drugi posodi zmešajte suhe sestavine (pazite, da kakav ne bo v grudicah) ter jih dodajte v posodo z jajci in čokolado. Hitro pomiksajte, na koncu pa pomešajte še s spatulo ali kuhalnico, da se tudi sestavine, ki so se nabrale na dnu posode, zamešajo v testo.
4. Piškote oblikujte s pomočjo zajemalke za sladoled (saj je nekoliko tekoče) in ga polagajte na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Med posamezno porcijo pustite dovolj prostora, da se bodo piškoti lahko razlezli, a ne sprijeli med seboj.
5. Še nepečene piškote malce posolite, nato pa jih postavite v že ogreto pečico za 12 minut.
6. Piškoti bodo iz pečice prišli čudovito razpokani in omamno dišeči. Počakajte 20 do 30 minut, preden jih poberete s pekača. Naj se ohladijo in malce upadejo, saj bodo tako mehkejši in imeli čudovito rahlo sredico.
2.LINŠKI PIŠKOTI
:diamonds: Sestavine:
120 g sladkorja v prahu
250 g masla
1 jajce
250 g moke
2 vanilijeva sladkorja
ščepec soli
marmelada
sladkor v prahu za posip
Praznični piškoti
Praznični piškoti / FOTO: osebni arhiv
Iz moke, sladkorja v prahu, masla, vanilijevega sladkorja, soli in jajca zamesimo gladko testo, ki ga zavijemo v folijo in damo za 30 minut počivati v hladilnik.
Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 180 stopinj Celzija. Ohlajeno testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo 0,5 centimetra debelo. S pomočjo modelčkov izrežemo piškote različnih oblik. Polovici piškotov na sredini z majhnimi modelčki izrežemo luknjice. Piškote zložimo na pekač in jih pečemo v ogreti pečici 10 minut.
Piškote brez luknjic premažemo z marelično ali kakšno drugo marmelado. Pokrijemo jih s piškoti z luknjicami ter nežno stisnemo skupaj, da se zlepijo. Pripravljene piškote potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
uživajte v peki.
Moj odgovor:
Jazzzz
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Neka krema
živjo vsem!
tu v svetovalnici sem enkrat zasledila o eni kremi ki odstranja dlake. imam prat vprašnaj o njej
1. koliko časa si morš jo nanasat da ti dlake odpadajo
2. kolikokrat? vsak dan večrat, enkrat na dan, vsak drugi dan...
3. A je sploh priporočljiva če sem stara 13
4.a to lahko nanaš na nožnico
hvala vamm:slight_smile:
tu v svetovalnici sem enkrat zasledila o eni kremi ki odstranja dlake. imam prat vprašnaj o njej
1. koliko časa si morš jo nanasat da ti dlake odpadajo
2. kolikokrat? vsak dan večrat, enkrat na dan, vsak drugi dan...
3. A je sploh priporočljiva če sem stara 13
4.a to lahko nanaš na nožnico
hvala vamm:slight_smile:
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
omg lovamm! pač vse se ugotovi. vse je top! ...
:scream::scream_cat::fearful::fearful::scream::scream_cat::fearful::scream::scream_cat::fe